Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta.

Yonutz

Postări Recomandate

M-am gandit sa fac acest topic din dorinta de a arata pasionatilor si alte optiuni in ceea ce privesc solutiile in hobby-ul ce ne uneste pe toti.

De asemenea va rog sa faceti abstractie de faptul ca eu sunt prieten cu cel care este unic importator in Romania. O sa fiu obiectiv in ceea ce priveste analiza acestui produs pe care l-am CUMPARAT sa-l testez in primul rand si in al doilea rand sa-l folosesc atat ca guma de zi cu zi cat si ca guma de iesit in natura.

Marturisesc ca am cochetat cu aceasta idee inca din vara, de cand au aparut in Romania. Tot am cautat pe net tot felul de referinta si am descoperit ca Federal Couragia e o guma din "noua generatie" produsa in Taiwan (cu licenta Brigestone-Dunlop)

Am gasit informatii ca Federal ar fi o guma de anduranta si in mare parte este folosita in competitiile de circuit (aici vorbesc de profilele specifice sporturilor cu motor). Despre acest profil "Couragia" nu am gasit insa prea multa informatie.

Din punct de vedere al aspectului (am pus pe 80-ul meu 33x12.5x15) sunt multumit.

Din punct de vedere al rularii pe asfalt sunt de asemenea multumit. Guma se comporta bine atat la rulare cat si la franare cu mentiunea ca exista acel zgomot specific gumelor din categoria sa (dar nu ceva deranjant incomparabil cu zgomotul produse de cele de tip Simex).

O sa pun cateva poze si filme azi si in zilele urmatoare o sa continui cu cele live de pe masina mea ...atat pe asfalt cat si in teren.

Vq7StiMBJm8

ui7ICDFk7G8

jmBpYzDwfI8

Mai multe detalii gasiti aici sau aici

Revin imediat cum fac niste teste mai aprofundate cu noi informatii, poze si filmulete ... :h5

federal_couragia-mt.jpg.2711153f1ded8b0b7ce76e99df721b70.jpg

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta.

Profilul pare interesant.

Chiar sunt curios cum se comporta in timp la rulare pe asfalt si la performante in teren.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

daca pretul ar fi ok ,s-ar gasi adepti care sa-si rasfete masinile si dupa cum arata profilul cred ca si in teren si pe sosea se descurca bine. asteptam noutati.

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

Importatorul zice ca a vandut in piata cateva seturi de astfel de anvelope si catre comunitatea noastra (masini 4x4). Mai este cineva care foloseste asa ceva? :grin:

Preturile sunt putin sub BFG. De asemenea precizez ca anvelopele nu sunt resapate. :grin:

Un alt motiv al achizitiei mele: pe masina importatorului (un Mitzu 3.5 benzinar) exista astfel de anvelope de cca 6-7 luni. In urma unei uzuri de aproximativ 15.000 de km (90% pe asfalt) urmele de uzura sunt foarte mici. Ce-i drept Mitzu e o masina usoara.

Se vedem insa cum se comporta ele pe o masina din "categoria grea" atat in teren cat si pe asfalt.

Probele la care urmeaza sa supun anvelopele:

Asfalt: uscat, umed, inghetat (cu portiuni de gheata)

Teren: uscat, moale, inghetat (zapada si gheata), nisipos, piatra, noroi clasic, noroi lutos

Probele de asfalt:

Masina - 2.5 to

Presiune - 2.5 atm.

Conditii atmosferice: intre -10 gr C / 0 gr C

Aprecierea unui consumator pe o scara de 1 la 5.

(1=rau ; 2=nesatisfacator ; 3 = satisfacator; 4=multumitor ; 5 = excelent)

Asfalt uscat:

Plecare de pe loc: 5

Demaraj: 4

Frana de serviciu: 4

Frana de motor: 4

Stabilitate in curba: 5

Urcare rampa:5

Coborare panta:5

Inclinatie laterala: nu e cazul

Zgomot specific MT: 5

Pe asfalt uscat rezultatele zic eu ca sunt foarte bune. La plecarea de pe loc si frana exista tendinta de usor derapaj. In urma mai multor probe am constatat ca exista doar senzatia. Masina se mentine foarte bine pe asfalt. Am observat ca zgomotul specific produs de anvelope la rulare este foarte mic.

Asfalt umed:

Plecare de pe loc: 4

Demaraj: 4

Frana de serviciu: 3

Frana de motor: 3

Stabilitate in curba: 5

Urcare rampa:4

Coborare panta:4

Zgomot specific MT: 5

Pe asfalt ud rezultatele zic eu ca sunt bune avand in vedere ca vorbim de o anvelopa din gama MT (profilul este mult mai agresiv decat arata pozele). Raportarea probelor o fac facand comparatia cu o guma 100% de asfalt. Un alt lucru esential: masina pe care s-au montat nu are controlul stabilitatii.

La plecarea de pe loc si frana exista tendinta de usor derapaj (mai mult la franare, cel mai probabil urmare din gabaritului masinii).

Masina se mentine foarte bine pe asfalt. In panta si rampa de asemenea exista tendinta unui usor derapaj.

Mai mult, observ ca masina sta foarte bine in curbe pe sosea. Chiar mai bine decat in cazul unei anvelope de asfalt. Am observat ca zgomotul specific produs de anvelope la rulare este foarte mic.

Asfalt inghetat (cu portiuni de gheata): revin cu detalii

Plecare de pe loc:

Demaraj:

Frana de serviciu:

Frana de motor:

Stabilitate in curba:

Urcare rampa:

Coborare panta:

Zgomot specific MT:

Link spre comentariu

Din ce zici pare anvelopa ideala. Eu stiu ca am vazut un Galloper parca incaltat cu gumele astea la groapa de la Glina si a ramas in noroi.

Nu stiu din ce cauza a ramas, masina, soferul sau gumele.

Prin acelasi noroi Patroalele cu Simex treceau lejer.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

eu am montat pe fostul jimny astfel de anvelope.pe asfalt se comporta asemanator cu bfg insa pe namal sunt peste.pe zapada nu am apucat sa testez,dar actualul proprietar este vanator merge des la padure(zapada) si este multumit de ele.

acum 2 luni am mai montat si pe ub samurai si deasemenea sunt super.dar ambele sunt masini usoate...

un alt avantaj este greutatea redusa a anvelopei!

Link spre comentariu

Din ce zici pare anvelopa ideala. Eu stiu ca am vazut un Galloper parca incaltat cu gumele astea la groapa de la Glina si a ramas in noroi.

Nu stiu din ce cauza a ramas, masina, soferul sau gumele.

Prin acelasi noroi Patroalele cu Simex treceau lejer.

Anul trecut prin martie-aprilie eram si eu f curios da aceste anvelope.Inca nu erau aduse in tara si m-am orientat catre altele.Vezi ca profilul de M/T nu este un profil de facut "offroad".Ele sunt concepute sa faca fata solicitarilor cand masina e pe orizontala.Cand apar fortele gravitationale tre sa folosesti obligatoriu anvelope cramponate si f cramponate ptr a pastra aderenta.Abateri de la regula sunt posibile in functie de calitatea piesei dintre pedalier - volan,si eventual starea vremii...:grin:

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

.Inca nu erau aduse in tara si m-am orientat catre altele.Vezi ca profilul de M/T nu este un profil de facut "offroad".

Aici tin sa te contrazic Zoli. M/T-ul nu e profil de concurs, dar in cele mai multe situatii de offroad se descurca decent. Ba mai mult, pe piatra, radacini si inclinatii laterale este superior profilelor agresive (simex sau "tractor").

Eu am avut pe FJ 80 un profil resapat de la Insa Turbo (Special Track), un fel de MT mai putin agresiv si mi-am facut treaba cu ele la toate iesirile de sfarsit de saptamana. Pe strada sunt muuuuult mai silentioase decat Simexul si lucrul cel mai important, mult mai sigure (mai ales daca e ud sau zapada)...

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

@Alex_xxx

Ai avut Couragia (atentie, nu alt profil asemanator dar alta marca!!!) pe Samurai (masina usoara)? Ar fi interesant punctul tau de vedere cat mai obiectiv privind aceasta anvelopa dupa criteriile cu care am apreciat eu. In felul asta vom avea o analiza completa al acestui tip de anvelopa.

@Razvanutza

Anvelopa folosita de tine, Insa Turbo Traction Track, de asemenea una din seriile de necunoscute. Faptul ca tu ai o parere despre ea buna sau rea deja mi se pare un punct de plecare foarte interesant in analiza ei. :grin:

@Ceilati utilizatori

In urma unei analize complete si singulare (o singura opinie), ulterior "multi-opinie" voi incerca sa fac o comparatie si cu gumele din clasa ei pe care le-am utilizat in trecut. Bineinteles, nu se pot compara mere cu pere. Discutam aici de un compromis asfalt/teren nu de o anvelopa dedicata. Spre exemplu nu se poate compara Silverstone Xtrem cu Brigestone Dueler d694. Fiecare la clasa ptr care a fost conceputa o surclaseaza pe cealalta.:grin: Si v-as ruga sa o mentinem ontopic daca ne dorim rezultate.

@Vanzatorii de anvelope

Aceste topicuri sunt foarte utile inclusiv ptr voi. M-as bucura daca fiecare vanzator de anvelope ar deschide unul similar ptr alte marci / tipuri unde ar cristaliza feedbackul obiectiv de la cumparator.

Link spre comentariu

Completez cu niste filmulete gasite din intamplare pe net.

iAiMxdwprmo

jYpBNuos

QNySYotwEys

Sunt singurele pe care le-am gasit ...din pacate! :uameni

Link spre comentariu

Aici tin sa te contrazic Zoli. M/T-ul nu e profil de concurs, dar in cele mai multe situatii de offroad se descurca decent. Ba mai mult, pe piatra, radacini si inclinatii laterale este superior profilelor agresive (simex sau "tractor").

Eu am avut pe FJ 80 un profil resapat de la Insa Turbo (Special Track), un fel de MT mai putin agresiv si mi-am facut treaba cu ele la toate iesirile de sfarsit de saptamana. Pe strada sunt muuuuult mai silentioase decat Simexul si lucrul cel mai important, mult mai sigure (mai ales daca e ud sau zapada)...

.....da ghilimelele le-ai "citit"?:ha:Si eu am tot M/T si urc pe unde nu crezi.Omul a zis ca la Glina a ramas cineva cu asemenea cauciucuri.Probabil vroia sa urce un mal deja cu noroi.Asa ca am facut o mica defalcare a asteptarilor de la o asemenea anvelopa.:oldMai departe scrie:"Abateri de la regula sunt posibile in functie de calitatea piesei dintre pedalier - volan,si eventual starea vremii..:grin:Oricum dupa ce tocesc ce am ,ma gandesc la ele...

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

@zolimeister

Cel de care se spune cu Galoperul are niste gume cu patratele (avea Unimog odata) ...si se numeste Adiv6 ...ii gasesti pozele cand a rasturnat Galoperul la Impotmoliada :grin: (daca despre el e vb)

Link spre comentariu

@Alex_xxx

Ai avut Couragia (atentie, nu alt profil asemanator dar alta marca!!!) pe Samurai (masina usoara)? Ar fi interesant punctul tau de vedere cat mai obiectiv privind aceasta anvelopa dupa criteriile cu care am apreciat eu. In felul asta vom avea o analiza completa al acestui tip de anvelopa.

exact despre astea vorbesc.sunt cumparate de la delta.5x31/10,5/15 si 4x235/75/15.

http://img203.imageshack.us/img203/9452/imag0074ja.jpg

Link spre comentariu

No bun, vad ca ti-ai pus Couragia. Le-ai probat ...O parere despre ele ne spui si noua (una obiectiva)? :grin:

Link spre comentariu

No bun, vad ca ti-ai pus Couragia. Le-ai probat ...O parere despre ele ne spui si noua (una obiectiva)? :grin:

Pai dupa cum spuneam,pe asfalt nu sunt galagioase,in teren(in toate formele si compozitiile)sunt peste KM2,iar pe zapada dupa cum spuneam nu am apucat sa le testez.la franare pe ud si uscat se comporta ca orice mt.(dar datorita compusului mai moale al cauciucului) sunt peste cele resapate.

Cam atat pot spune.

Link spre comentariu

Bun. Ce inseamna "multumit"? Poti sa detaliezi? Multumit in raport cu ce?

Am facut si eu niste teste preliminare in teren. O sa le mai fac odata dupa care o sa pun filmuletele (nu aveam la mine nici un aparat foto sa prezinte "video" capacitatile acestor anvelope!

Link spre comentariu

Le-am testat preliminar in niste noroaie (putin inghetate ce-i drept, ca e frig la noi la Bucuresti) si zapada afanata. Pot spune ca descarca neasteptat de bine. Asa cum am zis mai sus la urmatorul post o sa incerc sa fac niste filmulete, dar sa se mai inmoaie putin afara noroiul... :wink: N-am incercat nimic sa testez alunecarea laterala. Intuiesc ca sunt ok (vezi crampoanele de pe mijloc) :grin: ...o sa fac probele ...si vom vedea ce si cum ...

LE - Milu, acum am vazut ca ai pus filmuletele ...:grin:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Profilul pare interesant.

Chiar sunt curios cum se comporta in timp la rulare pe asfalt si la performante in teren.

hmm, le-am testat eu. Pe asfalt , ca nivel de zgomot, sunt intre BF MT KM2 si Simex, deci destul de zgomotoase , iar in teren, sunt un pic sub KM2.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare