cipri778 Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Re: Tough phones Cam aia e si ideea. Este un telefon cu functiile unui telefon nu ale unui calculator. Apoi de banii unui Sonim cumperi 2 galeti de Nokia. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Re: Tough phones Nu. Ideea e de marketing ieftin. Durata aia in stand by este daca nu vorbesti deloc la telefon. Atunci de ce-l cumperi? Iar daca vorbesti "normal" in 3-4 zile maxim s-a dus bateria aia. Iar la Sonim nu cumperi doar bateria, ci si altele, adica restul telefonului. Astfel ca nu e loc de comparatie intre cele doua telefoane. E ca si cum ai compara un Boeing cu un avion de hartie. Chiar daca amandoua sunt... avioane... Stirea aia e ca si cum asta e primul telefon din lume care tine in stand by cel mai mult. Dar Sonim XP5300 Force tine 62 de zile. Si mai stie sa faca si multe altele pe langa asta. Si... o sa fie nevoie de vreo 10 galeti de Nokia ca sa te tina cat te tine un Sonim. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Re: Tough phones Salut, A mai aparut un smartphone rezistent la apa si praf: http://www.gsmarena.com/samsung_s7710_galaxy_xcover_2-5263.php Sunt cateva clipuri pe youtube cu el, pare destul de ok. Sigur nu se ridica la standardele de rezistenta a Sonim, dar la pret si specificatii e interesant. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo3hjv Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Tough phones Fac si eu de ras un telefon introdus in serviciu in 1992 - cand degetul se dadea pe ecran doar pentru sters praful nu pentru mutat iconite si care (inca) functioneaza ireprosabil pe coclauri. Nu este el "tough", nu este "outdoor" mai mult ca altele si bacteria tine doar vreo 2 ore de palavre. Dar! Dar are 5W nene si antena externa, acumulator cu LiIon (handmade!) si un handsfree bengos, adica un battery eliminator care are o cocoasa sa il poti sprijini de umar cand conduci! Se cheama Motorola International 3200 si, pe la inceputurile telefoniei mobile in Romania, mergea sa vorbesti de pe peronul statiei de metrou! Cea mai misto jumatate de kilogram GSM cu putinta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Tough phones Zilele trecute am facut un test (fara sa vreau) cu un Samsung Galaxy S3 in sensul ca l-am scapat de la vreo 6 metri direct pe beton. S-a facut praf. Buuun, am mers cu el la un prieten care are service GSM cu gandul sa-mi recupereze datele de pe el. Din fericire a reusit. I-am spus ca vreau Sonim si mi-a raspuns ca in ultimele 2-3 luni au ajuns doua bucati la el care au luat apa si ca nu ar fi asa cum le vedem pe youtube. I-am spus ca e vorba de acele telefoane rezistente la apa, socuri si alte abuzuri cu gandul ca poate le confunda si mi-a spus ca stie foarte bine despre ce vorbesc. Deci...o fi ca el... o fi ca in filmuletele de pe youtube...sau adevarul e ca de obicei undeva la mijloc? Intr-un final am luat inca un S3 pnetru ca m-am obisnuit prea mult cu toate functiile sale. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Tough phones Eu am un concorde raptor, de juma de an. Tine in bere, la trante si ca baterie, vreo 10 zile vorbit mediu. Se incarca full in 2 ore. E simplu, are camera din 1907, si m-a costat aproape 400 lei cu tot cu transport. Pentru orice altceva am tableta dar ca telefon, imi ajunge asta... Nu l-as schimba cu un Sonim, mai bine-mi mai iau u-inca doua d-astea. E dual sim, dar n-am pus niciodata al doi-lea sim, asa ca n-am idee daca sim-urile lucraza in paralel sau pe rand. L-am scapat din mana sau din buzunar de multe ori, si inca n-a murit. S-a zgariat putin ecranul, cred ca asfaltu-i mai dur decat geamul de protectie. In apa la juma de metru n-are semnatl, dar radioull are. Se aude infundat dupa ce-l scot din apa, dar daca-l scutur si iese apa dintre gratiile de protectie a castii/difuzorului, functioneaza normal. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Tough phones Am uitat sa precizez ca e vb despre tel raptor P 50 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Tough phones Eu am renuntat la ideea de ToughPhone, din mai multe motive: Procesoare, rezolutii ale ecranului, camere si baterii destul de slabute la preturi mari. Pt ca vroiam smartphone, am ajuns la concluzia ca mai bine imi iau un S3 (pe care l-am gasit la un pret convenabil de black friday) caruia ii voi pune o carcasa LifeProof, care mi-l ridica la standard IP68. Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Tough phones Asta ma tenteaza. Bateria aia de 3,500 mAh ... te poate face sa uiti de priza o vreme ... http://www.cultofandroid.com/46257/quechua-unveils-new-ultra-rugged-5-inch-phone/ I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Tough phones Asta ma tenteaza. Bateria aia de 3,500 mAh ... te poate face sa uiti de priza o vreme ... http://www.cultofandroid.com/46257/quechua-unveils-new-ultra-rugged-5-inch-phone/ Dupa unii, "vremea" asta dureaza circa 3 zile:grin:http://www.arctablet.com/blog/featured/rugged-quechua-phone-5-outdoor-smartphone-available-decathlon-stores-230euros/ It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Tough phones Trei zile ... suna mai bine decit una. Am experimentat 2 teluri destepte. Nu dau nume sa nu fac antireclama. Daca seara uitam sa le pun in priza, a doua zi eram tare nefericit. Am revenit la o nokie din 2000. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Tough phones Am revenit la o nokie din 2000. O alegere inteleapta... cata vreme mai gasesti acumulatori (genuine) pentru el. Altfel... am luat si eu o chinezaie de acumulator care m-a tinut "3 zile, cu aia de alaltaieri" :grin: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Tough phones Foarte adevarat . Ziua in care sa hacuiesc un alt acumulator sa-l indes in vechiul meu CECT e din ce in ce mai aproape . E tot ce-i trebuie , si se incapataneaza sa functioneze , desi multe abuzuri stau marturie pe carcasa lui , din inox adevarat si pe touch .Stilusul e de mult in pamantul patriei ...dar , nu e neaparat necesar ...pentru mine . Gasim oricand un creion , pix , fir de iarba ... tastele sunt oricum ( aproape) suficient de mari pe touch ... Nu e rezistent la apa , totusi ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Tough phones Cateva chinezarii, pe acest subiect: http://www.buyincoins.com/?r=category/index&cid=0&keyword=rugged+phone Nu stiu daca as cumpara asa ceva dar, exista ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Tough phones de ce ...ptr ca sunt chinezesti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Tough phones Pt ca vroiam smartphone, am ajuns la concluzia ca mai bine imi iau un S3 (pe care l-am gasit la un pret convenabil de black friday) caruia ii voi pune o carcasa LifeProof, care mi-l ridica la standard IP68. Ai mai luat carcasa aia? Esti multumit? :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Tough phones de ce ...ptr ca sunt chinezesti? Nu pentru ca sunt chinezesti (pana la urma aproape tot este fabricat in china) ci pentru ca este cam complicat cu garantia. De expediat, expediaza gratuit si fara probleme (testat de mine cu diverse maruntisuri si de alti colegi chear si cu electronice mai sofisticate), dar ce faci daca se strica? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Tough phones dar daca nu se strica? aplici principiul drobului de sare? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Tough phones dar daca nu se strica? aplici principiul drobului de sare? Sa inteleg ca tu refuzi garantia oferita pentru diverse produse, pentru a nu aplica principiul amintit de tine? Oricum, scopul topicului este cu totul altul decat mica noastra "sicanare". Am gasit pe net niste telefoane la subiect si le-am postat spre stiinta celor interesati... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Tough phones deloc...dar la valoarea acelor telefoane ma pot lipsi de garantie :grin: oricum le poti cumpara si din Europa...si asa beneficiezi si de garantie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Tough phones Ai mai luat carcasa aia? Esti multumit? :tk Salut, deocamdata nu. Astept sa se intoarca un prieten din State, sa vad daca mi-a luat-o. Daca nu, o sa ma interesez direct la sursa. Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Re: Tough phones deloc...dar la valoarea acelor telefoane ma pot lipsi de garantie :grin: Cum zici tu ...:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Re: Tough phones dupa cum spuneam mai acum ceva timp/ani vreo 2 :) am avut si inca am un Sonim 5300 xp vreo 2 ani de zile a fost telefonul meu de toata ziua si toate evenimentele acum pentru ca tehnologia si nevoile evolueaza am trecut la telefoane destepte cu o gramada de alte magarii pe ele...in fine trec la concluzii si le voi face cu plus si minus pentru a fi mai simplu de urmarit. plusuri: 1-carcasa super rezistenta vorbesc de carcasa nu invelisul de cauciuc acela negru care la mai putin de 8 luni deja prezenta probleme de desprindere de pe carcasa 2- geam foarte rezistent 2,5mm Gorilaglass sau cum se numeste am batut inclusiv cuie cu el la propriu. 3-semnal bun inclusiv in puturi de lift si subsoluri de cladiri/parcari pana la -2 (nu ma refer aici la metrou sau tuneluri unde ai retea dedicata) 4-meniu simplu si intuitiv usor de folosit 5-senzatia de soliditate cand il tineai in mana 6-microfon si difuzor foarte bune inclusiv in varianta speaker. 7-rezistenta la scufundare in apa tot din experienta proprie a facut baie telefonul impreuna cu copilul si a mai mers ulterior pana acum cand am decis sa il schimb. minusuri: 1-cel mai mare este BATERIA care desi de 1900 mA nu tinea de nou mai mult de 4-5 zile desi reclama zicea ceva de 20-25 zile :) in ultimul timp tinea cam 1-1,5 zile 2-ecranul relativ mic cu putine caractere pe rand si destul de mici relativ dificil de citit in teren cand iti salta masina din punti si te tii de volan. 3-accesorii sau piese componente de genul bateriei greu de gasit si la preturi nejustificate. precizez ca astea sunt pareri proprii si perceptii dpdv al meu ca utilizator,nu fac nici reclama si nici nu denigrez un produs indiferent de marca ci doar fac o analiza a ce mi-a placut si ce nu pe parcursul a 2 ani de folosinta a telefonului ca un istoric al telefoanelor de acest gen pot sa spun ca am inceput cu nokia 5210 apoi am avut nokia 5140 apoi am avut Sonim ,as dori in continuare sa gasesc unul care sa imi convina dpdv al cerintelor dar deocamdata astea destepte nu se incadreaza deloc in ceea ce ma priveste :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Re: Tough phones minusuri: 1-cel mai mare este BATERIA care desi de 1900 mA nu tinea de nou mai mult de 4-5 zile desi reclama zicea ceva de 20-25 zile :) in ultimul timp tinea cam 1-1,5 zile Multi faceti confuzie intre durata convorbirilor cu durata in stand-by (fara folosire). Eu personal am testat fostul meu Sonim XP1300 Core (1750 mA) la care se dau 18 ore de convorbire si a facut chiar 19 ore de convorbire pe durata a 3 zile. Daca aveam timp sa fac apeluri in continuu, fara pauze, sunt sigur ca mai castigam 1-2 ore de apeluri, deci peste datele producatorului. Dupa ce am schimbat bateria pe garantie, doar pentru ca le-am zis ca nu sunt multumit, si mi-au dat una putin mai mare ca si capacitate (1850 mA), durata de convorbire si stand-by a crescut considerabil. Un alt aspect important este cel al utilizarii bateriei, si anume, sa fie incarcata corespunzator (primele 4 incarcari trebuiau facute de minim 8 ore fiecare - scria si pe stickerul de pe baterie), bateriile Li-Ion trebuie reincarcate cand ajung pe la 10% din capacitate, pentru o durata de viata optima, este contraindicat sa le descarci complet (excludem situatiile fortuite si ocazionale, eu ma refer la "obiceiuri"). Daca nu se tine seama de aspectele de mai sus, este clar ca in timp bateria isi pierde capacitatea de incarcare si utilizare. 1-carcasa super rezistenta vorbesc de carcasa nu invelisul de cauciuc acela negru care la mai putin de 8 luni deja prezenta probleme de desprindere de pe carcasa. Asta o puteai rezolva pe garantie, eu asa am facut, si au schimbat carcasa fara comentarii. Trebuie sa recunosc ca pe mine chiar m-a enervat faza asta, fiind motivul principal pentru care am renuntat la Sonim. Noua carcasa, venita chiar din SUA pentru ca nu era pe stoc la service-ul din Cehia, si care a venit intr-o luna (cam nasol) imi parea ca este putin diferita fata de cea initiala, tocmai la calitatea protectiei din cauciuc. E posibil si sa ma insel, dar mie asa mi s-a parut. Cum intre timp cumparasem alt telefon, n-am mai asteptat sa vad cum se comporta noua carcasa in timp. In rest total de acord cu ce ai scris tu dspre Sonim, la care as adauga softul penibil. Sau poate doar minimalist... :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mbadea2002 Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Re: Tough phones La ce a zis colegul KAROLOKW trebuie sa mai adaug si eu cate ceva despre SONIM XP (al meu e 3300 si il am de 3 ani) plusuri: 1-rezistenta la socuri - a cazut de o gramada de ori si nu a patit nimic, o data a trecut un trucker de 40 de tone peste el (in noroi), 2- geam foarte rezistent - am reusit sa zgarii doua in 3 ani - adica au avut la propriu doua zgarieturi de max 1,5 mm lungime, 3-semnal foarte bun inclusiv in puturi de lift, subsoluri si pesteri de ex : scarisoara, pestera lui ionele, intrarea in salina de la Praid - pe tunelul acela lung de 1,6 km ... 4-meniu simplu - foarte asemanator cu cel de la Nokia, 5-senzatia de soliditate cand il tineai in mana - cred ca asta e o chestie masculina ... dar sunt foarte de acord cu ea, 6-rezistenta la apa - se joaca fetele mele cu el inclusiv in baie si nu are nici pe draq, 7-lanterna e "belea", 8-garantia de 3 ani !!! minusuri: 1-carcasa de cauciuc - pica o data pe an, 2-soft de rahat, 3-bateria - dar aici este discutabila chestia ca pe mine cel mai putin m-a tinut o saptamana ... si vorbesc la el cam 8 ore pe luna - conform facturii de la vdf, 4-nu filmeaza - face doar maxim 5 poze una dupa alta ... Per total sunt foarte multumit de el si il recomand si altora ... O zi faina! Mircea take care of your "yota" and your "yota" will take care of you .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate