Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suveranul muntilor - TAF-ul

Vizitator Light

Postări Recomandate

Vizitator Light

M-am gandit sa initiez un subiect despre "suveranul plaiurilor forestiere" TAF-ul.

Ideea este sa postam aici pictorale "suvenir" din deplasarile noastre, ale tuturor cu ...agregatul Heavy METAL :sm

cine stie cit vor mai merge...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Light

Pai la asta m-am gandit si eu ... .

pentru ca in "lumea civilizata" (ue) acest catar va deveni piesa de muzeu datorita reglementarilor forestiere

(utilaje de procesare cu senile speciale de cauciuc "pentru distribuirea greutatii si protectia microsistemelor " ..etc)

...asa ca upload

Link spre comentariu

in 2003 de revelion in maramures. M-a costat 50,000 lei o tura cu taful (de la volan, bineinteles :grin: ). Nu e usor sa conduci animalul. Faza tare - ca sa iei curba trebuie sa "indoi" tractorul; chestie pe care o face o pompa hidraulica. Asa ca la relanti nu ai nici o sansa se iei curba - ca sa virezi trebuie sa dai gaz :shock:

A incercat si sor'mea dar nu a putut sa miste volanu :grin:

Link spre comentariu

Sunt sigur ca baietii de la IRUM o sa fabrice in continuare multa vreme de acum inainte TAF-uri pentru ca in momentul de fata nu prea au concurenta in explatarile forestiere plus ca mai nou folosesc motoare ce nu mai polueaza asa rau ca inainte ...... si din cate stiu eu e foarte vanduta masinaria si peste hotare la firmele ce se ocupa cu exploatarea forestiera
Si daca as avea toti dintii cariati ... tot as mai zambi
Link spre comentariu

Defapt, cand am facut traseul de concurs 2007, am stat de vorba cu padurarul si i-am zis ca ne-ar trebui un TAF ca trece oriunde. Si spre surprinderea noastra el ne-a contrazis: Dupa parerea sa rege e bulldozerul, apoi vine tractorul (UTB) 4x4 (in cazul in care are lama hidraulica in spate), iar TAF-ul de-abia dupa tractor... interesant!

Pe de alta parte TAF-ul e muuult mai impresionant!

Link spre comentariu

Baieti

Am crescut pe linga fabrica IRUM sau IUS cum se mai numea inclusiv cat am facut liceul am facut practica le ei, acum s-a nimerit ca taica are firma vecina cu cei care detin IRUM (care sunt si reprezentanti exlusivi pe Ro la Perkinson). De moarte modelului nici nu poate fi vorba au revigorat productia si 9 din 10 buc. pleaca la export .Apropo pleaca zilnic TIR-uri cu ele

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

toate firmele au minim cate un "TAF", inclusiv Mercedes. Acela are insa si clima. Am intalnit unul la o exploatare mai sus de Olanesti-valcea, si ce m-a amuzat era ca-l tineau de "curat" il foloseau numai cand venea seful (cu grand cherokee, V8, un burtos labagiu) in inspectie. I-am intrebat de ce nu-l baga in paine, si mi-au zis ca le e frica sa nu-l strice, ca-i sparge sefu. Tot pe Taf -urile romanesti era baza. Ramai absolut masca cand vezi ce pot face cu ele. E singura scula care m-a facut de ras, eu fiind cu ATV diesel !
LA MULTI ANI
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare