Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi utile pentru un incepator "Vitara"

Vizitator 77mpr

Postări Recomandate

Vizitator 77mpr

(77mpr)-Salutari tuturor posesorilor de Vitara...dar si celorlalti participanti la discutii !

Sunt din Constanta si de aproape o luna sunt fericitul posesor al unui Suzuki Vitara din "96,1,6-16V(Santana),verde petrol...o frumusete (voi posta si o poza cand voi avea).

Deoarece nu cunosc foarte bine masina, am nevoie de ceva sfaturi si informatii utile de la cunoscatori.

Dupa achizitia masinii, am schimbat filtre, ulei, curele, distributie.

1. Am dorit sa stiu mai multe despre masina si am fost la reprezentanta sa o puna pe calculator si... surpriza : nu au mufa potrivita si nici programul - "e prea veche "... Ce sa fac ? stie cineva unde o pot rezolva in Constanta ? S-ar putea ivi ceva la motor si nu o voi putea rezolva.

2.Stie cineva daca acest model are filtru de polen ? (neavand AC).

3.Am schimbat doua rezistente de trepte(de la ventilatorul de caldura) pana acum si mi se ard primele trei trepte ,Stie cineva de ce ?

4.Masina am luat-o cu prelata cam obosita, am incercat sa cumpar alta SH dar multi imi spun sa nu iau ca s-ar putea sa nu se potriveasca - sunt multe modele.Am incercat sa comand una noua insa la toate magazinele de piese, inclusiv la reprezentanta, seria de sasiu nu o pot identifica - spun ca este posibil sa nu fie facuta pentru Europa...Stie cineva unde gasesc o prelata noua pe seria de sasiu, si de ce nu apare seria nicaieri?

5.Cine ma poate ajuta cu cauciucuri de noroi mai ieftine-205/75/15 ?

6.Stie cineva de cine este fabricat motorul de pe modelul acesta,sau cum pot afla ?

Cam multe intrebari din prima,dar sper ca cineva va avea rabdare sa-mi raspunda - multumesc anticipat.

TOATE CELE BUNE !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfaturi utile pentru un incepator "Vitara"

(77mpr)-Salutari tuturor posesorilor de Vitara...dar si celorlalti participanti la discutii !

Sunt din Constanta si de aproape o luna sunt fericitul posesor al unui Suzuki Vitara din "96,1,6-16V(Santana),verde petrol...o frumusete (voi posta si o poza cand voi avea).

Deoarece nu cunosc foarte bine masina, am nevoie de ceva sfaturi si informatii utile de la cunoscatori.

Dupa achizitia masinii, am schimbat filtre, ulei, curele, distributie.

1. Am dorit sa stiu mai multe despre masina si am fost la reprezentanta sa o puna pe calculator si... surpriza : nu au mufa potrivita si nici programul - "e prea veche "... Ce sa fac ? stie cineva unde o pot rezolva in Constanta ? S-ar putea ivi ceva la motor si nu o voi putea rezolva.

2.Stie cineva daca acest model are filtru de polen ? (neavand AC).

3.Am schimbat doua rezistente de trepte(de la ventilatorul de caldura) pana acum si mi se ard primele trei trepte ,Stie cineva de ce ?

4.Masina am luat-o cu prelata cam obosita, am incercat sa cumpar alta SH dar multi imi spun sa nu iau ca s-ar putea sa nu se potriveasca - sunt multe modele.Am incercat sa comand una noua insa la toate magazinele de piese, inclusiv la reprezentanta, seria de sasiu nu o pot identifica - spun ca este posibil sa nu fie facuta pentru Europa...Stie cineva unde gasesc o prelata noua pe seria de sasiu, si de ce nu apare seria nicaieri?

5.Cine ma poate ajuta cu cauciucuri de noroi mai ieftine-205/75/15 ?

6.Stie cineva de cine este fabricat motorul de pe modelul acesta,sau cum pot afla ?

Cam multe intrebari din prima,dar sper ca cineva va avea rabdare sa-mi raspunda - multumesc anticipat.

TOATE CELE BUNE !!!

In primul rand bine ai venit in :cl

In al 2-lea rand las o mai moale ca ne pierzi cu atatea intrebari.

1. Masina are un sistem de autodiagnsoticare destul de primitiv dar eficient. Ledul "check engine" genereaza coduri si in functie de acelea vezi care este problema

http://www.kick-fix.com/CEL/CEL.html

Dar daca Check engine nu este aprins nu are rost sa te mai agiti.

2. Modele europene nu au filtru de polen, decat cele americane(sidekick si astea numai o parte). Se poate monta insa daca codesti, se face o mica improvizatie sintr un filtru oarecare de polen si se pune la picioarele pasagerului in pasajul de aer, dar o mare parte din praf tot trece asa ca...

3. Verifica contactele si motorasul

4. Daca ai spus ca este Santana, este facuta numai pt Europa.

Pentru prelata ai 2 variante ce merita luate in calcul:

A) Cumperi o prelata noua, dar nu una ieftina cu $180 ca o sa iti faca iarna si pe ploaie un cndens inauntru de o sa ploua mai rau decat afara si o sa iti blestemi restul zilelor, cumpara una noua de calitate si nu ai treaba.

B) Varianta "zgarcita dar cu cap"(mai exista si zgarcita si fara...) cumperi o prelata second, dar de calitate, sa nu fie coapta, inghetata, taiata..., una de maxim 2-3 ani maximum iti indic eu, care initial a facut parte din categoria "A", deci calitate buna.

5. Nu ai ce cauta cu 205/75/R15 de noroi, nu merita sunt si scumpe si nici nu te ajuta, daca vrei MT-ri ia ti mai mari 215/80 R15 este un compromis bun pentru inceput, sau 195/80, cand te saturi le vinzi repede, imediat gasesti un samurai dornic.

6. Motorul este un G16B si nu este fabricat de Santana, fara frica.

Este fabricat intr o uzina Suzuki, dar unde sincer nu stiu. Oricum nu vad importanta acestui fapt atata timp cat functioneaza in parametrii normali si daca ii oferi ceea ce are nevoie.

Te salut

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Vizitator 77mpr

In primul rand bine ai venit in :cl

In al 2-lea rand las o mai moale ca ne pierzi cu atatea intrebari.

1. Masina are un sistem de autodiagnsoticare destul de primitiv dar eficient. Ledul "check engine" genereaza coduri si in functie de acelea vezi care este problema

http://www.kick-fix.com/CEL/CEL.html

Dar daca Check engine nu este aprins nu are rost sa te mai agiti.

2. Modele europene nu au filtru de polen, decat cele americane(sidekick si astea numai o parte). Se poate monta insa daca codesti, se face o mica improvizatie sintr un filtru oarecare de polen si se pune la picioarele pasagerului in pasajul de aer, dar o mare parte din praf tot trece asa ca...

3. Verifica contactele si motorasul

4. Daca ai spus ca este Santana, este facuta numai pt Europa.

Pentru prelata ai 2 variante ce merita luate in calcul:

A) Cumperi o prelata noua, dar nu una ieftina cu $180 ca o sa iti faca iarna si pe ploaie un cndens inauntru de o sa ploua mai rau decat afara si o sa iti blestemi restul zilelor, cumpara una noua de calitate si nu ai treaba.

B) Varianta "zgarcita dar cu cap"(mai exista si zgarcita si fara...) cumperi o prelata second, dar de calitate, sa nu fie coapta, inghetata, taiata..., una de maxim 2-3 ani maximum iti indic eu, care initial a facut parte din categoria "A", deci calitate buna.

5. Nu ai ce cauta cu 205/75/R15 de noroi, nu merita sunt si scumpe si nici nu te ajuta, daca vrei MT-ri ia ti mai mari 215/80 R15 este un compromis bun pentru inceput, sau 195/80, cand te saturi le vinzi repede, imediat gasesti un samurai dornic.

6. Motorul este un G16B si nu este fabricat de Santana, fara frica.

Este fabricat intr o uzina Suzuki, dar unde sincer nu stiu. Oricum nu vad importanta acestui fapt atata timp cat functioneaza in parametrii normali si daca ii oferi ceea ce are nevoie.

Te salut

Iti multumesc pentru informatii. Totusi cu prelata nu am inteles cum trebuie procedat sa o nimeresc, atata timp cat seria de sasiu nu mi-o recunoaste nimeni. As lua o prelata noua sau SH,dar sa fiu sigur ca sistemele de prindere sunt compatibile.

Cat despre cauciucuri de noroi, am inteles: 215/80/R15.

Despre autodiagnosticare,acum stau linistit,dar romanul isi face iarna car....

Salutari !

Link spre comentariu

Vizitator 77mpr

pune niste poze ceva cu masinuta!!

Am sa postez si poze cat de curand. Pentru mine erau mai importante raspunsurile la intrebari decat pozele.Totusi multumesc pentru interventie.

O seara buna !

Link spre comentariu

Prelata este aceeasi pentru:

Asüna Sunrunner

Chevrolet Tracker

Chevrolet Vitara

Geo Tracker

GMC Tracker

Mazda Proceed Levante

Pontiac Sunrunner

Santana 300/ 350

Suzuki Vitara

Suzuki Escudo

Suzuki Sidekick

Intre '88-'98

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

bine ai venit !

in opinia mea altele sunt prioritatile la o masina nou achizitionata second.

uleiuri (motor, grupuri, cutie, reductor), filtre, distributie, frane, antiglel, apoi prelate si cauciucuri

daca ai scimbat prioritatile, scuze, poti trece la alt nivel.

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Vizitator 77mpr

Multumesc de sfat ! Ideea este ca eu asteptam cateva raspunsuri la intrebari,insa asa cum am prezentat lucrurile, nu cred ca am dat de inteles ca as fi sarit partea cu distributia, uleiul etc.- ajunsesem la partea de tunning fara a sari ce era fff important.

Numai bine !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare