Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Toyota LJ78

pacman

Postări Recomandate

Am cautat prin topicurile de pe forum dar n-am prea gasit prea multe informatii despre LJ78. Am vazut-o pe cea de la "Masini de vanzare pe net" (http://cgi.ebay.co.uk/1993-TOYOTA-LAND-CRUISER-SILVER-LJ78-Expedition-Truck-/200561341233?pt=Automobiles_UK&hash=item2eb2633331#ht_642wt_996) si mi s-a parut interesanta.

Cine are sau cunoaste si poate da niste detalii despre model/motor , e binevenit sa ne lumineze un pic.

Cum e motorul asta 2.4LT? Probleme cunoscute? Masina vine cu vreun blocant din fabrica?

The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Toyota LJ78

Cateva idei:

Acest model in 4 usi s-a vandut exclusiv in Japonia dupa cum stiu eu. Are motorul 2L-TE, cum am si eu pe a mea (care-i LJ-71, tot model Japonia). Asta inseamna ca are pompa de injectie electronica (Denso). A mea se tine bine deocamdata, cand se strica, pun pompa mecanica. Motorul nu este foarte puternic (97 cp), dar e ok pe caroseria mea, scurta, pentru ture. Pe cea lunga nu stiu...

Cu motorul trebuie avut grija la chiulasa. Daca il fierbi, ai sanse bune sa crapi chiulasa. Deci atentie mare la temperatura apei. Asta ar trebui verificat si inainte de cumparare.

Cutia automata ii foarte buna pentru offroad.

Blocantul spate era o optiune pentru masina. Trebuie sa fie langa volan, in partea stanga, daca are.

Masina din poze are MRL-uri comandate electric, care sunt un punct slab. Insa pot fi schimbate cu manuale Aisin (ce s-a pus din fabrica pe 70) sau AVM.

Modelul acesta are frane pe disc fata-spate.

Nu mai tin minte care coleg are un 78 de pe forum. Da un search si vezi.

Editat de Levo
Link spre comentariu

@Levo:g: multam mult de raspunsurile pertinente. Am cautat pe forum dar se pare ca nu apare, sau nu caut eu cum trebuie (cautat "LJ78", Toyota LJ78...etc").

Intre timp m-am mai uitat putin pe netul mare si am mai vazut una alta. Se pare ca nu merg direct cuplajele manuale de la 70, trebuie o flansa sau schimbat tot butucul si intr-adevar cea mai mare problema pare a fi chiulasa din cauza supraincalzirii rapide.

MRL-urile in schimb pot fi cuplate definitiv pe "blocat", asta pana la gasirea unora manuale.

Cine mai poate sa completeze, sunt numai urechi si ochi in monitor:tk

The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you!
Link spre comentariu

Si eu le-am blocat deocamdata pe "on" :grin:

Daca pui hub-ul manual complet (cu corp, capac, tot) si demontezi complet pe cel electric, cica merge. Planetara si capul de planetara sunt aceeasi ca la 70 normal (la mine cel putin).

Nu este foarte usor insa, tre sa dai jos inclusiv discul pentru eliminarea sistemului electric de actionare la mrl-ul vechi. Si mai este si un stift de centrare in plus de care tre sa te ocupi. Eu nu am avut timp la momentul respectiv si am montat totul inapoi cand am ajuns la faza aceasta.

Editat de Levo
Link spre comentariu

Multam Astral, gasit toate posturile user-ului drujba si trimis si PM deja cu gramada de intrebari de novice :x, daca o avea timp...

Link spre comentariu

:ha:.....nu stiu daca ai citit tot topicul dar asa plangeau si americanii aia ca nici la ei nu se importa.....:wink:

Am cetit...Se importa in Venezuela...:uameni

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare