Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vitara from top to bottom

overmax

Postări Recomandate

Re: Vitara from top to bottom

descrierea ce am promis-o:

Am fixat un cornier 50x50x5 intre cele 2 capete de lonjeron, am coborat si in fata cu tabla de 5 mm in care s-au dat gaurile pentru troliu si role(coborat atat cat sa ramana 5mm intre troliu si masca fata). Am inchis triunghiul cornierului cu platbanda 100x5 pentru al intarii. De sub placa am sudat 2 platbande in traversa rotunda intre lonjeroane pentru intarire. Totul este sudat in afata troliului si rolelor pe placa.Dupa care decupezi intaritura de bara, bara si bullbarul dupa necesitati. Nu stiu daca cel de 13000 va fi asa ascuns din cauza marimii, dar nici nu-i vad rostul pe o Vitara, decat daca nu vrei sa tragi o Toyota.

Pentru mine a fost cea mai practica si rezistenta solutie. Daca ceva nu este clar, te rog sa ma suni 0723593702

salutari:h5

Florin

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut Florin,

Multam pentru detalii.Cred ca cea mai buna varianta este sa o duc la un atelier (unde am si discutat).Voi duce poza de la tine.Vreau sa monteze troliul la fel.Voi monta un Horn de 2300 kg nu Rotfuchsul.

In alta ordine de idei azi i-am pus gumele de 215/80 pe niste jante noi (merci Adamu) care arata cam asa

R

28012011166.jpg

Editat de overmax
Link spre comentariu

Pentru Pavel_vn (si nu numai).Prinderea roof rack-ului a fost facuta pe sina de metal care traverseaza masina (sub chederul de cauciuc) cu suruburi de 6.Chederul original l-am dat jos, stokat in pod si inlocuit cu cheder Dacia 1300 de la portbagaj (cred) achizitionat cu fabuloasa suma de 20 ron.Vezi poza de mai jos.

Multam. Sincer nu vreau sa dau gauri pe acolo. Intre timp, am luat bare originale, cum ai avut tu de vanzare, dar inca nu au ajuns la mine.

Succes!

Link spre comentariu

Salutare,

Azi am avut o experienta neplacuta.La vreo 40 km/h pe un drum forestier intr-o fractiune de secunda m-am trezit in sant.Noroc ca nu era adinc si am redresat masina.Cind arunc o privire jos SURPRISE! prelungitorul de la telescopul dr fata desfacut de pe axul telescopului, desi la montaj am folosit lock iar utilizarea masinii de la montarea kitului pina acum soft.

Acum ma gindesc la doua variante - ori dau doua puncte de sudura argon fixind distantierul pe ax, ori o gaura de 3 + splint in distantier respectiv ax.

Care e opinia voastra ?Pe ce varianta sa merg ?

R

Link spre comentariu

foarte neplacut si periculos.

Vezi totusi din ce cauza s a desfacut prelungitorul!

Daca a cedat filetul prelungitorului este primul defect de fabricatie pe care l am avut pana acum si bineinteles ni l asumam, desi este foarte putin probabil dat fiind materialul din care este manufacturat.

daca doar s a desfiletat, atunci este mai mult ca sigur un defect de montaj, dat fiind faptul ca toate sunt facute la fel.

Orice ar fi, prelungitorul ala de amortizor poti sa il arunci nu cred ca mai poate garanta siguranta.

Iti trimit unul nou luni, free of charge.

Nu cred ca este cazul sa modifici nimic la prelungitor, mai ales ca din cateva sute de kituri de suspensie de Vitara, acesta este primul incident neplacut.

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Multam Roly.Raspuns promt.Nu-mi dau seama inca de cauza, doar luni voi da jos telescopul.Atunci voi vedea exact.Din cit am putut observa la o prima vedere (-16 grade zapada 30cm) prelungitorul era desfacut.Nu am vazut urme de metal (filet smuls ) sau vreo defectiune pe tija/filetul amortizorului.Totusi nu cred ca strica un element de siguranta cel putin pentru amortizoarele fata.Propunerea ta legata de schimbarea prelungitorului e bine venita.Merci.O sa te contacteze un coleg din SB care vine luni pina la mine.Vorbim.

R

Link spre comentariu

Razvane,bine ca nu ai patit ceva!!!!Cand vi pe la Medias o sa vezi si Noua mea Vitara inaltata,din 1997,BETON!!!,tot inchisa.Cand va da caldura,,voi mai face cateva foarte mici modificari! Merge de rupe!!!

faina masina ta.:br

Rolly,saritor ca intotdeauna.Oricum,trebuie sa verifici atent motivul "incidentului"!

p.s.Buna bere mi-ai trimis!Bacsul de 24 de sticle s-a dus Ca Praful!!! Mersi.papa.

Link spre comentariu

In urma unei discutii extrem de serioase avute in aceasta seara atat cu furnizorul de oteluri cat si cu meseriasii, am ajuns la concluzia ca este aproape imposibil sa fie un defect de material sau prelucrare, ele fiind procesate automat de un CNC machine.

Fiecare lot de piese fiind verificate ulterior si optic.

Cel care ti a montat prelungitorul mai mult ca sigur nu l a strans cum trebuie.

Maine iti trimit prelungitorul cel nou. Te rog pe PM sa mi mai dai inca odata adresa. Te salut

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

eu personal am acelasi kit de suspensie de aproximativ 20.000 km combinat off cu on si nu am avut probleme de genul.personal am mai montat de la roly in jur de 30 de kituri de genul .foarte bine realizate si nici o problema pana acum.deci tind sa cred ca este greseala de montaj sau calitatea solutiei blocatoare de filete folosita.

2slow and 2 furious
Link spre comentariu

Salutare,

Azi am rezolvat problema aparuta la suspensia dreapta fata.

Concluzii

-Distantierul nu prezenta urme de deteriorare deci nu avea probleme tehnice.A fost montat acelasi distantier.

- Montajul a fost facut corect respectindu se toate recomandarile

- Pur si simplu distantierul s a desurubat in timp (o saptamina) iar la o solicitare medie a iesit afara.

- Pentru a ma simti safe de acum inainte au fost aplicate doua puncte de sudura intre distantier si tija telescop.(vezi poza).

Inteleg ca in majoritatea cazurilor nu s-au petrecut astfel de incidente insa acum, sunt de parere ca o masura de siguranta in plus nu strica.

R

31012011182.jpg

Editat de overmax
Link spre comentariu

Am mai cautat pe net si am mai gasit o solutie cu un look mai ca lumea decit cea aleasa de mine, insa cred eu nu asa trainica si mai costisitoare.Ca idee anexez si o poza de pe site-ul englezesc unde am gasit-o.

R

15strutspacer.JPG

Editat de overmax
Link spre comentariu

overmax ideea este veche.

Am folosit inainte inbusul mic pentru inaltatoarele fata, rezultatele fiind exact aceleasi cu folosirea locktight-lui.

Eu sar cu vitara mea de o ia dracu si o utilizez intens si niciodata n am avut probleme.

Raman la parerea mea ca trebuie stranse cum trebuie + locktight si gata, acum ideea cu punctul de sudura nu este rea, mai ales cand foloseste la confortul psihic.

In fine, bine ca ai rezolvat.

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salutare,

Dupa indelungi ezitari intre Rotfuchs si Horn la capitolul trolii, am ales Horn.Optiune pe care nu o regret. Atit din punct de vedere estetic cit si functional sunt foarte multumit.Montajul profi a fost executat de Liviu Iernean.Anexez niste poze pentru exemplificare.

R

2011-02-10_14-59-43_31.jpg

iesire%2012.02.11%20009.jpg

Link spre comentariu

mai Razvane,ce lucru calumea ti-au facut oamenii aia!!!!Doar o husa calumea de plastic pe roata din spate pe care sa-ti inscriptionezi reclama de la firma ta si o bicicleta Ghost de carbon full XT iti mai lipseste,SI LE AI PE TOATE!!!!

Bafta multa.super lucrare!:br

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare