Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jeep Grand Cherokee 5.2i limited 1997

adi ionescu

Postări Recomandate

Am achizitionat saptamana trecuta masina mai sus mentiomata si nu stiu mare lucru despre acest model deoarece am avut doar range rover.M-ar interesa ceva informatii legate de motor si transmisia quadra-trac (raport diferentiale, cutie, probleme mai des intalnite ).De cand am cumparat masina am schimbat uleiul in motor si filtre, nu stiu ce ulei trebuie sa bag in cutia de viteze.Cred ca are autoblocant pe spate Lsd

VA MULTUMESC !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: jeep grand cherokee 5.2l limited 1997

Buna seara !

Motorul are 225CP si putin peste 400Nm, daca imi aduc eu aminte corect.

Cutia de viteze e un automat de trei trepte plus overdrive, derivat din TF727, probabil seria 42 sau 44 (RE sau RH). Ulei Mopar ATF 3 sau ATF 3+, probabil exista si echivalente non-OEM.

Cutia de transfer este pe baza de viscocuplaj si lant (NV249), cu 4x4 permanent pe mare si posibilitatea de a bloca diferentialul central pe mic. Pe mic nu se circula decat in terenuri cu aderenta slaba, nu pe asfalt, beton, etc. !

In diferentiale, rapoartele sunt 3.08, 3.55 sau 3.73 la unu, pe spate de obicei cu LSD, care are nevoie de aditiv de frictiune (150-200ml) la fiecare schimb de ulei.

Probleme tipice:

- senzori murdari/defecti

- viscocuplaj ventilator defect.

- NSS/BLS defect sau cu figuri (la cutie).

- cutie uzata (exista kit-uri de reparatie).

- cardane/planetare fata cu articulatiile CV uzate.

In rest, ca orice masina normala la mana a doua, pivoti, bucsi, capete de bara uzate, curele, compresor clima cu ambreiaj defect, etc.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Domnul Dragos, as mai avea cateva intrebari:

-in momentul im care cutia trece pe overdrive , in sarcina se aude un vuiet continuu dar, daca apas butonul Drive Off si treapta se schimba sunetul dispare

-cand virez la viteza mica masina are tendinta sa topaie de parca ar fi ceva diferential blocat,sau poate sa ramana centralul blocat?

-martorul ABS este aprins pe bord

-un site de pe care pot achizitiona piese pt JEEP, multumesc.

Link spre comentariu

Buna seara, Adi !

Avem asa:

- Butonul de overdrive permite/nu permite cutiei sa schimbe in aceasta treapta. In overdrive face galagie sau in treapta a treia ?

- reductorul tau permite blocajul diferentialului central doar pe mic. Sunt sigur (cred) ca ti-ai da seama ca esti pe mic, deci nu (cred) ca e de acolo. Mai degraba de la un LSD neintretinut corect. Foarte important cand esti pe mic, dar nu neaparat doar in aceasta situatie: toate rotile au aceeasi dimensiune ?

- daca martorul de ABS e aprins, asta poate proveni de la functionare defectuoasa a acestui sistem, sau e dovada inactivitatii sale cand esti pe mic (stare normala din fabricatie).

- aici pe forum ii avem pe worldscape si pe Hodea4x4 care te pot ajuta. Eu lucrez direct cu USA (rockauto.com) sau cu Germania (4x4garage.de).

Am mai lucrat direct cu TNT Customs, cu ARB si cu bazele militare americane de pe Germania. Restul de furnizori ale caror piese le folosesc (Teraflex, Rubicon Express, Yukon Axle & Gear, Richmond Gear, Moog, Hella, Goodridge, BFGoodrich, Dorman, etc.) au fost contactati via celor doi parteneri din USA si Germania.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Re: Jeep Grand Cherokee 5.2i limited 1997

Buna!

Felicitari pentru achizitie!

Am avut si eu acest model acum cativa ani, de fapt modelul din 1995 - a fost prima mea masina 4x4. O masina extrem de capabila in off road - cu suspensii foarte elastice - unde in alte masini dai cu capul de tavan Grand Cherokee merge lin, si ar mai fi multe de spus. Masina circula si azi pe strazile Targu Muresului - o vad zilnic. Nu sunt asa de tehnic ca antelocutorul meu asa ca, la nevoie pot da eventual sfaturi mai banale de utilizator din ce imi mai aduc aminte ...

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

ce m-ar interesa ar fi daca as putea face masina putin mai stabila pe sosea dar nu mai rigida ,ma gandeam daca se potriveste o bara stabilizatoare de wj 2000 an de fabricatie sau orice alta varianta: arcuri etc multumesc

Link spre comentariu

Buna seara !

Daca umbli la arcuri, o sa faci masina mai saltareata si mai rigida, nu numai mai stabila. Se poate lucra si la urmatoarele:

- telescoape ceva mai dure (cu compromisuri la confort - rigiditate).

- bari stabilizatoare mai groase.

- ecartament mai mare (ET-ul jantelor catre negativ, sau mai negativ decat acum).

- cauciucuri de sectiune mai mica (si aici, cu compromis la confort).

Sau combinatii din cele de mai sus. Sau vinzi masina si iei ceva turtit de asfalt, vreo clatita japoneza sau ceva asemanator.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua, se potriveste bara stabilizatoare de la WJ pe modelul din '97? Este mai groasa la WJ?

Multumesc

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Buna seara !

Ca si pe XJ, si pe WJ se gasesc mai multe diametre de bara stabilizatoare fata (probabil si spate, desi mai putin important). Corespunzator, daca este cazul, trebuie cautate si bucsile pe masura barii in cauza. Deci, pana nu masori, nu stii ce ai, sau ce ai nevoie.

Se poate schimba bara stabilizatoare cu totul, presupunand ca gasesti una asa cum vrei, dar trebuie luate si bucsile aferente odata cu ea, si bridele care tin bucsile, pentru siguranta.

La XJ, am avut stock 25mm diametru la bara stabilizatoare fata, si ulterior, de la alt XJ donator, am luat una de 28mm diametru, care, culmea, inca nu am montat-o. Si pe spate am demontat-o de mult timp...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi sunt in cautarea unei bari stabilizaoare dar as mai avea o intrebare: de unde stiu ce punti am pe fata si pe spate (dana....), pt ca am nevoie de ceva rulmenti

Link spre comentariu

Buna seara !

In topicul acesta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?63570-Probleme-Quadra-Trac-II-servodirectie-curea-agregate vei gasi la paginile patru si cinci poze cu diverse forme de capace de diferential.

Ramane sa compari cu ce ai tu pe masina, si sa tragi concluziile aferente. De asemenea, recomand sa citesti cu atentie toate paginile din topicul indicat, multe chestii se aplica si pe masina ta.

Oricum, sunt cele mai mari sanse sa ai Dana 30 si Dana 35 pe masina, Ca daca ai avea pe spate Dana 44, corpul central ar fi de aluminiu, si cred ca ti-ai da seama de diferenta.

Spor la identificare !

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare