georgei23 Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Super Idee!:br O asteptam implementata si in Romania si Bulgaia! http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8188816-noi-reguli-privind-circulatia-rutiera-ungaria-1-ianuarie-2011.htm http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria adevarul e ca la noi viteza medie a unui camion e undeva la 43 km pe ora daca nu o sa mai poti depasi probabil ca va ajunge la 20 km/h. un tir care va fi incarcat cu oua la oradea va descarca pui de o zi la bucuresti. o sa fie minunat in ungaria nu au rabe, au ifa care de bine de rau merge cu 80/h. nu au nici carute pe autostrada ,mai avem mult de construit si daramat pana sa cerem legi de genul asta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria @giorgei....ai condus vreodata un TIR? auzi....68 de metri intre vehicole...cine vine sa masoare distanta asta? intai sa se faca drumuri paralele ptr tractoare si carute...dupa aceea sa introduca si la noi legi de genul asta.... de constructia de autostrazi ....nu avem ce discuta...este egala cu zero... dar asa suntem noi....vrem caruta la 18m inaintea boilor..... iar viteza maxima ptr autovehicule cu masa peste 7,5 t pe autostrada este de 90km/h Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria @giorgei....ai condus vreodata un TIR? Eu n-am condus un tir; In schimb am depasit 2 tiruri unul 'in fundul' altuia pe valea Oltului sau in pasul Sipka si senzatia e tare......prea tare! http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria Nu stiu cat de tare iti doresti sa vezi implementata o astfel de lege in Romania zilelor noastre, si crede-ma pe cuvant ca nu ar fi de dorit. La multii nostri km de autostrada ( cca 300 ) deja este interzisa depasirea camioanelor pe o distanta de 10 km dupa care o sa vezi un alt indicator pe alti 10 km, si uite asa vei sta dupa cine stie ce Aro rablagit de la Buc pana la Pitesti cam vreo 3 ore dupa care ghici ce urmeaza....pauza. In conditiile astea fa-ti o idee in cat timp ajungi la Timisoara sa zicem....:hl Daca ai ceva cu soferii de TIR asta ar fi pedeapsa suprema, sa-i pui sa pastreze si distanta asta cretina ( sa nu intelegi ca as fi adeptul sofatului la aspiratie ) Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria giorgei.....deci .habar nu ai cu ce se mananca conducerea unui camion de mare tonaj...ce reguli trebuie sa le respecte acel conducator... in afara de cele privind circulatia pe drumurile publice ....dar iti dai cu parerea..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria Nu am nimic cu soferii de tir dar mi se pare normal si civilizat sa fie obligati sa pastreze distanta fata de masina din fata; astfel orice depasire este mai simpla si nu imi pune viata in pericol Daca poate depaseste, daca nu sa-i lase pe altii; daca se formeaza coloana nu ajuta pe nimeni daca ar fi dupa mine as obliga tirurile sa tranziteze Romania, care si asa nu are drumuri, pe platforma pe calea ferata sau as pune niste taxe astfel incit sa fie mai ieftin trasferul pe calea ferata; din punctul de vedere al consumului de resurse ale societatii si al imactului asupra mediului asta e varianta corecta......dar din diverse motive realitatea este distorsionata si in prezent e incurajat transferul cu tirul (poluare, zgomot, carnagii pe strada, aglomeratii, uzura accentuata drumuri) http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria giorgei.....deci .habar nu ai cu ce se mananca conducerea unui camion de mare tonaj...ce reguli trebuie sa le respecte acel conducator... in afara de cele privind circulatia pe drumurile publice ....dar iti dai cu parerea..... legea asta desigur nu e facuta sa protejeze soferii de tir: e facuta sa protejeze soferii de turismeca mine si deaceea imi dau cu parerea; http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria Intr-o Romanie civilizata asta era o solutie la lipsa de drumuri, ca numai sofer de TIR sa nu fii in tara. Dar cum baietii destepti au pus la pamant CFR-ul... ne chinuim toti pe chestiile astea numite DN:hw Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria da...ai mare dreptate...cel mai bine ar fi sa le teleportam....sa dispara de pe drmuri.....sa caram totul cu trenul dar...de ce nu spui ca ar fi mai bine sa se faca drumuri asa cum ar trebui....si fi sigur ca nu te-ai mai impiedica de ele...si ai putea depasi cat te tin gumele de la masina......vad ca esti adeptul tratamentului...nu al preventiei...si..ca o remarca...din zece camioane implicate in accidente...cati dintre conducatorii lor au fost vinovati? sunt curios daca marea majoritate a soferilor de tir circula cum ai taie capul....ceilalti participanti la trafic....circula conform legilor in vigoare? .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria nu sunt adeptul tratamentului in locul preventiei ci mai degraba al solutiilor simple si realiste cu impact semnificativ pentru majoritatea participantilor la trafic (soferii de autoturisme) http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 (editat) Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria daca ar fi dupa mine as obliga tirurile sa tranziteze Romania, care si asa nu are drumuri, pe platforma pe calea ferata sau as pune niste taxe astfel incit sa fie mai ieftin trasferul pe calea ferata; din punctul de vedere al consumului de resurse ale societatii si al imactului asupra mediului asta e varianta corecta......dar din diverse motive realitatea este distorsionata si in prezent e incurajat transferul cu tirul (poluare, zgomot, carnagii pe strada, aglomeratii, uzura accentuata drumuri)Crezi ca daca transferul pe cale ferata era o solutie, nu ar fi fost implementat pana acum? Crezi ca infrastructura CFR-ului arata mai bine decat cea de drumuri? Crezi ca o afacere cu transport rutier e asa profitabila incat transportatorii sa tina cu dintii de TIRurile astea? Gandeste-te ca soferii astia de TIR nu sunt la plimbare pe drumurile tarii cum poate nici mare parte din cei cu turisme si mai gandeste-te ca fiecare minut de intarziere pentru un camion se poate transforma in amenzi al caror cuantum nici macar nu ti-l imaginezi.Si daca afli cat castiga un sofer din Romania atunci cred ca ai avea mai mult respect pentru breasla lor si nu i-ai mai acuza ca din cauza lor nu poti tu sa mergi relaxat pe drumurile patriei. Daca ar fi dupa mine si as avea putere, as face o greva de o saptamana sa vada toti cei ca tine ce inseamna Romania fara transporturi rutiere. Cred totusi ca ar trebui sa cauti vinovatii in alta parte . Editat Ianuarie 7, 2011 de evgheny Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria efectuarea de depasiri pe drumurile publice care au cel putin 2 benzi de circulatie pe sens Eu stiu ca pe un drum cu 2 benzi pe sens nu se considera depasire atunci cand un vehicul ruleaza mai repede decat celalalt pe benzi separate cu acelasi sens. In Ungaria se considera depasire? Am vazut si limita de viteza 80km/h care nu e in regula. Atat e maxim permis la ei? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria nu doresc sa fiu lipsit de respect fata de colegii tiristi si nici nu desconsider importanta muncii lor, dar nu cred ca se face gaura in cer daca ar sta si ei la oarecare distanta de o masina pe care nu o pot depasi; cred ca nu e o regula neaparat de cod rutier ci tine de civilizatia fiecaruia, indiferent de meserie http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria aici ai dreptate...unii stau unul in altul....dar....cine-i perfect in lumea asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria @georgei23-Sunt cazuri individuale ca in orice domeniu, nu contesta nimeni, dar pana la ce am discutat mai devreme e distanta mare. @sefulik- cred ca nu era vb strict de depasire ci mai degraba despre folosirea celei de a 2 benzi de catre camioane Daca un camion vine din banda 1 depaseste pe 2 si revine in banda atunci este depasire Cu viteza ai dreptate. Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria @sefulik- cred ca nu era vb strict de depasire ci mai degraba despre folosirea celei de a 2 benzi de catre camioane Daca un camion vine din banda 1 depaseste pe 2 si revine in banda atunci este depasire Cu viteza ai dreptate. :tk :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria nu doresc sa fiu lipsit de respect fata de colegii tiristi si nici nu desconsider importanta muncii lor, dar nu cred ca se face gaura in cer daca ar sta si ei la oarecare distanta de o masina pe care nu o pot depasi; cred ca nu e o regula neaparat de cod rutier ci tine de civilizatia fiecaruia, indiferent de meserie Pe linia de centura a Bucurestiului cum vezi posibil respectarea unei asemnea reguli ? Uita-te la o intersectie. O lasi degajata sa nu o blochezi si in cateva secunde s-au infipt cateva masini. Cand stai la semafor si tot vin unul dupa altul si se baga prin stanga, nu te apuca "ceva" si stragi randurile ? Cam asta poate fi explicatia si cu conducatorii de TIR-uri pe care sincer, ii respect ptr. comportamentul lor in trafic. Ptr. ei, ceea ce fac, este mult mai mult decat o mesereie, este un mod de viata. Majoritatea accidentelor in care sunt implicati sunt de a evita tembelismul unor conducatori de turisme. La o bariera de cale ferata, cati TIR-isti ai vazut depasind coloana si postandu-se printre primii ? O alta anomalie la noi este de a impune doua limite de viteza ptr. categorii de vehicule diferite pe drumuri cu un singur sens unde nu ai voie sa depasesti. Cu ce ma incanta pe mine cu turismul ca am voie cu 70km/h si ala cu tonaj mai mare cu 40km/h cand eu nu am voie sa-l depasesc ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria Colegii care au tot amintit ca si tiristii pot lasa distanta intre ei si cei din fata, ca n-o fi foc: daca tiristul merge in coloana si lasa 68m in fata lui, in clipa 2 un smecher i se va baga in fata si o sa-l oblige sa refaca cei 68m prin reducerea vitezei. Chestia asta se va repeta la nesfarsit pana cand tiristul mai bine se opreste de tot. Personal consider ca tiristii sunt printre cei mai civilizati soferi din zona mea. O fi poate problema zonei, dar asta e. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria Colegii care au tot amintit ca si tiristii pot lasa distanta intre ei si cei din fata, ca n-o fi foc: daca tiristul merge in coloana si lasa 68m in fata lui, in clipa 2 un smecher i se va baga in fata si o sa-l oblige sa refaca cei 68m prin reducerea vitezei. Chestia asta se va repeta la nesfarsit pana cand tiristul mai bine se opreste de tot. :grin: pai logica dusa pina la capat spune ca va trebui sa mearga inapoi :grin: Orice regula buna abuzata poate cadea in ridicol! Vezi democratia la romani!.....portile astea......ale orientului! http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria :grin: pai logica dusa pina la capat spune ca va trebui sa mearga inapoi :grin: Orice regula buna abuzata poate cadea in ridicol! Vezi democratia la romani!.....portile astea......ale orientului! Deja asta nu mai e dialog si nicidecum civilizat. Am incercat sa expun cateva motive pertinente pentru care nu poate fi aplicata o astfel de lege in Romania(nu acum, in conditiile astea)dar vad ca jignesti total gratuit in loc sa argumentezi un punct de vedere. Ce legatura are poarta orientului cu discutia noastra(poate te refereai la manele) noi vorbeam de sosele sau mai bine zis de lipsa lor:uameni Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria Cred ca e o neintelegere! Nu am dorit sa jignesc pe nimeni. Era doar o constatare ca in Romania si la romani, dintre care fac si eu parte, multe idei bune, luate a la legere sau 'mishto', au cazut in derizoriu....... Mai bine am incerca ceva de genul: o idee buna hai sa vedem cum o aplicam nu hai sa vedem cum putem sa gasim un chitibus sa o ducem in derizoriu.... Imi cer scuze daca te ai simtit jignit de gandurile mele!.....e doar un forum ce dracu', prea ne luam in serios si il luam in serios http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria Georgei23, nu cumva depasirea aia amintita din prima pagina ai facut-o pe linie continua? Eu mai vad situatia si asa: poate ca nu lasa loc intre ei (mai ales pe serpentine) ca sa nu se trezeasca cu un turism in fata lor franand puternic (asa cum am vazut tot pe Valea Oltului) ... - si aici in functie de ce transporta - ori ii pleaca marfa, ori ii pleaca seaua. Nu cred ca vrea careva sa fie in postura unui sofer de tir, care virat, este nevoit sa franeze brusc. Si Da, am vazut foarte multe tiruri incetinite de turisme care mergeau cu 30 - 50 km pe ora in afara localitati. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria ce ma distreaza pe mine este faptul ca-si dau cu parerea toti care au vazut un camion de mare tonaj...doar de afara.... dar asa suntem noi romanii...chitzibusari si ai naibii :grin: giorgei...fara suparare...daca te-ai fi ocupat cu transporturile de mare tonaj....ai fi avut aceeasi parere? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Re: Noi reguli de circulatie pentru tiruri in Ungaria Era doar o constatare ca in Romania si la romani, dintre care fac si eu parte, multe idei bune, luate a la legere sau 'mishto', au cazut in derizoriu....... Din cate stiu eu, si nu stiu prea multe, traim intr-o democratie, iar o idee este declarata buna sau rea dupa o dezbatere si apoi vot. Ce am facut noi pana acum in astea 2 pagini, se numeste dezbatere iar ce declari tu mai sus in citat, se cheama ca ai sarit peste vot. Abia acum poti sa spui ca asa e la romani, pentru ca in ultimii ani la noi majoritatea a dezbatut si minoritatea a hotarat. Poti te rog frumos sa-mi spui cum ai ajuns la concluzia ca este o idee buna? Pana acum n-am vazut nici o persoana care sa-ti sustina parerea cu toate ca majoritatea sunt direct implicati ( ca participanti la trafic ) Deci.....cum e la Romani? Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate