Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

despre cardane...

alex44

Postări Recomandate

salut!

poate ma ajuta si pe mine cineva cu cateva lamuriri, si de asemni poate ii ajut si eu pe altii sa nu faca ce am facut eu :old:

- cand am dat reductorul jos, am zis sa dau si cardananele sa le fac o gresare:toate bune si frumoase doar ca nu am fost atent si partile mici de la cardane, unde intra culisanta le-am inversat fata-spate si mi-am dat seama abia dupa 2-3 saptamani....asa ca mare grija; de asemeni ele au o singura pozitie in care ar trebuie montate, ca dee nu degeaba au echilibrabi pe ele - dar si asta am aflato cam tarziu, si oarecum pe pielea mea.

- cam care este jocul normal pe care trebuie sa il aiba o culisanta? cand incercam sa aflam daca are sau nu joc.

- am suspendat masina de 3 roti pentru a-mi da seama daca am o problema la reductor, si am observat ca la socuri, probabil datorita faptului ca se misca puntea spate, cardanul spate are si o miscare in sus-jos pe verticala in dreptul culisantei, este normala???sau e datorata jocului? dupa cum gandesc eu cand se misca puntea ar trebui sa culiseze cardanul pe acelasi ax, nu sa para ca e dezaxat, nu?

- stie cineva unde se pot rectifica cardanele? si mai ales un cost aproximativ?

mersi!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: despre cardane...

cardanele se pot reconditiona...dar costa.....

le poti reconditiona la RUNE sau La COMPA....

ca uiti sa gresezi o cruce si se stric...nu-i bai....nu costa mult ...in schimb daca uzezi o culisanta...aia costa....

de aceea eu imi gresez masina lunar...sau vara cand ma joc mai mult prin apa si noroi...dupa fiecare iesire

Link spre comentariu

Sa inteleg ca ai pus cardanele invers?Adica cu fata in spate, sau invers.Era sa o fac si eu odata.

Miscarea pe verticala a cardanului se datoreaza tendintei puntii spate de a se roti in jurul axei sale.Asta inseamna ca ai bridele de la arcuri slabite, sau mai degraba ti s-au deformat(rotunjit) talpicile pe care sprijina foile de arc.Asa ca verifica lucrurile astea.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca ai pus cardanele invers?Adica cu fata in spate, sau invers.Era sa o fac si eu odata.

Miscarea pe verticala a cardanului se datoreaza tendintei puntii spate de a se roti in jurul axei sale.Asta inseamna ca ai bridele de la arcuri slabite, sau mai degraba ti s-au deformat(rotunjit) talpicile pe care sprijina foile de arc.Asa ca verifica lucrurile astea.

doar capetele mici de la cardane le-am inversat.....si le-am pus si cu fata in spate, in sensul ca culisanta - partea mica de la cardan era inspre punte. \ulterior am vazut pe net ca partile mici ale cardanelor se prind spre reductor...si asa facut acum.

dar totusi, cand cardanul este pe masina, sau jos, trebuie sa aiba un pic de joc, sau trebuie sa fie "tapan" ?

Link spre comentariu

Fara joc in culisanta ( nu trebuie sa se fringa sau sa clampane culisanta )

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Dar cardanele fara gresoare cum se greseaza totusi? Nu rideti va rog ca nici cei de la un service dedicat n-au stiut.

Simplu. Nu se greseaza. N-au gresor, sunt "sigilate", capsulate, cu vaselina de fabrica. Se uzeaza aia, se uzeaza si crucea, se schimba cu una noua. Marketing... Altfel ar da faliment industria crucilor cardanice daca ar fi lifetime waranty.

Legat de jocul crucilor, ideal e sa fie tzepene. Practic, capata oaresice joc, daca nu la montaj, imediat dupa. Insa daca e mic, nesimnificativ, e ok. Mai rau cand devine mai mare si clantane, mai sare o pastile, mai toceste/rupe o ureche...

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare