Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Mitsubishi pajero 2002 2.5 diesel.

sirnea

Postări Recomandate

sper ca am nimerit bine! am ocazia sa cumpar un pajero 2002 2.5 diesel.

masina are 200000km a mers numai pe asfalt. intrebarea e motorul cat e de rezistent????? masina nu scoate fum si toarce frumos. credeti ca e prea uzat motorul?? dac apar probleme gasesc piese la preturi decente???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: salut

Eu am V60 din 2002, 2,5 Tdi, LWB. Nu stiu daca iti poate raspunde cineva la intrebarea legata de uzura motorului, pentru ca ar trebui presuspus ca e totul original si nu s-a intervenit deloc... iar daca ne spui si pretul la care l-ai gasit, ne arati si cateva poze, te putem sfatui mai bine... piese se gasesc, nu sunt mai scumpe decat pentru alte masini de genul asta, eu am gasit preturi bune chiar si la reprezentanta, uneori mai bune decat la magazine pe care le credeam ieftine. Sunt cam rare V60 cu motor de 2,5Tdi, dar avantajul poate fi, pe langa taxe, ca au mai putina electronica in comparatie cu 3,2DI-D.

Daca o sa cauti dupa topicurile create de mine la rubrica Mitsubishi o sa gasesti problemele aparute la mine si modificarile pe care le-am facut pana acum.

Bafta!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Re: Sfat achizitie Mitsubishi pajero 2002 2.5 diesel.

Nu sunt "de meserie" dar pentru ca ma intereseaza sa achizitionez un Mitsubishi 2.5-2.8, la o intretinere cat de decenta a motorului, pentru 200k km nu se pune problema unui motor uzat. Corect sau gresec?

Link spre comentariu

Nu gresesti deloc.

2.5 urile sunt foarte fiabile, asa cum ai spus la o intretinere decenta merg minim 500 mii fara probleme.

Si daca ai ghinionul (desi nu cred sa fie acum cazul) sa gasesti un motor chinuit care totusi sa nu arate acest lucru si te pacalesti, gasesti pe nimic motoare de acest gen ba chiar masini complete la pret de motor.

Da i inainte fara frica.

Spor

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Nu gresesti deloc.

2.5 urile sunt foarte fiabile, asa cum ai spus la o intretinere decenta merg minim 500 mii fara probleme.

Si daca ai ghinionul (desi nu cred sa fie acum cazul) sa gasesti un motor chinuit care totusi sa nu arate acest lucru si te pacalesti, gasesti pe nimic motoare de acest gen ba chiar masini complete la pret de motor.

Da i inainte fara frica.

Spor

Din 2002 ...cu peste 200mii...nu tre' musai sa fie abuzat in teren...cele mai ignorate 4x4 sunt cele care ''nu au facut off-road''nu de alta da' dai ca mere... si pe premisa asta nu au grija de ele...(majoritatea)si le alearga in 140 pe asfalt de-l rupe...aici intervine carte tehnica/istoric service...etc...dar in general 2.5 tdi e motorul pe care tai lemne le incarci in spate si pleci cu ele la vale(sau deal dupa caz)...bafta

P.S. ma refer strict la motor...

Editat de gnok
  • Like 1
Link spre comentariu

Sa stam putin stramb si sa judecam drept .

Motorul este ... un agregat compus din multeeeee chestii .

Se poate ca 200.000 km sa nu fie enorm pentru un motor de acest gen ( personal nu as cumpara niciodata o masina cu asemenea rulaj , decat daca ar fi o ocazie deosebita si masina ar fi folosita pentru ceva anume , adica nu zi de zi ) . Totusi , multe lucruri sunt legate de acest motor , care , daca sunt duse ( si multe sunt duse ) pot genera niste costuri de ti se taie respiratia. Motorul in sine poate fi functional , cat o mai fi , insa oricand se pot intampla la aceste rulaje urmatoarele chestii neplacute :

- rupere semeringuri de supapa - necesita desfacerea motorului , schimbarea tuturor garniturilor si semeringurilor de la chiulasa , manpera , semeringuri de supapa noi , de obicei se umbla la scaunele de supape si ghidurile acestora ) .

- fisurare chiulasa .... jale mare ;

- prajire garnitura chiulasa ... de obicei duce la ovalizarea chiulasei , rectificarea ei in cel mai fericit caz ...si multe altele de la primul alineat ;

- turbina ...daca nu a fost pana acum schimbata , mananca ulei in draci . necesita kit reparatie plus garnituri ...plus , posibil suruburi sudate si schimbari de ....multe , nu intru in detalii

- cand iei asemenea motor , si nu ai garantia rulajului ( ca scrie pe el 200.000 , dar fara carte servis e vax ..pot fi 500.000 , schimbi toata distributia. Pentru linistea ta . Este o investitie necesara si , zic eu , obligatorie .

- cei care vand o masina de 200.000 km nu o vand ca nu le mai place culoarea. Sau sunt bisnitari si ii doare in basca de problemele aluia care va cumpara masina ... sau sunt proprietari ...si le-a ajuns in gat de cati bani au bagat , sau urmeaza sa bage.

Cauta si tu pe forum si vei gasi colegi care , luati de valul for'bai'for au cumparat asa ceva. Vezi ce probleme au avut. Ele nu sunt singulare.

Nu doresc sa ponegresc masinile unor colegi care au aceste rulaje. Cei care sunt pasionati de 4x4 , au si posibilitatea sa investeasca bani in ele in cele mai multe cazuri. Multe masiini au motoarele refacute integral .

Totusi , pretul ar trebui sa reflecte de cele mai multe ori realitatea . Daca pe o masina cu rulajul de 250.000 km se cer 6500 euro , si pe una , model mai nou si cu 150.000 km se cere pretul de 8500 euro ..mai bine iti faci credit si cumpari masina cu rulaj mai mic , pentru ca oricum vei baga diferenta aia in agregat ..si vei avea tot o baba fardata la care poate trozni orice si oricand.

Parerea mea !:old

Link spre comentariu

salut

am un L200 cu motor 2.5 din 2001. am avut-o de noua. Are acum 314.000 km. NU scoate fum, nu papa ulei. Consuma motorina la fel ca in prima zi. Folosita apropae zilnic

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

Eu calaresc aproape zilnic o MAzda B 2500 pe care am luat-o pentru un prieten la 56.000 km si acum are 350.000 km si trage busteni la gater. Masina functioneaza inca binisor ...dar eu nu as mai cumpara-o niciodata la acest rulaj ..

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare