omoroka Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 S-a intamplat Duminica ca cand sa plec cu samuraiul la spalat (cacofonia e intentionata :grin:) ma trezesc ca nu mai are benzina. Lasand de o parte faptul ca am ramas cu masina jumatate pe trotuar si jumatate in mijlocul drumului am dat repede fuga in casa, am luat o canistra de 10 litri si-am fugit la o benzinarie, MOL ca aia era mai aproape de mine. Bag la pompa si indes in biata canistra 11,40 litri :sc In fine, platesc, ma intorc si rezolv problema dar dupa aia raman cu dilema: oare chiar intra 11,40l in canistra aia de 10l? Ea are o linie trasa cam in locul in care s-ar face de 10 litri dar eu o umplusem pana sus unde incepe filetul. Mi-am zis ca ar fi o ocazie buna sa masor acasa eroarea pompelor, care daca ar iesi in plus s-ar chema defapt furt, nu? Ei, azi am facut masuratorile astfel: - temperatura de afara e aproximativ la fel ca duminica; daca e mai cald azi ar insemna ca bidonul ar fi un pic mai dilatat si ar incapea ceva mai multa benzina dar sa zicem ca temperatura e aceeasi; - am luat un pahar de masura gradat si l-am verificat cu alte doua pahare de masura sa fiu sigur ca nu e gradat gresit; - am umplut canistra pana acolo unde incepe filetul ca si duminica; Rezultatul este ca mie in canistra mi-a intrat cu 485ml mai putin decat le-a intrat lor :grin: In concluzie eroarea pompei de benzina se cheama furt, ba inca unu semnificativ, respectiv 4.44%. Cu alte cuvinte la fiecare plin al vostru, 2 litri sunt ciubuc al lor. Lasand asta de o parte, vreau sa va intreb un lucru, de cate ori nu ati ajuns la pompa cu rezervorul gol si ati bagat combustibil mai mult decat capacitatea totala a rezervorului? Ei, ce ziceti de magarii astia? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Nu stiu ce sa mai zic, ce sa mai cred, dar am pus si eun in Pajero 102 litri si peste tot toata lumea zice ca are 92 capacitate...:uameni Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Da, la lukoil la km 30 autostrada bucuresti pitesti, pe langa apa de rigoare, am bagat 60 l intrun rezervor de 55l. Plus ca mi-a umplut filtru cu apa. La Petrom-ul de la iesire din Arad catre Nadlag, la fel am bagat 55l in conditiile in care nu-mi ajunsese pe rosu. Dar barem n-a avut apa. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Aoleu fratilor, ne confruntam cu un flagel! Ia mai manati mai, hei... hei! Haideti si altii cu exemple, sa vedem, chiar toti ne fura? Eu cred ca da. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 (editat) Re: cat suntem furati la pompe?! eu as face imediat reclamatie la opc si vor investiga ei cum vine treaba.... eu zic ca si benzina se contracta de la frig.....dar mai departe nu vad inlantuirea ca sunt doar contabil.....poate e pe aici vreun inginer cu rabdare sa ne explice si noua cum masoara pompa citi litri versi in rezervor....... eu zic ca trebe sa fie o explicatie, ceva cu 'mecanica fluidelor':grin::x ca pompele alea cred ca au o 'metrologie' ceva si mol e o firma cu prea multa vizibilitate sa fure chiar asa ca in codru Editat Decembrie 22, 2010 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Ciudata treaba pentru ca aceste pompe sunt etalonate si verificate metrologic,nu bag mana in foc ca nu in favoarea comerciantului.Orice instrument de masura are o clasa de precizie(eroare) si aceasta scade in functie de uzura , de aceea se si revizuiesc periodic,sau asa ar trebui. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Offroad: Acuma, na,nici gumele silverstone de '35 nu sunt chiar de '35, nici sanii lu vecina mea aia bruneta nu sunt chiar cat ar parea, si nici eu nu am atata minte cata cred eu, ca cred altii, ca am...:grin: Onroad: Pe bune, intotdeauna mi-a intrat mai mult combustibil in rezervoare decat capacitatea indicata de constructor... m-ati pus pe ganduri "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Tind sa cred ca asta cu manaria tine de fiecare sef de statie in parte, acolo se fac manevrele, masuratorile, shmenurile... Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! hai sa gandim si invers daca io as fi proprietar de peco eventual si unu mare cu sute de statii nu as fura la pompa unde pot fi verificat oricand si la vedere si nu as risca ca angajatii mei sa fac asta pt ca tot eu as pierde la prima reclamatie, verificare daca as fi angajat la peco mi se pare mult mai decent sa scot noaptea 3-4 galeti de benzina din rezervoare si sa pun in loc apa decat sa manevrez pompa sigur ca pompele trebuie sa aiba verificare metrologica si sunt sigilate , cred ca au o marja de eroare insa asta este ff mica in nici un caz 4% @nightbird daca ai putea sa faci o poza sugestiva vecinei tale lansam un topic foarte vizitat unde putem dezbate exact problema marimilor si aparentelor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Acel litru este calculat la 15 grade celsius.:old Daca te simti neindreptatit poti cere la statie o verificare metrologica la pompa (cu vasul etalon). Statia iti poate face aceasta verificare. Au echipamente adecvate. Calibrate.:grin: Marja de eroare este de 0,2% (parca):grin: Ex. Acum 4 ani aveam un Logan 1,6l cu rezervor in talon de 50l. La o statie LukOil am bagat in el 70l!!! Afara erau -15grade celsius. Benzinariile corporate nu se complica cu gainari de genul asta. Sincer.:old Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Motorina se vinde la L15 (litri la temperatura de 15 grade). Sa vezi cand iti iei 10 tone ce diferente ai...:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2010 (editat) Re: cat suntem furati la pompe?! Acel litru este calculat la 15 grade celsius.:old Daca te simti neindreptatit poti cere la statie o verificare metrologica la pompa (cu vasul etalon). Statia iti poate face aceasta verificare. Au echipamente adecvate. Calibrate.:grin: Marja de eroare este de 0,2% (parca):grin: Ex. Acum 4 ani aveam un Logan 1,6l cu rezervor in talon de 50l. La o statie LukOil am bagat in el 70l!!! Afara erau -15grade celsius. Benzinariile corporate nu se complica cu gainari de genul asta. Sincer.:old +15 sau -15 grade nu justifica furtul. Am terminat facultatea de electronica iar o corectie de temperatura se poate face cu catiuva tranzistori si un senzor de temperatura, nu e mare inginerie. @night bird: sunt de acord si cu tine. eu cred ca exista si o conspiratie mondiala a ţâţelor siliconate si a sutienelor cu perniţe cat overfenderele :ha: Editat Decembrie 22, 2010 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! si...ce daca pompa are certificat metrologic? daca e etalonata sa scuipe 950ml....si ea inregistreaza 1000 :grin: nu cred ca exista statie de combustibil...care la temp ideala sa-ti livreze cantitatea corecta de combustibil... totul depinde de angajati....in general la statiile cu trafic mare se fura putin pe litru,.....comparativ cu statiile cu trafic redus....la alea...apare apa in ecuatie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! ... Ex. Acum 4 ani aveam un Logan 1,6l cu rezervor in talon de 50l. La o statie LukOil am bagat in el 70l!!! Afara erau -15grade celsius. Benzinariile corporate nu se complica cu gainari de genul asta. Sincer.:old deci ai platit 70 de litri sa inteleg ca din cauza frigului capacitatea rezervorului tau a crescut de la 50 la peste 70 de litri? pentru ca daca nu a crescut si tu ai platit totusi ... e gainarie; de fapt e hotie mare, nu mai e gainarie PS: pentru ca nu cred ca a scazut volumul benzinei atat de mult Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Nu stiu daca din cauza frigului s-a contractat carburantul sau s-a dilatat rezervorul dar eu atunci am platit 70l si atat! I-am aratat aluia de la casa talonul si a ridicat din umeri! Ce vrei sa-ti spun mai mult? :y Se spune ca Loganul din fabrica are/avea rezervorul putin mai mare...:ha::ha::ha: De atunci nu am mai intrat la...ei. Slava Domnului ca avem de unde alege:banana:banana:banana. Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! si...ce daca pompa are certificat metrologic? daca e etalonata sa scuipe 950ml....si ea inregistreaza 1000 :grin: nu cred ca exista statie de combustibil...care la temp ideala sa-ti livreze cantitatea corecta de combustibil... totul depinde de angajati....in general la statiile cu trafic mare se fura putin pe litru,.....comparativ cu statiile cu trafic redus....la alea...apare apa in ecuatie Crezi sau stii? Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Nu stiu daca din cauza frigului s-a contractat carburantul sau s-a dilatat rezervorul dar eu atunci am platit 70l si atat! I-am aratat aluia de la casa talonul si a ridicat din umeri! Ce vrei sa-ti spun mai mult? :y Se spune ca Loganul din fabrica are/avea rezervorul putin mai mare...:ha::ha::ha: De atunci nu am mai intrat la...ei. Slava Domnului ca avem de unde alege:banana:banana:banana. nessum, eu daca eram in locul tau cred ca ma urcam pe tejghea si faceam tambalau mare. nu trebuia sa le platesti 'tule muma-n cur de hoti. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 (editat) Re: cat suntem furati la pompe?! nessum, eu daca eram in locul tau cred ca ma urcam pe tejghea si faceam tambalau mare. nu trebuia sa le platesti 'tule muma-n cur de hoti. Nu stiu daca era o solutie. Am mai fost o chestie din asta prin 2008 cu Petrom-ul. A aparut si prin ceva cotidiene centrale: http://www.ziare.com/petrom/benzinarii/petrom-ne-fura-la-pompa-357924 Nu stiu daca e fairplay sa pun linku' asta dar nu moderator il poate sterge daca se considera ca am incalcat vreo regula. Lumea hotarata vreo 3 zile cu scandal :ptsi apoi... s-a lasat liniste si au aparut tatze :topsi altele... Banu' dicteaza...interesu':dr3:fr2 Editat Decembrie 22, 2010 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Nu stiu daca era o solutie. Am ami fost o chestie din asta prin 2008 cu Petrom-ul. A aparut si prin ceva cotidiene centrale. Lumea hotarata vreo 3 zile cu scandal :ptsi apoi... s-a lasat liniste si au aparut ta tze :topsi altele... Banu' dicteaza...interesu':dr3:fr2 pai eu cred ca e un complot al companiilor petroliere sa ne fure la pompa, ca si cum pretul carburantului nu ar fi suficient de mult umflat. suntem sclavii lor si de-aia alte surse de energie n-au reusit sa ia locul petrolului, pentru ca sunt cumparate si tinute secrete tot de ei. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Ehe... teoria conspiratiei! :h5 Este ca si cum a-i spune ca cele mai multe vitamine se gasesc la farmacie! :ha::ha::ha: Perfect adevarat! :2dr Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Ehe... teoria conspiratiei! :h5 Este ca si cum a-i spune ca cele mai multe vitamine se gasesc la farmacie! :ha::ha::ha: Perfect adevarat! :2dr Nu e adevarat, se gasesc in sperma, femeile stiu mai bine :ha::ha::ha: Hai ca am luat-o pe aratura... e de la bere. Nu, dar serios acuma, astia chiar ne fura la pompa :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Nu e adevarat, se gasesc in sperma, femeile stiu mai bine :ha::ha::ha: Hai ca am luat-o pe aratura... e de la bere. Nu, dar serios acuma, astia chiar ne fura la pompa :grin: La mine e de la Jack. Probabil ca ne ...ard dar macar s-o faca elegant!:as Discutam cand ne vedem la urmatoarea tura.:x Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Buna seara ! Vara fiind, acum vreo trei ani, intr-un tanc de 80 de litri au intrat 86, pe patrupedul meu, la o pompa no name. Dar a fost pentru prima data cand am vazut ca, la ceasul de combustibil, pe langa acul care era mai jos de rosu, mai am si un bec acolo. Pe de alta parte, cum din pretul pompei circa 60-70% din suma merge la statul nostru drag, consider procentul ala de 4% abatere sau toleranta aproape neglijabil. Si, de fapt, acolo, la stat e problema... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! eheee.... am patit-o si eu in 2009 la benzinaria fosta petrom actuala cam serv de la intrarea in com. Berceni, dimineata pe racoare (cum zice si cantecu' :grin: ) adica pe la 6.00 am plecat catre litoral cu mobra :wr din dotare la care imi facusem deja calculul cat am cat tre sa intre si la pompa.........surprizaa, nefiind atent ca stiam ca la plin sare saracia si nu da pe afara nu m-am uitat dar nu se mai termina de umplut :cn asa ca m-am uitat si in loc de 11L cat trebuia sa intre aveam 17L si inca nu era plin, asa ca am oprit pompa am chemat angajatu' i-am aratat si explicat ca nu are cum sa intre mai mult decat scrie pe talon cu 6L la o motocicleta , el nu si nu :pr ca pompa nu are nimic asa ca l-am amenintat ca daca nu chiama sefu de statie plec si nu-i pletesc nimic, cum zicea cineva mai sus am inceput taraboiu' amenintari cu presa cu opc-ul cum venea cate un client cum ii injuram si ii faceam hoti sa auda si aia povestea bla bla.... pana la urma angajatu' zice: hai sa-ti demonstrez ca pompa nu are nimic" si aduce etalonul, asa ca a masurat si maaree i-a fost surpriza cand etalonul arata exact diferenta care o revendicam eu, adica s-a ars singur :y si imi zice i-a zi nene cat vrei sa platesti, iar eu (prost) zic 11 L ca atat trebuia sa intre, am platit si am plecat, dar merita sa platesc mai putin dupa ce am stat pe acolo 30-40 de min sa ma cert cu ei si de atunci nici ca am mai intrat pe acolo. Concluzia : NE FURA JEGOSII Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! @nessum....prietene te rog sa ma crezi....se fura....am bagat destula motorina in rezervor...incat sa stiu la care din statiile de carburant merita si din care nu merita sa alimentez si ca fapt divers....mira pe cineva ca se fura la pompa?:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate