Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Incerc sa confectionez doua scuturi Suzuki SJ/Samurai.

Cristian1

Postări Recomandate

Re: Incerc sa confectionez doua scuturi Suzuki SJ/Samurai.

Salut,

Eu am un scut original de care am fost foarte multumit si dupa montarea troliului a rezultat un spatiu liber pe care l-am inchis cu o alta placa de AL si a iesit ceva de care sunt foarte multumit ,mai ales in noroi.

Se comporta ca o coca de barca si nu ma lasa sa ma ingrop in noroi...

Citeva poze:

http://i212.photobucket.com/albums/cc178/asfalttango/VEVERITA%20DALE-DIVERSE/IMG_2730.jpg

http://i212.photobucket.com/albums/cc178/asfalttango/VEVERITA%20DALE-DIVERSE/IMG_2721.jpg

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adrian am gasit o bucata de tabla striata de al. de cca 4-5 mm in carne ,destul de strong ,am la servici posibilitatea sa sudez al si sa indoi ,mi-ar prinde bine ceva date tehnice , ceva cote , idei de prindere etc ,poate ma ajuti ,iar ca punct de plecare incerc sa-ti copiez modelul......multumesc .

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

Eu unu nu as monta aluminiu striat la scuturi. Nu stiu de unde moda asta cu aluminiul striat dar mie nu-mi place :grin:

Acuma, lasand preferintele de o parte, consider ca striatiile de pe scut iti vor crea probleme mari in momentul in care o vei pune pe burta in sleauri, in sensul ca va mari aderenta. Parerea mea e sa faci scuturile din aluminiu nestriat sau sa orientezi striatiile spre interior :h5

Va salut !

Link spre comentariu

sa pot pune striatile spre interior mai greu,sunt modelul de striati tip bradulet ,dar pot rezolva in alt fel problema ,........pun tabla pe dos. si atunci iese fina partea de exterior exact ca funduletul unui bebelus.merge?

Link spre comentariu

Scuturile sint bune ca protejeaza dar aduna si o groaza de pamint.Un prieten care are Jimny cind a desfacut scutul si acazut pe el, era sa nu mai iasa de sub scut.Avea adunate vre-o 50 de kg de pamint in el.Dar, revenind la oile noastre..

La Samurai nu am simtit niciodata nevoia de scut pe fata.Motorul este sus deasupra puntii, radiatorul la fel, singurul lucru vulnerabil fiind bara de directie.Dar un scut care sa o protejeze, ar anula mult din calitatile de offroad ale masinii.Pe fata vad imperios necesar o protectie la grupuri.Daca va uitati la pozele puse de Asfalttango o sa intelegeti ce spun.Unul nu scapa!..fara grupuri "sifonate".

Protectie la reductor mi se pare buna, desi este destulde sus si ferit.Oricum, ma gindesc la ceva din tevi nu vreau o chestie din tabla, ca o tava, care sa adune mizerie.

Cel mai necesar(dupa protectia la grupuri) mi se pare un scut la rezervor.Acesta este muncit destul de mult, iar daca nu mai ai cuiul de remorca, care preia si el din lovituri, este cu adevarat vital sa ai unul.

Pun aici sablonul protectiei de reductor si a grupurlor.

Protectia pentru cutia de transfer modificata.pdf

Link spre comentariu

@ pyz scuze de offtopic - pe cutia neagra ce se vede in una din poze scrie lockright ?

Nu stiu, pozele nu sint facute de mine, le-am luat de la cineva pentru sabloane.Dar tot ce e posibil sa fie de Lockright pentru ca persoana de la care am pozele are unul pe masina.

Link spre comentariu

Scuturile sint bune ca protejeaza dar aduna si o groaza de pamint.Un prieten care are Jimny cind a desfacut scutul si acazut pe el, era sa nu mai iasa de sub scut.Avea adunate vre-o 50 de kg de pamint in el.Dar, revenind la oile noastre..

La Samurai nu am simtit niciodata nevoia de scut pe fata.Motorul este sus deasupra puntii, radiatorul la fel, singurul lucru vulnerabil fiind bara de directie.Dar un scut care sa o protejeze, ar anula mult din calitatile de offroad ale masinii.Pe fata vad imperios necesar o protectie la grupuri.Daca va uitati la pozele puse de Asfalttango o sa intelegeti ce spun.Unul nu scapa!..fara grupuri "sifonate".

Protectie la reductor mi se pare buna, desi este destulde sus si ferit.Oricum, ma gindesc la ceva din tevi nu vreau o chestie din tabla, ca o tava, care sa adune mizerie.

Cel mai necesar(dupa protectia la grupuri) mi se pare un scut la rezervor.Acesta este muncit destul de mult, iar daca nu mai ai cuiul de remorca, care preia si el din lovituri, este cu adevarat vital sa ai unul.

Pun aici sablonul protectiei de reductor si a grupurlor.

[ATTACH]98718[/ATTACH]

va foarte multumim pentru schite :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Adrian am gasit o bucata de tabla striata de al. de cca 4-5 mm in carne ,destul de strong ,am la servici posibilitatea sa sudez al si sa indoi ,mi-ar prinde bine ceva date tehnice , ceva cote , idei de prindere etc ,poate ma ajuti ,iar ca punct de plecare incerc sa-ti copiez modelul......multumesc .

daca nu gasesti schite... poti face un sablon din carton... eventual cu un capsator sau adeziv il faci ramforsat ca sa nu flambeze...:old

fi destept ca tzara geme!

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

Primul scut este original....dar trebuie sa ajung la masina sa iti pot spune cote si cum este prins.

Al doilea l-am confectionat ca sa inchid spatiul creat pentru ca era avid de noroi iar pe acolo isi facea plinul:grin:

In noroi la KAMIKAZE si GIURGIU am simtit ca scutul ma ajuta sa nu ma afund mai tare....

Later edit:

Am cautat poze de cind am montat troliul si o sa vezi scutul demontat,cu urechile lui de prindere si apoi fixarea lui de caroserie.[ATTACH=CONFIG]98792[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]98793[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]98794[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]98795[/ATTACH]

615879606_IMG_0076(Medium).JPG.2f14815b2f741fdf4c319efeb9b03b84.JPG

1801657299_IMG_0075(Medium).JPG.7b7aaf440ab8100a60bc191174cab98f.JPG

213024205_IMG_0074(Medium).JPG.8c79c88a3a1e9517b314317fb334cc7c.JPG

798713431_IMG_0060(Medium).JPG.c066c7ac7069699f363f343edf2b13cd.JPG

Editat de asfalttango
Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

creaza o fortza deportanta si reduce frecarea:ha:

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

aaaa ptr. fata am prins ideea dar ptr. spate ?ceva idei? schite ? modalitati de prindere ? in fata ca in fata o sa incropim ceva dar in spate daca ii mai aplic cate-va lovituri la rezervor v-a trebui sa reconfigurez tot sistemul de alimentare .......

Link spre comentariu

Roly e din Sibiu.......poate gasesti mai multe informatii la el daca ii faci o vizita.....

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?61112-Scuturi-Off-Road-Vitara-Jimny-si-orice-alt-4x4

Link spre comentariu

Din pacate Samurai nu este pe lista scuturilor fabricate/importate de Roly. Si eu as da o bere pentru cel care poate pune pe site o schita cat mai documentata.

Daca nu se gaseste, cand se face cald ma apuc eu de scuturi si vedem ce iese (...scuturi in interes personal fireste :) )

Dragos

Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage
Link spre comentariu

Zilele trecute tocmai am confectionat scutul de pe fata care se potriveste foarte bine, dupa ce i-am facut cateva reglaje:

phpp3hEzcPM.jpg.61ef354f62007548850476271a4579bc.jpg

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

s-o luam metodic ,cotele cu aproximatie pot spune ca sunt urmatoarele , latimea scutului ?initial a fost de 60 cm dar ne impiedicau suruburile care tin cercei ,asa ca am ajustat,acum asta depinde la fiecare samurai ce tip de suruburi au si tipul de cercei,deci astia sunt cei originali ,lungimea totala ,este de fix 31 cm,imi pare rau ca puteam sa las si 40 de cm dar m-am zgarcit ,in partea inferioara inca nu am terminat constructia propiuzisa ,sunt in constructie doi suporti care vin montati pe sasiu de care se v-a lega si scutul,in partea din spate ,scopul nostru cred ca a fost atins ,ne protejeaza telescopul de directie ,care a avut de suferit de la socurile primite prin rapele noastre si ii da un aer de maturitate si agresivitate negrutei .cand o sa definitivam lucrarea o sa dam mult mai multe amanunte .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare