Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme luneta spate

tavy79

Postări Recomandate

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Probleme luneta spate

Se da urmatoare situatie: se rupe cablul de la macara, si este inlocuit tot kit-ul cu altul cu motoras cu tot. Acum apar problemele:

1. se da borna jos, pentru a incepe recalibrarea.

2. se pune borna, geamul urca la maxim (normal era sa coboare!);

3. daca se incearca inchiderea usii, normal, geamul loveste in cheder;

4. daca se apasa pe urcare geam, acesta coboara;

5. daca se apasa pe coborare geam, acesta urca.

Mufa la motoras, nu poate fi bagata invers, butonul din bord este ok. Totul parca este pe invers!!!

Va rog, daca se pot da ceva solutii!

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cablu montat gresit.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Cablu montat gresit.

Intrebarile sunt puse in numele unui prieten.

Acesta sustine ca macaraua este montata asa cum a fost data jos. Nu s-a intervenit asupra ei. A facut pb. si cu motorasul original al masinii si are acelasi comportament.

Multumesc!

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

gasite firele de alimentare si puse invers inainte de mufa. Macaralele de Freelander s-au mai pus si pe alte marci.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

La macaraua de la luneta inca nu am umblat dat principiul e cam acelasi ca la portiere. Zici ca ai montat motorasul vechi pe kitul nou si luneta are acelsi comportament. Stiu ca practic nu prea merge dar cine stie, oare cablele au fost roluite in sensul corect pe tambur? Cam asta ar fi singura explicatie.

Link spre comentariu

gasite firele de alimentare si puse invers inainte de mufa. Macaralele de Freelander s-au mai pus si pe alte marci.

In final a fost aleasa acesta situatie, fierele de alimentare fiind cele groase. Cand am ajuns la masina prietenului, deja facuse rocada. Curios este ca nu a mai fost nevoie de calibrare......

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Buna ziua.Am si eu un freelander 2001 td4 a caruii usa de la portbagaj odata deschisa nu se mai activeaza angrenajul acela pentru a sta inchisa cand o inchid din nou.Uneori se aude clichetul acela iar alteori nu.Stie cineva sa imi spuna care este problema? Multumesc anticipat

Link spre comentariu

are un contact electric la clapeta care actionează ușa

clapeta are un arc / resort care o aduce pe poziția normală atunci când nu este apăsată

ai încercat să împingi clapeta în pozița ei normală, poate nu mai funcționează arculețul acela bine și tine contactul pe deschis...

Link spre comentariu

are un contact electric la clapeta care actionează ușa

clapeta are un arc / resort care o aduce pe poziția normală atunci când nu este apăsată

ai încercat să împingi clapeta în pozița ei normală, poate nu mai funcționează arculețul acela bine și tine contactul pe deschis...

Arculetul banuiesc ca functioneaza normal deoaree clapeta isi face cursa normala de fiecare data dar doar cateodata se aude clichetul aela de cuplare sau decuplare.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Mersi frumos,o sa verific si revin cu raspuns.

salut,

am desfacut manerul si este ok.Problema se pare ca este din usa pentru ca impulsul eletric este transmis dar acesta nu reusste sa determine clichetul acela de la incuietoare tot timpul.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Se pare că aceeași problemă (sau poate încă mai rău!) o am și eu începînd din această seară: geamul ușii urcă-coboară normal însă mecanismul de zăvorîre al ușii este total inert (nu acționează nici pentru poziția „închis”, nici pentru „încuiat”). Clapeta ușii pare să fie în regulă (dacă împing ușa pînă în poziția pe care ar sta cînd e închisă, geamul urcă normal prin cheder; dacă apăs clapeta de deschidere a ușii, geamul coboară cît este normal -> deci clapeta ”lucrează”).

Mîine (azi) voi desface broasca de pe ușă să văd dacă găsesc vreo ceva rupt pe-acolo (sau să încerc s-o testez în casă). Mă gîndesc însă că e posibil să mă complic inutil și să fie de fapt vreo siguranță arsă... Știe careva dacă mecanismul ușii din spate are o siguranță dedicată? Căci orice altceva (de ex. celelalte două uși) funcționează normal.

Link spre comentariu

Va salut! Ce ar trebui sa contina chitul de reparatie? Cum ziceam, repari una apare alta. Am reparat alternatorul, un valeo original, schimbat releu valeo -340 lei si vreo 80 rulmentii, toate bune si frumoase...cand pun bornele la baterie pun in functiune macaraua se aude la hayon trosnituri si pocnituri dupa care ma trezesc ca imi cade geamul in usa. Norocul meu e ca nu s-a spart.

Acum ma gandesc, ce trebuie sa contina kitul ca sa imi rezolv si eu problema. Merci

Link spre comentariu

kit-ul contine tot ce-ti trebuie pt repararea macaralei,adica: camasi,cabluri,role de plastic si un ghidaj care vine la motoras cu un arc.

kit.jpg.6a0641a71b24bfee0fa18d07a208b091.jpg

Asta o fi, sau mai bine urmatorul care are in componenta:

-cabluri sufe x 3 buc cu camasi si suporti mansoane antivibratie+resort comprimare limitare cursa x 2 buc,

-Rola centrala ghidaj cabluri, translatie motor x1 buc componenta lor fibra nefiind casante

-Suporti cleme geam,culisanti metal sina cursa sus-jos in componenta lor fibra nefiind casante x 2 buc

-Carcasa x 1 buc

Link spre comentariu

Cel din imagine este ok. Mare atentie la montaj, mai ales la capatul de plastic cu arc. Se rupe destul de usor.

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Se pare că aceeași problemă (sau poate încă mai rău!) (...) Știe careva dacă mecanismul ușii din spate are o siguranță dedicată? Căci orice altceva (de ex. celelalte două uși) funcționează normal.

Am rezolvat problema.

Un spray gresant a fost singura ”investiție”. Cui mai are problema asta nu i-aș recomanda toată bătaia de cap pe care o presupune demontarea încuietorii. Cred, totuși, că o bună gresare se poate face doar demontînd ”broasca”.

O mențiune aș adăuga pentru actuatorul încuietorii, actuator ce funcționează pe un principiu dubios (pot furniza detalii). Alimentat în casă cu 12V n-a funcționat neam; pe mașină însă a funcționat (după 5+ încercări - din cauza actuatorului). Posibil ca ECU (care controlează acel actuator) să-l alimenteze cu 6V - în ideea că acesta este acționat și în sens opus).

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Seara buna! Am sa incerc sa cumpar cablu si sa remediez problema singur. As avea dimensiunile necesare, numai ca nu stiu de sertizare unde si cum se poate face..la Dedeman, Bricostore sau Praktiker se rezolva cu asa ceva sau unde se poate prelucra cablul pt montaj?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare