Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare de motor la Grand Cherokee 5.2i din 1994.

Vizitator allain

Postări Recomandate

Vizitator allain
salut.are cineva idee cu ce motor pot sa inlocuiesc un ELF benzina,v8,5,2 la un grand cherokee din 94?la mine in oras nu am gasit un"meserias" care sa-mi zica exact ce sa caut.cineva zicea de un motor de mercedes duba,sau cam asa ceva.nu ma pricep la motoare.as vrea unul mai mic,sub 3L,ca m-au cam speriat astia cu taxele,si parca nici "bulgar" nu as vrea sa-l fac.Fac cinste :grin:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator allain

Re: schimbare de motor

PS: daca e un amator ,il combin cu alt SUV mai mic

multumesc celor care mi-au raspuns.mai am 2 probleme

1.eu sunt din buzau si aici nu am gasit mecanic pt. jeep,cand ma vad cu el la poarta lor,ma dau afara cu el:h5.e cineva mai aproape de mine care sa fie dedicat pt asa ceva?

2.mi-a zis cineva,ca un asa zis pont,ca as putea sa-l transform in utilitara si ar fi impozitul mai mic.poate sa-si dea un cunoscator cu parerea?multumiri anticipate

Editat de allain
Link spre comentariu

Vorbeste cu cei de la RAR ce documente trebuie sa aduci dupa ce schimbi motorul, caci va trebui trecut in carte.Prima, iti vor cere un service autorizat, si de aici alte discutii. Mergi pe varianta BG, ptr. cat vei mai tine masina.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

2.5 Turbodiesel alfa romeo 116 cp.

Varianta de pe Alfa e 125cp, e montata transversal si are ceva diferente.

Varianta de Jeep trebuie sa o iei cu tot cu cutie si reductor, daca nu vrei bataie de cap cu adaptari de cutie SI de calculator al cutiei.

Si apoi daca tot vrei 2.5TD VM probabil va trebui sa te orientezi la unul tot de pe un Grand, si sa iei multe lucruri de pe el, avand in vedere ca sunt diferente destule si intre cel de pe XJ si ZJ.

:grin:

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Salutare.Eu am inlocuit pe Grand 4l cu 2068 diesel pe care l-am si omologat la RAR am constatat reduceri mari de impzit si taxe despre consum nu se poate discuta (aprox 8 %) in schimb a costat aprox 2000 euro .La capitolul POWER saltul in jos a fost foarte mare si au cazut multe dintre optiuni -a.c. pilot aut. etc.Am inlocuit si 5.2 cu 2.5td vm.Tot costuri mari de executie dar a meritat.Am folosit masina cativa ani.

Link spre comentariu

Buna ziua !

@ hummer:

Masina la care te referi tu nu exista. Titulatura de "gran ceroke" nu-mi este cunoscuta. Cea de "Grand Cherokee" in schimb da.

In a doilea rand, motorul de 3.1 are si turbina, deci ar fi "TD", si nu "d".

In al treilea rand, motorul de 3.1TD este tot peste trei litri capacitate cilindrica, deci sanatos impozitat de stat. Ceea ce initiatorul topicului doreste sa evite, binenteles.

In al patrulea rand, acelasi 3.1TD este tot de origine VM, ca si cel de patru cilindri si 2.5TD, doar ca are un cilindru in plus, deci o problema in plus, datorita chiulasei in plus. Pentru ca si acesta incalzeste in sarcina, ca si confratele sau mai mic.

Cu alte cuvinte, in nici un caz nu este cel mai recomandat candidat pentru un "engine-swap".

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

eu sunt din Buzau, cunosc un mecanic care a facut un motor la un Wrangler de prin 90, iar mie mi-a schimbat un cap de bara. Nu stiu cat de mult se pricepe dar nu se da la oparte de la un jeep, cel putin cel pe care l-a facut mergea bine. Mai ai varianta Bucuresti unde gasesti cativa profesionisti in jeep dar manopera este in jur de 50e pe ora.

In ceea ce priveste schimbarea motorului, e mai complicat, implica costuri mari, omologarea la RAR, si eu m-am gandit la asta si pana la urma m-am facut bulgar.

Link spre comentariu

Buna ziua !

@ hummer:

Masina la care te referi tu nu exista. Titulatura de "gran ceroke" nu-mi este cunoscuta. Cea de "Grand Cherokee" in schimb da.

In a doilea rand, motorul de 3.1 are si turbina, deci ar fi "TD", si nu "d".

In al treilea rand, motorul de 3.1TD este tot peste trei litri capacitate cilindrica, deci sanatos impozitat de stat. Ceea ce initiatorul topicului doreste sa evite, binenteles.

In al patrulea rand, acelasi 3.1TD este tot de origine VM, ca si cel de patru cilindri si 2.5TD, doar ca are un cilindru in plus, deci o problema in plus, datorita chiulasei in plus. Pentru ca si acesta incalzeste in sarcina, ca si confratele sau mai mic.

Cu alte cuvinte, in nici un caz nu este cel mai recomandat candidat pentru un "engine-swap".

Stima,

Dragos

ai dreptate Grand Cherokee si ieste motor td nu ved probleme cred se fie simplu de montat si cred potriveste si cutie

salut faby

Link spre comentariu

ai dreptate Grand Cherokee si ieste motor td nu ved probleme cred se fie simplu de montat si cred potriveste si cutie

salut faby

Ce model de cutie vine in spate la 3.1TD standard ?

Ca la 5.2 daca ma scobesc bine gasesc ce model e. Ma indoiesc ca e acelasi lucru, mai ales ca difera generatiile masinii.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare