turtita Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 am fost cu jimny sambata pe langa Braila...la o vanatoare...s-a comportat excelent pe camp cu zapada si noroi...dar pe sosea...unde erau zone cu zapada inghetata...fugea spatele ca dracu...chiar si cu tractiunea 4x4 cuplata...anvelope pe spate Wrangler radial M+S si pe fata altceva...nu mai stiu sigur...se poate sa fie de la anvelope? ce ma sfatuiti? multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Derapaj spate Jimny ? Daca zapada era si batatorita, nu doar inghetata, asa cum ai zis, ti-ar fi trebuie gume cu tinte/cuie, pt ca nici o guma nu face fata la gheata..... Pe de alta parte , daca gumele de pe fata erau de strada, clar fata n-avea cum sa ajute de nici o culoare......Daca erau si pe fata gume tot M+S, ar fi fost mai stabila...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Derapaj spate Jimny ? 100% este de la anvelope. Jimny este un part time 4wd, adica 50/50. In 4x4 pe asfalt in afara nu iti recomand sa mergi, decat daca nu poti inainte in 2wd. Atfel in curbe mai ales la viteza apare caracterul subvirator, adica masina o ia in fata, tu invarti de volan dar nimic, impinge de bot, ca si la masiniile cu tractiune fata, daca te ia prin susprindere tine acceleratia calcata, iar cu stangul apasa progesiv pedala de frana, masina o sa inceapa sa o ia in directia dorita. Faptul ca a supravirat(fuge de spate) apare de obicei in 2wd, in 4wd a aparut datorita diferentelor de aderenta dintre puntea fata/spate. Sau poate incercai sa faci vreun "scandinavian flick" :ha: atunci inteleg. Am mers cu jimny pe zapada si e foarte ok. Astral are dreptate, pune 4 gume la fel si o sa se schimbe situatia, nu uita, nu numai profilul conteaza ci si dimensiunea si compozitia cauciucului. Oricum sistemul asta primitiv de 4wd isi arata partiile negative pe sosea, daca aveam la suzi-ri un diferential central era alta viata. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
turtita Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Derapaj spate Jimny ? sigur asa este...in fata era o Niva cu anvelope de iarna si mergea bine bine. Ma gandesc sa cumpar anvelope de iarna...si sa-i pun si flanse de 32...pentru mai multa stabilitate pe sosea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Derapaj spate Jimny ? Daca gresesc sa imi fie cu iertare si sa nu imi sara colegii de forum in cap, dar din cate stiam eu niva are diferential central si asta ajuta considerabil. Dar oricum schimba gumele si pune 4 la fel si vezi dupa cum se comporta. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Re: Derapaj spate Jimny ? Asa e roly, Niva are diferential central. Supravirarea mai poate sa apara in cazul in care iei brusc de volan, chiar si in cazul in care ai 4 anvelope de iarna bune si profil identic. Asta se intimpla tot din cauza lipsei diferentialului central. In curbe, spatele are o traictorie mai scurta si tina sa "corecteze" fugind in exteriorul curbei. Later edit: asa cum s-a zis deja, pe gheata iti cam trebuie anvelope cu tinte pentru ca orice anvelopa, cit de buna ar fi nu mai face fata. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate