Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dacia Duster, marire putere de la 110 CP la 139 CP sau chiar 143 CP

Max

Postări Recomandate

Se poate face , cu costuri relativ reduse, marire de putere la Dacia Duster de la 110 cai la 139 sau 143 de cai.

Nu e rea deloc o asemenea diferenta de putere la un Duster. Mai ales is la diferenta de cuplu de la 240 Nm pana la 321 Nm.

E vorba de o solutie de ciptunning comercializata in Germania.

http://www.racechip.de/racechip-chiptuning/Dacia-Duster-1-5-dCi-110-FAP-3845-r.html

duster.jpg.d27c01302fc673df5d60eb56f69306ce.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dacia Duster, marire putere de la 110 CP la 139 CP sau chiar 143 CP

Tare chestia si nici nu costa mult dar totusi nu cam fortat pe urma motoru el avand doar 1.5 l

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Tare chestia si nici nu costa mult dar totusi nu cam fortat pe urma motoru el avand doar 1.5 l

Ba da. Sunt convins ca va scurta viata motorului dar pana la urma depinde cum o "calci". Daca mergi normal, omeneste si iti folosesti puterea suplimentara numai cand e cazul, de exemplu la depasiri, eu zic ca motorul merge mult si bine.

In condusul stil racing nu te tine mult nici motorul fara chiptunning.

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

am avut ocazia sa vad un motor 1.5DCi desfacut bucati , sunt atat comprimate pistoanele incat mi se pare si 85cp mult pentru el .

Nu vad o initiativa buna dar e optional , fiecare face ce vrea cu acaretul .

Link spre comentariu

Ba da. Sunt convins ca va scurta viata motorului dar pana la urma depinde cum o "calci". Daca mergi normal, omeneste si iti folosesti puterea suplimentara numai cand e cazul, de exemplu la depasiri, eu zic ca motorul merge mult si bine.

In condusul stil racing nu te tine mult nici motorul fara chiptunning.

cat ar putea scurta viata motorului asa de curios daca poate sa ne spuna cineva .

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

Cineva care resofta diverse modele de masini spunea ca daca un motor normal ar duce cam 500.000 km, cu chip sau resoftat ar duce cam 450.000. Parerea mea este ca totul depinde de cum il exploatezi si intretii.

Totusi un motor din fabrica este setat sa ofere cu aproximativ 30% mai putina putere decat ii permit diverse componente de aceea se practica resoftarea si chip-uitul, pentru ca se poate.

Daca insa se cauta o crestere a puterii mai mult de atat atunci se impun modificari masive in motor:pistoane si biele forjate, cuzineti, garnituri,axe si o lista intreaga de altele.

Stiu pt ca am o Subaru Impreza Wrx Sti.........

143cp fara alte modificari mi se pare un pic cam la limita, e totusi Renault

Editat de Cornel4x4
Link spre comentariu

Ce prosti sunt francezii astia.... au investit milioane de euro sa dezvolte un motor de 1.5 cu 110 cai si altii cu 200 de euro il fac mai bun...

Cu siguranta se poate scoate puterea si cuplul asta din micutul motor de Duster, insa oare firavele injectoare Continental rezista la temperaturile din camera de ardere rezultate in urma surplusului de combustibil injectat? Oare filtrul de particule rezista la surplusul de combustibil nears? Raspuns: NU. Rezultat: Injectoare topite, DPF compromis.

Club 4x4 Cugir
Link spre comentariu

corect

ele au sost gandite ca la cei 110 CP sa ofere si performantele aferente si consum si durabilitate/fiabilitate,orice ridicare a puterii din soft fara modificare in hard adica piese mai "tapene" este o distrugere si o scurtare exponentiala a duratei de viata a motorului

daca vrei ca un motor sa te tina 5-7 ani cu un maxim de 120-150 000 km atunci poti face asta, daca in schimb vrei ca acel motor sa te tina 5-7 ani dar la un rulaj de 40-50000 pe an atunci lasi motorul asa cum e si te va tine 350-400 000 km.

nu mai vorbim de norme de poluare de noxe...etc alea se pot uita daca intervii in soft... :) dar poti salva catalizatorul prin...demontarea lui :):):)

Link spre comentariu

corect

ele au sost gandite ca la cei 110 CP sa ofere si performantele aferente si consum si durabilitate/fiabilitate,orice ridicare a puterii din soft fara modificare in hard adica piese mai "tapene" este o distrugere si o scurtare exponentiala a duratei de viata a motorului

daca vrei ca un motor sa te tina 5-7 ani cu un maxim de 120-150 000 km atunci poti face asta, daca in schimb vrei ca acel motor sa te tina 5-7 ani dar la un rulaj de 40-50000 pe an atunci lasi motorul asa cum e si te va tine 350-400 000 km.

nu mai vorbim de norme de poluare de noxe...etc alea se pot uita daca intervii in soft... :) dar poti salva catalizatorul prin...demontarea lui :):):)

Corect!

Link spre comentariu

am avut ocazia sa vad un motor 1.5DCi desfacut bucati , sunt atat comprimate pistoanele incat mi se pare si 85cp mult pentru el .

Nu vad o initiativa buna dar e optional , fiecare face ce vrea cu acaretul .

am vrut mai demult sa intreb cum e cu comprimarea pistoanelor :) asa ca revin din curiozitate dacavrei sa imi explici si mie :)

oricum raportul de compresie este de 17 din cate imi amintesc la acest motor,iar presiunile din rampa centrala parca 1300-1600 de bar-i ...repet e din memorie nu am cifrele exacte,e ce imi amintesc ca am vazut in fisa tehnica...iar ca o paranteza raportul e mai mic ca la diselu-ul clasic care mergea pana pe la 22 :)parca alea cu camera de ardere tip ricardo.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

PowerBox nu este o solutie corecta si sanatoasa pentru motor.

Pe langa asta aceste cutii minune nu ridica puterea cu mai mult de 10cp restul marketing mai bine spus minciuna.

Pe tema optimizarii softului in vederea cresterii puterii exista un topic destul de interesant care merita mai multe pareri in continuare: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69812-Optimizare-resoftare-chiptuning-rezultate-si-comentarii

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare