Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

import masina USA. cum? cat ma costa?

tradatorul
 Share

Recommended Posts

Salutare, si La Multi Ani tuturor forumistilor!

Cum suntem abia intrati intr-un an nou, si e foarte posibil ca multi dintre noi sa-si doreasca un cadou, eu m-am gandit sa-mi aduc o masina din america. Am cautat ceva pe forumuri, insa nu m-am lamurit deloc care sunt taxele, unde, si cam la cat se ridica.

Din cautari, am gasit un site "exporttrader.com", care cica garanteaza ca masina ajunge la viitorul proprietar; percep 4% comision, din valoarea masinii, si taxa de inscriere pe situl lor este de 50 usd.

Am intrat acolo, am vazut preturile (foarte mici, comparativ cu ale noastre), si am inceput ma documentez.

Acum vine partea mai dificila: nu e bine sa trimiti masina la constanta, ba ca ajunge dupa 5-6 saptamani, ba ca TVA este 24%, unii spun ca taxa vamala e 30%, altii ca e 10%... e bine sa trimiti la nemti, sau in olanda, ca acolo platesti doar 10% taxa pt produse NON-UE, si TVA 19%.

Pe urma: masina nu poate pleca din america pana nu se inmatriculeaza acolo (pai ce-mi trebuie mie masina inscrisa acolo, daca eu o inscriu aici? si, una peste alta, masina este SH, deci deja inscrisa) - alti 2000 dolari.

O data ajunsa la constanta, tre' sa vina un evaluator, sau ceva, care iti mai ia vreo 1000 dolari. la RAR la noi, tre' sa o omologhezi individual - alti 1500 dolari...samd

Containerul pe care trimiti masina ba costa 3000 dolari, ba 800...

Nelamurirea mea principala este urmatoarea: pai daca eu imi aduc din america o marca europeana, de ce sa platesc 10% vama? ok, platesc vama 10%. ce alte cheltuieli mai sunt?

Lumea tot isi aduce masini din state, si cica ies mai ieftin. La socoteala mea, ies cu CEL PUTIN 3000 euro mai scump, decat in Romania.

Stie cineva toti pasii? toate raspunsurile la intrebarile mele?

Va multumesc frumos!

Re: import masina USA. cum? cat ma costa?

Buna ,

Am mai adus masina din state asa ca nu vorbesc doar din auzite.

Dupa parerea mea evita cat se poate importul direct pe Romania , motivele le-ai insiruti si tu

Parerea mea este cel mai simplu si economic sa cumperi masini din state de la dealeri de acolo care vand pentru Europa si se ocupa cu toate formalitatile pe pamant american. De preferat ca primul cumparator sa nu fii tu ci o persoana din statul in care se importa ex. Germania

Taxele vamale nu sunt unitare ele fluctueaza din mai multe considerente undeva intre 6-30% La fel TVA in Germania este numai 19% sau in GB 16,5% . Se face carte de germania sau alta tara UE si numai atunci se face vanzarea catre tine cetatean Ro ( de preferat sa cumperi pe firma , firma din Germania atunci iti vinde fara TVA chiar daca el a platit-o el recuperind acesta de la fiscul lui

De altfel merita sa aduci masina din state numai la valori de min 10.000 USD altfel nu faci afacere

Costuri aprox.

Pretul masinii

Transport pana la port ( este important sa nu iti transport mii de km ca te umfla)

Incarcare si pregatire transport containerizat ( se goleste rezervor etc) 100-300 USD

(aceste daca faci targ cu o firma care ti-am mentionat mai sus ti-l rezolva ei altfel trebuie sa gasesti o persoana care sa umble dupa acestea)

Container (40 picioare ) New-York-Bremerhaven 900-2000 USD

New-York-Constanta 1800-3000 eur

Vama aprox 10% (Germania)

TVA

Omologare Germania 200-450 eur

etc

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Cu mentiunea ca un container de 20 de picioare ajunge, daca masina e sub sase metri lungime...

Si treaba merge si via Hamburg, Rotterdam sau Amsterdam.

Stima,

Dragos

bun, va multumesc frumos pentru raspunsurile prompte, dar as vrea sa stiu urmatorul lucru:

masina pe care am ochit-o este 10000 USD. cat ma costa pret final in ro (FARA TAXA PRIMA INMATRICULARE)? si cum sa procedez? la ce firma sa apelez, sa se ocupe ei de toate formalitatile, eu doar sa platesc? mersi

salut,

uite iti mai dau si eu cateva informatii despre subiect.NU am trimis nici o masina inca in romania.Vreau sa ma mut inapoi in romania la vara si m-am itneresat ce si cum se procedeaza si am mai multi prieteni buni care deja au dus masini in cluj din florida.eu stau in Canada...un pik mai departe de acolo,dar banueisc ca e aceasi formalitate.

Deci..masina o poti cumpara direct de la dealerul de unde ai gasit masina.E mai simplu sa cumperi de la dealer si nu persoana fizica,pt ca dealer-ului ii platesti o suma de bani care-i zice documentation fee si in banii aia iti fac ei acte de vanzare,si mai tot soiul ce-ti trebuie tie.Acte ce export un dealer nu se ocupa cu asa ceva.CUm zicea si cineva intr-un post anterior,poate gasesti si un dealer care vinde des pt export si atunci normal ca-si face o relatie de afaceri cu un broker care se ocupa cu formalitati de export si atunci o sa-ti faca tot pachetul..si vanzarea masinii si acetele de export.

In doc fee-urile astea intra si un nr de imatriculare valabil pe o luna cred.Depinde din ce stat il iei.EU mi-am luat 4 masini din USA si din michigan a fost valabile o luna,florida 2 sapt,georgia nu pune deloc...doar un semn care scrii tu pe el...TAG applied for..iar oklahoma la fel o luna.

Eu cum am facut cu o masina care am adus-o in canada din USA a fost asa.Am platit dealer-ului banii(prin ebay am cumparat-o) si am luat legatura cu o companie de transport.Parca ii zice OceanAirFreight.com

nu sunt sigur insa.SI ei mi-au luat un deposit prin telefon (credit card) si s-au dus la dealer..au luat masina si mi-au adus-o la vama USA-Canada.Soferul de pe tir ma sunat la tel si mi-a zis cand si unde sa vin sa ne intalnim sa-mi dea masina ..si gata.am semnat de primire..si atat a fost.

Pe ocean,merge aceasi figura.SUni o companie de transport si ei iti comunica cat te costa sa-ti ia masina de la dealer si sa ti-o puna pe vapor si sa o tirmita pana unde vrei tu.ei iti fac si documente de export,normal.

Posibilitati ai doua(pe care le stiu eu)....sa o trimiti numai masina..prietenul meu din florida a trimsi un mustang in MIami-Antwerp pt 860$ plus taxe de port in Antwerp de vreo 200 si ceva de dolari,sau poti sa inchiriezi un container..20(feet) sau 40(feet).COntainerele sunt mai scumpe insa sa sti.SI eu ma uit dupa containere si doar pt faptul ca in container poti pune pe langa masina si ce vrei tu.Cand transporti numai masina..musai sa fie goala si cum zicea si cineva...sa golesti rezervorul de benzina sau orice produs care poate provoca explozie sau stiu eu ce.COntainer ..eu stau in regiunea centru-vest..si mi-au zis pt 20feet pana la Antwerp(Belgia) 3700CAD iar 40feet /..5700CAD...dolari canadieni.SI USA sa fie si banuiesc ca va fi mai ieftin cu cateva sute de dolari...dar cam tot acolo e daca o iei din centru americii.SA te orientezi sa gasesti un dealer pe coasta de est..gen..New York,N sau S carolina,Georgia,Florida...etc...pt ca atunci doar ti-o pun pe vapor fara sa fie nevoiti sa o transport cu tir-ul sau trenul pana la cel mai apropiat port,transport care poate creste valoarea tacei considerabil.

sper ca te-a ajutat informatia intr-un fel sau altul.

Adi

"IF YOU CAN READ THIS ROLL ME OVER!!!"

2011 JEEP WRANGLER UNLIMITED RUBICON,Warn Powerplant HD,AEV snorkel,Bushwacker corner guards,SmittyBuilt SRC rocker guards,bari fata+spate Rugged Ridge XHD cu storage ends si tire carrier,CB radio Midland 5001z+antena 4feet Firestick.

2008 SUZUKI BOULEVARD M50-MOTO

2008 Chevrolet Express 2500 cargo

multumesc frumos, importante detalii. dar stie cineva costurile efective, la o masina de 10000 usd, cat m-ar costa in romania? incep sa cred ca mai bine dau eu o fuga in germania, si mi-o iau de-acolo

multumesc frumos, importante detalii. dar stie cineva costurile efective, la o masina de 10000 usd, cat m-ar costa in romania? incep sa cred ca mai bine dau eu o fuga in germania, si mi-o iau de-acolo

salut,

la o masina de valoarea aceea sincer iti recomand sa o iei din europa.unde e dealerul la care ai gasit masina?ce stat?sa zicem..10000 masina..pune 500$ acte si alte minuni,vreo 300$ taxe port,vreo 1000$ transport pana in Germania,Belgia etc...binenteles intr-un port la Atlantic in europa,asigurare pe masina cred ca e undeva la 1%-3%(nu sunt sigur de ce zik.asa imi amintesc parca de la cineva care a transportat deja).Nu e obligatoriu sa iei asigurare,doar ca la prietenul asta al meu ia furat casetofonul.cine/??Dumnezeu stie.nici mie nmu mi-a venit sa cred,dar am vazut cu ochii mei masina si zgarieturile de la ceva surubelnita folosita de hoti.Ma rog..asigurarea e buna.DUpa carfe vine benzina pana in romania...sa zicem vreo 300euro.deci ajungi in romania la vama cu 12400$.10% am auzit ca e taxa pe masini din USA....deci vreo 1000$ si ea.esti undeva la 13400$.dupa aia taxele cu omologarea si mai stiu eu ce pe la rar...cred ca tot undeva la vreo 1000$,dar doar speculez ce am citit pe alte forumuri..14400$.si apoi vine taxa de prima imatriculare..si aia vreo 213894023408942.99USD.in total cam o geanta de bani.:)

mult noroc insa.sa gasesti masina in florida.din experienta iti spun ca sunt bune...de ce?..nu e vreme rea,nu sunt dealuri nu prea e loc sa fortezi masina in vreun fel.:)deci ai sanse sa fie mai putin forjata decat in Ilinois de ex unde pun aia sare pe strazi...de masini aproape noi sunt ruginite vai de ele:)..

salut,Adi

"IF YOU CAN READ THIS ROLL ME OVER!!!"

2011 JEEP WRANGLER UNLIMITED RUBICON,Warn Powerplant HD,AEV snorkel,Bushwacker corner guards,SmittyBuilt SRC rocker guards,bari fata+spate Rugged Ridge XHD cu storage ends si tire carrier,CB radio Midland 5001z+antena 4feet Firestick.

2008 SUZUKI BOULEVARD M50-MOTO

2008 Chevrolet Express 2500 cargo

Nu uita sa te asiguri ca masina are:

- lumini de pozitie de culoare alba in partea din fata

- lampi de ceata de culoare rosie in spate(in SUA nu e obligatorie, in EU da)

- semnalizatoare galbene (nu rosii, cum sunt multe in SUA)

- faruri reglabile din habitaclu

In caz contrar vei avea probleme mari la RAR, cel putin la cel din Bucuresti. Eu a trebuit sa omologhez masina in alta parte, cu spaga, pentru ca nu avea faruri reglabile din habitaclu. :uameni

Nu uita sa te asiguri ca masina are:

- lumini de pozitie de culoare alba in partea din fata

- lampi de ceata de culoare rosie in spate(in SUA nu e obligatorie, in EU da)

- semnalizatoare galbene (nu rosii, cum sunt multe in SUA)

- faruri reglabile din habitaclu

In caz contrar vei avea probleme mari la RAR, cel putin la cel din Bucuresti. Eu a trebuit sa omologhez masina in alta parte, cu spaga, pentru ca nu avea faruri reglabile din habitaclu. :uameni

Luminile de ceata se pot monta ulterior pe bara spate eu tot asa am facut

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

La costurile la care ajungi si la cita bataie de cap o sa ai cred ca pur si simplu nu merita.Si ar mai capacitatea motorului la care TPI-ul este ucigator.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.

Luminile de ceata se pot monta ulterior pe bara spate eu tot asa am facut

Clar, si eu aveam de gand sa fac asta, dar ramanea problema farurilor, pe care n-aveam cum s-o rezolv.

Asa ca am lasat-o fara lumini de ceata si am folosit varianta "suna un prieten". :grin:

da, va multumesc tuturor

nu renteaza sa iei masina din USA, decat daca depaseste 30-40 mii usd. intre timp am aflat tot, cum se procedeaza, si daca intereseaza pe cineva achizitia unei masini din US, uite cum tre' facut, si cam cat costa:

-se cauta masina la un dealer care face exporturi, si de preferat masina sa fie pe o coasta a americii (ca sa nu coste mult transportul terestru, pana in port). dealerul se ocupa de toate actele, inclusiv punerea masinii pe container (20 picioare ajunge pentru aproape orice masina). costul de punere pe container vreo 400 dolari maximum, iar containerul vreo 8-9 sute dolari, daca se face expedierea in germania, olanda.

-expedierea obligatoriu in germania sau olanda, pentru ca acolo se poate face brief rapid masinii, cu o omologare de 3-4 sute euro. se plateste doar 10% din valoarea facturii (daca faceti factura pe o suma mica, platiti doar 10%, desi dealerii din US nu fac din astea), iar TVA este 19%, fata de 24% in romania. expedierea in germania sau olanda dureaza de la 2 saptamani la maximum o luna, spre deosebire de porturile noastre, unde dureaza si chiar 3 luni, cazuri restranse, totusi.

-costurile de transport din germania si olanda nu depasesc 600 euro, in cel mai rau caz (170-180 dus, si benzina de 300 maximum, la intors).

:tk:cl pentru gazduire, si succes celor care intentioneaza sa-si cumpere cumpere masina din US

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Pt. a-mi clarifica si eu procedura: cand o aduc in tara nu mai platesc TVA-ul? Apoi vama? (ca s-au platit in UE?) Mai platesc doar taxa prima inmatriculare? (si fara omologare ca s-a omologat i UE?) Pai daca e asa, imi iau si io un Raptor!:grin: :tk:banana:banana:banana

Salut,

Am cochetat si eu cu ideea unei masini din state,am prieteni pe acolo...dupa multe discutii ca mai sus convins fiind si de ei am achizitionat-o din ro,inmatriculata.Am mai adus barci si jeturi din state si pot sa-ti spun ca pretul pe care-l vezi in dolari acolo gandeste-l in euro aici+ce mai apare

Dupa parerea mea nu cred ca mai e combinatie cu statele

• 4 weeks later...

Ar mai fi o idee....adu-o in bulgaria, inscrie-o la ei cu 10% vama si 19%tva si fara taxe de inmatriculare ca nu au inca, dupa care dai statul roman in judecata(deoarece inscrisa in bulgaria e deja in comunitate) si o inscrii in romania fara alte taxe. Daca merge si iese combinatia te astept la vara sa dai o bere la constanta. Succes!

Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne

Poti sati dau detaliI peste o saptamina cum se procedeaza, ca tocmai acuma am cumparat o masina din State si maine merg in Us sa iau masina si sa rezolv hirtiile de export. Eu aduc in GERMANIA ca aici stau si ma ocup cu masini americane , inclusiv pregatim masina pt tuv(RAR).

Ma intereseaza subiectul, și pe mine! Ce acte trebuie si ce costuri? Cât m-ar avantaja ănmatricularea pe firmă în România? La o camionetă, se plătește taxa de primă înmatriculare de utilitară? Mulțumesc, aștept pe cei care au trecut prin asta!

• 1 year later...

si daca iti iei o masina in ideea de a nu o inmatricula in Romania - gen extreme off road ce taxe platesti ? TVA, vama ?

transportul il rezolvi singur .....

si daca iti iei o masina in ideea de a nu o inmatricula in Romania - gen extreme off road ce taxe platesti ? TVA, vama ?

transportul il rezolvi singur .....

Pentru aproape orice lucru importat din spatiul extra-UE se plateste vama si TVA.

Exceptie fac acele produse care beneficiaza de "legi speciale pentru baietii destepti"...........

ok, si valoarea la care se aplica TVA / vama se ia din catalog - gen Jeep din 1990 - valoare de catalog USD 3000 - si la suma asta se plateste TVA si vama ?

sau in functie de contr de vz - cumparare ?

• 4 months later...

Daca vrei sa citesti pataniile mele cu importul unui autoturism din USA ... poti s-o faci aici

As cumpara si in continuare masini din state pentru ca sunt ieftine - dar nu as mai face greseala sa le aduc aici in tara ... pentru ca nesimtirea vamesilor este maxima.

Intr-un final am schimbat masina (Pontiac-ul Vibe) cu Range Rover-ul pe care il am acum.

Nu stiu daca a fost o alegere minunata ... dar a fost de moment.

Ca sa nu mai deraiez de la subiect ... daca vrei sa citesti patania :) te astept cu comentarii dupa aceea.

• 4 weeks later...

Sal, pune link-ul sa citim si noi patania ...

Daca vrei sa citesti pataniile mele cu importul unui autoturism din USA ... poti s-o faci aici

As cumpara si in continuare masini din state pentru ca sunt ieftine - dar nu as mai face greseala sa le aduc aici in tara ... pentru ca nesimtirea vamesilor este maxima.

Intr-un final am schimbat masina (Pontiac-ul Vibe) cu Range Rover-ul pe care il am acum.

Nu stiu daca a fost o alegere minunata ... dar a fost de moment.

Ca sa nu mai deraiez de la subiect ... daca vrei sa citesti patania :) te astept cu comentarii dupa aceea.

Salutari...foarte interesanta discutia...eu sunt navigator si in februarie ajung la miami si as vrea sa imi achizitionez o motocicleta,credeti ca as putea sa o urc cu mine pe vapor?ca apoi sa ajung in italia si sa o dau jos acolo la un prieten si apoi sa o pun la atlasib si sa o trimit in constanta.am verificat niste preturi la ce caut eu si mi se par uimitor de mici pare o afacere buna la prima vedere :D.

Va multumesc si astept putin ajutor din partea vostra sa stiu daca imi pregatesc banii? :D

PS:si dupa as vrea sa imi cumpar si un bmw x5 DACA TREABA MERGE BINE IN PRIMUL CAZ

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use