Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vibratii cand cuplez fata !

mihaicostineanu

Postări Recomandate

Va salut, astazi dupa ce am scimbat uleiul in puntea fata, am cuplat "fata" si pe la 40-50 km/ora masina a inceput sa tremure ciudat. Precizez ca uleiul vechi avea culoarea gri si l-am schimbat cu ulei Castrol pentru transmisie. Inainte de schimb nu trepida, mergea normal. Ce poate sa fie ?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vibratii cand cuplez fata !

Pur si simplu cand ajung in jur la 40-50 km/h incepe sa tremure masina ca si cum nu ar putea inanta dintr-o anumita cauza. Motorul se chinue sa impinga ceva care pare ca refuza sa inainteze! Asta doar cu "fata" cuplata ! Culmea este ca ieri am mers cu ea si nu facea asa; azi dupa schimbul uleiului nebunie curata !

Link spre comentariu

Am pus 80w90 Castrol de transmisie manuala (asta scria pe bidon). Inainte de a pune uleiul nou, mecanicul a spalat cu motorina acolo, inauntru, a suflat cu pistolul cu aer si abia dupa aceea a pus uleiul nou pana la limita surubului de umplere.

Masina este un Pajero 2.8 td, 1996, cutie automata;

Link spre comentariu

Cum adica a spalat grupul inauntru ? Adica l-a desfacut? Sau a pus motorina in el si a mers putin sa-l "clateasca" ?

In orce caz, putina motorina tot a ramas in el, care acum a frecat uleiul nou. Fa un alt schimb, fara motorina, doar ulei si atat.

LE: Ce specificatie API e pe bidon ? API GL 3,4,5 ? ?

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

M-da , daca nu e coincidenta ciudata treaba.

Mai incearca un schimb de ulei si daca nu se remediaza nu ai de ales - da grupul jos....cine stie poate motorina aia in loc sa spele a ridicat toata mizeria de pe fund si perti si ti-a bagat-o in rulmenti ....

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Suspenda puntea fata, cupleaza fata si invarte "la mana".

Pai daca suspenzi puntea fata, apoi cuplezi, apoi invarti roata, nu se invarte si roata spate ? Deci corect e, sa ridici si spatele. Sau daca iti plac complicatiile, scoate cardanul spate sa nu plece masina de pe loc....

Si pana la urma urmei, e mk 2, drept urmare nu are MRL-uri, ci capace. Cumva ca daca cuplezi sau nu, el (grupul), tot se invarte. Doar ca nu transmite rotatia mai departe in cardanul fata.

Mai fa un schimb de ulei, poate chiar doua. Nea mecanicu care ti-a bagat presiune de aer in grup, poate ti-a f**ut si ceva parghii/valve ce te ajuta sa cuplezi 4x4. Nici varianta lui Vitalies nu-i de neglijat. In orice pozitie o iei, inca un schimb de ulei oricum trebuie sa faci. Daca nu vrea, trebe dat jos grupul fata, si usor nu prea e....

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Daaa... Am inteles ce si cum se intamplase...

Pe langa spalatura cu ulei incins, motorina, aer a grupului (pe interior), nea mecanicu a gresat si crucile cardanice. Ce intuiesc eu ca s-a intamplat:

A gresat o cruce pe fata care avea o siguranta slabita, poate chiar lipsa. Cand a bagat presiune de vaselina in interior, a dizlocat nitel pastila crucei, care la o prima fortare, a sarit, astfel aparand un joc interesant in ea. Solutia, schimbarea crucii cu una noua, sau cu un cardan intreg sh. Nu prea recomand schimbarea acesteia cu una sh, deoarece mai mult ca sigur, cea sh la dezmembrarea de pe ex-masina, s-a varzit nitel.

Tot-odata, nu recomand deloc sa se foloseasca 4x4, deoarece neavand o pastila, cucea roade foarte repede "urechea" cardanului, rezultand in alte probleme mai delicate.

Atentie la alinierea cardanului in momentul schimbarii.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare