Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Actiuni umanitare ecologice ? Nu, merci!

alk

Postări Recomandate

Si am sa explic dece; ce a facut statul cu criminalii care au defrisat milioane de hectare? Nimic! Lemnul nostru este si astazi exportat in cantitati masive, Au lasat in urma lor cioturi de diferite dimensiuni,in asa fel incit timpul de putrezire pentru a face loc altor puieti sa se prelungeasca zeci de ani.Citi dintre criminali au pus puieti in locurile de unde au defrisat? Niciunul! Prostimea sa planteze ca progeniturile lor sa aiba ce defrisa peste o perioada de ani si sa-si umple buzunarele din munca altora? Nu dragii mei,eu nu sunt pentru astfel de activitati si recomand tuturor sa-i lase pe marii defrisatori sa-si alimenteze afacerile. Apoi,nu in ultimul rind,cind ziaristii care au mers in teren si le-au spus taietorilor ca nu este bine ce fac,ca mai devreme sau mai tirziu apele le vor intra in case,i-au gonit cu topoarele si cu drujbele.Astazi suntem martorii efectelor defrisarilor masive,taietorii de ieri inoata prin bataturi si pling ca au ramas fara nimic,exact cum si muntii nostrii au ramas fara imbracaminte. Daca asi fi vazut procese cu condamnari pe masura faptelor asi fi inteles ca se doreste o schimbare radicala in aceasta privinta si asi fi printre primii care ar pune umarul,dar dupa cum se vede treaba,este foarte clar pentru mine ca defrisatorii au nevoie de materie prima fara sa investeasca nimic,doar sa gaseasca fraierii care sa le puna pe tava viitoarele tranzactii.
....Sunt putini ce-i ce dobindesc izbinda fara osteneala!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Actiuni umanitare ecologice ? Nu, merci!

Alk, desi eu organizez si particip la asemenea actiuni, una e deja programata pt luna aprilie, nu am ce contraargumente sa aduc la ce ai zis tu.

Ai dreptate dar mie totusi imi place ca sa plantez copaci.

Imi place senzatia pe care o am cand ma duc peste un an si vad ca ce am plantat s-a prins.

Urasc insa si senzatia pe care am avut-o anul trecut cand m-am intalnit cu un padurar care mi-a spus suparat ca una din zonele pe care le-am noi plantat anul trecut in aprilie a fost distrusa de niste indivizi cu masini de teren veniti dinspre Sighet.

Link spre comentariu

Alk, desi eu organizez si particip la asemenea actiuni, una e deja programata pt luna aprilie, nu am ce contraargumente sa aduc la ce ai zis tu.

Ai dreptate dar mie totusi imi place ca sa plantez copaci.

Imi place senzatia pe care o am cand ma duc peste un an si vad ca ce am plantat s-a prins.

Urasc insa si senzatia pe care am avut-o anul trecut cand m-am intalnit cu un padurar care mi-a spus suparat ca una din zonele pe care le-am noi plantat anul trecut in aprilie a fost distrusa de niste indivizi cu masini de teren veniti dinspre Sighet.

Nu vreau sa fiu rau, tu vorbesti despre puietii de care inca nu au nevoie acesti criminali ai planetei,dar oare in ce se vor schimba cele 20-25 de satisfatii anuale daca in anul urmator o sa gasesti doar rumegusul lasat de drujba?

Este posibil ca teritoriul proaspat plantat sa nu-l fi ingradit cu tablite de atentionare? Nu doresc sa tin partea nimanui dar cum se poate altfel recunoaste o zona proaspat plantata pentru a fi ocolita? Asi dorii si eu sa stiu cum pot recunoaste o astfel de zona iar pentru aceasta poate ca nu ar strica un ''ghid informativ'',astfel sa protejam ceea ce a mai ramas sau mai ales puietii.

....Sunt putini ce-i ce dobindesc izbinda fara osteneala!
Link spre comentariu

daca tot ceea ce s-ar exploata s-ar face cu cap ( adica s-ar taia selectiv )nu ar mai fi nevoie de foarte multe plantari facute de mana omului, padurea "stie" sa se regenereze....

la noi nu se taie , la noi se batjocoreste padurea....

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Sunt perfect de acord cu cel care a deschis acest topic. DIn acelasi motiv ocolesc sa particip la astfel de actiuni "ecologice". Mor de suparare la fiecare iesire pe coclauri cand vad prapadul din jurul meu. Se taie fara cap si in bataie de joc. Si turb de nervi cand vreau sa merg pe cate un drum forestie pe care il stiam, dar, nu mai pot, pentru ca o venit apa si l-o luat ca nu mai ii padure pe langa el.

Drept urmare, plantez pomi, dar, numai pe terenurile detinute de mine sau de familia mea. Si fac asta in fiecare an.

Link spre comentariu

intru si eu cu un mic coment ! sa stiti ca puietul arboricol si ala putin care este plantat sau a rasarit de la sine putere,cel putin in zona in care eu lucrez este distrus de turmele de ovine si capre care sunt manate prin paduri pe pasuni prin curtile oamenilor pe drumuri peste tot !! impotriva ciobanului orice masura legala s-ar lua in marea majoritate nu are efect cei vinovati sunt proprietarii de turme care nu sunt curiosi de paduri ci doar de bunastarea animalelor lor !! nu ii punem pe toti in aceeasi oala dar la mine cel putin patru sunt si toti is la fel nepasatori !! de ce lasi caprele prin padure? pai nu eu is de vina ci ciobanu meu !!

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Nu doresc sa tin partea nimanui dar cum se poate altfel recunoaste o zona proaspat plantata pentru a fi ocolita? Asi dorii si eu sa stiu cum pot recunoaste o astfel de zona iar pentru aceasta poate ca nu ar strica un ''ghid informativ'',astfel sa protejam ceea ce a mai ramas sau mai ales puietii.

De obicei pe suprafetele poaspat plantate sunt amplasate schematic tarusi cu capatul vopsit in rosu, deci se pot recunoaste de la distanta . Aceste tarusi marcheaza de fapt suprafete de proba cu ajutorul carora se inventariaza in fiecare an puietii care au supravietuit.

Link spre comentariu

Chiar daca uni nu sunt deacord cu asa ceva si nu neaparat cu defrisatul si plantatul ca o umanitara ecologica nu inseamna numai planat copaci ci si stransul gunoaielor din paduri, marginea lcaurilor si asa mai departe. Eu as merge clar la astfel de actiuni in care am saisfactia ca am ajutat planeta sa capete o alta fata. Si sunt sigur ca si noi poate prin anumite gesturi aruncam guma mestecata pe jos, poate dupa astfel de actiuni ne vom reeduca si vom sti cat de impostant e sa gasim si alte solutii gen pus intr-un servetel si in buzunar, ca de nu sunt peste tot cosuri de gunoi.

In fine, da, problema defrisarilor e grava, foarte grava si prin umanitare de plantat pomi nu cred ca se rezolva. Interesele sunt mult mai MARI.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

De obicei pe suprafetele poaspat plantate sunt amplasate schematic tarusi cu capatul vopsit in rosu, deci se pot recunoaste de la distanta . Aceste tarusi marcheaza de fapt suprafete de proba cu ajutorul carora se inventariaza in fiecare an puietii care au supravietuit.

Si daca ar fi acesti tarusi, chiar crezi ca-i baga cineva in seama?

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

acum nici sa ii condamn prea mult pe oamenii care taie efectiv pt a avea un colt de paine....da si securea si omul e de vina ca sa fac o comparatie, dar totusi securea este doar o unelta....nu stiu daca ma intelegeti.

crezi ca omul ala care moare de foame si tot ce stie si poate sa faca e sa lucreze la padure, stie el despre circuitul apei in natura....

in rest total deacord cu tine.

spor

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

De acord cu iniţiatorul topicului. Din păcate sunt total lipsite de sens majoritatea acţiunilor de acest fel.

Copii de liceu aduşi cu japca, hipioţi care găsesc un prilej să iasă în natură gratis, agitatori care vor să-şi impresioneze şefii, vreo gagică, etc.

Plantările cel puţin, nu se fac cu voluntari, trebuie oameni pricepuţi şi bine supravegheaţi. Când omu' vine mocca, e cam greu să-l pună pădurarul să facă treaba cum trebuie...

Şi încă ceva, se agită lumea când vede un copac tăiat....e normal să se taie copacii şi să se facă amenajări, altfel pădurea respectivă-şi pierde valoarea. Nu e normal să se taie de-ampulea şi să nu se planteze deloc.

Dar, revin, acele plantări să se facă cu cap, cu pricepere, nu cu bucurenci, rremulus cernea sau alţi bulangii care vor capital de imagine, nicidecum "ecologie".

Link spre comentariu

De acord cu iniţiatorul topicului. Din păcate sunt total lipsite de sens majoritatea acţiunilor de acest fel.

..........

Lipsite de sens ?!???

Pai atunci hai sa nu mai plantam, hai sa nu mai ducem gunoiul la tomberon si sa-l aruncam pe geam ca oricum arunca si altii, hai sa nu mai respectam codul rutier ca oricum trec si altii pe rosu si nu patesc nimic......cum iti suna toate astea ?!???

Faptul ca @alk au luat o decizie a facut-o in nume propriu si are propriile motivatii si a vrut doar sa ni le impartaseasca, dar de aici pana la a considera eforturile celor ca Max a fi lipsite de sens, e aberant !

E dreptul fiecaruia sa NU faca nimic, dar nu desconsiderati actiunile celorlalti !

422732_357704424258332_175934181_n.jpg.dbc088532a86ac84e90476edf519dee3.jpg

Link spre comentariu

Copii de liceu aduşi cu japca, hipioţi care găsesc un prilej să iasă în natură gratis, agitatori care vor să-şi impresioneze şefii, vreo gagică, etc.

Plantările cel puţin, nu se fac cu voluntari, trebuie oameni pricepuţi şi bine supravegheaţi. Când omu' vine mocca, e cam greu să-l pună pădurarul să facă treaba cum trebuie...

Şi încă ceva, se agită lumea când vede un copac tăiat....e normal să se taie copacii şi să se facă amenajări, altfel pădurea respectivă-şi pierde valoarea. Nu e normal să se taie de-ampulea şi să nu se planteze deloc.

Dar, revin, acele plantări să se facă cu cap, cu pricepere, nu cu bucurenci, rremulus cernea sau alţi bulangii care vor capital de imagine, nicidecum "ecologie".

Probabil ca vei fi surprins ca sa afli ca se pot face si actiuni de plantare "pe bune" facute pentru plantarea in sine si nu pentru a promova pe cineva.

Tinerii nu sunt luati cu japca cum spui tu ci se inscriu voluntar.

Vei vedea tineri suparati ca nu au apucat sa se inscrie deoarece am inchsi lista la 350 de persoane pt ca nu am gasit buget pt mai multi.

La fiecare actiune pe care am facut-o, reprezentantii ocoalelor au supravegheat plantarea si au facut statistici clare legate de cati puieti s-au plantat si, mai important, care este rata de puiti care s-au prins. La actiunile noastre, rata de prindere a fost in medie de 80-85% ceea ce e o rata foarte buna din cate am inteles eu.

Tot din spusele reprezentantilor ocoalelor, actiunile noastre au fost mai responsabil facute decat a lucratorilor sezonieri pe care ocolul ii plateste ca sa planteze deoarece acesteia, ca sa raporteze un numar mai mare de puieti plantati, de fapt aruncau gramezi de puieti sub niste crengi sau tufe si declarau ca i-au plantat.

In 3 ani am reusit sa plantam aproape 35.000 de puieti din 4 specii diferite. Ocoalele silvice sunt foarte multumite de activitatea noastra si abia asteapta sa incepem actiunea.

Nu neg faptul ca sunt multe "actiuni de plantare" facute de ochii lumii cu 10 puieti plantati in centrul orasului, 2 politicieni si 10 camere video pe ei. Alea sunt niste rahaturi care, datorita mediatizarii, sunt mai cunoscute de public decat actiunile facute pe bune in mijlocul padurii si care nu au de promovat vreun politician.

Anul acesta am avut un exemplu pozitiv de politician, primarul orasului Baia Mare, care, desi era in plina campanie electorala, a sponsorizat din buzunarul propriu actiunea noastra de plantare (nu avea voie sa o faca din banii primariei desi, culmea, noi am plantat pe teritoriul ocolului primariei municipiului Baia Mare) si nu a avut nici o pretentie de promovare. El a platit pentru mancare a 350 de oameni si pentru multe alte materiale necesare. Am vrut noi ca macar pe sepci sa imprimam numele lui pentru ca am considerat a fi de bun simt mai ales ca era cel mai important sponsor al nostru.

Dar sa nu generalizam deoarece astfel de politicieni se gasesc rar. :grin:

Link spre comentariu

Da, scuze pentru tonul vehement şi pentru generalizarea în mod evident greşită. Mă refeream la anumite acţiuni, la unele chiar am fost prezent, la altele n-am mai mers, fiind dezamăgit de ce s-a întâmplat, dar mi s-au relatat "realizările".

Sunt convins că se poate face treabă şi că se şi face pe alocuri, mi-ar plăcea să văd cu ochii mei pădurea plantată.

Vă voi urmări postările pe această temă şi poate facem şi schimb de informaţii, eu am încercat să iau fonduri pentru măsura 221, asta în spirit ecologist, am nişte terenuri care abia dacă-şi scot banii de lucrări şi de impozit şi vroiam să le împăduresc cu bani de la Uniune, dar m-a omorât birocraţia şi lipsa de timp. La prima vedere părea mai uşor...:ang3

Încă odată scuze, intenţia nu era în niciun caz să jignesc nişte oameni care-şi dau interesul şi fac ceva, nici măcar pe cei care nu prea fac mare lucru dar merg cu intenţii bune.

Off.topic: o altă dezamăgire pentru mine a fost să aflu că şi colectarea selectivă este de multe ori de faţadă, informaţia fiindu-mi confirmată de un director de firmă de salubritate.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare