avolocaru Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Asa cum se stie, a fost furata masina unui coleg de pe forum. Relativ la acest subiect am sa va povestesc si eu o intamplare. Intr-o dimineata trec pe langa un grup 5-6 oameni, din care unul se tot itea prin fereastra unei masini, alti doi parca "stateau de 6" iar restul pareau nepasatori. Parea scena perfecta pt un furt auto, mai ales ca atunci cand am aparut dintr-o data toti aveau o alta treaba. Ma indepartez nepasator dar sun la 112. In scurt timp se aude o masina de politie venind, cu semnale luminoase se acustice in functiune. De la distanta vad cum politia schimba doua vorbe si apoi pleaca in irectia in care ma aflam. Eu astept. Sunt oprit si luat la intrebari ca " ce faci domle, nu ai ocupatie, ce te-a apucat sa suni la 112, oamenii sunt angajatii proprietarului" Urmeaza un schib de replici despre cum si ce datorii avem fiecare etc etc. Revenind la titlu, nu credeti ca am putea organiza o petitie prin care sa cerem inasprirea pedepselor pentru infractiuni ce aduc atingere drecta unei persoane? cum ar fi: jaful, furtul calificat, violul, tentativa de omor si crima etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: Marirea pedepselor pentru diverse infractiuni No offence......asta e o discutie care n-are ce cauta la Dep.Juridic pt ca e doar o propunere, nu ne lumineaza cu nimic, nu aflam nimic ce ne-ar putea trebui....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: Marirea pedepselor pentru diverse infractiuni Ok, m-am gandit initial la "diverse" dar din exes de zel... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: Marirea pedepselor pentru diverse infractiuni nu poti sa modifici asa usor cuantumul pedepselor nu aia e problema ci modul in care isi face treaba politia si cat de mult se implica, cat este de corecta...politia e problema si atat iti spun eu, un furt in flagrant ar fi trebuit trata serios, legitimarea persoanelor, contactarea propietarului daca e posibil, retinerea datelor celor legitimati si apoi daca era infractiune dati in urmarire generala concomitent cu inceperea cercetarilor penal in baza procesului verbal de constatare a politistului in serviciu FARA PLANGERE PREALABILA, adica daca proprietarul declara ca nu ii cunostea si nu trebuia sa fie nimeni acolo, si daca nu depunea plangere, fapta era furt si se incepe urmarirea penala din oficiu POLITIA E PROBLEMA forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: Marirea pedepselor pentru diverse infractiuni Stiu, am subliniat si eu ca politia este o problema. Totusi si pedepsele sunt prea mici, pentru infractiunile cu premeditare. Vine unu' iti infinge un cutit in piept, daca ai noroc si te gaseste cineva si scapi, este bagat la tentativa de omor ceea ce nu mi se pare corect pt ca el fapta a comis-o. Faptul ca victima scapa nu-i sterge intenti concrtizata in realitate. Exemplul se extinde si la alte infractiuni. Problema este ca faptasul scapa si-ti ofera un sentiment de nesiguranta, acesta oricand putand sa vina sa se razbune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jidanu Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: Marirea pedepselor pentru diverse infractiuni Daaaa,politia e problema ......... de justitie ati auzit? de pasii care trebuiesc facuti dupa prinderea in flagrant? de parea politistilor care dupa zile si luni de munca pe teren sa finalizeze un caz ajung sa fie sfidati de hotii pusi in libertate in ziua in care au fost prezentati instantei dupa prinderea in flagrant pe motiv ca ,,nu prezinta pericol public''? haideti sa nu fim meschini si sa vedem lucrurile in profunzime ,nu mai asociati toti politistii cu cei care se bucura de 50 de lei cand te trag pe dreapta. E usor sa arunci cu noroi in oameni a caror munca multi nu o cunosc.Vorbiti de cazuri concrete nu mai generalizati.Ar fi multe de spus dar nu este locul. DACA AM SUPARAT PE CINEVA IMI CER SCUZE Hyundai Galloper 2500 Intercooler SWB Soricar 4x4 LWB ''Lache" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: Marirea pedepselor pentru diverse infractiuni Nu cred ca vb aici de suparare. Eu am avut mai multe evenimente neplacute in ceea ce priveste Politia Romana. Am fost implicat intr-o altercatie, mai exact am fost atacat de niste nemernici, am avut un martor. Politia nu s-a interesat prea mult de acest martor desi eu am dat toate datele pt a fi gasit, mai exact numarul masinii sale. Martorul a dat o declaratie numai dupa ce mi-am angajat un avocat care l-a gasit. Apoi cineva mi-a luat un caine care iesise din curte. Am fost la politie si au spus ca nu-i intereseaza, apoi am facut investigatii pe cont propriu si m-am dus cu adresa exacta unde se afla acesta. Tot nu le-a pasat de aceasta problema. M-am descurcat singur. Mai am si alte exemple. Cu mici exceptii Politia Romana este corupta pana in maduva oaselor. Desigur este si o problema de sistem dar sistemul este facut de oameni. Eu in principiu mi-as dori inasprirea pedpselor pt orice fapta antisociala, si in mod special pe acelea care aduc atingre directa unei alte persoane. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate