Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Erori vitezometru

dcosmin

Postări Recomandate

M-am gandit sa deschid acest thread pentru ca eu am alte gume decat stock pe masina. Drept urmare la 235 75 15 este diferenta fata de 195 80 15 de 2 cm . ( la inaltime).

Asadar mi-am zis sa vedem care e diferenta fata de viteza reala aratata de vitezometru si implicit de odometru.

Din cate am inteles o recalibrare a ceasurilor e prea complicata asa ca doresc sa calculez babeste ca sa pot sa ii fac si un consum la cazan. :old

le: dupa calculele mele ar fi in plus la o rotatie de roata cca 12 cm parcursi . Asta daca matematica de clasa a9a nu m-a batut la calcule :grin:

L= 2piR unde pi e 3.14

Editat de dcosmin
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Erori vitezometru

Sunt destule site-uri unde iti zice eroarea in functie de gumele pe care le pui. Eu am 225/70/15 si cat arata ceasul arata si gps-ul. Exact la fel.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Eu la 100 pe bord am 90-92 pe GPS. Eroarea e constanta si proportionala, cca 8-10%, la orice viteza.

Am gume 195/80/15, deci stock. Cred ca eroarea e din alta parte, undeva la electronica poate.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Toate masinile au "eroare din fabrica" adica arata pe ceasul vitezometrului mai putin decat viteza reala de deplasare.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

ceasurile de bord (toate) sunt ORIENTATIVE asta scrie cam in toate manualele de utilizare ale autovehiculelor...nu sunt precise nu sunt facute sa fie precise .....as vrea sa vad un posesor care se uita ca o pisica la ceasul de temp de apa...( acul sta la mijlocul indicatorului batut in cuie desi temp apei oscileaza cam 10 15 grade real ) in cazul vitezometrului ar trebui sa calibreze indicatorul pt fiecare producator de gume ....exista diferente mici ce e drept dar exista intre gumele de aceeasi dimensiune de la producatori diferiti....si unde mai pui ca gumele se uzeaza

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare