Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Viteza maxima Samurai

minitehnicusro

Postări Recomandate

Re: Viteza maxima Samurai

In prezent sunt in cautarea unei solutii pentru a gasii compromisul ideal in ceea ce proveste setarea masinii pentru off road dar pastrand viteza pe care o atinge masina in prezent

Nu prea vad cum poti face asta:ooo

Primul lucru la offroad inseamna cauciucuri dedicate. Care de obicei nu se inteleg cu viteza mare:wink:

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

In prezent sunt in cautarea unei solutii pentru a gasii compromisul ideal in ceea ce proveste setarea masinii pentru off road dar pastrand viteza pe care o atinge masina in prezent

Nu exista......ori merge cu viteza pe sosea si in off-road e praf, ori duce bine in off-road si pe sosea nu vei trece de 80-90-100km/h......si asta in primul rand din cauza gumelor....

Singura varianta e sa ai roti de schimb la tine..........

Link spre comentariu

eu am mers cu multe Samuraie(modele pana in 98),cu pana la 120 la ora cu gume normale de strada.

Cu gume late de 255 am mers maxim cu 110

cu gume de 315(de sosea) am mers cu 100 la ora,dar cu o frica imensa ca o sa ma rastorn! Masina mergea cum voia ea,adica nu aveam nici o stabilitate.DAR ARATA SUPER!!!

inca ceva:

cu rulota dupa mine de 1000 kg ,am mers constant 300 km cu 80-85/ora,dar cu a-4-a,daca-i dadeam a-5-a incetinea ,in loc sa prind viteza mai mare...

cu platforma dupa mine cu inca un samurai pe platforma,mers constant cu 70-80 la ora,dar tot intr-a 4-a,si 200km fara probleme!

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Vreau sa duc un samurai sj410 de 1000 cc din Germania si vreau sa vin cu el pe roti care e viteza maxima la care ajunge ca imi fac griji ca se urca tiristii pe mine

Multumesc

Stima

Marius

JEEP GRAND CHEROKEE

ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC

Link spre comentariu

Vreau sa duc un samurai sj410 de 1000 cc din Germania si vreau sa vin cu el pe roti care e viteza maxima la care ajunge ca imi fac griji ca se urca tiristii pe mine

Multumesc

Stima

Marius

colegul yoke a adus-o pe roti din germania. 80-90 km/h in functie si de starea tehnica a masinii

Va salut !

Link spre comentariu

Daca motorul este bun si are ce-i trebuie, inclusiv benzina buna, este un motor mic care tace si face. Nu scoate nici un zgomot suspect, nu se incinge si nu face figuri cand iti e lumea mai draga. Singura lui problema, defapt a masinii este ca nu are viteza prea mare si cateodata se simte lipsa vitezei a 5-a :wink:

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Al meu merge cu nebuneasca viteza de 110 Km/h :grin:, asta cu gume 225/70/15 AT intr-a V-a. Ar merge si mai repejor ca mai am un pic de pedala la viteza asta dar nu m-am incumetat niciodata. Mai ales cu cutia montata pe masina....

Ca se vorbea mai devreme de ambreiaj dus... Un simptom categoric este urmatorul: urci o panta (gen Dedulesti), tii acceleratia constant si vezi cum turatia motorului creste brusc, apoi revine, apoi iar creste, iar viteza masinii ramane constanta. Asta-i semnul cla ca trebuie sa-l schimbi fiindca patineaza si e uzat.

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Si la acesta viteza ia 10l%!Oricum la cat de mica e si cu motorasul acela ia cam multa benzina!

Gandeste-te ca un Sam de 950 de kg are 70 de cai (ma refer la 1.3i). Eu zic ca e ok raportul putere/greutate. Si apoi mai gandeste-te ca motorasul ala are de "munca" cu un reductor, un cardan si un grup spate (si de multe ori cu gume mai mari decat cele stock). Cat sa consume? NU e masina de strada, e 4x4. Nu mai spun de modelele fara MRL, care mai au de invartit si la grupul fata....

Un consum de 7-8 litri la 100 de km e normal, asta mergand cu 50-80 si scurte reprize de 90-100km/h. Zic de un motor care mai are compresie si e bine reglat...

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

105-107 km/h, dupa GPS. Samuraiu meu nu vrea mai mult.

Nici intr-a patra, nici intr-a cincea.

Pe autostrada, cu anvelope GoodYear Wrangler AT, 195/75R15, aproape identice cu cele din talon.

Motorul este G13BA, 1298cmc, injectie, 51kw.

E al meu bolnav sau "asa face toate" ?

al meu e identic si are rotile standard, de sosea, dar la 110 nu este in blana, iar la 120 pe ceas emotiile sunt prea puternice ca sa mai studiezi problema, iar turometrul mai are muuuuuult pana pe rosu:old... exceptional depasesc 70-90, iar demarajul este mai mare decat la TIRuri

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

al meu are capacu la 85km/h in 4000 de ture. cu roti de 31.

cu roti mai mici mai incet. partea buna...... n-am treaba cu radaru. trec pe langa ei zambind :grin:

Rocar Tv 14f 1978

Suzuki Samurai 1999

Nissan Micra K11 1996

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

dupa ce am inlocuit toti rulmentii din punti, mai putin cei din diferentiale, cu anvelope copii simex 195/80R15 am atins fantastica viteza de 112km/h :ap.

rotile sunt mai mari cu 4cm fata de standard.

in viteza a 5-a.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Am mers pe autostrada in spatle unui sami cu 120 km/h masurati pe GPS, constant, cam 3km, dupa care l-am depasit. Nu parea ca tragea din greu, mergea f frumos si avea anvelopele mai mari decat stock, si cred un pic de bodylift.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Am mers pe autostrada in spatle unui sami cu 120 km/h masurati pe GPS, constant, cam 3km, dupa care l-am depasit. Nu parea ca tragea din greu, mergea f frumos si avea anvelopele mai mari decat stock, si cred un pic de bodylift.

poate avea si ceva motor mai mare, de vitara de ex.

al meu dupa toate modificarile de-abia reusesc sa-l aduc in 100km/h cu a 4-a :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mda, ma gandeam ca numai eu nu ajung sa folosesc treapta a-V-a:grin:, desi am mai folosit-o... la vale. Eu la Samu, 1,3i, 1992, am avut consum 8-9% cu cauciucuri fimex, viteza cred ca am prins 100km/h; nu functioneaza kilometrajul, dar, dar, - am depasit o Dacie 1410 (mergea carcotasilor nu o Dacie stationata)!!!:dr2

Hyundai Elantra

Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel

Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare