Anjin_san Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Salut si bine v-am gasit. M-ar ajuta mult parerea voastra pe subiectul din titlu. Este posibil ca raspunsurile sa fie pro Toyota deoarece am postat aici :), din acest motiv am postat si pe forumul Nissan. Punctual vreau sa va cer parerea legat de doua proiecte : 1.Furia Albastra a lui Lucian ( Lipoveanu ): http://forum.club4x4.ro/showthread.php?46268-furia-albastra-NISSAN-PATROL-Y260-1992 2.Toyota LJ 70 a lui Catalin din Valcea ( Dacosul ): http://forum.club4x4.ro/showthread.p...-LJ-70-Dacosul Masina va fi folosita 30% asfalt 70% offroad. Sunt fost posesor de Samurai dar am hotarat sa trec la ceva mai mare si mai comod.Daca mai aveti nevoie de info suplimentare va rog sa nu ezitati sa ma intrebati. Multumesc, Razvan Off road student on Patrol 260. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Re: Sfat achizitie :Toyota LJ 70 VS. Nissan K 260 In calitate de copilot pe "Dacosul de rezerva", cum alintam masina lui Catalin, imi permit sa dau si eu cu parerea. LJ70 este in opinia mea o masina tare dubioasa. Ori iti place de la inceput ori nu-ti mai place deloc. Mie mi-a placut look-ul masinii, mi-a placut legenda care s-a tesut in preajma ei si pana la urma am cumparat una pe care am vandut-o dupa ce am mers 50 km cu ea. De ce? Mi se pare un Samurai mai spatios. Adica e masina cu care poti face chestii inclinate spre extrem, iar eu nu ma duc la concursuri. Pentru acest motiv probabil ca vezi mai multe LJ-uri decat K-uri pe la competitii. Cu suspensia potrivita si prepararea necesara masina este mai potenta decat un K, zic eu. Catalin ruleaza pe BFG KM1, anvelope care-i confera o tinuta foarte ok si pe asfalt, dar care-l dezavantajaza uneori in teren. Poate sunt subiectiv, dar am facut diferenta intre Toyota mea si a lui Catalin si am constatat ca acelasi motor trage sensibil mai bine "dopat" cu alta turbina si un intercooler. Nu numai Catalin a optat pentru aceasta varianta, ci mai multi "toyotisti" de pe forum. Cred ca acestia pot spune mult mai bine decat mine cum se comporta un LJ modificat. In alta ordine de idei (si sper ca nu imi iau injuraturi si aici ca iau apararea marcii Nissan), mie personal , K-ul mi s-a potrivit mai bine. Cu rotile adecvate si cu setarile de suspensie corecte poate face fata unei plimbari prietenesti alaturi de o Toyota LJ70, dar marcheaza pasagerul si soferul intr-un alt mod. Practic, este o alta senzatie. K-ul e o masina mare, care da senzatia de "tanc", cateodata si efectul psihologic contand la abordarea anumitor obstacole off-road. Pe strada nu-i tocmai confortabil datorita suspensiei cu arcuri lamelare, dar daca poti trece peste asta, nu-i chiar atat de rau. Eu am avut un K160 echipat cu Silverstone de 35 si viteza maxima era 100 km/h, viteza pe care era aventuros sa incerci s-o atingi, pentru ca demontasem bara stabilizatoare si inclinarile in curbe erau destul de mari. Motorul de 2.8 este destul de potent, facand ca masina sa fie, spre comparatie cu LJ-ul macar la fel de agila (aici vorbesc strict de masini stock). Mai multe despre Nissan iti pot spune useri ca nissan4x4 sau Lipoveanu, oameni care practic au reconstruit acest tip de masina. Si in acest caz un intercooler ar fi indicat de montat. De asemenea, instalatia de racire ar fi bine de verificat in momentul in care se achizitioneaza si incepe sa se pregateasca masina. Ma bucur ca ai vei opta pentru una din aceste masini si te incredintez ca indiferent de ce alegere vei face nu o sa fii dezamagit. Bafta la viitoarea achizitie! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Re: Sfat achizitie :Toyota LJ 70 VS. Nissan K 260 Mi se pare imposibil sa fim obiectivi avand in vedere ca vorbim de 2 masini de pe forum cu 2 useri vechi si foarte dedicati, care au castigat respectul tuturor membrilor. Nu ai cum sa obtii un raspuns aici. In alta ordine de idei, masinile sunt lucrate ca la carte si banii investiti depasesc valoarea de vanzare la amandoua. Tu esti cel care trebuie sa decizi, mare si spatiu interior sau mic si descurcaret. Vrei distractie, vrei expeditii, tu esti cel care-ti cunosti nevoile. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Anjin_san Postat Ianuarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Sfat achizitie :Toyota LJ 70 VS. Nissan K 260 Multumesc mult pentru feed-back. Ieri am mers cu K-ul lui Lipoveanu.Astazi si maine mai vad 2 Lj-uri. O duminica frumoasa, Razvan Off road student on Patrol 260. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Sfat achizitie :Toyota LJ 70 VS. Nissan K 260 Desi aveam impresia ca am postat aici, se pare ca nu am facut-o :grin:! Din capul locului afirm faptul ca nu pot fi obiectiv 100%, de vreme ce am Toyota lj70. Toyota mi se pare masina numai buna de off road. Adica mult mai mult pentru off road. Performantele ei scad vertiginos pe masura ce traseele alese merg spre rally raid, ca sa nu mai vorbim de sosea. Este o masina abila, cu "viteza" in teren, fiabila. Desigur, imbunatatirile sint oricind binevenite, depinde de locul de unde vrei sa pleci cu ea si mai ales, locul unde vrei sa ajungi cu ea. Ca si modificari minimale pentru un off road reusit: - anvelope; - troliu; De aici incepe calea spre dotorile "tip extrem", gen blocanti, mai multa putere, etc Ce pot spune in comparatie cu cealalta optiune este faptul ca Nissan-ul are ceva kilograme in plus, lucru ce nu-l avantajeaza in teren. Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Sfat achizitie :Toyota LJ 70 VS. Nissan K 260 Sunt fost posesor de Samurai dar am hotarat sa trec la ceva mai mare si mai comod. Razvane ... Daca ma iau dupa fraza asta iti pot spune ca niciuna dintre masini nu se incadreaza ...DAR in ambele masini s-a pus suflet mult, multi bani si mult timp investit. La offroad amandoua cam sunt pe aceeasi linie. Eu zic sa aplici urmatoarea tehnica: te duci, le vezi pe amandoua ...te sui in ele (pilot, nu din dreapta ca nu e ecelasi lucru) si "dai o proba" atat pe asfalt cat si in teren ...Nu ceva hard (sa-ti demonstrezi potenta)... ci ceva simplu. Sa vezi cum te simti in masina aia ...:wink: Pe de alta parte daca ajungi sa vezi masina (oricare dintre ele) si te simti "atras" de ea intr-un mod pe care nu pot sa ti-l explic dar o sa-ti dai seama daca va exista aceasta atractie ...atunci ia masina fara sa o probezi ...caci ea e aleasa! Daca nici una din masini nu iti spune nimic, mai cauta! Concluzia: oricare dintre cele doua masini e o optiune buna. In conditiile in care te "atrage"! (am explicat mai sus sensul cuvantului) consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Anjin_san Postat Ianuarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Re: Sfat achizitie :Toyota LJ 70 VS. Nissan K 260 Razvane ... Daca ma iau dupa fraza asta iti pot spune ca niciuna dintre masini nu se incadreaza ...DAR in ambele masini s-a pus suflet mult, multi bani si mult timp investit. La offroad amandoua cam sunt pe aceeasi linie. Eu zic sa aplici urmatoarea tehnica: te duci, le vezi pe amandoua ...te sui in ele (pilot, nu din dreapta ca nu e ecelasi lucru) si "dai o proba" atat pe asfalt cat si in teren ...Nu ceva hard (sa-ti demonstrezi potenta)... ci ceva simplu. Sa vezi cum te simti in masina aia ...:wink: Pe de alta parte daca ajungi sa vezi masina (oricare dintre ele) si te simti "atras" de ea intr-un mod pe care nu pot sa ti-l explic dar o sa-ti dai seama daca va exista aceasta atractie ...atunci ia masina fara sa o probezi ...caci ea e aleasa! Daca nici una din masini nu iti spune nimic, mai cauta! Concluzia: oricare dintre cele doua masini e o optiune buna. In conditiile in care te "atrage"! (am explicat mai sus sensul cuvantului) Va multumesc pentru sfaturi, am luat Patrolul ... M-am urcat in tanc, l-am condus...l-am luat :D Off road student on Patrol 260. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragos cdc Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Sfat achizitie :Toyota LJ 70 VS. Nissan K 260 Sa-l stapanesti cu placere si sa te bucuri de el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate