marcel Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Am vazut la sectiunea de vinzari un partol cu body lift 5 cm si kit ome 5 cm + distantiere de 1 cm (daca la asta se refera +1). Intrebare pt. cunoscatori: Ce rost are kit de 5 cm daca deja caroseria este ridicata de pe sasiu 5 cm prin bidy lift? Nu trebuia sa fie kit de + 10 cm ca sa lucreze cum trebuie? In configuratia body lift = suspension lift, doar scurtez cursa telescoapelor. Din cite cunosc, body lift-ul inlocuieste intr-un fel suspension lift-ul. Sau la ora asta logica mea a plecat deja la culcare ... ps: GPScu-le, nu te supara, dar chiar nu inteleg fenomenul. Sper ca nu interpretezi ca m-am luat de masina ta. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacman Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Body lift + suspension lift = ??? Nu pretind ca as sti foarte bine fenomenul off-road pe 4 roti (am folost mai mult 2), dar dupa cum vad eu, body-lift-ul nu face decat sa-ti ridice caroseria, sa intre mai usor roti mai mari, iar suspension lift-ul iti va ajuta rotile alea mari sa flexeze calumea (incrucisari de punti, etc). Ca o analogie pe care o vad eu, body-lift-ul este acelasi lucru cu decupatul aripilor, e o varianta mai ieftina de a pune roti mari. Un alt avantaj ar fi poate ca iti mai protejeaza un pic caroseria, pe de alta parte se duce mai sus centrul de greutate. The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Body lift + suspension lift = ??? Din contra, un body-lift iti lasa centrul de greutate jos. Sasiul e partea cea mai grea a masinii, caroseria e doar o coaja. Dc o inalti doar din suspensie o sa ai o barca, foarte inalta si foarte instabila, cu o suspensie f moale. Doar suspension lift de +10 faci la o masina de concurs care nu face altceva decat sa flexeze. Dc vrei sa faci si asfalt, combini cu bodylift, sau doar bodylift. Asa ca Body lift + suspension lift = LOVE :top Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Body lift + suspension lift = ??? nu cred ca poti vorbi de "coborat centru de greutate " prin body lift.. caroseria si sasiul formeaza un obiect general (doar sunt prinse intre ele) si deci daca ridici caroseria ridici si centrul de greutate al masinii... jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Body lift + suspension lift = ??? am zis "lasi", intelegand ca ramane pe cat posibil in acelas loc. Ramane mai jos ca in cazul schimbarii suspensiei. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Body lift + suspension lift = ??? nu cred ca poti vorbi de "coborat centru de greutate " prin body lift.. caroseria si sasiul formeaza un obiect general (doar sunt prinse intre ele) si deci daca ridici caroseria ridici si centrul de greutate al masinii... cred ca se refera la faptul ca combinand si boy lift si suspension lift ai un centru de greutate mai jos ( mult) ca cu simplu suspension lift. carozeria cantereste mult mai putin ca toata mecanica ( motor cutie de viteze reductor sasiu etc etc ) asa ca da ca ridici 5 cm cu supension lift maresti capacitate de flexare si de trecere peste denivelari mari , dar ridici 5 cm centru de greutate, da ca ridici inca 5 cm cu body lift ridici centru de greutate *probabil * 1 cm ( variaze di masina la alta) dar pot sa puni rotile mult mai mari. un suspension lift de 10 cm ridica centru de greutate de 10 cm facand asa masina foarte instabila ..... personal eu sunt favorabile la solutie cu suspension lift + body lift numai un suspension lift mare face o masina foarte instabila si nesigura pe asfalt. tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Re: Body lift + suspension lift = ??? Buna ziua ! Avantajul primordial al unui body-lift este foarte clar, odata ce ai definit scopul pentru care construiesti masina: e aproape gratis si iti ofera posibilitatea sa pui roti mai mari cu dublul cifrei de liftare a caroseriei. Ai stock roti de 28" ? Dupa un body-lift de 2", intra 32"-uri fara probleme. Dar, ati cantarit vreodata o caroserie completa de masina de-asta, de-a voastra ? E mult mai grea decat credeti... Sa incerci sa muti un hayon doar dintr-o parte in alta a garajului sau din garaj pana la vreo platforma, si o sa va schimbati parerea... Pe de alta parte, body-liftul este una din putinele solutii viabile pentru cei care vor roti mari si loc pentru ele atunci cand au bara de torsiune pe fata. Un alt avantaj al body-liftului, este ca poti pastra suspensia stock, cea elastica. Un arc mai inalt, folosit la lift-ul de suspensie, este mai inalt, dar in acelasi timp si mai tare, ceea ce este in dauna flexarii. Dar daca nu este tare, nu tine masina sus... Aici nu vorbesc de coil-overe cu doua sau cu trei arcuri mai moi unul peste altul. Body-liftul mai extrem aduce cu sine si probleme legate de tot ce este legat de caroserie si se muta mai sus, adica fire, furtune, coloana de directie, gatul de umplere al tancului si mai stiu eu ce e acolo. Plus ca ramane un loc idiot in fata si in spate, intre caroserie si bari, iar pe lateral, intre caroserie si asa-zisele praguri, care e logic sa fie prinse de sasiu... Ca cifra limita pentru un body-lift eu vad maxim 2", pe cand la suspensie se poate merge cat ai nevoie, mult mai sus. Daca masina "cobai" este ceva autobuz LWB gen Patrol sau LandCruiser, caroseria este grea, iar in termeni de centru de greutate, un body-lift nu ofera nici un avantaj. Daca vorbim de pret body-lift versus "cat de mari sunt gumele care intra acum", e altceva. Pe de alta parte, LWB-urile sunt mult mai putin problematice la vant lateral (viteza mare) sau la inclinari laterale (in teren), comparate cu SWB. Personal prefer (si nu am variante) un lift din suspensie exact cat am nevoie la rotile pe care le vreau. Acum, dupa 8" de lift si 33"-uri, masina nu mi se pare deloc instabila. Si inca nu e gata... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Re: Body lift + suspension lift = ??? Si foarte important: dupa inaltare urmeaza si latirea bazei. Flanse,jante intoarse,etc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Re: Body lift + suspension lift = ??? Salut Dragos, Ti-am urmarit postarile si mereu am ramas impresionat de detalii. Felicitari. Am si eu o intrebare pentru tine: Am o Feroza cu suspensii cam duse. Ma gandesc sa-i schimb arcurile cu foi de pe spate cu unele noi deci mai mult ca sigur o sa castig cativa centimetri. Pe fata o sa-i mai strang putin barile de torsiune ca sa nu stea in bot. Sper ca se poate pentru ca nu stiu care e starea barilor. Mai am un dulap si un body lift de 3 centimetri. Ce parere ai despre combinatia asta? Arcuri foi spate noi, bari stranse putin si body de 3 cm? Mersi. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 25, 2010 Partajează Postat Decembrie 25, 2010 Re: Body lift + suspension lift = ??? Buna ziua ! @baghy Arcurile noi pe spate duc masina acolo unde ar trebui ea sa stea, deci e OK. Cat depre barile de torsiune, trebuie vazut in ce stare sunt, si daca se mai pot duce in sus, ca poate s-a mai umblat acolo, si esti deja la cap de cursa. In acest caz, cred ca numai alte bari noi te vor scoate acolo unde vrei sa fii. Trei centimetri de body-lift e foarte rezonabil, si nu cred ca va afecta nimic in mod negativ. La faza cand vei ajunge sa umbli la body, vei putea vedea si in ce stare sunt prinderile de pe sasiu si cele de pe caroserie din punctul de vedere al ruginei, si poti lua masurile necesare. Inaltatoarele de 3 centimetri sa aiba baze mari, cat suprafata de contact cu prinderile, si suruburile mai lungi pe care le vei monta sa fie si ele din oteluri mai serioase ( nu din OL) cu saibe de suprafata mare, ca si inaltatoarele. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Acelasi Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Body lift + suspension lift = ??? Nu am gasit un topic unde sa gasesc raspuns la o intrebare a mea asa ca postez aici Sun ok lift-urile cu distantiere sub arcuri si atat? Am vazut pe ebay pentru lr discovery? Ma ajuta sa pot pune cauciucuri mai mari? " Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Re: Body lift + suspension lift = ??? Nu am gasit un topic unde sa gasesc raspuns la o intrebare a mea asa ca postez aici Sun ok lift-urile cu distantiere sub arcuri si atat? Am vazut pe ebay pentru lr discovery? Ma ajuta sa pot pune cauciucuri mai mari? Daca pui doar distantiere la arcuri, acestea se vor intari, amortizoarele se vor lungi si nu vor mai lucra cum sunt calculate. Asa cum ti-a sugerat @mariusg in alt topic, sunt destule proiecte de Discovery aici pe site din care te poti inspira: apuca-te intai si citeste, sunt suficient de detailate cat sa cuprinda tot ceea ce ti-ai dori sa faci la masina. In general, orice modificare de genul asta atrage la randul ei alte modificari pentru a pastra dinamica si stabilitatea masinii si, asa cum mai spunea cineva pe aici:"Invata din greselile altora, e prea scump si prea putin timp sa le faci tu pe toate!" Succes. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Acelasi Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Re: Body lift + suspension lift = ??? Multumesc frumos Dar citesc de cateva saptamani si sunt atatea informatii si link-uri ca ma pierd in ele Sincer chiar nu vreau sa incomodez pe nimeni Vreau doar sa-mi fac masinuta sa arate un pic mai bine Bafta la toata lumea " Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Re: Body lift + suspension lift = ??? Buna seara ! @teddybear: Daca imi explici si mie prin ce fenomen se intaresc brusc arcurile alea, daca folosesti inaltatoare (sub arc sau deasupra acestuia), voi ramane mirat si profund indatorat... Sau s-a schimbat fizica de asa natura incat n-o mai inteleg eu ? Arcurile nu se intaresc daca folosesti inaltatoare, pentru ca nu creste sarcina pe ele, masini nu-i creste greutatea suspendata (cea de deasupra arcului, ca sa fiu clar...) Iar greutatea nesuspendata (cea de sub arc, ca sa fiu clar...), de care o fi ea (jante, gume, punti mai mari/grele), nu are nici o influenta asupra arcului. Stima (fara inaltaoare), Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate