Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tough phones

vitalies

Postări Recomandate

Re: Tough phones

Avand in vedere ca am doua telefone care au cazut deja tribut noroiului am cautat si eu un telefon offroad-proof :wink:

Pana la urma m-am oprit la Motorola Defy, din mai multe motive:

1. Shock proof, water-proof (1 m), dust-proof. Ecran Gorilla Glass (foarte rezistent la zgarieturi, socuri, etc)

2. E un smartphone extrem de capabil (ecran 3,7'' capacitiv, Android 2.1, procesor 800 Mhz). Mi-am instalat pe el o multime de programe utilitare pe care le folosesc in teren (GPS tracker, busola, lanterna etc)

3. Face poze si filme decente. Pentru mine reprezinta un avantaj deoarece filmez destul de mult cu telefonul

4. Autonomie buna - are baterie de 1500 de MAh

5. Si nu in ultimul rand pretul, 1000 RON (de ex. la Internity)

Comparativ cu celalalt telefon pe care-l am (HTC Desire), in afara de procesorul putin mai slab, Motorola Defy este peste el la toate capitolele (rezistenta, baterie, ecran Gorilla, dimensiune mai mica). Asta in conditiile unui pret la jumatate...

http://cdn.androidcommunity.com/wp-content/uploads/2010/11/motorola-defy-in-swimming-pool-540x4791.jpg

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 282
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

mi au trimis mail ca nu pot livra in romania si sa incerc aici https://www.expansys.com

l am comandat de acolo cu 330 e si dupa ce le am trimis si mail cu scanarea la ci si card de credit au zis ca e ok sa mi i a banii si au status la comanda:

Status: Awaiting Stock

:) smecher.. sper sa mi l trimita in 2 sapt macar :)

mai e smecher si sonim 3300 ;)

Update:

14 With delivery courier BUCHAREST - ROMANIA 13:29

13 Arrived at Delivery Facility in BUCHAREST - ROMANIA BUCHAREST - ROMANIA12:58

12 Departed Facility in BUCHAREST - ROMANIA BUCHAREST - ROMANIA 12:05

11 Processed at BUCHAREST - ROMANIA BUCHAREST - ROMANIA 12:04

10 Arrived at Sort Facility BUCHAREST - ROMANIA BUCHAREST - ROMANIA 10:29 09 Departed Facility in BERGAMO - ITALY BERGAMO - ITALY 076

08 Processed at BERGAMO - ITALY BERGAMO - ITALY 05:56 +

07 Arived at Sort Facility BERGAMO - ITALY BERGAMO - ITALY 05:22 +

06 Departed Facility in EAST MIDLANDS - UK EAST MIDLANDS - UK 02:06

5 Processed at EAST MIDLANDS - UK EAST MIDLANDS - UK 01:09 +

Wednesday, March 09, 2011 Location Time Pieces

4 Arrived at Sort Facility EAST MIDLANDS - UK EAST MIDLANDS - UK 23

3 Departed Facility in LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 21

2 Processed at LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 20

1 Shipment picked up LONDON-HEATHROW - UK 17:25

hmmm destul de rapid.. cred ca maine e la mine :/ sunt curios daca tre sa platesc vama sau ceva de genu sau ajunge direct acasa..

Editat de cezar333
Link spre comentariu

Tre sa recunosc... nu ma asteptam sa ajunga din UK de la magazinu ala la mine acasa in 24 de ore ! Este incredibil.... a fost trimis prin DHL..

15 Delivery attempted; recipient not home BUCHAREST - ROMANIA 14.33

A trecut totusi prin 3 aeroporturi etc... wow ;0

cost transport 15 euro parca... duh

Telefonu e super, isi merita banii . Eu sunt incantat :)

Editat de cezar333
Link spre comentariu

@cezar333: ce model de telefon ai luat pana la urma? multumesc!

The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you!
Link spre comentariu

@cezar333: ce model de telefon ai luat pana la urma? multumesc!

am comandat din uk de pe siteul http://www.expansys.ro modelul JCB Toughphone Protalk si ma duc cu transport in romania pana in 14 mil. Telefonul a ajuns in 24 de ore...la poarta prin dhl . Imi este foarte util si bateria tine 5 zile cu 2 simuri in conditiile ca l folosesti destul de mult... e super ok

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Domne, cum sa va zic, avea recomandari bune : rezistent, water-proof sau pe aproape, semnal bun, dual-band, pret de nerefuzat ~70euro........ce si-a zis omu` : Imi iau doua bucati !!!

http://www.mobilescat.com/mobilephones/manufactures/phone/samsung_gt-e2370

Unii chiar l-au incercat serios :

Zis si facut.....dar cand il mananca undeva, vedeti mai jos ce-a iesit :

:ha::ha::ha:

Link spre comentariu

in urma testului doar una bucata a supravietuit:ha:....adica a primit brevetul de "scafandru submersibil off-road" !!! :ha::ha::ha:.........celalalt, probabil cel care cedat psihic la contactul cu apa, e mort......

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Salut,

a trecut un an deja si sunt curios cum se comporta telefonul.

Ma intereseaza si pe mine un JCB, am un samsung GT-b2100 acum!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

un telefon din gama

SONIM 5300 il am de cateva luni si merge foarte bine imi place sunt multumit de el cu o mica exceptie si anume reclama legata de durata de standby si de functionare e pur marketing la mine nu tine mai mult de 5 zile si ar fi trebuit sa tina cel putin 2 saptamani.

pretul de achizitie difera si variaza din cate am gasit eu intre 1400 si 1800 lei.cam scumput dar sa vedem in continuare cum se comporta.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

legat de Sonim-urile despre care vorbiti, sunt posesor de Sonim XP3.20 Quest de vreo 2 ani de zile si telefonul a trecut prin toate, chiar toate testele posibile involuntar saracul, dar le-a trecut cu brio. Intradevar achizita a fost cam costisitoare si legat de specificatiile de standby si de vorbit, la inceput s-a comportat bine, 2 saptamani cu vorbit intens, dar in timp s-a dus bateria din foarte mult bagat la incarcat o jumatate de ora in masina sau 1 ora inainte sa plec de acasa. Acum valorile sunt undeva pe la 4-5 zile cu vorbit destul de mult la el. Cat despre rezistenta e de departe cel mai "sanatos" pe care l-am vazut

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Salutare

Ce parere aveti despre telefoanele facute de Land Rover. Ar trebui sa va dea de gandit ca sunt cele mai bune in conditii meteo nefavorabile :))

http://www.youpoc.net/sites/landroverphone/Gallery.html

“We are becoming symbiotic with our computer tools, growing into interconnected systems.”
Link spre comentariu

Re: Aveti/ati folosit telefon EVOLVE PREDATOR?

Nu ma cramponez de acel model de telefon. Daca imi puteti recomanda ceva asemanator, pe care sa-l achizitionez cu factura din RO, va multumesc de pe acum!

Discutand in continuare despre gama "Tough Phones"... de ce nu tastezi in Google "Sonim Romania"? Vei descoperi cateva magazine care comercializeaza marca in Romania si le poti cumpara cu factura si toate cele... Depinde acum de buget. Evolve, JCB si celelalte sunt doar copii (mai mult sau mai putin reusite dupa Sonim).

Altfel, telefoane cu GPS mai sunt pe piata... nu stiu insa cat de utile sunt in conditiile voastre de exploatare (ma refer in primul rand la autonomie)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Am urmat sfatul tau, Teddybear, si nu am gasit ceva prea concludent.

Nu m-am lamurit daca Sonim are in acelasi telefon dual-sim si functia GPS + altimetru. Pot sa-mi spuna utilizatorii de Sonim? Despre garantie ce-mi puteti spune?

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Am urmat sfatul tau, Teddybear, si nu am gasit ceva prea concludent.

Nu m-am lamurit daca Sonim are in acelasi telefon dual-sim si functia GPS + altimetru. Pot sa-mi spuna utilizatorii de Sonim? Despre garantie ce-mi puteti spune?

Multumesc anticipat!

Nu stiu ca vreunul din modelele actuale Sonim sa fie dual-sim. Toate sunt IP68, au GPS+A GPS si autonomie mai mult decat suficienta. Garantia este de 3 ani la toate modelele.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Eu am un XP1300 Core cumparat din Romania, de la un magazin online. Confirm si eu ca Sonim nu face (deocamdata) telefoane dual-sim. Din pacate!

Evolve ala e clar un Sonim "imbunatatit" de cehi, urmand aceeasi schema cu JCB si altii, adica e un model vechi de Sonim scos din fabricatie si preluat legal de alte firme. Eu unul, am preferat Sonim datorita constructiei si garantiei, altfel luam unul dual-sim de la JCB, dar caruia am vazut ca-i tot sar capacele la fiecare cazatura in multe teste filmate...

Acum, dintre toate "reinventarile de Sonim" de pe piata, ma gandesc ca varianta ceha ar fi mai de incredere, deoarece Sonim are in Cehia un centru de service care deserveste Europa de Est, si o face foarte bine. Si poate e o combinatie intre ei, acolo, trebuie vazut daca exista vreo legatura intre producatorul Evolve si centrul de service Sonim...

Referitor la service-ul Sonim, sunt extrem de multumit, am trimis telefonul la centrul din Cehia prin reprezentantul din Romania, pt un reflash ca erau niste dude cu softul, si am reclamat si bateria ca nu tine "chiar asa mult", iar ei mi-au dat o baterie noua mai mare, de 1850mAh ca "gest de bunavointa", cu toate ca in urma testului lor ziceau ca bateria e ok, si mi-au schimbat si carcasa ca au gasit ei ceva dezlipit pe la vreun buton... In afara ca m-am urcat o data pe el cu piciorul, alta "incercare" nu a suportat telefonul, astfel ca eu cred ca o fi fost ceva din fabricatie...

Prin urmare, dpdv al service-ului pot spune ca sunt impecabili, raspund prompt si fara comentarii cum gasesti la alte branduri. Pacat ca nu e dual-sim, ca era telefonul pefect.

Acum, trebuie sa pui in balanta toate aceste aspecte: originalul, sau reinventarea telefonului de catre altii. Nu zic ca astea reinventate nu ar fi bune, unii poate ca le fac cu simt de raspundere, si ofera si garantie reala apoi.

Daca nu aveti nevoie acolo la job de dual-sim, as recomanda Sonim, chiar daca sunt putin mai scumpe cele cu GPS. Daca vrei dual-sim, Evolve pare a fi o varianta interesanta, comparativ cu chinezariile si JCB.

M-am uitat acum si pe siteul indicat de tine, si observ ca este considerabil sub Sonim, avand certificari inferioare, rezistenta mult mai mica la socuri si la ecran, capacul spate pare a fi prins cu "suruburi de plastic", bateria chiar daca este de 1800mAh tine doar la 6 ore de convorbire si 12 zile stand-by comparativ cu Sonim care are 18 ore convorbire si 30 zile stand-by... si tot asa...

Si mai au un model numit Raptor, care este copia seriei actuale dela Sonim, dar care e varza totala la specificatii: la el, certificari de pe vremea lu' bunica, agenda cu doar 300 contacte, bateria de doar 1200mAh (fa tu comparatia cu cea de mai sus)...

In concluzie: cumpara SONIM !!! :grin:

Link spre comentariu

Dragi colegi de forum

Despre Sonim si JCB s-a scris pe larg in topicul Tough phones.

Eu intreb strict de marca Evolve, pe care am gasit-o in RO.

Ideea e ca nu cumpar telefoanele pentru mine personal, ci pentru mai multi colegi de serviciu, deci am nevoie de factura de la furnizor, pe care s-o platesc in cont de Trezorerie, si toate celelalte constrangeri ale unei achizitii facute de o institutie bugetara. Asa ca e-bay si alte site-uri de vanzari/licitatii facute de persoane fizice sunt excluse din start!

Intrebarea mea viza fiabilitatea telefonului, eventuale probleme aparute in exploatare, etc. Puneti-va in locul meu si ganditi ca trebuie sa cumparati ceva pentru 10 colegi: daca produsul cumparat e bun si fiabil, s-ar putea ca unul sa zica multumesc; daca are o buba cit de mica, toti 10 iti vor reprosa ca ai luat un stift, si iti vor da cu acel ceva in cap.

Nu ma cramponez de acel model de telefon. Daca imi puteti recomanda ceva asemanator, pe care sa-l achizitionez cu factura din RO, va multumesc de pe acum!

Te-ai gandit la Motorola Defy+? Cred ca este peste Sonim...

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Te-ai gandit la Motorola Defy+? Cred ca este peste Sonim...

Poate la numarul de cioburi, ca jumate din el este sticla... :ha:

Omul vrea un telefon la care sa tina bateria mult si sa fie rezistent.

Defy+ este un smartphone rezistent, si atat. Nu intra in categoria lui Sonim.

Link spre comentariu

Poate la numarul de cioburi, ca jumate din el este sticla... :ha:

Omul vrea un telefon la care sa tina bateria mult si sa fie rezistent.

Defy+ este un smartphone rezistent, si atat. Nu intra in categoria lui Sonim.

Rezistent este si nu se ciobeste dar bateria tine maxim 48h.

Rezista le temp.extreme,socuri, imersie in lichide si nu are stand-by-ul cat Sonim dar pretul este mai accesibil...:id

L.E. Am si o copie "Somin" (editie aniversare Land Rover) o chinezarie dar bateria tine o luna fara probleme si nu are pe bune...IP68.

Editat de nessum

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

... faptul ca arata coordonatele GPS si altitudinea punctului, chiar daca nu are semnal GSM. De mare importanta este si autonomia,dar si sensibilitatea la semnal gsm, mai ales ca umblam in zone fara semnal, sau cu semnalul la limita...

Omul a zis foarte clar ce vrea de la telefonele astea. Defy nu se incadreaza. Si nici facaturile dupa Sonim.

Nu stiu cum functioneaza GPS-ul la Sonim, pt ca al meu nu are GPS si nici camera foto, dar ca autonomie, rezistenta si calitatea garantiei, nu se compara cu celelalte. E drept ca au mers destule in service pe garantie, din cate am auzit de la reprezentanta din Romania, si ca dureaza cam 3 saptamani pana il plimba in Cehia si inapoi, dar macar stii ca te rezolva onorabil, si nu plangi pe la usa unui service.

Avand in vedere ca se vor folosi "serios", la munca, recomand "pe cei mai buni", adica Sonim. Chiar daca poate sa apara vreo problema la vreun telefon, ti-l repara sau schimba fara discutii.

Link spre comentariu

Rezistent este si nu se ciobeste dar bateria tine maxim 48h.

Rezista le temp.extreme,socuri, imersie in lichide si nu are stand-by-ul cat Sonim dar pretul este mai accesibil...:id

L.E. Am si o copie "Somin" (editie aniversare Land Rover) o chinezarie dar bateria tine o luna fara probleme si nu are pe bune...IP68.

Daca ai editia aniversara LR ala NU E COPIE :noeste chiar Sonim si ii zice S1.

sau au aparut copii si dupa astea ?

Editat de KYK

DEFENDER 110 Pickup

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare