Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor: vreau sa vopsesc!

Levo

Postări Recomandate

Mi-am luat un minimodel de Patrol (multumita lui Pepi :grin: )

Vreau sa-i vopsesc hard topul in negru. Ce posibilitati am? hard topul e facut din plastic.

Eu m-am gandit la vopsea-spray (normala, pt masini+diverse, nu special pt minimodele). Exista posibilitati mai bune? Care vopsea e cea mai buna in situatia asta?

Poze pe siteul meu :grin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor: vreau sa vopsesc!

Mi-am luat un minimodel de Patrol (multumita lui Pepi :grin: )

Vreau sa-i vopsesc hard topul in negru. Ce posibilitati am? hard topul e facut din plastic.

Eu m-am gandit la vopsea-spray (normala, pt masini+diverse, nu special pt minimodele). Exista posibilitati mai bune? Care vopsea e cea mai buna in situatia asta?

Poze pe siteul meu :grin:

Este spray mat negru special pentru barele de masina din plastic.

Link spre comentariu

Ce fel de plastic? Pe cele din gama poliolefinelor nu prea o sa le poti vopsi. Pentru altele iti trebe un primer, un fel de grund de ancorare, etc. Tine treaba cu sprayul daca dupa vopsire pui masina in vitrina si nu te mai atingi de ea.
Do everything prepared!
Link spre comentariu

Cam nasoala treaba, probabil ca ai dreptate, Miron si nu o sa prinda. Este altfel decat bara de plastic. E putin mai moale (elastic) si mai lucios. Imi era frica de chestia asta cu grundul. Daca pui mai multe straturi de chestii, dispar detaliile. Astfel insa e uratel hard topul.

Poate o sa incerc cu folie...

Link spre comentariu

Lucrez cu plasticurile astea de mai bine de 10 ani, din ce ai descris n-ai ce face este polietilena care nu are in momentul de fata nici o vopsea 100% garantata. Varianta cea mai buna este o vopsea pe baza de acetona (nu ma intreba nu stiu unde se gaseste). Problema este de aderenta odata si pe cealalta parte dilatare termica care ajunge la 5-6% pe un interval de 50 C

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Daca vrei negru-mat, din cate stiu vopselele care le vand cei de la Modelism (reclama in revista) sunt ale dracului de mate ... desi recunosc ca n-am mai folosit de cativa ani (de fapt, exact din cauza asta) N-ar trebui sa fie mai scump de 1 Euro/borcanel, si din experienta mea, "prind" pe o groaza de tipuri de plastic.

Daca e plastic, foloseste vopsele speciale pt asta, lasa vopselele de masina. Revell, ModelMaster cred ca gasesti la Revell Shop (desi sunt cam ciobani). Daca vrei, iti pot aduce marci de vopsele de modelism mai greu de gasit in Romania.

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

Miron are dreptate. Am multe minimodele si stiu ca nu e acelasi tip de plastic. Problema cu Model Master si Revell este ca imi trebui si compresor si pistol si tot sa vopsesc. In rest am vazut si in Cluj deci se poate gasi. Mai devreme sau mai tarziu o sa ajung sa-mi iau accesoriile astea oricum, ce-i drept....

Cred ca cel mai bine e cu folie in cazul acesta. Chiar si daca iese nasol, o dau jos si gata, nu se vede.

Sa ma chinuiesc cu vopsea, sa ma enervez degeaba, nu cred ca merita. Si lasa si urme, probabil...

Link spre comentariu

Miron are dreptate. Am multe minimodele si stiu ca nu e acelasi tip de plastic. Problema cu Model Master si Revell este ca imi trebui si compresor si pistol si tot sa vopsesc. In rest am vazut si in Cluj deci se poate gasi. Mai devreme sau mai tarziu o sa ajung sa-mi iau accesoriile astea oricum, ce-i drept....

Cred ca cel mai bine e cu folie in cazul acesta. Chiar si daca iese nasol, o dau jos si gata, nu se vede.

Sa ma chinuiesc cu vopsea, sa ma enervez degeaba, nu cred ca merita. Si lasa si urme, probabil...

Pt Revell Si MM ai nevoie de aerograf doar daca cumperi vopsele pt aerograf. au si pt pensula :hm :hm :hm

Si serios vb, vopseaua celor de la modelism e dubioasa rau, si sunt convins ca adera la plasticul ala de rahat. Intreaba-i, daca nu esti sigur.

Cat despre Testors ... sefule, mai sunt si studenti care daca au trecut de la Modelism la Revell isi fac doua randuri de cruci ... nu toti avem imprimanta color performanta :ha:

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

nu-ti trebuie neaparat compresor. se gasesc canistre de aer comprimat. n-au forta unui compresor dar sunt suficiente. 40 de lei la Hanul cu Tei, langa arhitectura...

LE: am uitat ca esti din cluj :) oricum. e valabila treaba

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

Vizitator Figo

plastic

Levo, nu ma pot abtzine !!!! :-P :-P :-P :-P

pune mashinutza linga o toyota si o sa se inegreasca singura ...

............ de ciuda ! :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

Pt Revell Si MM ai nevoie de aerograf doar daca cumperi vopsele pt aerograf. au si pt pensula :hm :hm :hm

Si serios vb, vopseaua celor de la modelism e dubioasa rau, si sunt convins ca adera la plasticul ala de rahat. Intreaba-i, daca nu esti sigur.

Cat despre Testors ... sefule, mai sunt si studenti care daca au trecut de la Modelism la Revell isi fac doua randuri de cruci ... nu toti avem imprimanta color performanta :ha:

Vreau sa fie perfect vopsitul. O sa incerc sa vopsesc cu grund (pt plastic) si vad rezultatul. Cred ca o sa vorbesc totusi cu cei de la modelism cu totul ca nu pot exmprima exact cum este materialul. tre sa-l vezi sa stii.

Masina nu va fi modificata ca imi place asa si am vazut vara asta ce poate, stock. Urmeaza sa-i montez arcuri noi pe fata, sa modific bull-barul, eventual sa vopsesc hard topul. O sa incerc si niste roti de off road.

Mersi de sfaturi (si de atmosfera, Figo :-P )

Link spre comentariu

Cum e mai bine sa vopsesc?

Doua straturi de grund nu ajuta, nu? Doua straturi de vopsea? Sau grund, vopsea, grund? sau cel mai bine e un strat din fiecare?

Vb de situatia asta specifica, avand plasticul acela... special... sa zic asa...

Nu am vopsit asa in viata mea :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare