ipampu Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Buna Ziua Fara nici o suparare insa Mopar&Co au ales dupa cum stiti componente pentru noul JK experimentale ca sa nu le zic de o fiabilitatea sub orice critica. Asadar Dragos, Pitonul si care va mai stiti si ati experimentat deja dracoveniile de piese "stock" JK,spuneti-mi si mie: - care curea de trasmisie e mai buna (cea de agregate deja imi fluiera de zor - la sub 90.000 km - o "nimica toata" in jur de 1500 RON piese - curea + intinzator + manopera); - care cruci sunt mai de doamne ajuta; - care bucsi sunt mai serioase (set, etc). Cu alte cuvinte care piese care stiti ca cedeaza mai usor si sunt "de la producator" mi le recomandati de la alti producatori aftermarket mai seriosi, altii decat Mopar&Co (a se citi recomandarea "producator"). Ceea ce imi place la Mopar este ca inclusiv la ultimul salon auto au venit cu o masina (black op) ticsita de aftermarket products care nu au nici o legatura cu varianta stock de la Jeep. In fine acea varianta nu intra in discutie ca se duce usor cu 30-40% peste pretul aceluiasi produs de serie. Multumesc tare mult! Ionut Ps: Ramin fan Jeep vorba aia cat oi mai putea! :-) 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Re: Piese OEM vs After Market Buna seara ! Referitor la curea, poate o gasesti doar pe ea singura, fara tot pachetul. Si sigur iesi mai ieftin de 1500RON plus munca. Desi, daca stai sa iei lucrurile in serios, 1500RON nu e exagerat pentru tot pachetul. In mod normal, OEM e mai scump decat aftermarket, si nu cred ca e necesar sa schimbi neaparat si pompa si intinzatorul la varsta pe care o are masina. Desi scartaitul poate proveni si de la intinzator sau alte chestii care se invart acolo, nu numai de la curea. Eventual, poti lua tot pachetul, si momentan schimbi doar cureaua. In plus, poate faci un studiu de piata si nu iei neaparat OEM, si in nici un caz de la reprezentanta... Referitor la cruci cardan/planetare fata, nu te arunca sa iei pana nu e cazul, desi e bine sa ai de rezerva. Problema e ca daca rupi vreo cruce in padure, sigur nu te apuci s-o schimbi acolo, ci te tarasti cumva pana acasa si rezolvi problema la tine in curte... Cat despre bucsi, eu am poliuretan la stabi fata, si bucsile originale din 1989 la arcurile spate foi. Bratele fata nu mai au clasicele bucsi, ci uni-ball-uri cu semi-sfere din teflon, gresabile si reglabile, de la Rubicon Express. Gasesti si la Currie Entreprises. Ca sa-ti faci o idee ce inseamna uni-ball, asa arata: Pivoti poti lua de la Dana Spicer (OEM) sau de la TRW sau MOOG (aftermarket suppliers), de asemenea. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 (editat) Re: Piese OEM vs After Market Optiunile pentru crucile de la planetare, in opinia mea, sunt ori Spicer (OEM), ori pui multi bani si iei CTM si ai incheiat povestea. Banii in plus care se dau pe produse intre Spicer si CTM nu merita. Editat Ianuarie 24, 2011 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Re: Piese OEM vs After Market Buna seara ! Daca e vorba de cruci, Yukon Axle & Gear sunt mai sus decat CTM, dar va fi pacat de planetare... [ATTACH=CONFIG]97787[/ATTACH] Cu alte cuvinte, daca tot te hotarasti sa umbli acolo, incepi cu planetare Chromoly cu mai multe splines si bagi crucile de mai sus. Dar punctul slab va fi corpul puntii insasi, pana la urma... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Ianuarie 25, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Piese OEM vs After Market Multumesc de sfaturi. Legat de cruci, planetare, punte: In principiu am inteles ce vreti sa spuneti. Cu cit vin cu o piesa HD dinspre cruce spre punte aceasta din urma va fi supusa unui risc mai mare de a ceda (asta daca nu pun totul HD si atunci sa vad care cedeaza prima - functie de sarcina). Discutie asemanatoare am avut telefonic cu un coleg de suferinta de aici, care la fel mi-a indicat o cruce "mai moale" (mai buna decat Mopar oricum) dar care sa nu suprasolicite planetara prea mult; ei daca crucea va ceda asta este, dar macar planetara ramine la locul ei in toane bune. Nu sunt practicant de off-road extrem si prin urmare cred ca ma opresc pe la crucile "mai moi" si de-o fi sa fie vreodata pun pe fata o punte 44 (in locul danei 30) sau o currie suparata cu tot tacimul HD recomandat de tine. Cardanul fata l-am inlocuit in garantie si merge ca uns ca doar e nou! Buba la aceasta raposata "minunata piesa Mopar" a fost o flansa (vezi postul meu de ceva vreme in urma) care troncanea si se auzea cu geamul deschis la debreiere brusca (tractiune doar spate) sau in sarcina la deal pe 4x4 - 4L peste bolovani. Ref: Curea agregate + pachet Legat de curea agregate si intinzator nu am gasit aici pe la noi pe cineva mai de soi. Daca ai/aveti o recomandare de producator +/- furnizor mioritic de curele (ev. pachet) si mai bine! Sper sa nu se supere admin-ul prea tare ptr pub!:grin: ptr firmele aftermarket! Mii de multamiri mariilor voastre! Ionut Vorba aia "in rest toate bune"! Long Live :cl 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Piese OEM vs After Market Salutari ! Corect ce ti s-a spus despre o cruce mai "fuzibila", cu o mentiune insa: Cand o cruce se rupe, sunt situatii cand aceasta are talentul de a antrena in acelasi proces si urechile de prindere in planetara. Uneori ale ambelor parti, deci va trebui oricum alta planetara completa. As recomanda deocamdata sa ramai la actualul setup, si sa vezi cum tine in aplicatiile tale. Daca nu rupi nimic, nu schimba nimic, inseamna ca tehnica e pe masura solicitarilor. Daca vei incepe sa treci la roti mai mari, lifturi, etc, atunci se va schimba treaba, dar vei vedea atunci, daca va fi sa fie. Atentie, Dana 30 a venit cu doua tipuri de cruci, mici si mari. Cele mari sunt identice cu cele de pe D44, deci aici nu este nici un avantaj. D44 in schimb ofera posibilitatea de a cobori cu rapoartele mai jos de 4.88 la unu fara riscul de a plesni pinionul (ca la D30), deoarece ansamblul pinion/coroana al Danei 44 este mai bine dimensionat. Referitor la curea & co., daca dai o raita prin magazinele de la tine, sigur vei gasi variante la echipamentul OEM. Iar daca chiar nu, cele OEM vor fi mai ieftine decat la Chrysler/Jeep in ograda... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Piese OEM vs After Market Dupa ce am scris vreo zece minute, cand dau trimite, imi spune ca trebuie sa ma loghez. Am zis ceva de mama, dar n-o mai iau de la cap. Ca o concluzie, una peste alta sunt multumit de piesele de la Mopar, crucile le-am schimbat la 47mii km, trebuie sa schimb si cureaua, o voi pune tot de la ei. Toate le comand numai la service de unde am luat masina, am garantie la piese si manopera. Nu mai comand la colegii de pe forum. Am doua experiente neplacute, triste as putea spune, pe banii mei si compasiunea lor. Da-mi un nr. de telefon si-ti spu tot ce scrisesem mai devreme si chiar mai mult. Bafta Ionut ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefaniordan Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 (editat) Re: Piese OEM vs After Market Salut, Chiar ieri ma uitam pe site-ul de la mopar si char prezentau accesoriile ptr Jeep Wrangler 2011 si sunt atasate si preturile precum si un filmulet. http://www.mopar.com/jeep/wrangler/2011/autoshow.html Din cate am vazut pe site-ul lor, eu ma voi orienta tot catre Mopar ptr eventualele upgrade-uri la masina cand va veni timpul lor, iar ptr Wrangler au o gama foarte larga de accesorii. Dinc cate stiu, cel putin aici in Canada, daca iti pui accesorii de la Mopar pe masina (Jeep) nu pierzi garantia. Editat Ianuarie 26, 2011 de stefaniordan 2008 Jeep Patriot 4x4 2.4 L, FD1, North Edition The Earth is covered 70% by water, Jeep covers the rest Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Re: Piese OEM vs After Market in Canada, ca si in State ai o varietate mare de piese si accesorii After-Market mult mai bune decat cele de la MOPAR.... pana si Mopar-ul le foloseste.... de ex. KIT-urile de inaltare Mopar de fapt contin Kit-uri Rubicon Express :) Despre planetare fata... eu nu am decat un singur nume: RCV Performance.... si asa mai depatre... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chitidinu Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Piese OEM vs After Market va salut,tot incerc sa-mi dau seama de ce nu se fac cruci cardanice si altele,cu sistem de gresare ,eu am o dacia papuc si culmea, are cap gresor la cruci,sunt mai ok cele fara, sau care sa fie explicatia de nu se fabrica cu intretinere la asemenea masini,mie imi par mai ok cele cu itretinere,multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Piese OEM vs After Market Buna ziua ! Crezi tu ca nu se fac... Si de planetare, si de cardan. La cardanul spate Tom Woods, eu asa am. Si se gasesc si numai cruci separate cu gresoare. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chitidinu Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Piese OEM vs After Market cu siguranta sunt mai ok cele pe intretinere,intrebarea mi-o pun mereu, de ce n-au echipat masinile cu cruci pe intretinere ,in cazul meu jeep wrangler,am sa ma interesez pentru achizitionare, sau daca se pot modifica cele originale sa le montez cap gresor sau cum se numesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Piese OEM vs After Market Unele voci ar spune ca crucile fara posibilitate de gresare sunt mai solide, dar in medii cu noroi si apa multa, cele gresabile sunt de preferat. Bineinteles, cele gresabile inseamna un lucru in plus de intretinut. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Piese OEM vs After Market Clar ca cele fara gauri interioare sunt mai solide, dar daca te gandesti ca poti gresa in cinci minute toate crucile posibile si avantajele acestei operatii de intretinere facuta regulat, cred ca vei gasi avantaje in ambele cazuri. Oricum, daca e sa se rupa crucea, se va rupe. Si daca e sa produca maximum de daune posibile (conform Murphy), va rupe urechile ambelor bucati ale planetarei, si atunci oricum tre' sa cumperi alta planetara noua. Iar raportat la cat costa o cruce versus cat costa o planetara, nu mai conteaza de care cruce ai avut... Ca daca ai avut bani de CTM-uri, probabil ai avut si bani de planetare Chromoly cu multe splines si restul aferent. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chitidinu Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Piese OEM vs After Market sa se rupa crucile ?este posibil numa cand fortezi peste limita,in of road nu exista limita,mania de a suprasolicita masina cu toate pregatirile ei, tot cedeaza ceva,am auzit ca unele piese sunt proaste ,mai ales planetarele ,spunea un coleg despre ele,era incantat ca primise ceva planetare si erau super,pacat ca nu am retinut firma. am sa optez pentru cele cu intretinere,sanatate multa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Piese OEM vs After Market Ideea este cam asa: Pui cruci tari pe planetare stock, probabil va crapa planetara, sau ambele, daca se rupe vreun ochi de prindere al crucilor si se amesteca pe-acolo. Daca pui cruci si planetare tari, vei putea pune roti mai mari. Daca pui roti mai mari, vor trebui rapoarte mai scurte. Rapoarte unde pinionul e mai firav, deci poate plesni. Ca sa eviti problema asta, cauti alte punti mai mari, la care si pinionul e mai mare. Care punti pot avea alt bolt-pattern, deci trebuie si alte jante, sau macar flanse de adaptare (cu care eu nu sunt de acord). Acum, daca tot ai pus punti serioase, poti pune roti mai serioase... Si o iei de la capat. Asta presupunand ca motorul duce, ambreiajul nu e inca prajit, directia face fata plusului de greutate aparut, sasiul inca nu a crapat, etc. Dupa cum bine ai intuit, off-road-ul nu are limite. Cel care-l practica in schimb, ar trebui sa aiba. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate