Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Caut tinichigiu

arrow

Postări Recomandate

:hl

Caut si eu un tinighigiu bun si ieftin :grin: stiu ca cer pre mult dar trebuie sa stie cineva pe careva care face o treaba buna si nu pe prea multi bani.

Am nevoie sa imi fac rugina de pe masina, pe la praguri, aripi punte spate si cateva puncte pe partea exterioara a caroserie. Si sa si vopsesc ce repar si probabil ca si o mana de vopse pe toata masina ca sa se vada relativ uniform.

Astept ajutorul vostru va rog :grin: :x si daca aveti si sfaturi le primesc si pe ele cu caldura.

:tk :cl

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Caut tinichigiu

Eu am trecut prin ce ai tu de gind si am cautat tinichigiu si vopsitor si la pretul ofertat de ei le-am mai promis 20% peste si tot a iesit treaba de mintuiala in sensul ca n-au curatat, decapat si vopsit corespunzator. Daca nimeresc un spalator mai nervos mai sare cite un punct de vopsea. Primavara se stie ca trebuie sa ma pregatesc de perie sirma, grund spray-uri si timp liber pentru retusuri pe la colturi. Daca stiam asa o pregateam singur de vopsit si pentru 5 ani eram linistit.

'89 Terrano 3.0L V6 VG30I
Link spre comentariu

Eu am trecut prin ce ai tu de gind si am cautat tinichigiu si vopsitor si la pretul ofertat de ei le-am mai promis 20% peste si tot a iesit treaba de mintuiala in sensul ca n-au curatat, decapat si vopsit corespunzator. Daca nimeresc un spalator mai nervos mai sare cite un punct de vopsea. Primavara se stie ca trebuie sa ma pregatesc de perie sirma, grund spray-uri si timp liber pentru retusuri pe la colturi. Daca stiam asa o pregateam singur de vopsit si pentru 5 ani eram linistit.

asta se intampla cand cauti ieftin si bun ...in general pretul reflecta calitatea...in sfarsit n are rost discutia...suntem mult offtopic.

Link spre comentariu

asta se intampla cand cauti ieftin si bun ...in general pretul reflecta calitatea...in sfarsit n are rost discutia...suntem mult offtopic.

Nu tot timpul. Omul zice ca a dat chiar mai mult decat au cerut si tot au facut o treaba de mantuiala.

Nu toti avem sute de euro de aruncat si daca reusim sa ne facem treaba bine si sa platim decent cu atat mai bine.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

de ce nu incerci prin propriile forte , cu manutele tale eu zic ca vei fi cel mai multumit. am un topic ,,a inceput resuscitarea" si acolo vei gasi exact ceea ce ai putea face si tu. tin sa te anunt ca masina se pregateste de vopsit. bafta

Link spre comentariu

Nu ai idee cat imi doresc sa o fac singur (si cu cineva care mai stie cate ceva langa mine) dar nu am locul necesar unde sa ma desfasor, daca as fi avut pana acum avea si eu un thread interesant cu poze si povestiri cu ce am gasit in ea si ce ii fac... Oricum pe cel la care ma voi decide sa imi faca ce trebuie la masina, il voi ruga sa ma lase si pe mine sa lucrez la ea sunb indrumarea lui, pur si simplu pentru ca vreau sa pun si eu pana la treaba si vreau sa invat :grin:

Link spre comentariu

Eu iti recomand sa o "chelesti" personal de toate plasticele, electricele si alte maruntisuri ce trebuiesc demontate si sa le pui tot tu la loc cind e gata. La cum se lucreaza la noi sigur se pierd cleme, pini, suruburi, clipsuri si se zgirie plastice. Eu asa am facut si nu i-am lasat pe mesteri sa demonteze/remonteze ei la repezeala tot ce s-a demontat. Succes.

'89 Terrano 3.0L V6 VG30I
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Si eu zic sa o faci personal unde se poate si nu e punct de rezistenta sau forma nu e prea complicata incearca sa montezi bucatile de tabla prin nituire(exista pistol special si nituri de multe dimensiuni). Slefuiesti, grunduiesti, mastic pensulabil, gauri si nituri. preferabil nituri la 1 cm-1,5 cm max pentru a nu aparea deformari. Unde e la vedere operatiune se poate masca fromos cu chit de fibra, chit normal, slefuit la sange cu multa rabdare, filer, apoi vopsea. Unde nu e vizibil se grunduieste, se insista cu mastic pensulabil la imbinari si se vopseste. NU SE FOLOSESTE SILICON, mai ales daca are in compozitie acid.

Scule necesare pentru operatiunea in sine: masina de gaurit(la priza sau cu acumulatori), nituri(preferabil de aceeasi grosime si lungimi adecvate diferentelor de grosime din tabla), spirale(muuulte la grosimea nitului, se folosesc pe turatie mica, altfel trebuie ascutite/schimbate la cateva gauri), flex cu piatra de taiat si piatra de polizat, perie de sarma(manuala si atasabila la ustensilele din dotare), pensula(mai multe), daca ai de unde si un pistol/compresor.

Reparatiile rezista mult mai bine decat atunci cand se foloseste sudura si poti folosi tabla galvanizata(se gaseste si mai groasa decat cea pentru acoperis-ex cea care invelea tevile de termoficare).

Am facut operatiunea asta la o Dacie Nova si a iesit chiar bine, cu toate ca nu mi-am dat interesul prea mult, masina fiind facuta ca sa treaca itp estetic.

Ce e facut cu mana ta: lucru manual si abilitati practice.:ha: Spor!

Hyundai Terracan 2.9crdi
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare