AdiOnWeb Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Adevarat, se fura la pompe. Tot la fel de adevarat este ca angajatul de la pompa sau casa nu are absolut nici o treaba cu ce masoara pompa. Daca patiti asa ceva si aveti dovezi clare este bine sa apelati la centrala(daca este vorba de Petrom-OMV, Lukoil, etc) sau la OPC daca este vorba de o statie mica autonoma. In momentul in care chemati seful de statie nu faceti decat sa il ajutati sa acopere rahatul(decalibrarea pompelor se face in cardasie cu acesta). Daca nu doreste nimeni sa vina cu vasul etalon pentru a dovedi corectitudinea masuratorii puteti pleca linistiti din pompa fara sa platiti si cosiderati `CADO` alimentarea respectiva. Totodata puteti apela 112 daca cineva incerca sa va opresca deplasarea ! Incercati sa pastrati cumva legatura(numere de telefon) cu doi martori care au fost de fata la refuzul acestora de a masura cu vasul etalon ! https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! si...vasele etalon...sunt chiar etalon? eu nu cred asta....:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! si...vasele etalon...sunt chiar etalon? eu nu cred asta....:grin: Daca mergem asa... nici omul nu a ajuns pe luna:grin: https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Calmati-va oameni buni! NU ne fura ne fura nimeni. Pur si simplu litrul de produs petrolier are 950 ml. E e treaba certa, o stie orice copil de clasa a patra, pentru ca mai nou este in programa la fizica. Asa ca hai sa gustam o sarma si sa bem un vinisor si sa nu ne mai gandim la asta. Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Pai cum dracu` ? Inseamna ca eu am sarit peste clasa a 4-a (putin probabil)... sau am chiulit la fizica la ora respectiv(cel mai probabil). Pai cum adica sa aibe 950 ml ? Si atunci de ce numeste litru daca nu are litru ? De altfel, mie in rezervor imi intra 65 de litri ? Sau imi intra 65 de bucati a cate 950 ml ? ? ? OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Pai cum dracu` ? Inseamna ca eu am sarit peste clasa a 4-a (putin probabil)... sau am chiulit la fizica la ora respectiv(cel mai probabil). Pai cum adica sa aibe 950 ml ? Si atunci de ce numeste litru daca nu are litru ? De altfel, mie in rezervor imi intra 65 de litri ? Sau imi intra 65 de bucati a cate 950 ml ? ? ? Klez, Lecus glumea cu cei 950ml la litru :h5 Eu ma intreb altceva, ce fac astia fratilor daca alimenteaza unu cu tirul niste sute de litri de carburant, sa mai presupunem ca TIR-ul ala e chiar afacerea omului pe care-l doare de costuri si obseva ca este furat niste zeci de litri. Nu risca benzinaria sa le puna ala sandramaua la pamant... si bine le-ar face? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! pina una alta intra aici si trimite un mail cu reclamatia ta; ei sunt obligati sa investigheze si sa-ti dea un raspuns http://www.anpc.gov.ro/anpc/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=28&Itemid=60 eu am facut asta ori de cite ori m-am simiti lezat in drepturile mele de consumator si chiar am rezolvat unele probleme cu ajutorul opc-ului:grin: apeleaz cu incredere! ....si dupa ce ii fxxx pe aia te suna sa ti spuna rezultatul anchetei....e chiar funny http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Calmati-va oameni buni! NU ne fura ne fura nimeni. Pur si simplu litrul de produs petrolier are 950 ml. E e treaba certa, o stie orice copil de clasa a patra, pentru ca mai nou este in programa la fizica. Asa ca hai sa gustam o sarma si sa bem un vinisor si sa nu ne mai gandim la asta. whoaaa....asta nu am mai auzit pana acum...5%.... inseamna ca eu am inaltime 168 cm?????!!!/!?1/1/??!//?!?uraaaa... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiB Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Nu sunteti primii care patiti chestia asta, se intampla destul de frecvent si sunt mai multe cauze: - chestia cu temperatura e una din ele - dimensiunea specificata in talon nu include de cele mai multe ori acea rezerva. In cartea tehnica cred ca apare si aceea, care se adauga la capacitatea din talon. - nu sunt incluse in masuratoare dimensiunile si motorina care intra in conducte, in partea de foarte jos a rezervorului (se considera ca pompa nu ajunge acolo), etc. - dimensiunea scrisa in talon e rotunjita in jos de cele mai multe ori pentru a evita procesul de supra-umplere - daca stii ca rezervorul tau are 45l sunt mai mari sansele sa opresti alimentarea cand pompa indica 45. Umplerea la refuz a rezervorului nu e deloc indicata pentru ca apoi din cauza variatiilor de temperatura pot avea loc incidente. Americanii (adica NIST - National Institute of Standards and Technology) au facut un studiu in sensul asta al carui sumar il gasiti aici: http://ts.nist.gov/WeightsAndMeasures/upload/B-014.pdf. Concluzia studiului e ca volumul poate varia cu ceva in jur de 3% doar din cauze care tin de procesul de fabricatie - adica un rezervor care in talon are 45l sa aiba de fapt intre 43,5 si 46,5. Evident ca cifrele din talon sunt unele care vin din specificatiile de proiectare, nu este verificat si inscris fiecare rezervor produs... Daca insumati toti factorii astia o sa vedeti ca diferentele pot fi destul de mari (la mine, la VW, numai rezerva aia suplimentara are 5 litri...). Cat despre pompe, alea vin deja calibrate de cand se cumpara si nu se produc in Romania. Se mai face o verificare metrologica si o sigilare a lor dpdv calibrare la BRML si apoi sunt verificate periodic. Controalele de la BRML la benzinarii sunt lucruri obisnuite. Bineinteles, toate aceste argumente legate de verificarea lor pot fi cu usurinta atacate pe principiul "toti iau spaga" dar asta depinde de ce vrem fiecare dintre noi sa credem.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Tu ai citit primul post al lui Omoroka in care canistra lui de 10 l a inghitit 11, 4 l ? Asta cum o explici ? ~500ml furati la 10 l ti se pare lucru curat ? Dar patania lui Pretorian ? Aia poate e si mai relevanta : intr-un rezervor de 10 l i-au intrat 17 l !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! dar intr-un rezervor de Iveco.....care mai avea in el 7 cm de motorina....cunoscatorii stiu ce inseamna 7 cm......au intrat 618 l.....pe rezervor fiind stantat 600l....asta cum o puteti explica? cazul s-a petrecut la una din statiile Petrom Bv......statie mare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! ... Daca insumati toti factorii astia o sa vedeti ca diferentele pot fi destul de mari (la mine, la VW, numai rezerva aia suplimentara are 5 litri...). .... de la ce zici tu ... pana la 70 litri bagati intr-un rezervor de 50 de litri ... e ceva distanta, nu crezi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Dar nu de diferenta de la rezerva din rezervor vorbim !!! Vorbim de cazuri clare in care diferenta intre cat intra intr-un recipient standard si cat a inregistrat pompa a fost imensa !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi pas Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! 1.orice statie peco are etalon .garantat.adica daca se umple cu 5 litri pe pompa trebui sa fie 5.00 ltr.daca nu, e furaciune garantat.orice client are dreptul de a cere etalonarea pompei cu vasul etalon. 2.dilatarea/contractarea unui rezervor e insgnifianta,nu se reflecta in volum. ....pai daca un rezervor de 50 ltr se face de 70 ltr...unu de tir de 600 ltr. ....unde mama lu prces verbal ajunge/....bagam in el o tona de motorina???? (nu fac nici un fel de aluzie...) 3.deasemenea lilatarea/contractare benzinei sau motorinei este la o valoare neinsemnata.adica pune intr-un bidon semitransparent benz/moto vreo...20 de litri(sau nu contreaza cat) ,trage ziua cand e cald+ 12 grade,un semn cu markerul. la 4 dimineata cind sunt 0 grade....sau -5 grade,combustibilul e tot la semn.... 4.in Patrol -care are 95 ltr pe talon am bagat la pompa 105 litri. ...dar am bagat si din "surse proprii la bidon" tot vreo 103-105 litri in rezervor de 95. iar va garantez ca eu nu ma fur singur.... asta nu inseamna ca pompele sunt corecte iar dilatatrea/contactarea nu influenteaza factorul de incarcare al rezervorului. Concluzia: litru nu mai e ce-a fost odata...:grin: gabi pas Y60 - for ever ..................... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! De furat e clar ca ne fura ...De fapt nu ne fura, ne prostesc! Ce e de facut? A.Protectia consumatorului B.Nu platim alimentarea C.Plecam cu pompa in rezervor cu tot cu furtun D.Verificam inflamabilitatea statiei E.Nu facem nimic, ne lasam in continuare prostiti Vedeti boieri dumneavoastra ... exista mai multe optiuni ...ce alegem??? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Rezidenta/cetatenia in tarile cu apa calda...... :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Rezidenta/cetatenia in tarile cu apa calda...... :ha: Nu ma Astrale ...de ce? Fac colectie de pompe cu furtun tip alimentare ...Am si cateva dubluri ... Am doua cu Petrom, doua cu Mol ... caut sa schimb cu una de CRIBOGAZ ...are cineva? :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Re: cat suntem furati la pompe?! Salut tuturor Am primit intrebari pe privat, la care statie MOL am avut patania. Este vorba de statia MOL din Berceni din fata Carfutului Grand Arena, pompa nr. 6 :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FHM Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 (editat) Re: cat suntem furati la pompe?! Salut. In cazul meu, cand aveam VW Passat am patit la fel: am bagat 70 litri intr-un rezervor de 60. Explicatia am capatat-o la pompa si apoi am verificat-o personal. Umpli rezervorul pana da pe afara apoi la intrarea in rezervor este un mic tamburus pe care daca il presezi cu capatul pistolului de umplere se va auzi un zgomot ca de vacuum si "pierzi" 6-7 litri de combustibil intr-un rezervor suplimentar de rezerva (? - sau pentru ignoranti ca mine care nu respecta mesajele bord computerului). Cei de la Petrom (Brancoveanu cu Drumul Gazarului) ma intrebau intotdeauna daca vreau si rezerva umpluta - de la ei am aflat de aceasta facilitate (cartea masinii fiind in limba lui Goethe nu m-a ajutat in acest sens). Producatorul VW a considerat ca nu este bine sa se bazeze pe inteligenta mea de sofer care mergeam 60-70Km dupa ce computerul de bord imi zicea ca mai am motorina pt 50. Si au facut foarte bine: am scapat de fiecare data de procedura de amorsare a instalatiei (si a PD-urilor). In afara de acest Passat nu am mai vazut acest sistem, dar cred ca ar trebui sa fie prezent si pe alte masini, si mai ales fara sa fie nevoie de operatii suplimentare - apasarea acelui tamburus negru de la intrarea in rezervor... Nu neg faptul ca se poate sa fim furati la pompa, dar cred ca exista o toleranta / o marja de eroare pe care trebuie sa o acceptam. Altfel ar insemna ca Passatul consuma mult sub 5,6 l/100Km la un motor tunat la 130 CP si folosit intens in depasiri. :h5 Nu cred asta... (PS: credinta nu poate fi contestata si nici demonstrata :g) In ceea ce priveste canistrele/recipientii va pot spune atat: de fiecare data cand ma duc cu bidoanele la Focsani sa iau vin sunt verificat de vanzator si de fiecare data sunt apostrofat ca vin cu cisterna de 21,5 litri si vreau sa platesc 20 (marcati frumos pe bidon, bidon "de firma" in care erau livrate substantele ce intra in compozitia Pepsi Cola). Idem pentru bidoanele unguresti care se gasesc acum in comert: toate au abateri mari (>5%) si din cauza lor am probleme cand cumpar vin cu canistra. PS: Fordul Focus inghite maxim 51L la un rezervor de 50l cand computerul de bord spune ca mai am motorina pt 30 de Km (cam 3L). Eu cred ca diferenta este fie o rezerva similara cu cea de la Passat fie o abatere data de furtunul de alimentare (rezervorul cred ca este sub bancheta din spate) si erori in producerea rezervorului... Si inca ceva: toate rezervoarele de pe masinile pe care le-am avut pana acum functionau "sub presiune": la fiecare desfacere a busonului auzeam cum aerul sub presiune din rezervor este evacuat. Banuiesc ca in timp rezervorul supus la presiunea interioara nu numai ca se dilata/isi schimba volumul prin curbarea suprafetelor plane, dar tinde sa isi pastreze si forma capatata in urma dilatarii - aici poate cineva mai bun la fizica decat mine sa confirma acest lucru (oboseala materialelor la cicluri repetate-> vezi aeronautica / avioanele care sunt supuse la astfel de cicluri de fiecare data cand urca la altitudini cu carena presurizata). Editat Decembrie 30, 2010 de FHM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: cat suntem furati la pompe?! Si eu folosesc benzinariile Mol si fecvent alimentez la capacitatea maxima a rezervolului si chiar intodeauna peste. Adica un rezervor de 50 l cum are un MCV diesel il incarc pana la 65 l, cei drept dureaza cam 10-15 min, deoarece se declansaza des senzorul pompei de plin insa intodeauna cei 65 de litri sunt pana la gura rezervorului (se vede luciul lichidului la gura rezervorului). Nu mi-am pus niciodata aceasta problema cu privire la furtul la pompa dar sincer nu cred ca nici canistrele acele nu sunt foarte exacte. Ca si statie mol eu o folosesc pe cea de la centura de la Straulesti. :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: cat suntem furati la pompe?! Oameni buni, cititi primul post cu atentie si nu luati in considerare volumul inscriptionat pe canistra. Eu am masurat cu paharul gradat de am ajuns la aceasta concluzie. Iar paharul gradat cu care am facut masuratoarea l-am verificat cu alte doua pahare. @cristeaandm: de la 50l la 65l e cale lunga. Eu cred ca ar trebui sa-ti pui intrebari in privinta asta. In plus consider ca nu este o practica buna sa storci pompa la final sa incerci sa umpli rezervorul ochi. Eu cred ca atunci pompa masoara cel mai prost si apoi nu e nici safe sa conduci cu rezervorul plin ochi. :h5 La mine cand a facut "tzac" am si pus pompa in cui :wink: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: cat suntem furati la pompe?! Folosesc foarte des acea masina pentru deplasari prin tara asa ca nu sta foarte mult plin ochi, se consuma din el mult pana la destinatie, si din cate stiu eu motorina nu e asa instabila ca si benzina, insa in lunile de vara nu mai imping atat de mult combustibil in ea. Sincer nu stiu daca e mare diferenta, deoarece are rezervorul sub bancheta spate iar conducta e destul de lunga am zart-o la service cand au ridicat masina pe elevator. Dar oricum ideea ta, da de gandit, mai ales ca ai masurat si cu pahar gradat, si pana la urma sunt atatia care lucreaza in benzinarii si iti ofera combustibil la pret juma, de unde daca nu din astfel de "pierderi" :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: cat suntem furati la pompe?! stai linistit...si vasul meu era gradat....600l :grin: cu 70-80 de l in el...faceam plinul ...rezultatul.....560...570 l aratati de pompa... deci intr-un rezervor de camion...inscriptionat 600l incapeau...620....630 de litri.....frumos nu? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: cat suntem furati la pompe?! Eu cred ca este de fapt factorul 'dilatare-contractare' la mijloc! Alimentez in 'afara' de peste 8 ani si intotdeauna imi intra mai mult decat e rezervorul;si asta la fiecare masina pe care am avut-o;se intampla iarna;vara este aproximativ in parametrii; Numai daca nu se fac si aici manarii,insa mi-e tare greu sa cred asa ceva; nu uitati de densitatea fluidelor,etc! Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Re: cat suntem furati la pompe?! Eu cred ca este de fapt factorul 'dilatare-contractare' la mijloc! Alimentez in 'afara' de peste 8 ani si intotdeauna imi intra mai mult decat e rezervorul;si asta la fiecare masina pe care am avut-o;se intampla iarna;vara este aproximativ in parametrii; Numai daca nu se fac si aici manarii,insa mi-e tare greu sa cred asa ceva; nu uitati de densitatea lichidelor,etc! Hai sa facem un experiment......reclama la una din statiile "de afara", vad ca esti in Belgia, ca ti se pare ca ai platit mai mult combustibil decat ai bagat si spune-ne si noua cum au reactionat ca sa facem o comparatie de cum reactioneaza astia de la noi...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate