Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Pajero 3.5, benzina, cutie automata

cfvd13

Postări Recomandate

Bună noaptea (că acum pot sta un pic la calcu)!

Vă solicit părerea creatoare! Vreau să cumpăr un Pajero 3500cmc benzină, automată cu overdrive și A/T (reglare timpi de schimbare viteze) din 2000, 239.000 km, distribuții schimbate la fiecare 100.000km, arată bine. Ce riscuri ar putea exista? Unu' altu' de la reprezentanță mi-a zis să mă uit la rugină, bucși ( care ar putea fi sudate) , cardan, cutie de viteze, balamale. În afară de faptul că are prea mulți km ce observații ați mai avea la vechime, uzură, .... . Dacă-i pun instalație de gaz secvențială, s-ar uza motorul prematur? Mulțumesc de sfaturi!:wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am avut unul 1999..tocmai ca l-am vandut din cauza impozit.. masini ff bune. rugina nu prea, tabla f buna, sa verifici telescoapele, la varsta asta e cazul sa se duca..daca sunt de cele reglabile, se pot inlocui cu unele normale.. unii ma tot intrebau de cutie..da eu zic ca la 239000 km .. e de abia in floarea varstei..cica merg si pana la 700000. vezi ca la GPL trebuie neaparat instalatie secventiala , tip nou, pe fiecare injector. Oricum dupa ce o cumperi, daca o pui la punct pana la ultima bucsa, si ai grija cu intretinerea, vaselina la gresoare.. te dai cu ea 100000 km fara sa-i faci nik

a..si balamale usa spate..ca e cam grea.. restul de piese, bucsi etc nu sunt scumpe...chiar de la Mitsu

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Re: Sfat achizitie Pajero 3.5, benzina, cutie automata

inca nu s-au conceput instalatii pe gaz secventiale pentru motoarele mitsubishi GDI ( injectie directa ).

poate sa-i pui daia marini chioara, dar vei omora injectoarele de benzina.

eu nu am gasit sa pun nici marini, nimeni nu are instalatie pentru motoarele astea dupa multe cautari nu am gasit nicaieri.

am ramas cu ea pe benzina...

Link spre comentariu

Păi, între timp am întrebat pe cei care pun instalație pt gaz (2) și mi-au zis că da, au secvențială Tomasso, și mai erau niște nume grele de reținut dacă nu am fost în temă. Mai nou a apărut și pt. diesel!!!!:sm

Link spre comentariu

Gandeste-te si la o verificare a motorului. Eu cred ca dupa 240.000 un benzinar poate sa-ti faca surprize. Acum depinde si cum a fost exploatat.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Multumesc de răspunsuri. Oricum o să fiu mai atent, că fiecare are interes să-și vândă marfa si eu nefiind un expert in domeniu, era sa iau doua tepe de la unele prea obosite, chiar daca aveau 170000km, erau intretinute foarte prost.

Un pas inainte, sper pana la urma sa gasesc si eu unul in putinii bani pe care-i am acum, decent!:wink:

Link spre comentariu

inca nu s-au conceput instalatii pe gaz secventiale pentru motoarele mitsubishi GDI ( injectie directa ).

pajero 3,5 GDI - are cutie automata in 5 trepte si tiptronic, cutia automata cu 4 trepte si overdrive s-a pus numai pe 3,5 MPI si NICIODATA pe GDI (din pacate)

Prin urmare merge orice instalatie secventiala GPL - evident calculata pentru calutii masinii.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

pajero 3,5 GDI - are cutie automata in 5 trepte si tiptronic, cutia automata cu 4 trepte si overdrive s-a pus numai pe 3,5 MPI si NICIODATA pe GDI (din pacate)

Prin urmare merge orice instalatie secventiala GPL - evident calculata pentru calutii masinii.

Ca un profan intreb: de unde stiu ca un 3,5 264cp este gdi sau mpi? Pana la urma merge gaz si la gdi?:old

Link spre comentariu

Ca un profan intreb: de unde stiu ca un 3,5 264cp este gdi sau mpi? Pana la urma merge gaz si la gdi?:old

un 3,5 cu atatia caluti nu poate decat EVO - este un GDI cu Turbo.

3,5 mpi are 208 cai

3,5 gdi are 210 cai

diferenta intre ele este un cuplu mai mare la gdi la turatii mai mici

in ceea ce priveste gaz-ul se poate pune si pe gdi, mai complicat dar se poate. Dar parerea mea este un mare pacat sa bagi gaz in bijuteria asta de motor. O sa disctrugi foarte rapid injectoarele de mare presiunie de pe gdi si nu costa decat 600 de euro unul.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

un 3,5 cu atatia caluti nu poate decat EVO - este un GDI cu Turbo.

3,5 mpi are 208 cai

3,5 gdi are 210 cai

Nu exista de serie Pajero Benzina supraalimentat (fie el cu turbina sau compresor) nici macar Pajero Evolution.

The Pajero Evolution was introduced in October 1997, which was developed in response to new entry requirements for the Paris – Dakar Rally’s T3 Class. The Pajero Evolution came standard with a 3.5 liter 24-valve DOHC V6 with Mitsubishi Innovative Valve Timing and Electronic Lift Control (MIVEC). A new, dual plenum variable intake helped increase power and a new suspension made the ride even smoother.

Singurul motor turbo pe benzina este cel de pe Pajero mini de 660 cmc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare