IulianMelinteanu Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Ma intereseaza cate-va mici modificari care am sa le fac intr-un timp , sper nu prea indepartat . Sa incepem cu inceputul : Rotile ... As dori sa pun minim 33 , din cate cunosc , trebuiesc cateva modificari .... Care sunt ? Doresc sa pun blocanti , fata spate , de preferat, nu noi , adica din auzite :) se potrivesc dupa Cherocke aceeasi ani ca Wrangler . Cine a facut modoficarile astea , sfaturi tehnice , sau alte modificari pe care ar trebui sa le fac pentru imbunatatirea performatelor in off-road ? Astept sfaturile voastre ! Iulian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 ........... Rotile ... As dori sa pun minim 33 , din cate cunosc , trebuiesc cateva modificari .... Care sunt ? ............... Iulian Cautare avansata, doar in titluri, cuvinte cheie "inaltare wrangler"...... http://forum.club4x4.ro/showthread.p...light=inaltare REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Rapoartele de pe Cherokee potrivesc, diferente nu exista intre puntile Wrangler si Cherokee, atat timp cat puntile pe masina de pe care vrei sa le iei sunt cele standard, inclusiv planetare. In caz de punti in care s-a intervenit cu planetare aftermarket si alte rapoarte, va trebui atentie la numarul de caneluri ale planetarelor, si la rapoarte. Rapoartele numeric peste 3.73 (3.92, 4.10 samd) au nevoie de alt tip de blocant, pentru ca compensa grosimea coroanei. Deci alta atentie daca donatorul are alte rapoarte SI blocante mari gen Detroit, ARB, Truetrac... '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Februarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Rapoartele de pe Cherokee potrivesc, diferente nu exista intre puntile Wrangler si Cherokee, atat timp cat puntile pe masina de pe care vrei sa le iei sunt cele standard, inclusiv planetare. In caz de punti in care s-a intervenit cu planetare aftermarket si alte rapoarte, va trebui atentie la numarul de caneluri ale planetarelor, si la rapoarte. Rapoartele numeric peste 3.73 (3.92, 4.10 samd) au nevoie de alt tip de blocant, pentru ca compensa grosimea coroanei. Deci alta atentie daca donatorul are alte rapoarte SI blocante mari gen Detroit, ARB, Truetrac... Donatorul care l-am gasit are rapoarte 3.55 , sunt bune pentru wrangler ? se potrivesc la Wranglerul meu ? :sc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Buna ziua ! Cu 3.55 la unu nu are rost sa incerci sa invarti 33"-uri, la motorizarea pe care o ai. Poate cu 4.56 la unu, asta e mult mai aproape de adevar, in special datorita cuplului slab pe care-l are motorul. Estimez ca 3.55 la unu este raportul pe care-l ai acum dupa 2.5 si cutia sa manuala. 3.92 la unu nu exista, urmatorul pas este 3.73, apoi 4.10 si 4.56 la unu. Aftermarket exista si 4.88 la unu, dar nu se recomanda in puntile stock datorita fragilitatii pinionului. Daca vrei sa mergi pe 33"-uri, ti-ar mai trebui vreo 4" de lift si jante cu ET catre zero sau negativ. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Februarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Buna ziua ! Cu 3.55 la unu nu are rost sa incerci sa invarti 33"-uri, la motorizarea pe care o ai. Poate cu 4.56 la unu, asta e mult mai aproape de adevar, in special datorita cuplului slab pe care-l are motorul. Estimez ca 3.55 la unu este raportul pe care-l ai acum dupa 2.5 si cutia sa manuala. 3.92 la unu nu exista, urmatorul pas este 3.73, apoi 4.10 si 4.56 la unu. Aftermarket exista si 4.88 la unu, dar nu se recomanda in puntile stock datorita fragilitatii pinionului. Daca vrei sa mergi pe 33"-uri, ti-ar mai trebui vreo 4" de lift si jante cu ET catre zero sau negativ. Stima, Dragos Sa inteleg ca daca raman pe 3.55 nu recomanzi roti de 33 . Acu am 235 si sunt tocmai potrivite pe 3.55 ! Apropo de lift , am un kit de 4'' dar imi mai trebuie niste tampoane intre caroserie si sasiu , care sunt usor de confectionat . Kitul sincer nu vad de ce sa-l pun daca nu bag 33'' pe masina ! Mai astept ceva inspiratie si money pana ma gandesc cum le potrivec ! merci pentru sfaturi ! PS ..... Frumos Cugirul :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator zagreus Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 (editat) Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Salut, eu am cumparat un yj din 1990 care avea deja un kit de inaltare. Motorul e tot 2,5,nu stiu raportul inca, dar am montat pe el General adventuro 33x12,5/15 si nu pot spune ca am probleme de cuplul(am urcat orice panta cu 1-a hi si a 3-a low) fara ca motorul sa lesine.Ca fiabilitate iar nu ma plang, l-am scos in fiecare saptamana cel putin o data in noroi sau zapada plus ca merg cu el zilnic in oras si nu s-a stricat nimic directie sau ansamblu deci eu zic ca poti sa pui linistit 33x10,5/15 ca nu are nimic, mai bine pune si tu 33x12,5/15 ca arata mortal. Editat Februarie 24, 2011 de zagreus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Buna seara ! @zagreus: In dimensiunea anvelopelor data in inch, acei 10.50 sau 12.50 nu au nimic de-a face cu inaltimea gumei, stimate domn, este latimea ei... Ca atare, in nici un caz nu te va ajuta la marirea gardei la sol, si cu atat mai putin la intrarea mai adanc in noroi. In esenta, inainte de a posta informatii neconforme cu realitatea, poate ar fi mai bine sa te documentezi, sa rumegi informatia pusa la dispozitie, si apoi, daca nu e clar ceva, sa intrebi. Vei ajunge la rezultate incomparabil mai bune, vei cheltui mai putin bani si vei invata lucruri folositoare in viitor. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zimbrul Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 daca vrei cu totdinadinsul 33-uri pune de 10.5, eu am de 12.5 si vreau sa le schimb cu 32x10.5 ...sau chiar 31 cu 10.5. masina nu trece de 110, trage greu de ele iar consumul ... e pe masura (iar eu am TJ), iar in teren .... e adevarat ca arata bine masina cu ele, dar doar atat ura Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele SALVAMONT Predeal Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator zagreus Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 (editat) Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Ai inteles gresit sau..ma rog poate m-am exprimat gresit. Eu il incurajam sa-si puna 33-uri caci personal nu am avut probleme cu ele pe motorul de 2,5 sau 33x12,5 ca arata mai bine, creste putin consumul, masina intradevar nu trece de 120km/h(cum spunea altcineva) dar depinde pt.ce vrei wrangler; vrei sa mergi la stanci si namol sau vrei sa mergi cu el in concediu (autostrada etc.)? Nu sustineam ca 33x12,5 sunt mai inalte decat33x10,5. @zagreus: Editat Martie 9, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 (editat) Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Stimate zagreus, Referitor la viteza de deplasare pe sosea, daca cu tractorul meu pe 33"-uri reusesc sa merg din cand in cand cu 140km/h, adica daca am loc, un Wrangler cu 2.5i ar trebui sa poata asta fara probleme. Daca trage motorul, binenteles... Un alt lucu pe care este posibil sa nu-l stii, este ca daca nu adaptezi si pinionul din reductor care antreneaza cablul de kilometraj la diametrul rotilor de pe masina si rapoartele din grup, ceea ce vezi tu in bord ca viteza indicata nu are absolut nimic de-a face cu realitatea. Iar daca traductorul pentru viteza este electronic, iti doresc o imaginatie bogata la corectarea erorilor... Stima, Dragos Editat Martie 9, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Ai inteles gresit sau..ma rog poate m-am exprimat gresit. N a inteles nimeni gresit, exact asa ai scris, doar ca ulterior ai editat postul cand ti ai dat seama ce galuste ai scos pe gura. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Pe autostrada, in Germania, cu 80km/h ? Interesant, camioanele circula cu 90km/h in aceleasi conditii. Cel putin de vreo doisprezece ani, de cand fac eu transport. Ieri inclusiv, adica. Iar eu tot ma indoiesc de acea diferenta, experientele mele de pana acum sunt deja prea edificatoare... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Februarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Nu motorul mare consuma mai mult sau mai putin .... Domnii mei ..... atentie caii putere CP consuma mai mult sau mai putin , am probat pe aceleasi masini cu capacitati identice , dar cu turbine diferite , exemplu la 1,9 tdi (vestitul WV) 1,9 fara turbina consuma cu eforturi 5% iar cel cu turbina 131 CP se duce lejer in 7.5 . Intradevar , TIRul cu motor mare , incarcatura mare , consuma mai putin decat Tirul cu motor mic si aceeasi incarcatura . In off-road consider pentru aceleasi performante , motorul de 4 l fata de cel de 2,5 , consumul este cu putin mai mare . Clar ca 4l este cel preferat in Off-road . Pe autostrada , preferatul e cel de 2,5 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Buna ziua ! In ordinea fireasca a lucrurilor: 1. La treaba cu editatul, e normal ca ai facut-o, pentru ca ai scris prostii acolo. Si n-o mai aburi din Fanta-n Cola, ca nu tine. Got it ? Si nu, la cauciucuri nu te pricepi. Sau scrii mai repede decat gandesti, si atunci ai scuza. Tolii sunt altceva decat milimetrii, marimile sunt altfel ordonate intr-o dimensiune data. Ca si corolar, cand doi spun ca esti beat, e mult mai bine sa mergi sa te culci... 2. In conditii identice ca si teren sau masina, unde numai motorul da diferenta, aceasta va fi mai mica decat pe asfalt. Pen' ca ala micu trage mai tare ca sa faca/ajunga unde face/ajunge ala mare. 3. Blocanti pe YJ. In ce sens "sa te ajut" ? Sa alegi o marca anume, un model din cadrul unei marci, compatibiliatea acestuia cu puntile tale ? Sau, daca ii ai deja, sa-i montez ? In principiu pot sa fac oricare din cele de mai sus. Cu mentiunea ca eu acum sunt la München iar maine voi fi la Orleans, acasa doar la sfarsitul lui martie/inceputul lui aprilie. Daca vrei treaba cu montatul si programul tau se poate suprapune pe programul meu, e rezolvabila treaba. Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator zagreus Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 (editat) Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 Referitor la blocanti ma gandeam si la achizitie si la montare sa ma ajuti, luna aprilie ar fi buna si pt.mine daca ne intelegem. Editat Martie 9, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 (editat) Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 poveste e cam asa.... 1. verifica daca nu ai cumva rapoarte 3.07 ... ca astea le ai sigur. 2. ca sa invarti 33-uri, raportul optim este un 3.73, poti sa-i montezi si rapoarte mai mari dar o sa apara probleme cu puntea fata ... cu acest raport poti sa rulezi ( daca ai avea un motor de 4 litrii ) si cu 150 km/ora si ai si cuplu bun in teren. 3. pe puntea spate ii pui um Detroit Locker iar pe puntea fata un LockRight daca nu vrei sa optezi tot pentru Detroit Locker Detroit Locker Dana 35: ... 2976,00 RON LockRight Dana 30: ... 1706,24 RON sau Detroit Locker Dana 30: ... 2777,60 RON Rapoarte fata / spate: ... 992,00 RON + 833,28 RON Manopera montaj rapoarte + blocanti: 300 Euro / masina. 4. O alta problema este inaltarea masinii ? .... cat ai inaltat-o ? de asemenea daca faci / ai o inaltare de 4" ( 10 cm ) ca sa intre OK 33-uri trebuie sa ai in vedere montarea unui brat care sa tina puntea spate sa nu o rasuceasca si sa-ti rupa cardanul..... ceva de genul celei din poza Editat Martie 15, 2011 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator zagreus Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 poveste e cam asa.... 1. verifica daca nu ai cumva rapoarte 3.07 ... ca astea le ai sigur. 2. ca sa invarti 33-uri, raportul optim este un 3.73, poti sa-i montezi si rapoarte mai mari dar o sa apara probleme cu puntea fata ... cu acest raport poti sa rulezi ( daca ai avea un motor de 4 litrii ) si cu 150 km/ora si ai si cuplu bun in teren. 3. pe puntea spate ii pui um Detroit Locker iar pe puntea fata un LockRight daca nu vrei sa optezi tot pentru Detroit Locker Detroit Locker Dana 35: ... 2976,00 RON LockRight Dana 30: ... 1706,24 RON sau Detroit Locker Dana 30: ... 2777,60 RON Rapoarte fata / spate: ... 992,00 RON + 833,28 RON Manopera montaj rapoarte + blocanti: 300 Euro / masina. 4. O alta problema este inaltarea masinii ? .... cat ai inaltat-o ? de asemenea daca faci / ai o inaltare de 4" ( 10 cm ) ca sa intre OK 33-uri trebuie sa ai in vedere montarea unui brat care sa tina puntea spate sa nu o rasuceasca si sa-ti rupa cardanul..... ceva de genul celei din poza[ATTACH=CONFIG]100890[/ATTACH] Multumesc mult! in sfarsit ma ajuta cineva si pe mine! Si poate stii pe cineva mai aproape , prin Ardeal care sa faca treaba? ar fi minunat ( Mures, Cluj) Cu respect! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 cel mai aproape de tine este la Brasov... cand ai tot ce-ti trebuie ma contactezi. Laur 0722-306.000 / 0751-306.000 Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator zagreus Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Re: Mici modificari wrangler 2.5 -1989 cel mai aproape de tine este la Brasov... cand ai tot ce-ti trebuie ma contactezi. Laur 0722-306.000 / 0751-306.000 multumesc inca o data! o sa te contactez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate