alex22_xxx Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. , iar in teren, sunt un pic sub KM2. Pe ce masina le-ati testat? Intreb deoarece eu am testat Couragia pe un Jimny,iar Km2-l pe Patrol si in namol(in aceleai situatii pe acelasi traseu)couragia s-a descurcat mai bine! Poate datorita greutati..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. pe masina 4x4 -Y61. Eu in ATV-eu cu volan nu prea incap.......:av ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. pe masina 4x4 -Y61. Eu in ATV-eu cu volan nu prea incap.......:av Poate era de ala de nu-i mergea blocantu,iar y61 fara blocant e mai slab decat atv-ul cu volan!:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pintilie Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Interesant, oare s-ar gasi si 31/15? Undeva mai aproape de Cj Ms? Sa le vad un pic! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi Delta Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Interesant, oare s-ar gasi si 31/15? Undeva mai aproape de Cj Ms? Sa le vad un pic! Da, exista si 31 x 10,5 R 15 . :h5 Pe roti ca sa poti ! Pajero 3,5/99 - Off, Outlander 2,0/07 - On = Mitsubishi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Urmariti punctajele de la testele astea http://www.4tuning.ro/tehnica-auto/anvelopele-de-iarna-testate-de-protectia-consumatorului-8520.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4Tuning.ro&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_27923 Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Urmariti punctajele de la testele astea http://www.4tuning.ro/tehnica-auto/anvelopele-de-iarna-testate-de-protectia-consumatorului-8520.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4Tuning.ro&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_27923 Cu tot respectul, tabelul ala ma face sa rad, ordinea ar cam trebui sa fie exact invers. Cum adica Federal ocupa locul 1 iar Bridgestone Bllizak locul 10 ??? :uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgd999 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. salut, ma bag si eu in discutie, deoarece am am 2 seturi pe 2 patroale k160 (235 si 31). Ambele luate de la delta-grup. Nu pot sa le compar decat cu niste simex - INSA de pe un Samurai. ambele patroale se descurca multumitor pe noroi. nu sunt excelente la alunecarea laterala dar pentru un novice ca mine... pe zapada afanata la fel ca la noroi. pe gheta sau zapada intarita, slab. pe sosea ok, mai ales daca le compari cu Simex-urile. pret... 500/buc versus BFG... :dr1 PATROL Y61 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 11, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Cam asa arata Federal Couragia 33 x 12.5 / 15 pe un Patrol inaltat. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. off-topic....Mai Yonutz...ala o fii pisica rosie...sa-o stapanesti sanatos:grin: NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 8, 2011 Autor Partajează Postat Mai 8, 2011 (editat) Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. @zoli Sarumana ...trebuie sa ma hotarasc ce tin ...HDJ-ul sau Patrolul ... :grin: Am fost azi dupa 3-4 zile de ploi abundente cu Tom cel incaltat cu Federaluri 33 x 12.5 R15 pe jante J10 ET-55 (Nissan Patrol Y60 scurt) sa-l testez la poligonul Impotmoliadei. Concluzia mea este urmatoarea (sper sa nu fiu subiectiv): Presiune in anvelope - 2 Atm. (nu m-am obosit sa o reduc ca ploua destul de tare) Pe drumul pana acolo, gropi mari pline de apa sleauri, urcare, coboare (dificultate mica): s-a descurcat exemplar existind tendinta pe o inclinare laterala sa se scurga putin (drumul era impracticabil total) ... am probat atat in 4H cat si in 4L. In 4H gumele se descarcau rapid ptr ca exista destula forta la roata si am urcat/coborat usurel fara avant si fara sa fortez masina. In gropanul poligon: nu am utilizat blocantul spate din dotare al masinii. Am urcat si am coborat cam peste tot exceptie facand malurile inalte, aceste fiind mult prea moi (un fel de patinoar). Aceeasi usoara instabilitate si greutate in controlul masinii se datora probabil balonului mult prea umflat si a greutatii masinii. Concluzie: gumele astea se descurca binisor in teren moale, descarca bine si nu rup aderanta decat acolo unde o rupe si simexul (personal m-am declarat multumit de achizie). Pe o scara de la 1 la 10 in care notam Simexul cu 10, corect am putea nota aceste gume cu nota 8. Un alt element pe care l-am remarcat: degeaba pui gume daca nu inalti putin masina si ii dai posibilitatea sa flexeze. In multe momente am simtit avantajul cm cu + din kitul de suspensie. Intotdeauna un amanunt important cred ca l-a constituit ca mai tot timpul am fost cu 3 roti pe sol. Imi pare rau ca nu am facut poze si/sau filme ptr ca timpul de afara colaborat cu timpul alocat acestei incercari (maxim o ora) nu mi-au permis sa fac asta. Din punctul meu de vedere consider experientul meu terminat si astept si alti colegi sa ne impartaseasca din experienta lor prin utilizarea acestor anvelope. Din ceea ce cunosc eu acest topic este "monitorizat" si alaturi de importator asteapta si producatorul parerea voastra (feedbackul utilizatorului indiferent ca e rau sau bun), a celor care folositi aceste anvelope. Editat Mai 8, 2011 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreiflp Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Salut,mi-am pus si eu gume Federal Couragia M/T 235/75/15 pe o vitara(cu presiune 1.8 ca cu 2 scutura prea tare :D) si tin sa va spun ca sunt foarte incantat de ele,in noroi se descarca foarte frumos si repede si am reusit sa trec cu ele prin niste noroaie destul de amenintatoare,pe zapada afanata am fost surprins cum pe 2H nici cum nu rupeau aderenta (poate si din cauza puterii scazute a motorului),pe asfalt sunt zgomotoase dar in limita bunului simt, adica vitara fiind cu prelata pot sa zic ca nu se aude huruind foarte tare.Le recomand sunt foarte multumit de ele,sper sa nu ma dezamageasca pe viitor.Salut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 9, 2011 Autor Partajează Postat Mai 9, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Cu mastodontii nostri (2to+) nu poti sa mergi pe asfalt mai tare daca nu faci presiune mai mare in roti. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefan79 Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 (editat) Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Am folosit in prima etapa a Campionatului National de Off Road, etapa de la Bucovina un set de anvelope Federal Couragia profil MT pus la dispozitie de catre Delta Grup. Masina a fost "incaltata" cu anvelope cu dimensiunea de 31 10,5 15. Pot spune ca au avut un comportament mai mult decat ok. Am mers pe sosea pana la Gura Humorului iar zgomotul la rulare a fost nesemnificativ fata de alte anvelope testate. In teren au o aderenta buna si descarca destul de repede fara a fi nevoie de o turatie foarte mare. Presiunea a fost de 2 bar si nu am simtit nevoia de a o reduce. Nu am dejantat iar anvelopele au avut un comportament foarte bun la impactul cu diversele obstacole...radacini, bolovani etc. Concluzia...am sa folosesc in urmatoarea etapa, la Targu Mures tot Federal Couragia. Multumesc Delta! [ATTACH=CONFIG]106653[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]106652[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]106654[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]106655[/ATTACH] Editat Iunie 9, 2011 de stefan79 www.singapura-cat.ro T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. salutare feedback in legatura cu federal couragia 205 80 R16 utilizate pe un Duster la TAT 2011 cu o presiune de 2.4 reszultatul a fost 2 jenti facute praf iar dpdv descarcare in noroi parerea mea personala este ca sunt ca praf.(ma refer la acel noroi lipicios) in legatura cu accelerarea freanarea pe teren uscat sau asfalt stau bine iar pretul...ok Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 (editat) Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. "Noroi lipicios"............ma intreb ce gume MT ar fi stare sa-l descarce convenabil...... Editat Iulie 23, 2011 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefan79 Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. salutare feedback in legatura cu federal couragia 205 80 R16 utilizate pe un Duster la TAT 2011 cu o presiune de 2.4 reszultatul a fost 2 jenti facute praf iar dpdv descarcare in noroi parerea mea personala este ca sunt ca praf.(ma refer la acel noroi lipicios) in legatura cu accelerarea freanarea pe teren uscat sau asfalt stau bine iar pretul...ok Presiunea imi pare enorma. Eu cu presiune 2 nu am avut probleme legate de descarcare sau aderenta. Legat de jenti...nu au legatura cu guma... Din poza de pe FB imi pare ca anvelopa era ok... Bine, nu le poti compara cu anvelopele cu profil extrem. Sincer...nu isi prea aveau locul la TAT... www.singapura-cat.ro T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 (editat) Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. pai am mers pe specificatiile tehnice oferite de constructor care recomada o presiune de acest gen,si eu cred ca era putin cam mare dar...am zis sa mergem ca la carte,intradevar anvelopa nu avea nimic si nici nu am ramas cu ele in brate datorita camerelor pe care le aveam in interior altfel...ramaneam si acum prin paduri pe acolo:) vroiam sa spun mai sus ca am incercat la TAT 2 tipuri de anvelope,profil simex si Couragia la Couragia au rezultat 2 jenti praf iar la Simex nici macar nu au fost atinse,precizez ca in simex am lucrat initial cu 1,2 presiune dar ulterior datorita instabilitatii am urcat la 1,6 unde conside eu ca sa comportat cel mai bine...e drept e parere personala si doar atat:grin: intradevar nici un MT nu va descarca noroiul ca un simex dar aici vorbim de lucruri diferite, ce vreau eu sa spun este defapt o impartasire a informatiilor si experientei pe care am avut-o cu aceste gume,iar pentru un off de genul 80%sosea si 20% teren sunt excelente pentru un Duster sau o Niva dar pentru altceva nu ma pot pronunta,pot sa spun ca se comporta boarte bine pe teren spart cum il numesc eu si ma refer aici la spartura de piatra nu mai mare ca pumnul si la radacini si mers prin sleauri,datorita ranforsarii laterale pe care o poseda sunt ceva intre un pneu normal ci un C nu stiu cum sa le numesc:grin: in rest...sunt pareri proprii si personale ale fiecaruia,mai pot adauga ca pe iarba uda si frunzis sub forma de strat si umed ...nu prea e stabila masina si are tendinta de alunecare dar cum prinde putin teren mai moale se agata binisor. Presiunea imi pare enorma. Eu cu presiune 2 nu am avut probleme legate de descarcare sau aderenta. Legat de jenti...nu au legatura cu guma... Din poza de pe FB imi pare ca anvelopa era ok... Bine, nu le poti compara cu anvelopele cu profil extrem. Sincer...nu isi prea aveau locul la TAT... pai dupa ce am constatat cele intamplate:) a doua zi am optat pentru vechile simex-uri de le aveam cu noi de rezerva, motivul schmbarii si incercarii lor a fost datorita greutatea lor mica fiind niste gume noi nu resapate,ca diferenta de masa intre ele pot sa spun ca ajunge la 12 kg ceea ce adunat si inmultit reies 60 de kg masa mai putin fata de simex-uri:al.Asta a fost rationamentul utilizarii lor,dar...tot "vechiturile" de simex au fost mai utile :) in ciuda greutatii mari Editat Iulie 24, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefan79 Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Nu pot fi in niciun caz comparate gumele cu profil MT cu cele cu profil "Simex". Am mers cu Federal inclusiv cu presiune de 0.8. Nu am dejantat, nu am rupt anvelopa si nici in noroi nu am ramas. Orice MT ai folosi (Federal, BFG, Marhsal etc) nu iti va descarca ca un Simex sau altele de genul... O sa le mai testez si acum la Buzau. (mai schimbam acolo impresii) De camere nu am stiut :ha: www.singapura-cat.ro T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Presiunea imi pare enorma. Eu cu presiune 2 nu am avut probleme legate de descarcare sau aderenta. Legat de jenti...nu au legatura cu guma... Din poza de pe FB imi pare ca anvelopa era ok... Bine, nu le poti compara cu anvelopele cu profil extrem. Sincer...nu isi prea aveau locul la TAT... pai dupa ce am constatat cele intamplate:) a doua zi am optat pentru vechile simex-uri de le aveam cu noi de rezerva, motivul schmbarii si incercarii lor a fost datorita greutatea lor mica fiind niste gume noi nu resapate,ca diferenta de masa intre ele pot sa spun ca ajunge la 12 kg ceea ce adunat si inmultit reies 60 de kg masa mai putin fata de simex-uri:al.Asta a fost rationamentul utilizarii lor,dar...tot "vechiturile" de simex au fost mai utile :) in ciuda greutatii mari Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Nu pot fi in niciun caz comparate gumele cu profil MT cu cele cu profil "Simex". Am mers cu Federal inclusiv cu presiune de 0.8. Nu am dejantat, nu am rupt anvelopa si nici in noroi nu am ramas. Orice MT ai folosi (Federal, BFG, Marhsal etc) nu iti va descarca ca un Simex sau altele de genul... O sa le mai testez si acum la Buzau. clar niciodata nu va descarca MT-ul ca un simex asta e clar :grin: ca parere personala si ca alegere de pneuri asi face-o pentru exact ce am zis mai sus: un Duster sau o Niva cu o pondere de 20-25% teren sunt excelente si nu necesita inaltari sau decupari pe masini, nu freaca pe dedesubt...cemai sunt ok pentru asa ceva parerea mea dar eu am ceva mai multe asteptari de la ele poate deaia am fost putin cam dezamagit de cum a fost la Deva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. E greu sa poti compara mere cu pere. Jantele cred ca le-ai distrus ptr ca erau mult prea late ptr anvelopele alea. E greu ca o orice guma de tip MT cu 2.4 in ea sa "muste" bine terenul ... Trebuie doar sa-i gasesti "punctul de compromis" sa lucreze la cote maxime...adica presiunea corespunzatoare ...raportata desigur la greutatea masinii ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zimbrul Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Eu am jenti late pe Wrangler si am 33x12.5x15, si dupa multi km de offroad atat la prietenesti cat si in campionat, pot spune ca sunt foarte multumit de Federal Couragia, e adevarat ca am mers cu 1.6 presiune. Descarca bine, se comporta excelent la inclinarile laterale, iar pe asfalt am facut mai bine de 1000k si ... pot spune ca sunt chiar linistite fata de Cooper AT (vechile gume). Prostii de genul am spart janta din cauza gumei ... chiar nu isi au rostul Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele SALVAMONT Predeal Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Tinand cont ca nu toti suntem N.Lauda sau P.Cristea asta nu da dreptul nimanui de a jigni in stanga si in dreapta mai ales ca devenim off topic si ne indepartam de la subiectul initial. Yonutz inclin sa iti dau dreptate dar am folosit jentile de serie de pe masini la care am montat doar guma deci...inclin catre varianta ta de explicatie din pacate alte jenti de dimensiuni mai mici nu am pentru incercari Acum sa revin pentru Zimbru, felicitarile mele inseamna ca tu ai gasit anvelopa cea mai buna pentru tine, daca citeai tot ce am spus eu despre anvelopa vedeai si ce dimensiuni si ce presiune am folosit, iar ca o intrebare zimi te rog din experienta ta in prietenesti si in campionat cam care e motivul pentru care 2 jenti le strici pe exact acelasi traseu pe care dupa fix 5 secune vine cea dea doua masina si nu pateste nimic? Yonut mi-a dat o explicatie tu ce imi poti spune tehnic?no ofence dar e o discutie tehnica aici daca vrei sa discutam calitatile piesei dintre volan si scaun facem topic separat daca nu exista deja iar despre """Prostii de genul am spart janta din cauza gumei ... chiar nu isi au rostul""" o voi ignora in spiritul serios al topicului si nu a da curs frustrarilor personale ale unora. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: Federal Couragia - o anvelopa MT aparent necunoscuta. Dan, e o leaca mai impulsiv ... dar nu cred ca vrut sa deplaseze firul discutiei spre una "tumultoasa" ... Spunea ca spartul jantei nu are treaba cu anvelopa. De fapt are ... Dar tine numai de proportia latimii janta / anvelopa. Ca o regula ...sa nu mai rupi jante. Pe jante cu latimea de 5-6J pui anvelope cu latimea de minim 9.50 Pe jante cu latimea de 7J pui anvelope cu latimea de minim 10.50 Pe jante cu latimea de 8J pui anvelope cu latimea de minim 11.00 Pe jante cu latimea de 9J pui anvelope cu latimea de minim 11.50 Pe jante cu latimea de 10J pui anvelope cu latimea de minim 12.50 In felul asta talonul anvelopei iesit in afara iti va feri janta de lovituri pe buza exceptie facand cazurile cand contactul cu un corp contondent exista direct pe partea centrala a jantei. Reglatul presiunii in anvelopa il faci dupa greutatea masinii...La o masina usoara (pana in 1.8to) te duci cu presiunea in 1.2-1.3 atm sau chiar mai jos. La o masina grea (peste 2to) te duci cu presiunea undeva la 1.4-1.6. Se poate merge si cu presiune mai mica dar ptr a scapa de riscul dejantarii pui bedlockuri exterioare (cercurile metalice care se prind cu suruburi pe jante si fixeaza anvelopa intre ele si janta). Ptr a putea atasa aceste "cercuri" jantele trebuie modificate (trebuie taiata buza tesita si sudata o rama de care se va prinde cercul) Mai exista si bedlockuri interioare ... dar sunt mult mai practice cele de mai sus. Din ce au scris colegii mai sus ...ca au mers cu Couragia pe pana si nu s-a distrus guma (aici trebuie sa fim atenti ca nu la toate gumele cu care se merge cu presiune joasa in ele elementul supus stresului mecanic cel mai mult in acest caz - talonul, sunt recomandate ptr a incerca acest procedeu)...inclin sa cred ca Federalul, o guma de anduranta ar putea fi o guma potrivita ptr procedeul mai sus descris. Bafta si asteptam si alte opinii critice sau nu de la alti domni care si-au achizitionat acest tip de anvelopa. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate