Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cardan fata lj70

nucu

Postări Recomandate

1. Azi m-am uitat pe sub masina (Toyo LJ70/1986, motor 3000 cmc) si am observat un sant foarte adanc, circular pe cardanul fata. Acesta s-ar parea ca s-a frecat de cutia de viteze (nu inteleg cum!-este adevarat ca am avut niste escapade extreme in compania unor atv-uri).

Daca aveti vre-o idee de ce s-a intamplat acest lucru astept sugestii pentru ca pe viitor sa nu se mai intample.

De asemenea daca cineva are de vanzare un cardan sunt interesat (la rubrica "cumparari diverse nu am acces")

2. Am observat urme de ulei pe compresorul -ARB- de la blocantul spate. Sa fie din cauza ca i-am pus cam mult ulei in grupul spate?

Blocantul functioneaza foarte bine.

multumesc,

nucu@inter.com.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cardan fata lj70

1. Azi m-am uitat pe sub masina (Toyo LJ70/1986, motor 3000 cmc) si am observat un sant foarte adanc, circular pe cardanul fata. Acesta s-ar parea ca s-a frecat de cutia de viteze (nu inteleg cum!-este adevarat ca am avut niste escapade extreme in compania unor atv-uri).

Daca aveti vre-o idee de ce s-a intamplat acest lucru astept sugestii pentru ca pe viitor sa nu se mai intample.

De asemenea daca cineva are de vanzare un cardan sunt interesat (la rubrica "cumparari diverse nu am acces")

2. Am observat urme de ulei pe compresorul -ARB- de la blocantul spate. Sa fie din cauza ca i-am pus cam mult ulei in grupul spate?

Blocantul functioneaza foarte bine.

multumesc,

nucu@inter.com.ro

1. Tampoanele motor / cutie sunt in regula ? Am patit sa imi frece toba pe ceva, din cauza la un tampon de motor uzat...

2. Din ce am mai prins pe 'net, s-ar parea ca problema cu uleiul in sau pe compresor si furtune vine de la un O-ring uzat in interiorul blocantului. Daca ar fi fost prea mult ulei in grup si ar fi cazul de zemuit, o facea pe la aerisitor.

Mai multe discutii pe tema uleiului in compresor aici:

http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=48926

http://forum.ih8mud.com/100-series-cruisers/409209-oil-arb-compressor-solenoid-ok-ignore.html

EDIT : se pare ca ar putea fi si de la aerisire blocata, deci verifica prima data furtunul respectiv.

In caz de ceva, asta ar fi procedura de schimbat o-ringuri si simeringuri in ARB:

http://www.4wheeloffroad.com/howto/21459/index.html

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Re: cardan fata lj70

Cu uleiul m-am lamurit. Cantitatea e mica, o las asa...

Cu cardanul e mai nasol... Aproape ca este taiat. Toate tampoanele sunt noi, Toyota, dar intradevar sunt cam moi. Totusi cred ca de vina a fost deplasarea puntii fata stanga-dreapta. Oare trebuiau stranse mai tare bratele care tin puntea?

Am uitat sa precizez ca masina a fost demontata si remontata pana la ultimul surub de catre mine. (nu sunt un as in ale mecanicii ci un simplu inginer)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare