Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Blocant fata sau rapoarte schimbate pt Y60?

dulceanu ionel

Postări Recomandate

Vreau sa va intreb ce ar fi mai util la un y60,rapoarte in grupuri schimbate sau un blocant fata?Acuma am roti de 35 pe masina si la urcari foarte abrupte se simte lipsa de putere a motorului.Ma intereseaza numai pt off-road pt ca pe strada rulez cu 100 Km fara probleme cu 35-uri.Cu blocantul pe fata urci fara sa mai dai span asa mult la motor pe de alta parte cu rapoarte schimbate masina are putere mai mare si de asta sunt in dilema.Am un intercooler de y61 si o sa-l montez pe masina deci voi castiga cativa caluti si iau in considerare ca pe viitor s-ar putea sa trec la 33x11,5.

Nu sunt presat de timp si de aceea va cer sfatul pt a ma putea orienta sa dau comanda la piese in afara tarii unde sunt mai accesibile.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Blocant fata sau rapoarte schimbate pt Y60?

Parerea mea personala este: roti de 33 usoare si blocant fata.

Argumentez asa: rapoarte mai mari decat cele din puntile de 2.8 se gasesc greu: fie pe nu stiu ce versiuni de patrol militar din spania / portugalia (?) fie aftermarket.

Teoretic aftermarketurile ar fi testate, dar cand s-au rupt raportele lui Razvan GTC pentru toyota 70 ele erau ultimele din vreo 5 masini cu rapoarte mari aftermarket nerupte.

Ce-i drept, am putea da vina pe persoana care le-a montat, dar pe de alta parte tot persoana aia le-a montat si pe cele stock inapoi si tin de ceva vreme.

Presupunand ca gasesti rapoarte mai scurte si ca merg bine, ele costa la fel de mult ca un blocant cu tot mecanismul in schimb flexul disponibil combinat cu diferenta de 1 inchi pe raza anvelopei nu te ajuta sa compensezi fata de un blocant.

Rotile de 33 usoare le invarti intr-un mare fel si sunt un maxim foarte civilizat. La campionat nu ai voie cu >33 iar la plimbare nu ai nici un stres daca te mai troliezi odata ca vei fi ramas pe burta la diferenta de 2.5 cm...

Link spre comentariu

Pe olandeza ai 4,11.......nu 4,64 .........

Daca vrei concurs sau performante ....... rapoarte cel putin 4,64 si dupa aceea blocant fata :h5

Acum lucrez la mine .....rapoarte 4,64 si blocant fata si spate ARB :grin:

• Like 1

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Subscriu la Watcher :br.....33 si blocant fata...... este mai elegant...

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Gata m-ati convins o sa-mi caut blocant fata.Inafara de ARB mai face vreo firma blocante pt patrol?De unde ar putea gasi si dc nu sunt diferente mari de bani as putea sa cumpar si de aici din tara.

GPS-la mine la olandeza am rapoarte normale 4,65.

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

desi exista si varianta 3... shimbat raport reductor cu unul australian la alegere, si ai compensat PE TEREN rapoartele din grupuri

e mai ieftin, mai simplu si mult mai fiabil

koala a facut asta la y61 a lui

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Eu arunc o minge la fileu:

-cati dintre cei care te sfatuiesc sa pui pe o masina grea roti mari si blocant fata au facut asta pe masina lor nemodificata (netaiata)?

-cati dintre cei care au pus blocant fata pe masinile lor si roti mari NU au rupt grupuri sau planetare?

Concluzia mea: masina grea +roti mari (mai mari decat 33-urile) + blocant ARB fata + injectarea in teren = gaura in buzunar.

Daca folosesti masina si stii sa te temperezi in teren - DA. Daca nu insa eu zic sa te mai gandesti. Variantele lui Watcher / Soimu cred in opinia mea ca sunt solutia ...:grin:

Am vazut la un moment dat in Bosnia o masina pe care am urmarit-o ceva timp in scopul achizitionarii: Y60 lung 4.2 TD, blindat, cutie automata, blocant fata-spate, troliu mecanic, intr-o stare exceptionala (in poze) nu stiu daca facuta asa din fabrica sau customizata ulterior, dar am renuntat la idee ptr ca era inmatriculata "US-ARMY" si implicit cu actele intr-o mare ceata si Bosnia nu facea parte in CE (probleme ulterioare la vama).

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

-cati dintre cei care te sfatuiesc sa pui pe o masina grea roti mari si blocant fata au facut asta pe masina lor nemodificata (netaiata)?

-cati dintre cei care au pus blocant fata pe masinile lor si roti mari NU au rupt grupuri sau planetare?

Concluzia mea: masina grea +roti mari (mai mari decat 33-urile) + blocant ARB fata + injectarea in teren = gaura in buzunar.

Daca folosesti masina si stii sa te temperezi in teren - DA. Daca nu insa eu zic sa te mai gandesti. Variantele lui Watcher / Soimu cred in opinia mea ca sunt solutia ...:grin:

Am vazut la un moment dat in Bosnia o masina pe care am urmarit-o ceva timp in scopul achizitionarii: Y60 lung 4.2 TD, blindat, cutie automata, blocant fata-spate, troliu mecanic, intr-o stare exceptionala (in poze) nu stiu daca facuta asa din fabrica sau customizata ulterior, dar am renuntat la idee ptr ca era inmatriculata "US-ARMY" si implicit cu actele intr-o mare ceata si Bosnia nu facea parte in CE (probleme ulterioare la vama).

ioane da mi si mie linkul cu masina asta ca ma cam coafeaza ,problema cu acte nu este pt ca am inmatriculat masina lui @m5 power toyota tot de acolo din zona numai ca trebuie o mica dplasare la tehnotest ,.[cc]

:cl
Link spre comentariu

Daca folosesti masina si stii sa te temperezi in teren - DA. Daca nu insa eu zic sa te mai gandesti. Variantele lui Watcher / Soimu cred in opinia mea ca sunt so

scuze pt offtopic, pune o poza doua cu ea, ca ne-ai facut curiosi tare.

On-topic, si eu cred ca varianta lui Koala e mai fezabila, in conditiile in care grupuri mai reduse nu sunt...

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

"Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene

Link spre comentariu

Acum, ca sa ma bag in seama, mai intreb si de buget......

Bine si recomandat este sa ai blocant fata, ,33, si daca te-ai obisnuit cu pretul si reductii pt transfer....

Bricolatul la masina nu se opreste niciodata, doar banii.....:grin:

Da Yonutz, ia sa vedem si noi minunea injectata.....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Blocantul fata nu rezolva lipsa de putere la roata. Dimpotriva, motorul va trebui sa invarta toate cele 4 roti si se va tura mai greu.

Mai intai rezolva problema lipsei de cuplu la roata (35 + alte rapoarte sau 33 si rapoarte stock) si apoi treci la blocant fata.

Puch 280GE
Link spre comentariu

@Vlad :g

Minunea injectata zace pe undeva prin calculator. Sper sa mai gasesc pozele ...le-am pus atat de bine ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Masina va fi folosita numai pt ture in muntii patriei si nu pt concursuri.Cred ca am sa optez pt 33-uri cu blocant fata.Am capatat o oarecare experienta si nu voi abuza de blocant decat cand va fi intadevar mevoie de el pt ca dc ramai suspendat poti sa ai si 10 blocante ca tot la troliu ajungi.

Era interesant dc ne povestea cineva care chiar are asa ceva pe masina.

Si varianta lui soimu este de luat in considerare.

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare