Zaf Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 (editat) Salutare dragi colegi. Am si eu o problema la care nu ii dau de cap...am cumparat o Vitara 1.6 8V din 1991 care mergea perfect. Intr-o zi a cazut alternatorul, fiind pe drum departe de casa, s-a dus si bateria. Am inlocuit bateria cu una noua si abia abia am reusit sa ajung acasa. Am remediat problema alternatorului si acum imi palpaie Check Engine ceva de genul Flash...Flash, Flash. Unde sa mai caut...ce sa ii fac sa se stinga cum era inainte ? S-a lovit cineva de problema asta ? Cu respect, Zaf http://www.youtube.com/watch?v=kb6aa8syzFA Editat Februarie 7, 2011 de Yonutz Pajero Pinin 2.0 GDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Re: Vitara 1.6: Problema Check Engine @zaf 1.Treci pe rog pe la prezentare membri si spune cateva cuvinte despre tine (asa scrie la regulamentul forumului) 2.Cauta intai problema ta in sectiune. E posibil sa ai deja raspunsul acolo; 3.Pe viitor cand adresezi o intrebare pune in titlu tipul masinii la care te referi ptr ca in viitor raspusurile primite sa-i ajute si pe altii consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Re: Vitara 1.6: Problema Check Engine Verifica mai intii toate cablajele pe unde ai umblat sa fie curate(neoxidate) si bine strinse.Este posibil sa ai un fir care iti face probleme pt ca in mod normal ledul de la calculator motor cind se aprinde ramine asa(se stinge cind se remediaza defectiunea) nu pilpie ca o luminare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Re: Vitara 1.6: Problema Check Engine Din cate am vazut la inceput iti da eroarea 22 si ulterior tot 12. 22 - TPS Throttle Position Sensor Circuit too low V cea cu 22 poate se intelege gresit . Codul 12 semnaleaza ca totul este ok dar ca un cod de eroare a fost memorat. Ca sa cureti memoria de erori, te uiti sub bord in stanga unde ai cutia cu sigurante. Acolo o sa gasesti scris pe capac DOME. Scoti siguranta respectiva 5 minute, nu trebuie sa umblii la baterie sau la nimic dupa care pui la loc siguranta si vezi ce se intampla. Sper sa iti fie de ajutor, da i bice:h5 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zaf Postat Februarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2011 (editat) Re: Vitara 1.6: Problema Check Engine Roly mulțumesc mult pentru răspuns, întradevăr am avut cod 22 am remediat problema era senzorul de pe corp clapeta defect l-am înlocuit și s-a rezolvat problema acum a mai rămas cea cu 12 (adică NO PROBLEM). Am sa încerc șmecheria cu DOME. Yonutz sincer am încercat de multe ori sa ma prezint dar îmi spunea ca nu am drepturi, apoi am vorbit cu un alt user și m-a lămurit ;) (încercam sa postez unde nu trebuia). Referitor la titlu am crezut ca este suficient sa postez în topicul respectiv (în cazul meu Vitara), dar ma voi conforma pe viitor, mulțumesc pentru înțelegere. Am fost, am verificat, nu este nici o siguranță cu "DOME"... Editat Februarie 7, 2011 de Zaf Pajero Pinin 2.0 GDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bojan Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 (editat) Re: Vitara 1.6: Problema Check Engine (Am fost, am verificat, nu este nici o siguranță cu "DOME"...) Poate totusi are siguranta respectiva daca mai verifici odata... Se pare ca nu se mai pot pune imagini ... http://s1180.photobucket.com/albums/x403/tomasevici/?action=edit¤t=CapacSig.jpg http://s1180.photobucket.com/albums/x403/tomasevici/?action=view¤t=CapacSig1.jpg&newest=1 Editat Februarie 9, 2011 de bojan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Re: Vitara 1.6: Problema Check Engine Pentru poze foloseste temporar imageshack/photobucket/flickr si aici posteaza linkul. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zaf Postat Februarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2011 Re: Vitara 1.6: Problema Check Engine Ahaaaa...deci asa arata capacul pe care nu'l are masina mea. Acum sa revenim la discutie, am incercat cu bateria sa deconectez bornele si sa tin apasat frana 30 sec...nimic. Acum multumita pozei cu acest capac voi incerca sa scot siguranta cu pricina 5 min sa vedem poate se rezolva problema. Si daca nu merge nici asta unde naiba sa ma mai uit ? Pajero Pinin 2.0 GDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zaf Postat Februarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2011 Re: Vitara 1.6: Problema Check Engine Salutare...am scos siguranta cu pricina si in afara de faptul ca nu mai merge aeroterma nu s-a intamplat nimic. Daca cineva mai are vreo idee... Daca nu, o s-al las naibi asa, strang bani si fac upgrade la motor de 1.6 16V complet deoarece din ce am citit este injectie multipunct, calculatorul este OBD II si puterea mai mare cam la acelasi consum. Pajero Pinin 2.0 GDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Re: Vitara 1.6: Problema Check Engine Mai mult ca sigur ai privit panoul de sigurante invers si ai scos siguranta 'heater'-aeroterma. Priveste-l din partea cealalta (180 grade) si scoate-o p-aia care trebuie. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zaf Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Re: Vitara 1.6: Problema Check Engine Am mers aseara si am scos fiecare a 3 a siguranta de la exterior catre interior pe ambele randuri...nimic. Nu am mai intalnit asa ceva la nici o masina. Pana la urma incep sa cred ca este un scurt, sau un fir da la masa (ceva pe electric), dar cum naiba ??? Nimeni nu a atins fire, nu am umblat decat la baterie...sau ma rog la firele care duc la borne cand am inlocuit bateria. Pajero Pinin 2.0 GDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate