mayer_maryus Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 (editat) In primul rand vreau sa va salut pe toti pasionatii de natura si aventuri, mult respect!!! am si eu o mare problema , si anume nu stiu ce sa aleg din aceste 2 modele. ideea e urmatoarea va merge in timpul saptamanii prin oras (buc) iar in weekend va pleca la peste, expeditii (nu off-road hard, mai mult drumuri forestiere) dar pana o sa ajung la ele tot pe sosea merge destul de multicel.., recunosc ca sant pasionat de natura si nu-mi place sa ma duc unde se duc toti "pantofarii" , si eventual daca imi gasesc cativa prieteni pe forum sa mergem mai multi pe trasee montane cu dificultate mica (adica pt noi initiati in acest domeniu) recunosc ca nu ma dau inapoi la greu , am fct transalpina cu garde de 14cm si era singura masina "mica: la cabana la oasa :)) si acum problema ...nu stiu care sa aleg dintre cele 2 y60 sau y61 (98-2000 ca mai departe ar sari bugetul) ca motor la ambele ar fi tot2,8 ; tot cutie manuala, si lungi (5usi) nu ma sperie electronica , cu toate ca mai si incurca in anumite cazuri dar ma sperie anduranta sau fiabilitatea , unde sper sa nu fie probleme. stiu ca y60 e mai simplu cu motor inj mecanica si nu prea sant mari probleme la ele, dar despre y61 foarte multe nu stiu ca si fiabilitate .. cu toate ca ma incanta mai mult la comfort... cu toate ca rasfoiesc forumul destul de mult nu stiu care mi s-ar potrivi mai mult... va multumesc Editat Ianuarie 29, 2011 de Yonutz Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaic Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Singura problema la modelele descrise de tine este bugetul de achizitie. Vorbim strict de comparatia cu y61 de 2,8.EU le-am avut pe amandoua, dar a-si merge pe y61 daca bugetul i-ti permite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mayer_maryus Postat Ianuarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? iti multumesc pt raspuns MIHAIC ma ajuta foarte mult (mai ales ca le-ai avut pe ambele) :tk:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Eu am doua y60, sunt f multumit de ele. Si y61 este f bun din auzite numai ca, cam fierb :). depinde de bugetul ca il ai. Succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Motorul de pe y60 2.8 td este cam acelasi cu cel de pe y61 2.8 td ! Nu inteleg de ce ar fierbe cel de pe y61 si cel de pe y60 nu ? Mao poti sa ne luminezi ? B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Pai pe y60 are 115,5 cp si pe y61 are vreo 130 daca bine stiu. Foarte multe am vazut si auzit sa se infoace. Nu stiu sa iti spun cauza sigura, dar ma gandesc ca asta ar fi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacman Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Cred ca este o diferenta la chiulasa de la 2.8 fata de 3.0, era undeva pe un topic aici. The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Din cate stiu eu pana in 2000 s-a pus tot 2,8. Din 2000 cand au intrat "desteptii" de francezi s-a pus 3.0. Si uite asa a devenit o adevaraciune o masina normala... :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Diferenta de caluti nu vine dupa parerea mea decat de la injectie si intercooler care nu sunt prezente la y60 , in rest cred nu am date cerete (poate ne lamureste cineva mai in tema ) ca e exact acelasi motor -6 cilindrii si aceleasi caracteristici mecanice !! B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? intercooler are si y60 de prin '96-97. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? intercooler are si y60 de prin '96-97. Fals.............. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Am unul scurt din '90 si nu are. cel de strada ii din '97 si are un radiator in plus mai mic. Nu alai intercooler? II in fata radiatorului mare si nu sus unde este decupata capota ca si la y61. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? E radiatorul de ulei , nu are nici o legatura cu intercoolerul . Si nici nu e chiar acelasi motor , detaliile fac diferenta si la pretul pieselor de schimb . Caii putere in plus sint folositi cu succes la diferenta de greutate . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tinelos Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Y61 is the king ...pe bune...:cl Cum e sa cazi in sus ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Ma intreb: asta sa fie motivul de ii mai ieftin ca si y60? :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Ma intreb: asta sa fie motivul de ii mai ieftin ca si y60? :) @ mao unde ai vazut tu tata y61 mai ieftin ca y60?:uameni :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Pe mobile.de de ex. De ex eu am dat pe al meu y60 '97 5300 euro, am gasit la vremea resp y61 ii drept cu mai multi km. @tudor25 a dat 7500 pe y60 '96 si erau destule y61 mai ieftine de atata. Si mie mi se pare ciudat, dar sunt destule y61 mai ieftine ca si y60. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? @Mao nu prea o sa gasesti tu vreodata un Y61 in mintile lui mai ieftin ca un Y60 vorbim strict comparativ masina stock. problema cu fierberea motorului mda sunt alte cauze stiu posesori de Nissan care ce si in ce fel duce la cresterea de temperatura :h5 Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Comparativ ii foarte relativ spus pentru ca nu se prea pot compara pt ca sunt generatii diferite adica ani diferiti. La banii care i-am dat eu pe al meu puteam sa iau dupa cum am mai spus y61. Una la mana ca imi place mai mult y60 si aici ii fiecare cu gusturile lui :) si doi la mana nu arata asa bine ca si asta. Sa nu ma intelegi gresit, nu am spus ca y61 ii o masina rea. Nici nu prea are cum sa fie. Adica este mult mai evoluat ca si y60 si mai confortabil. Chestia cu fiertul este numai intre '97-2000. Vorbim acuma despre legende care s-au cam dus :) vezi y62 :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mayer_maryus Postat Ianuarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? :grin:am inteles ideile care sant impartite.. eu maxim fac soft off-road nu hard , nu am de gand sa-l dau de pomi :grin: stiu ca pt hard e bun y60 ca-i mai usor si mai simplu (mecanic vb) dar eu daca nu vreau sa fac asa ceva si doar sa ma dau cu el mai "normal" pe expeditii "usoare" sa fug la un pescuit pe dunare unde nu prea gasesti civilizatie :banana eu zic ca-i perfect.. daca nu ma gandeam si ca masina de oras sa fie cat de cat comoda m-as fi gandit serios la y60 tot lung si mareee sa incapa bagajele :grin: am tot citit si rasfoit si cred ca pentru mine ar fi perfect y61. probleme mici cum e firberea se rezolva oarecum cu un ventilator sau se leaga o termocupla la ventilatorul de AC daca il are :D asta am mai fct la bmw. daca nu se monteaza cunostinte minime am de mecanica si imi repar singur masina de vreo 5 ani asistat de cativa prieteni care au un service deci praf nu-s:D o intrebare am vazut ceva pe aici ca cica unele y61 au bara stabilizatoare decuplabila ...intrebare este din fabrica sau este o modificare aparte pt off road? oricum stau sa ma gandesc cum mama dreaq se decupleaza .. in fine stiu doar la ce foloseste cand e anulata sa ne auzim de bine... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Bara de stabilizare este instalata de fabrica are sistemul format din buton on/off in interiorul masinii, instalatie, motoras extern care lucreaza impreuna cu bara de stabilizare se recomanda de fabricant sa fie decuplata pe teren accidentat etc... Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mayer_maryus Postat Ianuarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? invatam... invatam... :tk aceasta "optiune" se gasete la toate y61 ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Toate y61 au bara stabilizatoare spate decuplabila, despre partea de fiabilitate iti pot spune ca la motorul de 2.8 in 100.000 de km am schimbat la alternator releul de incarcare si puntea de diode costul pieselor noi a fost de 300 de lei, la motorul de 3.0 nu am schimbat nimic in 80.000 de km ( inafara de consumabile pe care le scimb la 10.000 de km ). Despre y60 nu iti pot spune nimic pentru ca nu am avut. 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 (editat) Re: Dilema y60 sau y61??? Bara stabilizatoare aceste masini au si pe fata si pe spate ! Cea de pe spate este decuplabila ! De ce sau care e rolul din ce stiu eu : - pe drum drept la viteza si curbe ca sa nu intrii in tangaj si sa faci buf pe o parte ( ca deh monstrul e greu si inalt ) . -in teren deoarece nu ai viteza si toate socurile dn punte se transmit in acesta bara si ca sa ai travel al puntii spate mai mare se decupleaza . Atentie ,treaba cu decuplatul e serioasa altminteri strici shperchezu care decupleaza si sa vezi bucurie la cat costa. Editat Ianuarie 12, 2011 de Bobinator B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudor25 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Dilema y60 sau y61??? Eu stiu doua nissanuri Y61 3.0 care au fiert! Nu stiu exact cauzele, insa nu in teren. Probabil nu au fost facute revizile la timp, aici vorbesc verificari la lichidul de racire, sau curatare radiatoare. Acum si Y60 poate fi fiert din aceleasi cauze... In totdeauna pe o generatie noua gasesti lucruri mai bune imbunatatite de la generatia veche si lucruri noi care nu stii ce si cum:) Y61 e mai luxos in primul rand, are o forma mai rotunjita si mai multa electronicam, caluti 15 in plus la cel de 2.8 si 50 aprox la cel de 3.00 Personal mie imi place mai mult Y60 pe care si il detin Acuma gusturile nu se discuta! Conti Y60 LWB Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate