dcosmin Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 (editat) M-am gandit sa deschid acest thread pentru ca eu am alte gume decat stock pe masina. Drept urmare la 235 75 15 este diferenta fata de 195 80 15 de 2 cm . ( la inaltime). Asadar mi-am zis sa vedem care e diferenta fata de viteza reala aratata de vitezometru si implicit de odometru. Din cate am inteles o recalibrare a ceasurilor e prea complicata asa ca doresc sa calculez babeste ca sa pot sa ii fac si un consum la cazan. :old le: dupa calculele mele ar fi in plus la o rotatie de roata cca 12 cm parcursi . Asta daca matematica de clasa a9a nu m-a batut la calcule :grin: L= 2piR unde pi e 3.14 Editat Ianuarie 26, 2011 de dcosmin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Erori vitezometru Sunt destule site-uri unde iti zice eroarea in functie de gumele pe care le pui. Eu am 225/70/15 si cat arata ceasul arata si gps-ul. Exact la fel. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Erori vitezometru Pai tie iti arata la fel pentru ca ce ai tu este echivalent cu 195 80 15. Dar pentru 235 75 15 este o eroare de vreo 5% din calculele mele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan CHIRIAC Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Erori vitezometru http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html ARO 244, an 1997, motor L25 ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Erori vitezometru Asta imi spune un calculator de anvelope: Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Erori vitezometru danke. deci la 100 am 106 real. Si parcurg cu 6 km mai mult decat imi arata jurnalierul. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Erori vitezometru Eu la 100 pe bord am 90-92 pe GPS. Eroarea e constanta si proportionala, cca 8-10%, la orice viteza. Am gume 195/80/15, deci stock. Cred ca eroarea e din alta parte, undeva la electronica poate. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Erori vitezometru pai oricum masina are eroare din fabrica . Probabil cu rotile astea mai inalte indica real vitezometrul . Ceva de genul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Re: Erori vitezometru Cu 235/75/15 arata ca pe gps. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Re: Erori vitezometru Toate masinile au "eroare din fabrica" adica arata pe ceasul vitezometrului mai putin decat viteza reala de deplasare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Re: Erori vitezometru ceasurile de bord (toate) sunt ORIENTATIVE asta scrie cam in toate manualele de utilizare ale autovehiculelor...nu sunt precise nu sunt facute sa fie precise .....as vrea sa vad un posesor care se uita ca o pisica la ceasul de temp de apa...( acul sta la mijlocul indicatorului batut in cuie desi temp apei oscileaza cam 10 15 grade real ) in cazul vitezometrului ar trebui sa calibreze indicatorul pt fiecare producator de gume ....exista diferente mici ce e drept dar exista intre gumele de aceeasi dimensiune de la producatori diferiti....si unde mai pui ca gumele se uzeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate