gnok Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Dat fiind faptul ca masina va ramane doar de joaca pe coclauri ma bate tot mai rau gandul sa montez o punte rigida pe fata la Pajero; Acuma as vrea sa aflu daca vreuna din masinile de teren poseda rigida cu 4.62 in grup (in cazul meu) sau se recomanda schimbarea ambelor punti. Pe langa asta un set de punti cu un raport mai mare in grupuri e compatibil cu CV a pajero? daca da cam care ar fi acest raport maxim fara a modifica raportul din CV si implicit care ar fi o dimensiune maxima a pneurilor (as vrea totusi 33'' pe ea) Puntea fata a carei masini are grupul dispus similar cu al pajero-ului (sa nu implice modificari majore gen cardan intermediar,pozitionare cardan mai la stanga/dreapta etc...) Nu conteaza prea mult arcurile, pot fi elicoidale sau lamelare. Pe langa pozitia grupului si raportul din grup ce altceva mai trebuie urmarit la achizitionarea/montajul unei punti rigide in locul unei ''independente''? Se merita o astfel de modificare pentru tipul asta de masina sau o suspensie ceva mai profi si cu coilovere e destul astfel incat sa relaxez barile de torsiune,si sa obtin o flexare mai buna si o absobrtie a socurilor mai eficienta si fara a mai defecta subansamble ale directiei (sau macar nu asa des,momentan masina e la maxim din bari ). Daca detineti ceva poze cu astfel de modificari va rog sa postati cateva (sau ceva linkuri aici sau PM)...si bineinteles orice sfat e binevenit. Multumesc,Florin P.S. Rog fara oferte comerciale gen ''vand punti de'' ...este un topic de informare,modificarea o voi face sau nu ...sa vedem balanta merita/nu merita...:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Re: Compatibilitate punti/rapoarte de pe alte masini pe Pajero Salut, Florin ! De la Dana, care furnizeaza puntile rigide pentru Jeep-uri, cel mai apropiat raport de ceea ce vrei tu este 4.56 la unu, raport cu care rulez eu acum. Deci, nu s-ar potrivi. Puntile fata D30 si D44 au grupul pe partea stanga, si pot fi gasite in configuratia low-pinion sau high-pinion. Ambele exista in varianta "vacuum disconnect" sau fara asa ceva, iar D44 vine cu MRL-uri si poate avea scaune pentru arcuri spirale sau lamelare. Eu rulez cu 33"-uri MT pe D30 si D35 stock si inca nu am rupt nimic. Cu motorizari mai puternice in schimb, si fara simt la picior, e doar o chestiune de timp pana vei plesni cruci sau planetare fata (poate chiar si spate). Nu recomand D30 si 33"-uri pentru aplicatii in teren greu. Preferabil D44 fara vacuum disconnect, doar ca se gaseste relativ greu si exista in vreo patru variante de distanta WMS/WMS. Ideal ar fi sa schimbi ambele punti, pentru a evita probleme in procurarea de piese sau alte incompatibilitati (bolt pattern, de exemplu). D44 exista si ca punte spate, deci o pereche de asa ceva ti-ar rezolva problema. Binenteles ca vor trebui adaptate flanse sau yoke-uri de cardane, dar asta e treaba minora in comparatie cu restul. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 (editat) Re: Compatibilitate punti/rapoarte de pe alte masini pe Pajero Eu am cautat mai demult pt cineva proiecte de genul acesta. Linkuri: http://www.offroadexpress.co.nz/Forums/viewtopic.php?f=24&t=21102&view=previous http://www.outerlimits4x4.com/viewtopic.php?f=4&t=24604&hilit=jabber http://www.outerlimits4x4.com/viewtopic.php?f=4&t=125224&hilit=jabber Daca vrei sa cauti pe google: operatiunea se cheama Solid Axle Swap sau SAS pe scurt. L.E.: asta la un Hilux Surf. Tipul a refacut sasiul in partea frontala sa nu devina prea inalta masina... http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=774699 Editat Ianuarie 8, 2011 de Levo http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Ianuarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Compatibilitate punti/rapoarte de pe alte masini pe Pajero Hmm ...am tot sucit google dupa punti de diferite masini,si bineinteles ca una din masinile cu grup dreapta e M-ul - nu toate dar sunt si cu grup dreapta. Cu ceva efort se pot adapta relativ usor la elicoidale,insa habar nam ce raport au in grupuri si daca pe puntea spate se pot adapta discuri (franele de pe pajero)...si mai ales ce dimensiuni au ...sa nu fie prea inguste . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Compatibilitate punti/rapoarte de pe alte masini pe Pajero sal ai mai facut ceva cu puntea rigida ? KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Compatibilitate punti/rapoarte de pe alte masini pe Pajero Puntea de nissan 28 , versiunea Y ( fara capac la diff cu directia in fata si conexiunea in spate ) , si K ( cu capac la diff in fata , ceva mai ingusta si mai usoara , cu directia si conexiunea in fata ), au raport 4.62...cu diff pe dreapta . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Compatibilitate punti/rapoarte de pe alte masini pe Pajero Salut, pt cei ca mine care au 4,875 si care simt nevoia sa se scarpine, stiam ca se potriveste punte de hilux. Aveam si un link pe undeva... stiam ca imi va trebui candva sa ma laud cu el, dar nu-l mai gasesc... :hl Revin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Februarie 14, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Compatibilitate punti/rapoarte de pe alte masini pe Pajero sal ai mai facut ceva cu puntea rigida ? Nu..am gasit la un moment dat un set fata - spate de M dar datorita unor probleme personale am renuntat la a mai modifica ceva la masina... In teorie as fi vrut sa pun puntile de M si suspensie de L.Cruiser si 33"... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate