Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Exista kit intercooler pentru motor Toyota 2L-T?

Dan CHIRIAC

Postări Recomandate

Re: Exista kit intercooler pentru motor Toyota 2L-T?

cel mai la indemana cred ca e de pajero. merg mai multe puse, numai sa te hotarasti la pozitie. Vezi la sectiunea toyota sa s-a vorbit.

http://toyotasurf.asn.au/techsite/intercoolingpajero.htm ptr 2lt-e

Daihatsu Rocky 2.8td since '85

Mitsu Pajero 3.2did since '08

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exista vre-un kit intercooler pentru motor Toyota 2L-T? sau evetualul doritor se descurca adaptand ce are si ce gaseste?

salutare,

da ca vrei un kit profesionale si super complet si testat:

cauta kit de la firma SAITO italiana in jur de 1500 euro tot cu piese noi

are exact ce vrei.

sau Turbocar tot italiana

maurizio

tel. 0785 366 599 (mauri)

dreamservice2005@yahoo.com

Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

Sau eventual cumperi 1 bucata intercooler, gasesti niste mesteri sa iti faca admisia, alti mesteri sa iti regleze turbina / pompa de injectie si cu asta basta...

Daca sunt baietii priceputi in 2 zile esti gata :D

p.s. Eventual treci pe la mine sa vezi cum arata un kit "home made"

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Nu iti trebuie cine-stie-ce mesteri si investitie, kitul il faci tu de unul singur. Pe langa intercooler, care se face la nevoie, dupa spatiul disponibil, mai ai nevoie de ceva coturi de silicon si teava pentru a-ti face furtunele si coliere.

Galerie de admisie "la comanda" nu iti trebuie, intrii direct unde intra cealalta, poate trebuie modificata sa ai alta orientare.

Acum, pentru pozitia intercooler-ului se complica putin lucrurile. Preferabil ar fi montat in fata radiatorului de apa, dar nu stiu cat de bine dimensionat e si exista riscul sa nu mai aiba debit de aer suficient si in consecinta sa nu raceasca suficient.

Cealalta optiune e stil Nissan, Mitsubishi etc, cu intercoolerul montat deasupra motorului. Asta ar fi cea mai simpla optiune dpdv al tevilor, dar iti va trebui o priza de aer in capota si racirea e mult mai slaba decat in fata radiatorului de apa.

Si optiunea cea mai complexa, e un sistem aer/apa, in care apa raceste intercoolerul si apoi apa e racita de un radiator suplimentar. Sistem destul de putin folosit, dar super eficient pentru off-road si potrivit compartimentelor motor cu foarte putin loc.

Oricum, un castig in fiabilitate tot va exista. Fiecare grad in minus la admisie inseamna un grad in minus pe evacuare si implicit asta e mai bine pentru motor. Pe langa asta, iti cresti putin eficienta volumetrica si se simte si un castig in putere.

Pentru radiatoare si intercoolere la comanda ii recomand pe cei de la http://www.raal-vest.ro/

Mi-am comandat de la ei un radiator de ulei si sunt extrem de multumit de produs. Si urmeaza curand sa imi comand de la ei toate radiatoarele pentru sistemul de intercooler aer / apa.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Apropo de traseul de admisie:

La inceput in loc de furtune siliconice poti folosi furtune de apa de "raba" (sau saviem) era vreo 80ron un sac cu furtune :D

Link spre comentariu

Cat timp gasesti furtune de diametru si unghiuri ce trebuie, poate ramane o solutie permanenta :grin:

De asemenea, o buza pe tevi e utila sa ramana furtunele in loc. Unii fac buza cu un strat de sudura...destul de practica ideea.

Iar coliere, neaparat modelul asta:

http://www.norma.net.au/norma-gbs.html

Eu am gasit la magazine de piese de camioane / tractoare.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Eu am intercooler de Iveco montat in fata si se simpte ceva mai mult langul de turbo fata de cum era initial. Cred ca odata cu intercoolerul ar trebui sa montezi o turbina mai puternica altfel nu cred ca realizezi mare lucru.

Link spre comentariu

Nu neaparat.

Eu unul am turbina originala (din pacate nu stiu de pe ce provine intercoolerul).

Ai grija sa nu ai pierderi de presiune pe circuitul de admisie, si ai grija cum e reglata turbina, reglajul se face la sfarsit :D.

Link spre comentariu

Colierele de care zice ssrli le gasesti la Bucuresti aici :

http://www.racingnick.ro/rn/categories/index/130

[off-topic] Este o firma ceheasca, producatoare de asa ceva, preturile sunt derizorii pentru comenzi mari. Eu am platit la magazin 5 lei pentru un colier de 52-55mm si calculat cu transport cu tot, direct din Cehia e mai putin de jumatate.

Sa vedem ce zic Norma, cehii am inteles ca vreau numar destul de mare, poate facem un group-buy, dimensiunile disponibile sunt de la 17mm pana la 400mm [/off-topic]

Chiar si daca nu reglezi nimic (turbo sau debit), temperaturile scazute pe admisie / evacuare ajuta la orice motor :grin:

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

La motorul 2L-T in particular nu ajuta foarte mult intercooler-ul. Este un motor de conceptie veche. Varianta fara turbo are 72CP iar cea cu turbo 86CP, turbina in sine nu este foarte performanta, se simte turbo cam dupa 2000-2200 de ture pana la 3000 si ceva. Cu intercooler va avea lag mult mai mare si puterea nu creste semnificativ.

Link spre comentariu

Eu sunt sigur ca nu are mai multi cai sau cuplu ca cel de 3 litri, nici macar pe arpoape. Este impresia datorata grupurilor 4.88 la motorul 2L-T. La 1KZJ grupurile au raportul mai mic. Incearca cu masina lui gaganul care are pus 3l cu grupuri 4.88 si ai sa te convingi.

Nu vreau sa intru in polemici insa am avut amandoua motoarele pe 70 si nu exista termen de comparatie intre ele.

Link spre comentariu

eu n-am zis ca am putere mai mare decat un 3 litri.

am spus ca dau o liniuta, adica sa comparam puterea si mai ales cuplul la sfarsitul lantului cinematic.

stiu cum merge a lui gaganul.

asadar, care te bagi?:top

Link spre comentariu

Deja s-a intrat in polemici... omul a intrebat de chit de intercooler, nu daca e bun sau rau...

Concluzia mea este:

- se poate face un kit (mai bun sau prost) cu un buget nu foarte mare si care sa te ajute un pic. Depinde ce vrei sa faci cu masina. Daca vrei sa te dai la extrem o sa ai nevoie de motorul de 3l, daca vrei sa te plimbi e ok motorul de 2,4 si intercoolerul il ajuta un pic.

Link spre comentariu

sal . de unde luam furtun siliconic va rog?

Gasesti pe link-ul pe care l-am pus eu mai sus.....racingnick...

Dan Carp aka dan ionescu, te rog frumos, daca vrei ceva de la cineva fa-o pe pm......

Link spre comentariu

Va multumesc tuturor pentru informatii.

Am primit toate clarificarile, inclusiv cele pe care nu le-am solicitat.

Hmmm! printre altele, decelez, oarecum, ideea ca s-ar putea sa fie mai eficient sa inlocuiesc turbina cu una mai eficienta.

Editat de Dan CHIRIAC

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare