Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rezidenta Bulgaria-Inmatriculare pe numele tau

emanoeladrian

Postări Recomandate

Salutari la tot POPORUL 4X4 !:old

Fiindca suntem la sectiunea juridic vreau sa aduc in discutie o alta modalitate de inmatriculare in Bulgaria,pentru cei ce doresc sa aiba totusi masina pe numele lor.Eu tocmai am trecut prin aceasta experienta si pot spune ca sunt pe deplin satisfacut.Obtinerea rezidentei se face simplu si fara riscuri in schimb procesul de inmatriculare necesita prezenta in Bulgaria, la Russe de 2 ori,odata pentru depunerea actelor necesare obtinerii rezidentei si a doua oara pentru ridicarea ei si inmatricularea propriuzisa.Am avut norocul sa gasesc 0 familie(frati) care se ocupa de aceasta afacere de cativa ani si care s-au dovedit seriosi pana la capat(au firma deschisa la Russe).Plata se face la sfarsit cand masina e inmatriculata.

Nu vreau sa fiu acuzat de publicitate mascata si de aceea nu ofer date de contact aici.

Impozitul dupa expirarea primului an se poate plati personal iar in pretul platit de 950 Euro intra pentru primul an totul.Pentru eventual urmatoarele autoturisme inmatriculate se plateste 600Euro/1 buc.

Eu sunt multumit si ma gandesc sa inmatriculez si nemtoaica de GV in BG.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Rezidenta Bulgaria-Inmatriculare pe numele tau

Ok, pana la datele de contact, da-ne ceva detalii.....au mai fost discutii aici despre rezidenta/cetatenia in BG, dar nu s-a concretizat nimic......

Deci : cum e cu rezidenta ?

Care e procedura ?

Ce acte sunt necesare ?

Avantaje ? Dezavantaje ?

Costuri ?

Rezidentul devine platitor de taxe si impozite ca restul bulgarilor bastinasi ?

Link spre comentariu

Salut, si eu am trecut exact prin aceasi procedura, am mai spus-o:). Banuiesc ca am fost la aceleasi persoane, fratii Ilie:). Sunt f seriosi.

@Astral

- cu rezidenta este ca o ai oe 5 ani dupa care se prelungeste

- procedura este simpla(am mai scris in topicul Lege impotriva inmatricularii in Bg). Mi-e greu sa iti fac un paste cu link-ul ca sunt de pe telefon, dar sunt convins ca i-l vei gasi :)

-acte necesare tot acolo gasesti

Etc

Link spre comentariu

Intrebarile mele au fost puse pt a gasi un rost acestui topic pt ca altfel nu i-l gasesc din moment ce chestia cu rezidenta este pe celalalt si topicul asta nu aduce nimic nou.........

Postul lui mao este aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56389-Lege-anti-inmatriculare-Bulgaria-mit-sau-realitate&p=621971&viewfull=1#post621971

Editat de Astral
Link spre comentariu

Pai probabil omul vrea sa isi impartaseasca bucuria cu noi :), sau pur si simplu nu stia de existenta topicului respectiv.

Link spre comentariu

Salut,

E binevenit si cazul asta, poate al doilea a trecut prin alte experiente si are detalii care ne pot ajuta.

Intrebare: daca obtin rezidenta si vreau sa-mi trec pe numele meu o masina deja inmatriculata la bulgari, cum fac si cit costa?

Multumesc!

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Salut,

Imi pare rau si eventual scuze pentru ca nu am stiut de existenta altui topic pe aceeasi tema. Intradevar Mao sunt bucuros ca am gasit o cale sigura si acceptabila pentru mine pentru a-mi vedea masina inmatriculata(taxa de inmatriculare 20.000Euro) si a ma simti proprietar al ei.

Contitiile de obtinere a rezidentei sunt detinerea unui card de asigurat(nu e musai roman,poate fi si european) si prezenta la biroul de rezidenta in Bulgaria. Fratii George si Cristian se ocupa prin firma lor Bulgara de absolut totul. Toti cei care obtin rezidenta prin ei devin colaboratori ai firmei si acest statut nu ofera obligativitatea de a plati impozit statului Bulgar.

Ei va pot oferi foarte multe detalii si raspunsuri concrete. Sunt din cale afara de amabili.

Pretul platit de mine a fost 950 Euro in care se include obtinerea rezidentei si inmatricularea unui autoturism cu toate taxele aferente platite incl.asigurare pe 1 an.Pentru urmatorul autoturism care doresc sa-l inmatriculez, platesc 600 Euro.

Pentru Flay, costul pentru ceeace vrei tu nu il stiu,poate fi mai mic decat te astept tu in cazul in care ai obtinut rezidenta prin ei.

Pentru obtinerea rezidentei si inmatricularea efectiva este necesara prezenta pe teritoriul Bulgar(Russe) de 2 ori.Prima data pentru depunerea actelor care sunt procesate de regula intr-o saptamana si urmatoarea data cand se ridica rezidenta si se inmatriculeaza efectiv masina.

Cel mai important pentru carcotasi este ca banii se platesc la urma,cand ai masina si actele de rezidenta gata.

Va stau la dispozitie cu mai multe detalii daca e cazul.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Intrebare : pt obtinerea rezidentei in BG este cumva necesar sa demostrezi ca ai si o adresa unde locuiesti ? Adica sa te ia cineva in spatiu ? Gen viza de flotant sau alte cretinisme care se practica la noi ?

PS - Mentionez ca la noi si acuma este obligatoriu ca Asoc de locatari/proprietari sunt obligate sa aiba completata la zi "Cartea de imobil" unde sunt trecute datele de identificare ale tuturor locatarilor, nu doar proprietarii.....

Link spre comentariu

Intrebare : pt obtinerea rezidentei in BG este cumva necesar sa demostrezi ca ai si o adresa unde locuiesti ? Adica sa te ia cineva in spatiu ? Gen viza de flotant sau alte cretinisme care se practica la noi ?

PS - Mentionez ca la noi si acuma este obligatoriu ca Asoc de locatari/proprietari sunt obligate sa aiba completata la zi "Cartea de imobil" unde sunt trecute datele de identificare ale tuturor locatarilor, nu doar proprietarii.....

Adresa postala este adresa firmei la care esti colaborator. Deci ai adresa in Bulgaria . Toate actele de care ai nevoie(mai putin buletinul si cardul de asigurat) sunt puse la dispozitie de firma bulgara. Cat priveste impozitul pe auto datorat,il poti plati singur sau apeland la firma. Priveste personal acest aspect,firma nemaifiind raspunzatoare de plata impozitului. Deasemeni in urmatorul an pentru inspectia tehnica poti veni personal sau se rezolva local cu 50 Euro.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Am vorbit cu Cristian si spunea ca se zvoneste ca de la anul o sa introduca si bulgarii itp-ul ca si la noi(cu poze). In cazul in care se v-a concretiza acest lucru masina va trebui sa de fata la inspectia anuala. Un drum de bg pe an nu strica :d

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mao

@kosfunny acu ai gandit ca un adevarat roaman. Adica oamenii aia au o firma care se ocupa cu asa ceva. Tu cand iti faci rezidenta semnezi un contract (destul de sumar si nu cu clauze ascuse si dubioase) cu ei si printre clauze este si una ca nu poti inmatricla alte masini de unu singur ci doar apeand tot la ei. Nu stiu ce se intampla daca o faci de unul singur. Moral mi se pare ca sa apelezi la ei. Taxa la masina mea ar fi fost de 12.500 euro. Am platit 950. Eu zic totusi ca ii bine si ca si a doua masina la 600 nui mult. Fiecare face cum crede :)

Succes.

Link spre comentariu

@kosfunny acu ai gandit ca un adevarat roaman. Adica oamenii aia au o firma care se ocupa cu asa ceva. Tu cand iti faci rezidenta semnezi un contract (destul de sumar si nu cu clauze ascuse si dubioase) cu ei si printre clauze este si una ca nu poti inmatricla alte masini de unu singur ci doar apeand tot la ei. Nu stiu ce se intampla daca o faci de unul singur. Moral mi se pare ca sa apelezi la ei. Taxa la masina mea ar fi fost de 12.500 euro. Am platit 950. Eu zic totusi ca ii bine si ca si a doua masina la 600 nui mult. Fiecare face cum crede :)

Succes.

Corect MAO !!:g Ma bucur ca mai exista si romani care gandesc normal si dispusi sa respecte un 'agreement' scris sau nescris cum este cazul meu de exemplu. Eu as fi fost nevoit sa platesc 26.000Euro taxa de inmatriculare lui Boc/Basescu,am platit doar 950Euro fratilor Ilie :tksi mai platesc oricand cu inima deschisa alti 600 daca o sa vreau sa imi inmatriculez o alta masina in BG.

A nu se uita ca firma respectiva are multe cheltuieli(sa nu fiu acuzat ca tin cu 'lupul') in BG,sediu..avocat...diversi oameni care faciliteaza servicii..etc.

E adevarat ca fiecare face cum il taie capul si cum crede dar...hai sa incercam sa mai fim si corecti in relatiile dintre noi !:old

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Vizitator mao

***Sorry, atata timp cat pe acest forum exista platitori pentru servicii de inmatriculare, nu se poate face reclama moka altora !!!

LE by Astral

Editat de Astral
Link spre comentariu

***Sorry, atata timp cat pe acest forum exista platitori pentru servicii de inmatriculare, nu se poate face reclama moka altora !!!

LE by Astral

Editat de Astral
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

din ziarul Adevarul

,,Variante

Un cetăţean român care vrea să-şi înmatriculeze maşina în Bulgaria o poate face pe numele său, pe numele unui cetăţean bulgar sau pe numele unei firme din Bulgaria. Înmatricularea pe propriul nume este cea mai tentantă, dar şi cea mai scumpă (circa 950 de euro), însă este posibilă doar dacă românul lucrează legal în Bulgaria. Se pot găsi firme care te "angajează" doar pentru a-ţi putea înmatricula maşina, dar imediat după aceea firma bulgărească anulează contractul de muncă, întrucât nu-i convine să plătească taxe pe salariul unui angajat inexistent. Drept urmare, românul intră în ilegalitate riscând să i se confişte maşina.

O altă variantă este înmatricularea maşinii cumpărate de un cetăţean român pe numele unui cetăţean bulgar. Această procedură este legală doar dacă, imediat după înmatriculare, bulgarul merge să declare maşina la fisc. Există cetăţeni bulgari care prestează asemenea servicii pentru români, contra unei sume de circa 500 de euro. Dar pentru a evita să plătească taxe, bulgarul "revinde" maşina aceluiaşi român, imediat după înmatriculare, "uitând" s-o mai declare la fisc. La un eventual control, bulgarul spune că nu are nici o maşină. Dar românul se trezeşte la volanul unei maşini care nu este înregistrată la organele fiscale din Bulgaria, astfel că poliţia îi va radia maşina."

Landcruiser
Link spre comentariu

Vizitator mao

Pai cum adica sa muncesc neaparat in bg? Astai buna:))) pai daca am rezidenta ce mai ii intereseaza pe ei dc muncesc sau nu. Ei se multumesc cu putinul pe care il platesc masina circuland la noi.....

Link spre comentariu

...

Înmatricularea pe propriul nume este cea mai tentantă, dar şi cea mai scumpă (circa 950 de euro), însă este posibilă doar dacă românul lucrează legal în Bulgaria. ...

o contradictie in termeni

rezidenta ... inseamna ca ai domiciliu in Bulgaria ... nu ca lucrezi acolo, e o mica diferenta

acum nu stiu detalii legislative ... dar una e rezidenta ... alta este statutul de angajat al unei firme cu sediul in Bulgaria

Link spre comentariu

din ziarul Adevarul

,,Variante

Un cetăţean român care vrea să-şi înmatriculeze maşina în Bulgaria o poate face pe numele său, pe numele unui cetăţean bulgar sau pe numele unei firme din Bulgaria. Înmatricularea pe propriul nume este cea mai tentantă, dar şi cea mai scumpă (circa 950 de euro), însă este posibilă doar dacă românul lucrează legal în Bulgaria. Se pot găsi firme care te "angajează" doar pentru a-ţi putea înmatricula maşina, dar imediat după aceea firma bulgărească anulează contractul de muncă, întrucât nu-i convine să plătească taxe pe salariul unui angajat inexistent. Drept urmare, românul intră în ilegalitate riscând să i se confişte maşina.

O altă variantă este înmatricularea maşinii cumpărate de un cetăţean român pe numele unui cetăţean bulgar. Această procedură este legală doar dacă, imediat după înmatriculare, bulgarul merge să declare maşina la fisc. Există cetăţeni bulgari care prestează asemenea servicii pentru români, contra unei sume de circa 500 de euro. Dar pentru a evita să plătească taxe, bulgarul "revinde" maşina aceluiaşi român, imediat după înmatriculare, "uitând" s-o mai declare la fisc. La un eventual control, bulgarul spune că nu are nici o maşină. Dar românul se trezeşte la volanul unei maşini care nu este înregistrată la organele fiscale din Bulgaria, astfel că poliţia îi va radia maşina."

sunt stiri menite sa sperie lumea ! nu mai stiu ce sa mai faca sa nu mai inscriem masini in bg !

• LJ 7O

Link spre comentariu

sunt stiri menite sa sperie lumea ! nu mai stiu ce sa mai faca sa nu mai inscriem masini in bg !

Statutul este de colaborator si adresa postala in BG. Conform legislatiei din BG conditiile astea sunt suficiente pentru statutul de rezident. Nu cere nimeni sa fii angajat,nu impozit pe salariu...toate astea sunt baliverne menite sa sperie .

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Atunci e bine, doar am pus articolul respectabilului ziar! multumesc pentru clarificari, nu ar fi rau sa gasim si legislatia tradusa din BG.

Landcruiser
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

N-am nici o legatura cu site-ul, doar am vazut o reclama si am dat click.

Astia se ocupa si de obtinerea rezidentei in bulgaristan. Deci, masina e pe numele tau. Treaba!

*** Cum ai gasit tu pe net, poate gasi oricine, deci nu e nevoie sa le facem reclama aici......

Editat de Astral
Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

N-am nici o legatura cu site-ul, doar am vazut o reclama si am dat click.

Astia se ocupa si de obtinerea rezidentei in bulgaristan. Deci, masina e pe numele tau. Treaba!

:ha: Stai numa sa te vada un moderator si vezi tu dupa aia 'DELETE' !

Link-ul l-am pus si eu dar cred ca @Astral (daca imi amintesc bine) l-a sters. Prin ei am obtinut eu rezidenta si ii recomand cu inima deschisa (George a fost 'omul meu '). Succes doritorilor !:old

Editat de Astral
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare