tzantzar Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 3 din cele 4 geamuri electrice nu mai merg decat intru'un sigur sens ( in jos ) :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Si unde s-a rupt filmul ? Ai verificat, masurat, demontat , incercat ceva ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tzantzar Postat Decembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Problema Motorase geamuri Y60 am demontat, firele sunt ok; butoanele sunt ok toate cele 3 geamuri au exact aceleasi rectii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanTatuaj Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Am patito si eu acum doua ierni. Primavara le-am dat jos si demontat, am curatat angrenajele de vasilina si am dat cu putin ulei. Nu au mai facut probleme nici asta iarna si nici acum. Ingheta vasilina care avea 17 ani. Nu spun ca asta ar fi problema, poate sa fie una din ele. NISSAN PATROL GR 2.8/1992 LUNG Învaţă din greşelile altora, viaţa e prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adryan Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Verifica mufa din blocul de comenzi de pe usa soferului.poate ti-a disparut vre-o masa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Dc merge numai in jos trebuie sa desfaci butoanele si sa le curati contactele.Eu am patit-o de multe ori.Este bine sa cureti si sa ungi chederele laterale pe care culiseaza geamul pt ca la urcare motorasul iti suge mai mult curent.Motorasul il poti proba foarte usor alimentandu-l pe direct pt coborare si schimbi polaritatea si merge invers. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 3 din cele 4 geamuri electrice nu mai merg decat intru'un sigur sens ( in jos ) :( Salut, ai rezolvat problema? Ce ai gasit? Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian_popescu Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Demonteaza fata de usa de pe partea soferului ,vei gasi acolo un dreptunghi din plastic,an care se afla partea electronica ( placuta cu circuite electronice ce da semnale catre motorase) Dute cu ea la un electronist si roagal sa verifice FIECARE PRINDERE a pieselor pe placuta .Garantez ca nu mai fac contact cum trebuie ,si vezi ca zona respectiva este uda ,adica cutiuta respectiva are apa anauntru .Daca nu te descurci sunama 0723617110 Iulian :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 :ha: Nu pot sa cred ...Dezgropam topicuri vechi ...de acum 7 luni ...si venim cu solutii ... Bre omul ala cu problema a intrat pe forum ultima oara acum 3 luni ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanT Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 pai da! dar poate mai avem si altii aceeasi problema si ne intereseaza rezolvarea:wink: 0743380016 sau 0731443451 I ♥ APUSENI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 pai da! dar poate mai avem si altii aceeasi problema si ne intereseaza rezolvarea:wink: Exact Dane,ai dreptate.De aia am dezvelit topicul pt.ca sunt in acelasi pantof si eu. Am probleme cu geamul dreapta fata.de coborat coboara,dar de urcat nu vrea.Interesant ca nu vrea nici de la comutatorul soferului dar nici de pe partea dreapta. Nu stiu,Luni verific toata conducta.... Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanT Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Exact Dane,ai dreptate.De aia am dezvelit topicul pt.ca sunt in acelasi pantof si eu. Am probleme cu geamul dreapta fata.de coborat coboara,dar de urcat nu vrea.Interesant ca nu vrea nici de la comutatorul soferului dar nici de pe partea dreapta. Nu stiu,Luni verific toata conducta.... exact asa am si eu buba la dreapta spate . Cand am venit de la sat am deschis si de inchis...pauza...nici de la sofer... un pumn aplicat pe panou de comanda unde e butonu(la apsager) a rezolvat problema 0743380016 sau 0731443451 I ♥ APUSENI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Desfaceti bre mecanismele si comenzile si verificati contactele electrice ... curatati-le si verificati daca merg. In usi se strange apa si praf care blocheaza acest sistem sa functioneze cum trebuie ... De asemnea masura cu ungerea periilor cheder de la geamuri e o solutie buna ... Aproape aceeasi problema o am si eu la 80 ... geamurile mele urca si coboara ff incet ...am desfacut o fata de usa ... era plina de praf in interior. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Se incepe cu alimentarea pe direct , in mufa , a motoarelor . Daca nu functioneaza corect , se revizuiesc , sint simple constructiv .Ungerea corecta ajuta , putin WD40 pe chedere si in garniturile de glisare e binevenit . O verificare prin inlocuirea intre ele ( sint identice ) ajuta la un diagnostic corect . Lipirile desprinse de pe placa electronica sint absolut agonizante , pentru ca dau simptome absolut aleatoare - intreruperile lipirilor cositorite se produc mai des la relee( care trebuiesc curatate la contacte ) si de asemenea la lipire mufei de la placa . Se depisteaza relativ usor , cu o privire atenta , sint pur si simplu fisurate . Unele componente sint cu lipiri la limita ( aliajul n-a umectat corespunzator si contactul e absolut la limita rezistentei mecanice si electrice ) , dar au trecut de QC la fabrica , si de dau in petec abia dupa 15 ani ...Se pot reface usor , ( nu exagerati cu incalzirea si cu excesul de aliaj ) e Daca consola soferului nu da comezi la geamuri dar totusi acestea merg de la comanda pasagerilor , e intrerupta alimentarea principala la consola soferului , cel mai probabil in cablurile de legatura de la usa la caroserie .Cu rabdare se reface instalatia , e cu mufe de separatie .... Limitatoarele de suprasarcina nu fac probleme ( cel putin asa cred , n-am gasit inca vreunul defect , nici macar obosit ). L.E. Nu ridicati mai multe geamuri simultan , plusul e cules dintr-o magistrala anemica ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danyel Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Observ in mai multe randuri sfaturi referitoare la ungerea periilor pe care culiseaza geamul. A vazut cineva la vreo masina ca acele perii sa fie lubrifiate de constructor? La orice masina mai noua sau mai veche? Ideea e ca zona respectiva e foarte expusa la praf, iar vasilina nu face altceva decat sa adune praful si alte minuni, iar ulterior fac ca geamul sa mearga din ce in ce mai greu. Dupa cateva luni vasilina de pe periile respective se transforma in namol. Solutia cea mai viabila e curatarea temeinica a periilor si gresararea doar a macaralei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Se incepe cu alimentarea pe direct , in mufa , a motoarelor . Daca nu functioneaza corect , se revizuiesc , sint simple constructiv .Ungerea corecta ajuta , putin WD40 pe chedere si in garniturile de glisare e binevenit . O verificare prin inlocuirea intre ele ( sint identice ) ajuta la un diagnostic corect . Lipirile desprinse de pe placa electronica sint absolut agonizante , pentru ca dau simptome absolut aleatoare - intreruperile lipirilor cositorite se produc mai des la relee( care trebuiesc curatate la contacte ) si de asemenea la lipire mufei de la placa . Se depisteaza relativ usor , cu o privire atenta , sint pur si simplu fisurate . Unele componente sint cu lipiri la limita ( aliajul n-a umectat corespunzator si contactul e absolut la limita rezistentei mecanice si electrice ) , dar au trecut de QC la fabrica , si de dau in petec abia dupa 15 ani ...Se pot reface usor , ( nu exagerati cu incalzirea si cu excesul de aliaj ) e Daca consola soferului nu da comezi la geamuri dar totusi acestea merg de la comanda pasagerilor , e intrerupta alimentarea principala la consola soferului , cel mai probabil in cablurile de legatura de la usa la caroserie .Cu rabdare se reface instalatia , e cu mufe de separatie .... Limitatoarele de suprasarcina nu fac probleme ( cel putin asa cred , n-am gasit inca vreunul defect , nici macar obosit ). L.E. Nu ridicati mai multe geamuri simultan , plusul e cules dintr-o magistrala anemica ... Merci cos,luni incerc sa-l verific cablajul.:h5Motorasul am scimbat dar nimic... Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Multumiri tuturor,s-a rezolvat problema! Comutator stanga (partea soferului) a fost oxidat comlet.Am desfacut,am curatat si funtioneaza ca unul nou.:tk Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Bravo . Ai scapat cu ceva mai simplu . Beleaua cu consola de pe usa e ca ploua/ninge ,noroieste pe ea , fara mila . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Bravo . Ai scapat cu ceva mai simplu . Beleaua cu consola de pe usa e ca ploua/ninge ,noroieste pe ea , fara mila . salut!unde trebuie sa verific daca nu functioneaza nici o comanda de pe consola centrala(usa soferului) nici o comanda de pe celelalte usi si nici inchiderea centralizata?am verificat doar releul care se afla la motor pe partea dreapta langa baterie si sigurantele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Desfao si curato (cu spray de contacte). E posibil sa fie oxidate contactele si sa nu primeasca/distribuie comenzi. Daca tot nu merge dupa curatare verifica alimentarea (adica daca ii vine curent). Pe inchidere mai exista un releu mare in usa. Verifica-l si pe ala. Daca te ajuta cu ceva mai am eu cateva motorase, releul din usa si mi se pare ca si o comanda ptr usa soferului ...pot sa ti le dau sa vezi unde e buba. Bafta Ionut consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Facscicolul de fire de la usa la caroserie poate avea intreruperi . Sint usor de verificat . Simptomul de moarte clinica vine de la lipsa de plus la consola . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Facscicolul de fire de la usa la caroserie poate avea intreruperi . Sint usor de verificat . Simptomul de moarte clinica vine de la lipsa de plus la consola . am verificat cele doua mufe care se conecteaza la consola centrala si nu vine tensiune.mai exista un alt releu intre cel de la motor si consola?sau o alta piesa pe acelasi traseu care sa fie defecta?deobicei unde poate sa apara intreruperea firelor? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: Problema Motorase geamuri Y60 Intre usa si caroserie . Dar e bine de verificat in caroserie , inainte de usa , pentru inceput .Apoi cu usa desfacuta , verificata continuitatea firelor - operatie facila , indentificare dupa culori . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 Re: Problema Motorase geamuri Y60 salut!revin la problema cu geamurile ,nu de alta dar sa incalzit afara si simt ca nu mai am aer:ha:.am verificat tensiunea de la mufa releului,din cele 6 fire care intra in mufa doar 2 au curent(cele mai subtiri),celelalte 4 care sunt mai groase nu au tensiune.am verificat si la un alt patrol sa si am observat ca vine tensiune pe cele doua fire subtiri si pe alte doua groase care au culoarea rosie si rosu+alb.care ar putea fi cauza? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 Re: Problema Motorase geamuri Y60 S-ar putea sa fie motorasele duse ... Octavinus ...vad ca esti din Bucuresti ...vino in weekend la noi la garaj (zona Centura Glina)...am eu motorase bune ... ti le dau sa te probezi ... poate sunt motorasele de vina ...:h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate