gabi Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Am ramas cu gindul la ,,sufa cinetica'' cu care am fost extras din noroiul pina la genunchi , de aceea m-am hotarit sa achizitionez una , dar as cere citeva pareri ; marimi ; greutati ; etc.:h5 Offroad Team ARO ,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Re: Sufa cinetica !. ?. 8m ... am si eu de ceva timp una. E buna atat ptr "extras" cat si pentru tractat (preia toate socurile)... costa in jur de 100e ... 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Re: Sufa cinetica !. ?. 9 m si se intinde pana la 16 m ... 100 € a fost folosita de cateva ori . este extrem de eficienta . 0723 22 00 33 lucian cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Re: Sufa cinetica !. ?. Stiu ca sunt de doua feluri : -tip funie -tip banda Modul lor de utilizare este descris aici : http://www.offroaders.com/info/tech-corner/reading/snatch.htm http://ezinearticles.com/?How-Do-You-Use-a-Snatch-Strap-Correctly?&id=4009396 http://www.bushranger.com.au/snatch_strap.php http://www.arb.com.au/getting-started/ask-arb/recovery/090Snatch_strap_recovery.php Iar pe link-ul de mai jos e o discutie comparativa intre cele doua tipuri : http://www.4x4community.co.za/forum/showthread.php?t=4639 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Re: Sufa cinetica !. ?. Astral, ultima poza nu e o sufa normala de tractare? Difera de a mea prin culoarea protectiilor de capete - ale mele sunt maronii iar in poza sunt negre - drept e ca poza se cheama "snatch strap" deci ar tre' sa fie "cinetica".Cele normale se folosesc numai la tractare "statica", fara "elan". In alta ordine de idei...tractarea pe distante lungi trebuie evitata, in special pe asfalt sufele sunt sensibile la abraziune, in special cele cinetice. Trebuie acordata o atentie deosebita la "conservarea" si utilizarea lor - sunt totusi destul de periculoase , putand sa inmagazineze energie imens de mare - aceasta se transforma in energie cinetica in momentul ruperii sufei sau desprinderii de pe masina a elementelor cu care a fost fixata - ochet, carlig de fixare, bara :-) , Toate cele bune! Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Re: Sufa cinetica !. ?. Exista si cinetice sub aceasta forma, chiar am si eu una ARB, http://forum.club4x4.ro/showthread.php?52075-Sufa-elastica-ARB iar pe ultimul link din postul meu anterior e chiar o discutie interesanta despre avantajele/dezavantajele celor doua tipuri..... 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4x4forever Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Re: Sufa cinetica !. ?. salutare. daca vreti sufe de ori ce lungime si forta cautati in magazinele de profil coarda pt yacht. undeva 12-14-16-mm grosime si intre 4,5 si 8 tone. preturi intre 15 si 25 lei /metru liniar. si va confectionati ce sufa doriti voi dupa lungime forta si grosime. mai bine zis ce si cat vor muschii vostri. http://gordius.ro/corzi_pentru_yachting.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 (editat) Re: Sufa cinetica !. ?. salutare. daca vreti sufe de ori ce lungime si forta cautati in magazinele de profil coarda pt yacht. undeva 12-14-16-mm grosime si intre 4,5 si 8 tone. preturi intre 15 si 25 lei /metru liniar. si va confectionati ce sufa doriti voi dupa lungime forta si grosime. mai bine zis ce si cat vor muschii vostri. http://gordius.ro/corzi_pentru_yachting.html Poate ca sunt eu mai "conservator" dar parca ma simt mai confortabil "spanzurat" de o sufa T-max sau ARB testata si omologata (speranta si increderea mor ultimele :-) ) decat pe o coarda de yacht, fie ea si de calitate superioara. Parerea mea :old PS> o sufa bunicica, gata de folosire, pe la 10 tone (sunt si mai strong) la o lungime de 8 m era pe la ~ 200 RON. Coarda de yacht - 9 metri x 25 RON = 225 (am pus 9 ca mai pica ceva la buclele de capat) + confectionat capete + intarituri ochi de capat. deci nu iesi mai ieftin nici asa. Editat Februarie 5, 2011 de bigdaddy Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Re: Sufa cinetica !. ?. Sufa cinetica are elasticitate foarte mare si prin conservarea energiei cinetice dezvolta o forta mare care va trage masina din noroi fara nici un soc; marele avantaj este ca masina care tracteaza poate sa-si ia avant si sa accelereze fara grija ca sufa va "smuci" sau va rupe ceva la vreuna din masini. Sufele prezentate de Astral sunt elastice, ceea ce inseamna ca au o elasticitate de 10-20%; sunt evident mai bune decat sufa rigida (cum e cea pentru asigurarea marfii in TIR) dar nu este cinetica. Sufele de la ARB sunt elastice, inclusiv "black snake". Sufa cinetica pe care o am eu este o funie impletita groasa si aproape isi dubleaza lungimea. Sufa pe care o vinde Lipoveanu are aceeasi elasticitate deci este cinetica. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Re: Sufa cinetica !. ?. clar e cinetica .... este impletita si mult mai groasa ... am luat-o de la Tractozaurul acum 2 ani ~ si cred ca este cea mai buna din toate cate am avut okazia sa vad ... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi Postat Februarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2011 Re: Sufa cinetica !. ?. Este intradevar diferenta intre cea cinetica si cea cu +20% eu am una ARB +20% si nu este tot una ; asa ca dupa ce am vazut cum se comporta si cea cinetica si dupa lamuririle date de voi sigur imi voi lua si una cinetica :h5 Offroad Team ARO ,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi Postat Februarie 8, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2011 (editat) Re: Sufa cinetica !. ?. :tkCatalin ; astazi am primit sufa :h5 e cu ,,sclipici :ha:'' de aceea este greu de fotografiat dar este ca aceasta; ,, http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=98879&d=1296822845&thumb=1'' ; acum astept sa ii fac proba sa vedem de ce este in stare :grin: Editat Februarie 8, 2011 de gabi Offroad Team ARO ,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutzf Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 (editat) Re: Sufa cinetica !. ?. Cred ca este interesant de ascultat ce zice acest domn: Editat Februarie 9, 2011 de Astral Jeep Liberty, 2,5 diesel :lr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mojocojo Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Re: Sufa cinetica !. ?. Am observat in unele filmulețe ca mai folosesc si coarda de body jumping de o rezistența mai mare....cred ca o sa cada din cauza pretului Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Sufa cinetica !. ?. :tkCatalin ; astazi am primit sufa :h5 e cu ,,sclipici :ha:'' de aceea este greu de fotografiat dar este ca aceasta; ,, http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=98879&d=1296822845&thumb=1'' ; acum astept sa ii fac proba sa vedem de ce este in stare :grin: Avem in stoc la GTC Auto sufa cinetica prezentata mai sus. 1 GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Sufa cinetica !. ?. Se mai numeste si "alifia ambreiajului" ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: Sufa cinetica !. ?. Cred ca este interesant de ascultat ce zice acest domn: filmul asta m-a facut sa-mi dau seama ca-s inconstient cu sufele mele de benzinarie :| au cedat multe, noroc macar ca de fiecare data a cedat sufa si nu carligul dar n-am sa-mi mai pun siguranta pe viitor pe mana unor chinezarii ieftine Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 (editat) Re: Sufa cinetica !. ?. ia uitati ce face o sufa cinetica! Editat Ianuarie 21, 2013 de Astral 1 Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny_r0 Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: Vand sufa cinetica Am si eu una luata de la colegul Razvan m-am chinuit sa raman impotmolit sa o pun sa vad cum lucreaza dar din pacate nu am reusit. La cat de bine arata imi este putin mila sa o murdaresc. Apropo am inteles ca are un anumit numar de intinderi?? Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: Vand sufa cinetica Da.. se foloseste doar in scop propriu :ha1:ha1 De nr de intinderi nu stiu... stiu doar ca o folosesti 1-2 ori si o lasi in pace vreo ora ca fibrele alea sa revina in pozitia lor, adica sa se stranga. Teoretic. Asta ce am auzit si eu.. Practic, tragi de ea pana iesi din rahat, ca doar de aia ai luat-o... :grin: Pentru Samuraie intr-adevar o sa tina mult si bine, atat ca nu prea ramane cat si ca e foarte usoara masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 (editat) Re: Vand sufa cinetica Special pentrru tine mangliule , scriu cu tz , ca sa intelegi si tu care te-ai obisnuit cu tz-ismele din mesajele de amor . Deci , doctore ( tzucate-as io pe ochii tai blonzi , mangliule ) , e invers de cum te-ai obisnuit tu la femei , tragi doar o singura data si o lasi la reveneala ( specific pentru fiecare tip ) . Daca-i dai si al doilea numar in 5-10 secunde dupa primul ...atunci incepe cu adevarat numaratoarea inversa . Asa cum ai zis , se cam bulesc firele alea cretze ( din cinetica , nu alea epilate ) .In mod obisnuit nu se ajunge la epuizarea resursei tehnice pentru ca se degradeaza mecanic cu mult inainte - abraziuni , sectionari , contaminare intre fibre cu pamant , nisip etc , nu se solicita ude , inghetate , patate de ulei , carburant , acizi etc ... si intretinerea lor e aproape mereu neglijata . Sunt ele mai multe tipuri , dar astea sunt regulile de baza pentru 90% din ele . O usoara exceptie fac cele cu limitare de intindere , se protejeaza singure si timpul de revenire e mai mic . Ele , sufele ( asemeni femeilor ... ) sunt bune proaspete , pentru ca imbatranesc inevitabil . Deci faci/nu faci , timpul trece ... si la sufe asemenea .... imbatranesc firele si nu se mai incretzetesc si efectul cinetic se reduce . Variantele fara fibre cretze se folosesc de o impletire mai speciala , unele in jurul unui miez central .au un procent de elasticitate intermediar , dar sunt mai rezistente la tavaleala , gratie faptului ca nu au probleme acute de revenire si intretinere . Parerea mea e ca sunt cele mai potrivite pentru nevoile ofrozarului mioritic . Un foarte mic procent sunt cu adevarat indestructibile , dar sunt si foarte scumpe . Le-am pipait , le-am mirosit dar asta a fost tot , m-am orientat spre alea mai curve de la parter . Limita se sarcina total admisa la astea era dezarmanta, intre 4-6 tone - se specifica si greutatea masinilor ( mica , cel mult 2 tone ) si faptul ca e total contraindicat sa se foloseasca mai multe in paralel ( chiar si asemanatoare ) pentru castigul de sarcina . Editat Ianuarie 19, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
low gear Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Vand sufa cinetica Sal, am citit cu interes ce sa scris aici. In concluzie unde gasim sa cumparam o cinetica mai solida, penrtu masini +2,5t? multumesc G 300GD W460 short - for sale G 300TD W463 long - for rides KTM 525 EXC - sold Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shark Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Vand sufa cinetica cos-ule, faine informatiile despre sufe. Totusi nu prea inteleg ce zici tu acolo in ultima fraza, ce-i cu alea 2t si cu masinile mici? Pe Arbil asta zice ca e de 12t. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 (editat) Re: Vand sufa cinetica Da , are limita la 12T . E limita de rupere sau limita de sarcina . Daca e de sarcina , jos palaria , inseamna ca mai duce inca pe doua ori pe atat . Daca e limita de rupere tragem palaria pe-o ureche , pentru ca o masina de 2,5T poate ajunge destul de usor la 12T ( nu static , ci dinamic ). Pentru exemplificare , intre Patrolul meu lung si un Opel Astra pe care-l remorcam , o chinga de ancorare obisnuita , de 5T, in buna stare ( nasoale nu am , mi-a teama de consecinte ) s-a rupt si n-am simtit decat un soc minor , drept pentru care s-a trecut la echipamentul mai sanatos - o chinga de 7,5 t , industriala , aproape noua ( individu' cu opelu' e finul meu , lucreaza la santierul naval ... si de acolo provenea chinga , fiindca noi s'tem romani autentici ... ) . Bineinteles ca s-a rupt si asta , prin acelasi procedeu ca si precedenta - soferul incepator , cu cerneala proaspata pe carnet , a franat serios cand era sa ma loveasca in spate pentru ca eram intr-o panta la coborare si s-a apropiat foarte mult ( unde se gandea nu stiu , n-am fost curios ) . Si n-a fost greu deloc , doar ca am simtit-o mai serios cand s-a rupt , adica a scuturat bine praful de pe masina , cu un serios bum . Atat . Editat Ianuarie 19, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Re: Vand sufa cinetica Sal, am citit cu interes ce s-a scris aici. In concluzie unde gasim sa cumparam o cinetica mai solida, penrtu masini +2,5t? multumesc In concluzie.....vezi la PROMO...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate