baghy Postat Iunie 10, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: A disparut apa Salut Dragos, Mersi pentru informatii. Porul sau fisura nu am gasit-o inca. Marti o sa curete mecanicul zona si tot marti vine meseriasul sa vada ce reuseste sa faca. Cica e un mos care doar asta face si are un fel de atelier mobil si sudeaza in argon. Am incercat sa incalzim zona cu o lampa pe gaz si sa bagam apa in motor dar nu curge nicicum. Doar la viteza constanta de 90 de km/h pierdea apa. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: A disparut apa In primul rand, daca incalzesti doar zona, nu se intampla prea multe, ca blocul e un tot unitar si ar trebui sa fie pe de-a-ntregul cald (la alea 90º, binenteles). In al doilea rand, in regim de functionare, pe langa caldura degajata, mai ai si ceva presiune in bloc (undeva pana la 1Bar, de obicei 0.5 - 0.6Bar), plus curgerea in sine, care, puse toate cap la cap, dau problema pe care o ai. Daca mosul ala are ceva kilometri de sudura WIG in spinare, sigur se va descurca. Succes, si tine-ne la curent ! Rezultatul nu este pozitiv doar daca apa nu mai curge pe-acolo pe moment, ci daca sudura va tine vreo cativa ani fara probleme... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 10, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: A disparut apa De 6 luni am problema asta si doar azi am descoperit cauza. E bine si acum decat niciodata. Analizand putin situatia cred ca lucrurile au stat in felul urmator: Nu stiu exact cand s-a fisurat si de ce. Nu cred ca e de la antigel deoarece imediat dupa ce am luat masina am pus antigel si apa distilata in ea. Apoi cand am completat tot antigel am folosit dar deja era fisurat blocul. Doar la mers constant pe autostrada sau pe Dn pierde apa mai multa. Prin oras nu avea nimic pana acum o luna cand m-am intors de la Campulung. Probabil dupa socurile de acolo fisura sau porul s-a largit si la intoarcere a dat multa apa afara. Am completat si am mai mers asa. Tot atunci s-a stricat si garnitura de chiuloasa pentru ca la putin timp dupa a inceput sa mearga in trei cand era foarte cald motorul. Dupa ce am schimbat radiatorul, am fost cu masina pe dealuri si nu s-a intamplat nimic. Cum de altfel nici la Campulung nu s-a intamplat nimic in padure. Doar pe autostrada la intoarcere. Toate astea ma fac sa cred ca e o fisura mica care se deschide la mers constant pe autostrada . Din cauza asta cred ca e si foarte greu de descoperit dar poate mosulica o sa faca minuni marti. Sunt foarte curios ce o sa se intample dupa sudura. Va tin la curent. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 (editat) Re: A disparut apa Solutia penetranta pentru verificarea nedistructiva te poate ajuta la descoperirea porilor sau/si fisurilor . Se gaseste la magazinele specializate in articole tehnice pentru suduri , sau la firmele mai rasarite . Daca nu se descopera porul , o verificare cu presiune a motorului fara anexe - motor montat , fara radiator , etc . si cu o solutie colorata poate fi o metoda . Bineinteles ca motorul trebuie sa fie curat , altfel e o pierdere de timp . O metoda folosita secolul trecut pentru etansarea defectelor poroase la piesele turnate - si aplicata eficient la blocul motor - consta in umplerea piesei cu o solutie de silicat de sodiu ( sticla solubila ) calda( aproape de 90 grd C , apoi punerea piesei sub presiune moderata , astfel incit slilicatul de sodiu sa intre in porozitati , unde cristalizeaza si infunda porozitatile .Intr-un motor intra citiva litri , nu-i mare industrie ... Metoda se aplica la blocurile motor care dupa alezare asudau in cilindri . Se mai faceau si altele , dar seamana a basmele bunicilor pentru secolul nanotehnologiei , asa ca le las deoparte ...desi motoarele n-au facut mari schimbari in structura generala , mai mult in anexe . E o situatie neplacuta , pentru ca poti baga bani multi si multi mai multa bataie de cap , in multe incercari de reparatie . Si mai avem si legislatia total aiurea la subiectul asta . Daca e intradevar un defect sudabil , ai mari sanse de reusita . L.E. Am omis prima data sa scriu ca datorita unei viscozitati ceva mai mari a solutiei de silicat presiunea se mentine mai multe ore , urmarindu-se consumul de lichid si caderea de presiune cu un manometru . Editat Iunie 10, 2011 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 10, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: A disparut apa Salut cos, Despre ce legislatie vorbesti? Din ce am inteles se baga solutia aia in motor. Motorul sa fie pe masina sau dat jos? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 (editat) Re: A disparut apa Ma refeream la seria motorului , si la faptul birocratia te face sa consumi mai mult timp cu hirtoagele decit cu inlocuirea motorului . Solutia colorata poate fi introdusa si pe motorul montat pe masina , dar va trebui sa-l dezechipezi de radiator , sonde , termostat , pompa de apa , etc . Toate gaurile se etanseaza - cu dopuri filetate , blinduri de etansare la racordurile de apa , unul din blinduri trebuie sa aiba un dop pentru umplere cu solutie si un stut pentru punerea sub presiune . Lichidul poate fi incalzit , de asemenea prin motorul astfel pregatit se poate circula apa calda inainte ( apoi golit ) cu un furtun cuplat la reteaua de apa calda . Similar , pentru silicatul de sodiu . Oricum , ai de munca ....indiferent cum vei repara beleaua . L.E. Citeste si L.E. de la postul # 54 . Editat Iunie 10, 2011 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 10, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: A disparut apa Destul de complicat. Nasoala treaba. Sper sa reuseasca sa-l sudeze si sa nu fiu nevoit sa-l schimb. Nu ar fi asta problema ca mai am inca o masina. L-as lua de pe aia si l-as pune pe alta dar nu stiu cum e birocratia. Mai trist e faptul ca multe au buba asta si rezolvarea nu e deloc simpla. S-ar mai putea si demonta blocul si dus undeva unde sa-l testeze si eventual sudeze dar asta implica alte preturi. Dar totusi sa pastram o urma de optimism. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: A disparut apa Da , fii optimist , cea mai buna abordare , intr-un fel sau altul oricum se rezolva . Si nici n-ai sa te plictisesti , asta-i de bine . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 10, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: A disparut apa Sunt sigur ca dupa ce repar asta pica altceva. Trebuie sa ma obisnuiesc. Pe ceva trebuie sa arunc si eu banii. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: A disparut apa A venit azi meseriasul, nu a gasit fisura si a zis ca nu are rost sa sudeze. Ma gandesc sa bag solutia asta http://www.wynnoil.co.uk/products-wynns-cooling-system-cylinder-seal.htm si in exterior sa pun un produs special pentru metal. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: A disparut apa Feroza are cumva la motor conducte metalice sau din cauciuc prin care circula lichid de racire? Exceptie cele de la radiator si cele de la incalzirea habitaclului. Eu am avut o problema asemanatoare acum 3 ani la un Mitsu diesel. Disparea apa numai la drum lung. Conductele care duceau lichid de racire la turbina si la soc erau corodate la coturi si nu picura apa constant. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: A disparut apa Are asta. http://i78.servimg.com/u/f78/16/18/93/81/p2147223.jpg Poza nu e de la masina mea. E de la alt nefericit care a avut aceasi soarta. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: A disparut apa Verifica furtunul gros care se duce in spatele motorului si colierele. Cel mai probabil,varsta,a facut ca acolo unde strang ele pe conducte sa apara rugina. LE: Despre asta vorbesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: A disparut apa Ce legatura are rugina cu fisura blocului? Din ce am citit pe net e din cauza vibratilor si la modelele mai noi au intarit zona respectiva. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: A disparut apa Salut, baghy ! Produsul pare OK, dar reclama e sufletul comertului, dupa cum stii. Daca ai facut flush cu ceva solutie acida, poate o sa tina figura cu chestia englezeasca. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: A disparut apa Salut Dragos, Sincer sa fiu, parerea ta o asteptam. Acum sunt putin mai linistit. Nu am luat inca produsul, maine s-ar putea sa-l am. Ma gandesc sa bag asta cum zic ei si sa las masina sa mearga in speranta ca o sa se deschida fisura respectiva pentru ca nu arunca apa des si mai ales o facea doar pe autostrada. Ma gandesc sa monteze mecanicul tot si dupa sa bage asta. Mai am si un fel de plastilina pentru reparatii ale metalului. Ceva de genul cum a pus tipul asta din Grecia. http://i51.photobucket.com/albums/f387/heroicentaur/ferozaHDenginecrack3.jpg dar ma gandesc ca dupa nu mai are unde sa iasa solutia asta lichida care se intareste in contact cu aerul. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: A disparut apa Ce legatura are rugina cu fisura blocului? Din ce am citit pe net e din cauza vibratilor si la modelele mai noi au intarit zona respectiva. Eu ti-am aratat ce am patit ca mai elimini din posibilitati. Pe pagina anterioara ai zis ca nu stii unde sau cat de mare e fisura/porul,m-am gandit ca nu e singura problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: A disparut apa Acum am inteles. Mersi. Stiu zona unde e fisura dar nu se vede la ochiul liber si momentan nu vreau sa demontez motorul. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: A disparut apa Practic , esti absolut sigur ca ai acelasi defect ? L-ai depistat sau ai diagnosticat in functie de precedente si simptome ? Se vad ceva urme de antigel , saruri , ceva ...? (mai poti incerca sa depistezi cu motorul cald si presurizind usor instalatia , completa . Poti avea surprize chinuitoare ( radiatoarele se testeaza dupa reparatie la 6 bari- la 2-3 ar trebui sa reziste fara probleme - , racordurile flexibile ar trebui sa nu prezinte supuratii intre straturi , capacele de radiator si cel de vas de expansiune ar trebui inlocuite cu unele fara supapa . Cred ca la 2-3 bari ar trebui sa apara un indiciu , sau sa inceapa sa curga pe undeva ) . Si atunci stii ce ai de facut . Sustin si eu solutia prezentata mai sus , bineinteles cu aplicarea fireasca - prima data lichidul si apoi rasina lipita pe bloc . Daca cureti foarte bine si apoi degresezi corect suprafata , ai mari sanse sa fie o lipitura buna si sa scapi cu bine . Sper pentru tine ca va tine mai mult decit pina in sezonul rece . Spor la lucru ( bun ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 16, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2011 Re: A disparut apa Salut Cos, Asta e poza cu motorul meu http://img62.imageshack.us/img62/5995/snv80326v.jpg Spre deosebire de poza de mai sus la mine nu e urma de antigel sau saruri. e doar rugina si nu stiu de cat timp e acolo. Tipul cu motorul de mai sus avea pierdere mai mare. Curgea pur si simplu apa din motor. La mine o da afara doar la 90 la ora mers constant. Nu sunt sigur nici daca o sa se deschida fisura respectiva. Nestind exact ce a fost am mers fara apa si am ars garnitura la chiuloasa. Am gasit produsul pentru repararea fisurilor. Mai trebuie doar sa-l trimit in Romania pentru ca masina a ramas la Bucuresti si eu sunt plecat din tara. Cum se presurizeaza instalatia? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Re: A disparut apa Pe un aerisitor montezi cu o bucata de furtun o valva de roata cu tot cu ventil , pe care ai belit-o de ciuperca de cauciuc ( eu am ars-o ) . Apoi bagi presiune cu pistolul obisnuit de umflat roti . Motorul poate fi incalzit circulind prin el apa calda de la chiuveta , tot cu un furtun ... Mai simplu de atit e doar sexul la albinute .Vorbesc din postura unui 'cofetar' ....nu- mecanic profi . Poate fi si o operatie dureroasa , daca bagi presiune prea mare . Cit e prea mult ...sper sa nu afli . Eu m-as opri la 2 bari , si apoi as avea rabdare , cercetind pe indelete . Poate ajuta , sper . Mai mult de 1 bar n-a facut motorul ever in instalatie . Atentie sa excluzi vasul de expansiune la presurizare , mai ales daca e de tipul plosca . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoluc Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: A disparut apa exista un kit pt lipirea blocurilor din aluminiu de la loctite. costa aprox 150 lei si contine doua solutii care se amesteca iar dupa 24 ore se obtine duritatea maxima. trebuie curatat foarte bine locul de aplicare. kitul este special pentru lipirea pieselor de aluminiu si ajunge la vreo zece blocuri de feroza ( am lipit deja trei si mai am mult in badoace). atentie trebuie stransa chiulasa si apoi lipit blocul!!! LUCIAN BLAGA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iulie 3, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: A disparut apa Salut Lucian, Eu am bagat o solutie pentru blocul motor lichida si apoi am lipit cu ceva produs bicomponent cu zici tu dar nu cred ca era de la loctite. Daca ai lipit trei inseamna ca foarte multe au problema asta. Macar a tinut in timp ? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoluc Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: A disparut apa este o fisura des intalnita la blocul de feroza in acea zona datorata faptului ca blocul de al se indoaie si el la fel ca si chiulasa care se rectifica plan, dar blocul nu pentru ca se omite verificarea plana a acestuia. dupa ce am fisurat 2 blocuri sa vezi cum am pus rigla pe ele. daca motorul este bun atunci nu merita schimbat blocul, se poate lipi direct pe masina dar trebuie stransa chiulasa intai. tine foarte bine loctite-ul, am demontat un motor dupa aprox un an de la lipire si era ok lipitura. recomand cu incredere, trebuie pregatita foarte bine zona si degresata inainte de lipire. LUCIAN BLAGA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: A disparut apa Pana acum totul e in regula. Apa nu mai trece de jumatate si nici nu a scazut nivelul in vas. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate