Vizitator stefan1969 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Salut, sunt nou pe forum si as avea nevoie de un sfat...informatie. Am un y61 din 2004, motor zd30ddti. Am pierdut fulia de la alternator pe drum. Demontat alternator, inlocuit fulie(era rupta), montat alternator la loc. Alternatorul Hitachi 90 A, are 2 fire prinse in suruburi si o mufa cu inca doua fire mai subtiri. In urma demontarii, montarii, unul din firele subtiri de la mufa s-a rupt, drept urmare l-am lipit cu letconul. Stie cineva 'ce face' mufa respectiva, s-au cum se poate inlocui(fara sa desfac tot manunchiul de cabluri). Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Re: mufa alternator y61 Alternatorul descris are un plus pe surub , un minus pe masa la carcasa , si in mufa excitatie si control . Cu siguranta poti inlocui mufa sau monta in locul ei doi papuci separati , chiar daca va trebui sa desfaci putin din harnasamentul de cable .Reparatia cositorita nu e gresita , atit timp cit e bine facuta . Mufa avea si o garnitura , daca-mi aduc bine aminte . Poti spune la citi KM s-a intimplat defectarea ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator stefan1969 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Re: mufa alternator y61 Multumesc pentru raspuns! Masina are 160000 km. Fulia am pierdut-o pe drum pt. ca a cedat ambreiajul(fuliei) si s-a rupt. Am sunat la Badsi: -constatare 150 RON -fulie 200 euro fara TVA -curea 35 euro fara TVA Am cumparat fulie si curea de pe 'net' cu 90 euro(ambele), si am gasit un mecanic care mi-a montat fulia noua pentru 40 RON(+ verificare alternator)-nu e mare lucru dar trebuie o cheie speciala pt. fulie pe care n-o aveam. Se desface capac motor, difuzor radiator, elice radiator. Mai greu e la intins cureaua. Se demonteaza arcul intinzatorului(doua suruburi) se pune cureaua pe fulii si apoi se pune arcul la loc.Aici e problema, ca trebuie comprimat cu o cheie franceza sau altceva ca sa intre la loc. Din pacate dupa toate operatiile astea s-a rupt firul respectiv. L-am lipit cum am zis dar 'al naibi' s-a rupt cam la 1 mm de mufa si nu cred ca a prin destul de 'sanatos' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator stefan1969 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Re: mufa alternator y61 Aha...si am uitat...garnitura de la mufa s-a dus...am pierdut-o!? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Re: mufa alternator y61 Se desface capac motor, difuzor radiator, elice radiator. Mai greu e la intins cureaua. Se demonteaza arcul intinzatorului(doua suruburi) se pune cureaua pe fulii si apoi se pune arcul la loc.Aici e problema, ca trebuie comprimat cu o cheie franceza sau altceva ca sa intre la loc. nu asta este procedura. ansamblul intinzatorului se monteaza complet pe bloc. pe suportul rolei exista un hexagon, care trebuie actionat cu o tubulara sau o inelara de 17 mm. simplu ca buna ziua. cu mufa: umbla pe la dezmembrari, poate gasesti o masina cu alternator asemnator. iei mufa, lipesti firele si la revedere. fara garnitura aia, vor oxida mult mai repede piciorusele. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator stefan1969 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Re: mufa alternator y61 Multumesc....o sa caut mufa...cu intinzatorul asa m-am descurcat...pt.ca n-am desfacut tot ansamblul ci doar partea cu arcul(fara rola)...d'aia m-am chinuit sa pun arcul la loc...dar a mers! Problema este ca se mai aude un scartait pe undeva pe la fulii...curea...dispare dupa ce se incalzeste motorul...vreo idee..cineva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Re: mufa alternator y61 Cositorirea bine facuta si o izolare cu un tub termocontractibil , totul facut pe exterior , poate fi o solutie , insa toate mufele de nissan pot fi depanate , (un procent majoritar din ele nefiind injectate monobloc ),astfel ca sint cu capac clipsat . Cred ca asa e si mufa de la alternator , nu mai retin exact . Garnitura se poate inlocui cu una asemanatoare , probabil se mai gasec si pe alte masini japoneze acelasi tip .Sau se aplica vaselina siliconica si se tine cont de asta pentru viitor ...sa nu ramina o preblema rezovata 'definitiv-temporar' . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator stefan1969 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Re: mufa alternator y61 Multumesc mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate