Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un rahat numit FACEBOOK

Max

Postări Recomandate

Un rahat numit FACEBOOK.

Aproape toata lumea stie acum ce inseamna Facebook-ul.

Multa lumea il foloseste.

Deja au aparut expresi de genul "Daca nu esti pe Facebook, nu existi"

Il folosesc si eu astfel incat am ajuns la niste concluzii destul de clare.

Multa lume este obsedata de a avea cat mai multi "prieteni" in lista astfel incat "cer prietenia" aproape oricui in mod direct sau folosind cele mai banale sau penibile pretexte. Desi nu castiga nimeni nimic avand o lista cu o gramada de "prieteni", totusi unii sunt obsedati sa o aiba. Asa cum e cu numarul de posturi de pe un forum.

E penibil ca sa "ceri prietenia" oricui si oricum, chiar daca nu ai nici o idee despre celalalt si mai ales data tu nu ii pui la dispozitie anumite date despre tine pt ca celalalt sa isi de-a seama daca are ceva in comun cu tine.

Un alt rahat de care vreau sa spun este si fatul ca unii obsedati de facebook isi bat joc de intimitatea altor oameni postand poze si informatii in numele lor, creand diverse grupuri care mai de care mai stupide si ma baga si pe mine in lista acestor grupuri FARA NICI MACAR ca sa ma intrebe.

Tocmai am venit din micul concediu de Revelion iar inbox-ul meu era plin de sute de mesaje de rahat de la o gramada de necunoscuti care ii urau sanatate si la multi ai lui Huidu. Bai fratilor...ma doare in fund de Huidu! Si pe el ii doar in fund de voi cu sigurata.

NU ma mai bagati in nici un astfel de "grup" .

NU mai creeati "grupuri" in numele meu.

NU imi mai dati sute de invitatii ca sa joc tot felul de jocuri jenante si penibile.

NU ma mai invitati ca sa ma bag la o gramada de "cauze" ca "protejati cainii cu trei coaie"

Nu vreau sa imi pierd tipul stergand permanent sute de mesaje ABSOLUT INUTILE.

Ce faceti voi e SPAM. Nu inteleg cum oameni in toata firea fac atatea rahaturi de genu acesta. Intelegeam daca fiul meu de 11 ani face asa ceva dar cand un adult face asta nu mai inteleg.

Oricine imi va mai face asa ceva il voi sterge din lista mea de prieteni.

Deja am iceput asta.

Daca voi nu aveti de lucru si va pierdeti atata vreme in mod inutil pe facebook, nu ii obligati si pe altii ca sa o faca.

Cei de pe forum care se simt cu musca pe caciula ii rog ca sa inceteze cu SPAM-ul.

Editat de Max
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 108
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Un rahat numit FACEBOOK

Vina sa stii ca nu este exclusiva a "prietenilor" din lista ta.....FB are niste setari , zic eu , abuzive prin care iti cam baga pe gat diverse aplicatii cretinoide si daca le accepti doar din curiozitate, te mai obliga sa le dai si share celor din lista ta......

Faptul ca eu mi-am separat pe cei din lista mea de prieteni in gruprurile mele, proprii, cam ca la messenger, numite Colegi 4x4, Colegi liceu etc , nu stiu daca ii afecteaza si pe cei din grupul respectiv......

Poti incerca sa modifici setarile de confidentialitate si sa le faci mai restrictive......

Link spre comentariu

Vina sa stii ca nu este exclusiva a "prietenilor" din lista ta.....FB are niste setari , zic eu , abuzive prin care iti cam baga pe gat diverse aplicatii cretinoide si daca le accepti doar din curiozitate, te mai obliga sa le dai si share celor din lista ta......

Faptul ca eu mi-am separat pe cei din lista mea de prieteni in gruprurile mele, proprii, cam ca la messenger, numite Colegi 4x4, Colegi liceu etc , nu stiu daca ii afecteaza si pe cei din grupul respectiv......

Poti incerca sa modifici setarile de confidentialitate si sa le faci mai restrictive......

Nimeni nu te obliga ca sa accepti ceva si nici sa trimiti tampenia aia la toata lista de prieteni. Daca ti se cere asta, poti sa alegi ca sa nu mergi mai departe.

Nu am timp ca sa stau sa invat eu setarile facebook-ului si astept din partea pietenilor sa dea dovada de bun simt. E chiar atat de dificil?

Sunt prea idealist?

Link spre comentariu

Eu am avut o experienta similara cu linkedin: ma dispera cu tot felul de cereri/grupuri/updateri + la un search pe google pe numele meu aparea pe prima pagina.

Prima reactie a fost se ma 'dez-inscriu' dar din pacate nu am reusit sa gasesc o astfel de optiune.

In schimb prostia numita linkedin ofera posibilitatea editarii numelui si adresei de email , asa ca am trecut in anonimat. :grin:

Si mai eficient decit atit: nu mai intra pe facebook si o sa vezi ca vei exista in continuare.

Editat de georgei23
Link spre comentariu

Stai bre asa. Daca tu nu folosesti FB asta nu inseamna ca nimeni sa nu il foloseasca ...

Ce-i drept detest si eu aplicatiile cretinoide si mesajele abuzive care le sterg fara sa le mai deschid.:grin:

Ca sa nu mai primesti mesaje de la FB trebuie doar sa faci o setare in INBOX ...

Ca aplicatie (de tip caracatita) e un motor f bun de promovare sub rezerva ca daca nu stii cum sa-l setezi iti vine sa arunci calculatorul pe geam ... :wink:

La fel ca si Astral mi-am separat si eu listele si nu am nici o problema...

Pe de alta parte CONCRET cine a scris in numele tau si ce a scris CONCRET?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu nu am cont pe facebook, desi mi se pare extrem de interesant sa pot da de un coleg din scoala de care nu am auzit de atunci! In schimb au fetele mele conturi, dar eu nu am timp de FB acum!

Timpul liber de pe internet prefer sa-l petrec pe forumuri! Faptul ca FB nu este deloc moderat si ca oricine poate scrie orice va duce ... in rai sau in iad! Vedem ...

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Max-ule! Cu siguranta ai dat un click gresit!

Mi s-a intamplat si mie, sincer sa fiu. Astfel, inainte de a deschide orice rahat d-ala de aplicatie o sa poti citi ca prin click-ul tau ii dai voie lu' Nea FB sa acceseze toata lista ta de prieteni, toate datele pe care le-ai postat acolo, etc.

Ideea e urmatoarea : cel mai bine e sa nu accepti nici un soi de aplicatie!

A fost distractiv o perioada, dar deja ia amploare chestia asta cu "feisbuceala" si imi scapa ceva : de ce dracu' sa pierd zile in sir sa comentez pozele prietenilor, sa citesc comentarii la pozele mele, sa fac parte din nu stiu ce grup, etc, etc.??????

Pana la urma, fac parte din generatia care a crescut cu cheia de gat, umbla pe bicicleta cu genunchii juliti si se catara in pomi cu prietenii. E mult mai interesant sa traiesti viata reala, totusi.

Stima!

Link spre comentariu

Max, in afara de setarile de privacy combinate cu existenta grupurilor, facebook iti pune la dispozitie o multime de alte unelte foarte puternice, dintre care enumar:

- hide all posts from this application

- hide all posts from this user

- remove from friends

In rest, este ca si in viata. Daca te duci la carciuma cu 50 de cunoscuti, esti sigur ca o sa iti placa tot ce vorbesc sau tot ce cred toti cei 50 ?

Cu atat mai mult cu cat unii sunt persoane pe care le-ai regasit dupa ani de zile de pierdut legatura...

Ce, pe mai nu primesti o suta de tampenii?

Aici pe forum nu se mai trezeste cate unul sa posteze teoria conspiratiei sau cine stie ce aiureli, mersul serpuit sau cate si mai cate?

Facebook este o unealta. Serveste unui scop. Sa stii ce mai fac prietenii tai si sa ii poti anunta cu usurinta ce faci tu.

Nu te obliga nimeni sa dai accept la requesturi, poti oricand sa dai remove, ai unelte pentru a-ti pune in practica dorintele.

In viata reala de exemplu este mai greu sa nu mai vezi niciodata un vecin cretin decat este pe facebook ;)

Link spre comentariu

Nu am dat accept pt nici o aplicatie.

Pur si simplu cineva din lista mea care se pare ca nu are suficient de lucru, a creeat un grup numit [Alaturi de HUIDU] in care, habar n-am cum, m-a inclus si pe mine. M-am trezit cu inbox-ul plin de sute de email-uri de la cretini care ii urau sanatate si la multi ani lui Huidu.

Ekakkon, nu ti se pare normal ca imi ceri si mie parerea inainte de a ma baga in asa ceva?

Link spre comentariu

Max, in afara de setarile de privacy combinate cu existenta grupurilor, facebook iti pune la dispozitie o multime de alte unelte foarte puternice, dintre care enumar:

- hide all posts from this application

- hide all posts from this user

- remove from friends

In rest, este ca si in viata. Daca te duci la carciuma cu 50 de cunoscuti, esti sigur ca o sa iti placa tot ce vorbesc sau tot ce cred toti cei 50 ?

Cu atat mai mult cu cat unii sunt persoane pe care le-ai regasit dupa ani de zile de pierdut legatura...

Ce, pe mai nu primesti o suta de tampenii?

Aici pe forum nu se mai trezeste cate unul sa posteze teoria conspiratiei sau cine stie ce aiureli, mersul serpuit sau cate si mai cate?

Facebook este o unealta. Serveste unui scop. Sa stii ce mai fac prietenii tai si sa ii poti anunta cu usurinta ce faci tu.

Nu te obliga nimeni sa dai accept la requesturi, poti oricand sa dai remove, ai unelte pentru a-ti pune in practica dorintele.

In viata reala de exemplu este mai greu sa nu mai vezi niciodata un vecin cretin decat este pe facebook ;)

Watcher, ai dreptate. Pana acum insa am lasat setarile default. Asta insa nu inseamna ca "prietenii" trebuie sa imi faca chestii de genul celor de mai sus fara macar ca sa ma intrebe sau sa ma previna. E o chestie care tine de altceva decat de setari. De ceva mult mai important. :wink:

Acum am blocat orice cheste pe facebook si ma voi stradui ca sa il folosesc cat mai putin sau deloc.

Link spre comentariu

eu nu mi-am facut cont pe facebook tocmai din cauza ca iti invadeaza "spatiul vital" toti necunoscutii

asta nu impiedica "echipa faceboook" sa imi trimita periodic mesaje pe email ... "sa ma intorc, pe FB ...le e dor de mine" :ha:

daca aveam si cont cred ca imi sunau la usa :grin:

Link spre comentariu

Eu am setat sa imi vada pagina doar prieteni atat si nimic mai mult iar daca nu vreau nu accept nici un prieten din asta devenit peste noapte prieten.ADICA un cerc inchis si gata plus ca poti sa departajezi in acest grup sa nu se cunosca intre ei. Ai primit chestia aia cu Huidu pentru ca un prieten de al tau a conceput ajutorul ala si daca erai in lista lui de prieteni iti transmite si tie automat .....asta e facebook caracatita cum zicea cineva.

Baga niste setari acolo si numai ai treaba...doar sa nu dai la toata lumea acept de prieteni.

Bafta !

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Eu nu sint in Facebook si totusi primeam o gramada de invitatii sa ma bag in nu`s ce grupuri de prieteni de care n-am auzit niciodata. Si mai primeam si tot felul de reclame si alte rahaturi de care n-am auzit in viata mea. Tot asa pe mobil si fix, posta, etc. Aici exista firme care vind date. Ajunge sa platesti cu cardul la Praktiker si te si trezesti cu reclame de stiu eu ce, sau ca ai cistigat. Atunci m-am inscris pe "ROBINSONLISTE". Asta e o pagina creeata de protectia consumatorului, in care prin inscriere declari ca nu esti de acord ca datele tale personale sa fie "recirculate". Am facut-o pt. toate telefoanele (fix si mobilele familiei), e-mail, posta.

Acum e liniste.:sl

Poate exista asa ceva si in Romania.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Eu unul sunt foarte incantat de FB... exist, activez in diverse aplicatii, am invatat mai mult sau mai putin sa il folosesc si nu am nici un fel de probleme... adevarul e ca tre sa frunzaresti partea de help cateva ore pana pui totul la punct dar nu e cine stie ce. Pe deasupra se pot face si bani ff usor pe FB. Dar nu toata lumea se pricepe la asta si binenteles is multi imbecili deci nu vad de ce ai accepta sa ai sute de prieteni... Ei incearca tu ai optiunea ignore....

p.s. oricand se poate folosi optiunea de stergere a contului...

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Nu am dat accept pt nici o aplicatie.

Pur si simplu cineva din lista mea care se pare ca nu are suficient de lucru, a creeat un grup numit [Alaturi de HUIDU] in care, habar n-am cum, m-a inclus si pe mine. M-am trezit cu inbox-ul plin de sute de email-uri de la cretini care ii urau sanatate si la multi ani lui Huidu.

Ekakkon, nu ti se pare normal ca imi ceri si mie parerea inainte de a ma baga in asa ceva?

Ok.... Pentru ca e prima data pe 2011 cand scriu aici pe forum as dori in primul rand sa-ti urez "La multi ani si un An Nou fericit alaturi de cei dragi !"

Apoi, legat de subiect: EU am creat grupul de care vorbesti si aveam un buton "Invita prieteni" ( la mine e in romana facebook-ul ). Asta am si facut: am invitat. Nu am avut intentia sa bag pe nimeni cu forta nicaieri. Ulterior, am observat si eu dupa cum se zicea mai sus, ca-mi vin in email mesaje de la grup cu sutele (fiind administratorul grupului). Atunci, mi-am facut o adresa de mail "speciala" doar pt facebook si am atasat-o contului si gata... Am scapat de toate mesajele.

Dar asta am patit-o eu ca admin... Dar ca simplu membru al grupului esti primul care se plange de "fenomen" si chiar nu stiu de ce ajung la tine mesaje de la facebook. Un singur co-administrator al grupului primea si el sute de mesaje ( ca si mine ) , dar dupa ce l-am scos de la admin si a ramas simplu membru, nu a mai revenit cu "plangeri".

Ca sa concluzionez:

1. Eu am INVITAT persoane din lista mea la grupurile si prezentarile mele ( "Alaturi de Huidu" e doar una dintre ele ).

2. Pana si eu ca si creator al grupului am un buton in dreapta sus, afisat permanent : " Paraseste grupul "

3. Imi cer scuze daca din nestiinta mea sau a altora s-au creat neplaceri cuiva, dar deja incep sa ma obisnuiesc ca atunci cand vrei sa faci ceva bun sunt sanse destul de mari sa iasa prost. Cred ca cel mai bine in ziua de azi e sa stai in banca ta, pana si pe net s-o lasam mai usurel, ca uite cum faci oamenii sa-ti "sara la jugulara" si pici ca musca in lapte .... Si pe deasupra se mai concluzioneaza ca ai prea mult timp, te plictisesti si faci altora necazuri.

4. Va sfatuiesc pe toti sa aveti grija cu Facebook-ul sa n-o luati in bot ca mine, pe degeaba ! :tk

Link spre comentariu

ce gasiti interesant/util/benefic la saitul ala, nu inteleg.

Colegi de facultate, liceu? Wax albina, de aceea i-am selectat pe aia de care nu vreau sa mai aud...

Jocuri? pffff

Gagici? Gagii? I'm too old for this shit...pe net :D

Comunitate? Presimt ca o sa se sparga buboiul...prea multe informatii personale, imagini din viata de zi cu zi, unele chiar intime si detaliate...e un fel de cnn urban in timp real...cineva foloseste sau ar trebui sa foloseasca toate astea...cel putin asa as face eu daca m-ar duce capul...

Dati fratilor disable contului si gata stresul.

Pajero 2,5 tdi SWB '95

BMW 330i sedan 2001

Suzuki SV650s 2004

Link spre comentariu

Dar asta am patit-o eu ca admin... Dar ca simplu membru al grupului esti primul care se plange de "fenomen" si chiar nu stiu de ce ajung la tine mesaje de la facebook.

Nici eu nu stiu si daca nu ajungeau fi sigur ca nu spuneam nimic.

Link spre comentariu

ce gasiti interesant/util/benefic la saitul ala, nu inteleg.

sa iti spun eu pe scurt... BANII !!! din fenomenul FB se scot / pot scoate foarte multi bani, dar dupa cum spuneam exista 2 categorii: unii care fac bani din FB si unii care dau bani la FB.

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Si eu am fost invitat in grup, si am primit vro 57 de mailuri.

Invitatia intr-un grup deschis e sinonima cu introducerea directa, pt ca Facebook e foarte permisiv si deschis catre dintrastea.

Normal ca m-am enervat si nu mi-a placut, desi nu m-am agitat sa vad cine a facut grupu. Am dat paraseste. Nu am timp sa imi bat capu cu setari in plus. Dadusem disable la toate mailurile posibile oricum, dar vad ca tot am primit.

Ca sfat, recomand FB in engleza, mai ales daca "activezi" cu diferite chestii, pt ca vezi lucrurile mai pe nume, si e mai simplu, clar si bine, zic io. Daca esti user simplu presupun ca e ok si pe Romana.

Ma rog, folosesc, dar restrans.

Ca fapt divers, sterge cont nu iti sterge contuil ci doar il dezactiveaza. Tot continutul tau, inclusiv prieteni, posturi, poze, etc, raman in continuare pe server, iar daca bagi mailu si parola, pac esti dintrodata din nou fix complet. De sters efectiv nu ai cum.

Link spre comentariu

Bravo dragilor!

Tocmai ati acceptat, fara sa fiti obligati de nimeni, sa intrati intr-o mareeee baza de date.

In felul asta, toata viata voastra privata, poate fi gasita pe net! :ha:

Si cum zicea si vstef.... nu mai poti sa iesi de acolo :ha:

Ca existi acolo? Fals... Existi in lumea reala. Prietenii trebuie priviti in ochi, cu ei trebuie sa povestesti, sa ajuti si sa fi ajutat, sa bei un pahar de vin, sa razi, sa plangi si sa traiesti!

Ca imi gasesc colegi din trecut si aflu ce mai fac???? Anul trecut am avut intalnirea de 20 de ani de la terminarea liceului... Pe unii nu i-am vazut de atunci... Dar cand i-am reintalnit, a fost super. Am ras ca altadata si cateva ore nu am facut decat sa ne aducem aminte si sa ne povestim ce am facut in toti acesti ani! Asta este viata reala!

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Si eu am fost invitat in grup, si am primit vro 57 de mailuri.

Invitatia intr-un grup deschis e sinonima cu introducerea directa, pt ca

Te contrazic aici! Invitatia e una,iar acceptul e alta!.....cel putin asa e la mine!

Iar persoana care te invita(daca il ai in lista inseamna ca ti-e prieten) pleaca de la premiza ca poate esti interesat de acel eveniment/grup/cauza/etc...

Link spre comentariu

Te contrazic aici! Invitatia e una,iar acceptul e alta!.....cel putin asa e la mine!

Iar persoana care te invita(daca il ai in lista inseamna ca ti-e prieten) pleaca de la premiza ca poate esti interesat de acel eveniment/grup/cauza/etc...

Alex, eu de exemplu nu am primit nici o invitatie si nu mi-a fost cerut nici un accept.

Pur si simplu , fiind plecat de sarbatori, avand acces la net doar pe telefon, am incercat sa imi citesc email-urile pe telefon.

M-am enervat cand efectiv nu am reusit ca sa fac acest lucru deoarece tot veneau in draci email-uri de le diverse persoane cu mesaje de sustinere si la Multi Ani pt Huidu.

Am inceput sa tot sterg dar tot veneau intruna. Pt ca pe telefon nu e atat de usor de lucrat ca si pe calculator, la un momentdat mi-am bagat picioarele si nu am mai citit nici un email desi eram curios de niste notificari de pe forum.

De asta m-am enervat eu. Nu aveam posibilitatea atunci ca sa dau ignor la treaba asta.

Nu am nimic cu Ekakkon pt ca lui ii place ca sa se distreze asa pe Facebook si sunt absolut convins ca habar n-avea ca emailurile acelea o sa imi vina si mie dar pe moment m-am enervat. Facebook-ul este facut fara scrupule. De aceea zic ca e un rahat.

Email-ul meu il consider un spatiu privat si nu imi place ca sa fiu bombardat de spam-uri. Eu personal evit ca sa fac asta cu altii.

Am baza de date cu email-urile membrilor forumului. E o baza de date de peste 8000 de email-uri. Pot sa castig bani doar trimitand reclame pe aceasta baza de date. M-ar fi costat doar doua click-uri. Dar stiind ca mie nu imi place asta, refuz ca sa o fac cu altii. Ma rezum ca sa trimit mass mail doar cu informatii care tin de acest forum sau informatii de uz general legat de acest domeniu. Si pe astea le trimit oricum foarte rar.

Link spre comentariu

Cred ca mi-am dat seama despre ce s-a intamplat.

Akkakon nu cred ca a facut altceva decat sa trimite invitatii referitoare la cauza respectiva tuturor prietenilor...apoi toti ceilalti prieteni au trimis la randul lor invitatii...de aici numarul mare de invitatii primit de tine...

Se mai intampla ...cand esti formator de opinie...ai multi prieteni...sau lumea te iubeste!:grin:

Link spre comentariu

Max....oricum ai da-o, oricum ai suci-o, fa-ti timp si umbla la setarile de confidentialitate care le ai pe FB......

Eu nu stiu cum le-am facut, dar nu primesc mail de la FB decat daca primesc un pm pe FB sau o cerere de acceptare a unui nou prieten sau daca s-a mai scris ceva acolo unde eu am scris ceva. Atat. Ori astea sunt putine.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare