cretu Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Asi dorii si eu niste sfaturi utile pentru a putea circula linistit in Austria in perioada de iarna. tocmai va trebuii sa plec cateva zile la ski la Kaprun si vreau sa stiu cam ce imi cer austriecii pentru masina. Am cauciucuri de iarna (noi), trusele standard pt masina si lopata pentru eventuale zapezi. Sunt necesare si lanturi sau nu? Si, la ei pot circula cu statie sau doar fara? Daca e ok sa am statie, romanii cam ce canal folosesc? Daca aveti informatii despre ce si cum, sunt binevenite. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Sfaturi utile pt a circula in siguranta inn Austria Despre gume, vezi aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?57030-Regimul-legal-al-anvelopelor-de-iarna-in-UE REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Sfaturi utile pt a circula in siguranta in Austria Eu stiu ca de lanturi ai nevoie pentru ca altfel risti sa te intoarca sau sa te oblige sa iei de acolo. Verifica prin sondaj pe autostrada sa ai masina echipata cu:veste reflectorizante(un prieten a luat amenda ca avea doar 1 vesta si erau 2 in masina...politista i-ar fi spus ca veste sunt necesare citi pasageri ai...nu mi se pare normal...dar a luat 20 euro amenda),stingator,trusa valabila,etc. Drum bun! Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
overmax Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Sfaturi utile pt a circula in siguranta in Austria Salutare. Daca ai kinder pina in 15 ani musai sa fie asezat in scaun special.In rest celelalte lucruri mai sus mentionate. Cu stima R Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Sfaturi utile pt a circula in siguranta in Austria Nu prea imi vine a crede ca te obliga cineva sa circuli cu lanturi si mai ales pe autostrada. Dinpotriva, pe autostrada ii interzis sa folosesti lanturi. Daca chiar vrei poti sa iti iei niste plase pt rotile motrice. Ai grija la statia CB. Daca are mai mult de 4w mai bine las-o acasa. Este interzis sa ai mai mult de 4 w. In rest numai bine drum bun si ai sa vezi ca partiile din Zell Am See is mult mai faine ca si in Kaprun si sunt foarte aproape. Succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Sfaturi utile pt a circula in siguranta in Austria Lanturile sunt obligatorii in portbagaj.Le folosesti doar la nevoie.:grin: Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Sfaturi utile pt a circula in siguranta in Austria Pe mine de mai multe ori m-a oprit si in Austria si in Germania pe zapada calumea si niciodata nu m-au intrebat de lanturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Sfaturi utile pt a circula in siguranta in Austria In afara de cauciucuri de iarna care sunt obligatorii la ei sa ai o pereche de lanturi in portbagaj pe care la nevoie [de nevoie] le poti folosi.Daca ai blocat drumul din cauza slabei echipari a masini aunci e mai problematic pentru ca daca ei intervin sa te scoata din sant costa de te ustura in c... daca nu poti urca o panta din cauza lipsei lanturilor atunci amenda e cam cit 20 de perechi de lanturi.Statia mai bine las-o acasa,daca sunteti doua masini si simti nevoia de comunicare cu celalat ia-ti un set de walki-talki.Si cel mai important lucru nu arunca nimic pe geam orice participant la trafic poate anunta Politia. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Sfaturi utile pt a circula in siguranta in Austria Lanturile chiar sunt o problema. NU am la masina asta. Are o dimensiune aiure la roti si, sincer nu am gasit oricat am cautat. O sa vad daca se potivesc cat-decat alea de le am la NIva, dar, nu prea cred. E Renault Koleos, si, cum francezii incearca mereu sa fie mai cu mot, reusesc mereu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
al_eugen Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Sfaturi utile pt a circula in siguranta in Austria Salut, daca marimea rotilor e 225/60R17 (asa imi zice renault.ro pt koleos), atunci sunt egale cu ale mele de pe outlander. lanturi am gasit anul trecut pe la selgros - vezi ca sunt tip 'de duba'/'de van' - in niste gentute albastre 140 ron perechea marimea 230 e mica, nu incape ca lumea pe latime 225 (desi eticheta zice ca merge), un 245 e probabil numai bun (eu am acum 250 si sunt o idee prea mari - dar merg daca le strang bine) Sper sa te ajute! Distractie placuta la ski! Mitsubishi Outlander 2.2D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate