Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cutie rav 4 cu probleme

dan goia

Postări Recomandate

Este vorba despre un rav 4 din 96 care sare din viteza a 5 a. Am golit uleiul din cutie (Metabond +aditiv ~20 000 km),nu am gasit pilitura sau alte corpuri straine;am demontat capacul cutiei examinand pinioanele :tk,sincroanele (arata impecabil),nu exista depuneri de mizerie sau fragmente metalice.Posibil sa fie din tija de comanda ? Daca e din tija! se poate demonta cutia din suruburile de pe carcasa ambreiaj (carcasa ambreiaj + ambreiaj sa ramana pe motor).Va multumesc anticipat pentru atentia acordata !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Mecanic21

Re: Cutie rav 4 cu probleme

trebuie demontata cv baladiorul de viteza a 5-a este slab crabotii de la pinion au uzura .... sa inteleg ca sare din mers in sarcina..

Link spre comentariu

Re: Cutie rav 4 cu probleme

Sa inteleg ca "baladorul" este axul de comanda de la viteza a5a,care trebuie sa aiba un canal in care sa se afle un arc cu bila ,care sa tina axul in viteza a5a ? Simptomele au fost urmatoarele: Sarit din viteza a5a la o denivelare mai serioasa ,dupa cateva sute de km sarit la fiecare introducere in viteza a5a.Daca o tineam cu mana statea pina la urmatoarea denivelare.Prin "sarit" vreau sa exprim deplasare manetei cativa mm ,maneta fiind pe pozitia vitezei a5a si producand zgomote specifice.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare