Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cutie automata Hilux Surf 2002 - intrebari

lyo

Postări Recomandate

Probabil vrei sa o cumperi din UK. In cazul acesta verifica bine anuntul de vanzare ,in 2002 probabil ca e importata in UK. Eu am avut si am fost ffff multumit. Cauta motorul de 3000, e un motor excelent .

Succes.

Am si eu unele intrebari cu privire la cutia automata.Am inteles ca pe pozitia 2 schimba doar in primele 2 viteze,deci se preteaza in teren .Pozitia L ce reprezinta ? banuiesc ca LOW....insa si maneta mica are L.Cand se foloseste una,cand cealalta?

Mai am o intrebare:pe lateralul manetei de viteze se afla un buton.La ce foloseste? Si inca o nelamurire:in fata schimbatorului este un buton rosu...cam ce rol are?

mentionez ca nici cel de la care am luat-o nu stia mare lucru sa-mi explice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie - Toyota Hilux Surf 2002

Cutia automata are 4 trepte; in D- Drive se vor schimba in ordine: 1-2-3-4.

Daca apesi butonul din lateral in timp ce esti in D se va aprinde pe bord O/D Off si se va decupla sistemul overdrive ; cutia va schimba doar treptele 1-2-3. Ideal pentru frana de transmisie la viteze mari...

Daca bagi maneta in 2 atunci cutia va schimba doar treptele 1-2; ai nevoie ca sa turezi motorul la o urcare pe noroi, de exemplu...

Daca bagi maneta in L cutia este in treapta 1, deci ai maximum de tractiune; de folosit in situatii speciale...

A doua maneta este de la cutia de transfer ( reductor i se mai spune...). In H mergi normal iar in L= Low folosesti reductorul: masina va avea cuplu mult mai mare dar esti limitat in viteza...

Tot in Low se blocheaza si diferentialul central si ambele punti vor primi aceeasi putere / cuplu motor...

Butonul rosu nu stiu pentru ce este, trebuie sa vad o poza cu el...

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

cand apesi pe butonul ala rosu mi se pare ca poti schimba vitezele fara sa pui contactul daca imi aduc bine aminte.

Daihatsu Rocky 2.8td since '85

Mitsu Pajero 3.2did since '08

Link spre comentariu

Cutia automata are 4 trepte; in D- Drive se vor schimba in ordine: 1-2-3-4.

Daca apesi butonul din lateral in timp ce esti in D se va aprinde pe bord O/D Off si se va decupla sistemul overdrive ; cutia va schimba doar treptele 1-2-3. Ideal pentru frana de transmisie la viteze mari...

Daca bagi maneta in 2 atunci cutia va schimba doar treptele 1-2; ai nevoie ca sa turezi motorul la o urcare pe noroi, de exemplu...

Daca bagi maneta in L cutia este in treapta 1, deci ai maximum de tractiune; de folosit in situatii speciale...

A doua maneta este de la cutia de transfer ( reductor i se mai spune...). In H mergi normal iar in L= Low folosesti reductorul: masina va avea cuplu mult mai mare dar esti limitat in viteza...

Tot in Low se blocheaza si diferentialul central si ambele punti vor primi aceeasi putere / cuplu motor...

Butonul rosu nu stiu pentru ce este, trebuie sa vad o poza cu el...

Sa inteleg ca decuplarea sistemului overdrive este un fel de frana de motor ?

Pt a se deplasa maneta de la reductor trebuie sa fie in pozitia H.Chiar daca maneta de la schimbator este in pozitia D,2,sau L daca reductorul este pe N cutia nu cupleaza? Asa e corect?

Pe lateralul manetei de pe reductor este butonul pentru 4x4.Se poate folosi 4x4 in toate cazurile ,adica pe D,2 si L ? Dar cand reductorul este pe LOW?

S-ar putea sa ti se para intrbari prostesti dar n-am mai avut pana acum cutie automata si nu vreau sa stric ceva.Multam mult!

Link spre comentariu

Da, overdrive-ul este a 4-a treapta de viteza/ are raportul pinioanelor subunitar, pentru a favoriza performantele la viteze mari.

Pt a se deplasa maneta de la reductor trebuie sa fie in pozitia H.Chiar daca maneta de la schimbator este in pozitia D,2,sau L daca reductorul este pe N cutia nu cupleaza? Asa e corect?

N este pozitia de neutru a cutiei de transfer; este corect !

Pe lateralul manetei de pe reductor este butonul pentru 4x4.Se poate folosi 4x4 in toate cazurile ,adica pe D,2 si L ? Dar cand reductorul este pe LOW?

Se pot folosi toate combinatiile enumerate de tine.

Practic, mergi in 4x4 atunci cand ai nevoie, in orice treapta de viteza si cuplezi Low-ul de la reductor atunci cand ai nevoie de tractiune: noroi, zapada mare, panta,....

Nu uita sa decuplezi Low-ul de la reductor atunci cand iesi din zona dificila!

Link spre comentariu

Da, overdrive-ul este a 4-a treapta de viteza/ are raportul pinioanelor subunitar, pentru a favoriza performantele la viteze mari.

N este pozitia de neutru a cutiei de transfer; este corect !

Se pot folosi toate combinatiile enumerate de tine.

Practic, mergi in 4x4 atunci cand ai nevoie, in orice treapta de viteza si cuplezi Low-ul de la reductor atunci cand ai nevoie de tractiune: noroi, zapada mare, panta,....

Nu uita sa decuplezi Low-ul de la reductor atunci cand iesi din zona dificila!

Am inteles ca in modul LOW cuplarea si decuplarea 4x4 trebuie facuta cu masina oprita.In celelalte moduri se poate cupla si decupla si in mers.Cam cu ce viteza maxima este indicat sa se mearga pe 4x4 in pozitia D a cutiei.Eu mai am un NISSAN XTRAIL si cupleaza 4x4 electronic,la nevoie deci se poate rula cu orice viteza.

Link spre comentariu

Re: Cutie automata Hilux Surf 2002 - intrebari

In Drive treptele se schimba singure; viteza maxima este cea pe care o permite masina; cand vei ajunge in treapta a 4-a viteza va fi limitata de puterea motorului; altfel spus viteza maxima va depinde de ce turatie vei avea la motor in a 4-a ( ca e in Low sau e in High reductorul este aceeasi situatie).

Link spre comentariu

In Drive treptele se schimba singure; viteza maxima este cea pe care o permite masina; cand vei ajunge in treapta a 4-a viteza va fi limitata de puterea motorului; altfel spus viteza maxima va depinde de ce turatie vei avea la motor in a 4-a ( ca e in Low sau e in High reductorul este aceeasi situatie).

Ma refeream la modul 4x4.tipul de la care am luat-o zice ca in 4x4 e indicat sa nu se depaseasca 80 km /ora.

Link spre comentariu

poti sa mergi cu ea cu 4x4 cuplat la fel cum poti sa mergi si cu Xtrailul cu 4x4Lock (dif central blocat). Adica doar pe suprafete cu aderenta scazuta; cand esti pe asfalt sau in conditii normale foloseste 4x2.

Daihatsu Rocky 2.8td since '85

Mitsu Pajero 3.2did since '08

Link spre comentariu

poti sa mergi cu ea cu 4x4 cuplat la fel cum poti sa mergi si cu Xtrailul cu 4x4Lock (dif central blocat). Adica doar pe suprafete cu aderenta scazuta; cand esti pe asfalt sau in conditii normale foloseste 4x2.

La xtrail e misto ca daca maresti viteza sare automat din modul LOCK in modul auto.

cuplarea si decuplarea 4x4 se poate face si in mers sau doar de pe loc?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare