Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rulment spart in cutia de viteze...gasesc sa cumpar?

aerozone
 Share

Recommended Posts

Salut,

Am desfacut cutia de viteze manuala la Pajero 2.5 td an 93 pentru un zgomot suspect care disparea cand apasam ambreiajul. Schimbat pana acum placa, disc, rulment de presiune, volanta si pana la urma am gasit un rulment spart de la trenul fix din cutia de viteze. Gasesc asa ceva (sunt 4 rulmenti 2 pentru trenul fix doi pentru cel mobil) sau sa ma pregatesc de o cutie second hand.

Multumesc!

Pajero sport 2.8TD

:pl1

Re: Rulment spart in cutia de viteze...gasesc sa cumpar?

Fa o poza la rulment si la pozitia lui, in cutie. Am o cutie de mk 1 spre mk 2, care e pt dezmembrat si din cate am vazut intre ele, nu-i mare diferenta la interior, doar diferentialul si reductorul difera putin, insa la piese e posibil sa le nimerim cumva. Nu ar strica nici niste cote.

OMU'e inainte de toate!

rulmentul este pozitionat sub priza de putere, diametrul exterior 68 mm, interior 28, latime 18 canal de pana facut la 13 mm de margine cu latimea de 2 mm. Este un rulment normal radial cu un singur rand de bile fara capace.

Pajero sport 2.8TD

cauta un magazin specializat de rulmenti.atentie: nu de piese auto, DE RULMENTI.cu rulmentii in manutza te duci la ei si o sa iti dea ce trebe la un pret rezonabil

daca vrei mai multe date suna-ma la 0741/493385

2slow and 2 furious

Asta e o veste destul de proasta, eram hotarat sa-i asaltez pe cei cu magazine de rulmenti iar gandul ca o s-o fac de pomana ma cam dezumfla. cred ca pana la urma o sa cumpar o cutie second hand, am gasit la 200 de euro cu tot cu reductor. Inca nu stiu ce model este, easy select sau super select, dar rulmentii din cutie sper sa se potriveasca.

Pajero sport 2.8TD

Iti dai seama daca e easy select sau super select dupa maneta de la reductor (daca o are). Daca nu o are, poti sa o dai pe a ta jos, si o pui numai de forma pe cutia ce vrei sa o cumperi, astfel poti sa-i numeri pozitile. Easy select are 4 pozitii si super select are 5.

Sa verifici axul cutiei de la priza, sa aibe acelasi diametru si lungime ca a ta, altfel vei intampina niste mici probleme ca si mine. De altfel, grosimea glisantei spate sa fie la fel, daca nu, vei avea nevoie de alt cardan. Pe fata sunt cam la fel toate.

OMU'e inainte de toate!

Cutia pe care o s-o cumpar o desfac si iau rulmentul cu pricina din ea. O repar pe cea care e pe masina. Sper ca rulmentii din cutie sa fie la fel.

Multumesc pentru sfaturi!

Pajero sport 2.8TD

Am gasit sa cumpar rulment nou identic cu cel din cutie, asa ca trecem la montat la loc cutia pe acaret. Inca odata va multumesc pentru sfaturi.

Pajero sport 2.8TD

• 1 year later...

salut

ma lovesc si eu de aceeasi problema

unde ai gasit rulment si la ce bani

multumesc anticipat

ps credeti ca cei industriali rezista la solicitarile cutiei de viteze?

Toyota j12 TRACTARI AUTO

0724084669

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use