Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

De ce ne preparam masinile?

doru_constantiniu

Postări Recomandate

Re: De ce ne preparam masinile?

Presupunind ca intrebarea din titlu, e pusa pt. ca pe initiator il intereseaza cu adevarat si nu cauta doar stirnirea de polemici raspund:

Mie personal imi place natura. Cu cit mai "virgina" si salbatica, cu atit mai bine. Si mai imi plac si masinile. Si ca acest coktail sa fie complet, ma atrag grozav provocarile si situatiile limita, unde pot sa vad eu singur daca fac fata sau numai gura-i de mine.

Incepe sa faca KLICK?

Acum citiva ani am incercat un "trip" montan cu un autoturism BMW.

Nu am ajuns prea departe asa ca un an mai tirziu am reincercat "figura" cu un K160 din `87, pe care l-am cumparat cu 650,-€ si pe care l-am adus in stadiul "stock" cu vreo 2000,-€ si in vreo 600 de ore de munca (asta ar mai fi 12.000,-€).

Cu aceata masina "stock" am urcat la Vf. Omu` (printre altele). Totusi mi-am dat seama ca are un mic "handicap" cu repercursiuni imense si anume cauciucurile AT.

Un an, 500 de ore de munca si vreo 1300,-€ mai tirziu, imi petreceam concediul in natura, "incaltat" cu MT-uri si dotat cu o "zina buna" (troliu).:grin:

Dupa inca 3 ani, in 2010, aveam deja acumulate circa 2000 de ore de munca ( asta ar insemna 40.000,-€), posedam o masina "beton", facuta cu mina mea exact asa cum mi-o doream eu.

Asta ar fi contravaloarea unui Y61 nou.

Dar satisfactia pe care o traiesc nu poate fi echivalata nici cu 2 Y61.

Daca as vinde-o, nu cred ca as primi pe ea 6.000,-€.

Cu toate si dupa toate acestea, nevoia de "satisfactie" creste (exact ca la orice alt drog care creeaza dependenta) si avind in vedere ca doresc sa diversific area zonelor geografice vizitate, mi-am cumparat si un Y60 lung.

Am platit pe el 4.700,-€. Cinci luni mai tirziu (acum), dupa inmatriculare, verificare, inspectie. Suma platita a ajuns la vreo 5200,-€. Ore de munca circa 70 (~1400,-€). La asta adaugam un Kit (complet)OME si BFG MT-uri, proiectoare Xenon si LED, troliu (inca nemontat)... .

Daca ar fi s-o vind nu cred ca as lua mai mult de 5.500,-€.

Dar cui ii pasa..., e pasiune, nu comert.

De fapt a devenit un stil de viata.

Si pina am descoperit-o, marturisesc ca si eu faceam parte din categoria celor care cred ca, SEX-ul e cea mai placuta activitate din lume.:grin:

In concluzie: Eu imi prepar masinile pt. ca acestea sa ma poata duce (si aduce), in (din) locurile in care imi doresc sa-mi petrec timpul liber si pt. ca "prepararea" lor imi face placere si-mi da satisfactia lucrului facut cu mina mea.

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru mine supapa s-a deschis cu un ATV, si se pare ca mergem inainte, de un an si ceva am un Suzuki Samurai, iar de aproape 6 luni e prin service la preparat, asta ca sa fie conform normelor de noroiala, si ca sa fac gauri in buget. Dar de ce? Sincer nu m-am intrebat niciodata. Mereu a fost un instinct, o dorinta, pasiune...si multe eltele, rationale sau irationale. Asa ca o voi face in continuare tot cu placere si planuri sunt, nu de asta ducem lipsa.:grin:

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Daca nu avem pasiuni, suntem pe jumate morti. Iar ca sa simti ca traiesti, nu prea conteza banii. Caci investitia o faci in propriul suflet. Iar ca sa masori satisfactia sufleteului tau, nu exista nici un aparat de masura.

Editat de pavel_vn
Link spre comentariu

Pentru toti, atat pentru cei binevoitori care vor sa-mi exlice cum e cu pasiunile, cat si pentru cei frustrati ca nu pot mai mult, vreau sa fac cateva lamuriri:

Eu nu am spus niciodata ca nu inteleg pasiunea pentru offroad. Am spus doar ca nu e prea normal sa investesti atatia bani intr-o chestie care, pana la urma nu merita.

Avem un caz concret: o Vitara de 1000 de EURO, sau 2000 sau 3000, careia ii schimbi suspensia si ii mai pui 2-3 accesorii, cu 2850 EURO. Mai trebuie sa-i iei cauciucuri, una alta... alti bani. Ce ai obtinut? Aceeasi masina veche de - sa zicem - 20 de ani, cu acelasi motor, cu aceleasi piese vechi de 20 de ani. I-ai marit garda la sol, de la 20 de cm, cu 5 cm prin schimbarea suspensiei, si cu alti aproape 5 cm prin schimbarea cauciucurilor de la 195/80R15 la altele de 31 de inch. In total aproape 10 cm, deci ai obtinut o garda la sol de aproape 30 cm.

Deci, cu 5-6-7.000 de euro ai o masina de 20 de ani, cu capacitati relativ limitate de offroad. Mai mult de atat n-ai ce sa-i mai faci, nu poate masina. Binenteles, daca iti pui capul, poti sa faci si un monster truck din Vitara, dar numai coaja mai ramane de Vitara, in rest ai alta masina. Nu pun nicaieri faptul ca n-o s-o poti vinde niciodata cu acei bani 5-6-7000 de euro.

Ce ai putea face mai bine cu acei bani? 5-6-7000 de euro

Pai mai bine iei o masina de teren care are din constructie garda la sol de 30 de cm. Sigur ca e mai buna decat Vitara cea modificata si, cel mai important lucru, o poti face mai performanta, daca vrei. Vitara in schimb e la maxim.

Va dau ca exemplu o masina draga mie, un Defender. Rotile standard sunt mai mari de 31, garda la sol, daca nu ma insel e 314 mm. Daca vrei, te dai cu el asa, daca nu, poti sa-i imbunatatesti performantele.

Ar mai fi un aspect:

Sigur ca Vitara cu suspensia nou-nouta OME e mai buna decat Vitara cu kit de suspension lift, careia i-ai ridicat arcurile coapte si telescoapele obosite.

Insa un Defender cu garda la sol din constructie de 314 mm eu zic ca merge altfel decat o Vitara cu aceeasi garda la sol, o Vitara dopata.

E aici o chestie de inginerie, niste oameni foarte destepti si capabili, cand se apuca sa construiasca o masina, studiaza ei niste aspecte pe care sigur Gica din Baicoi nu si le poate imagina atunci cand isi modifica el Vitara.

@Roly, ori suntem domni ori nu mai suntem!

Pai ce, acum nu mai vorbim cu dumneavoastra? Nu-mi amintesc sa ne fi tras de bretele cand eram mici, ca sa ne putem tutui.

Glumesc, desigur.

Sper sa nu te fi suparat, dar stiu ca si tu imi dai dreptate. De altfel am vazut ca si tu iti vinzi Vitara, ca sa-ti iei ceva mai performant. Sau ma insel?

Poate asa te vei putea tine si dupa baietii de la clubul din Sibiu ;)

@Sclipici Acolo unde n-ajunge un Patrol, sigur ajunge un pui de Patrol (Vitara)

:ha:

@cucuci evident ca daca am avea un buget de la 7000 in sus pentru aceasta pasiune ne-am uita si noi la y60, y61 etc. dar prea putini dintre noi servesc extremul de aceea vitara poate fi una dintre variantele cele mai ok ... pret/calitate/intretinere/potential offroad dar evident in orice domeniu, orice lucru, exista loc de mai bine.

N-am condamnat pe nimeni ca nu are sau nu vrea sa dea zeci de mii de euro pe acest hobby. Ii inteleg perfect pe cei cu masini ieftine. Dar nu pe cei care se cred zmei cu o Vitara.

@f_zoltan trebuie sa ne obisnuim ca intretinerea poate fi un efort financiar care trece mult de cel al cumpararii.

Sunt de acord cu tine. Iar intretinerea presupune piese noi si nu second hand, de preferinta de origine, consumabile de calitate si schimbate la timp.

@nessum

Cred ca @doru_constantiniu nu are masina 4x4 si face off road de tastatura

Ba am si o masina 4x4, dar intr-adevar nu e de offroad: o Vitara. Se poate face si offroad cu ea, dar numai de amatori.

@Florin Parcalab

Stand la un semafor, un domn la 5 zeci si... de ani, bine imbracat, fara aparente de off-roadist ori alt gen de "sarit de pe fix", asteptand tranvaiul la 1 metru de mine pe trotuar i-mi spune: "Parca e o bijuterie"

Lucrand in tinerete la repararea vreunei relicve de motocicleta, gen FZR 1000 din 1990, se mai oprea cate un batranel si, probabil raportandu-se la fosta lui motoreta Carpati se oprea admirativ si zicea... motor de 250, nu?

@Patrolator

Mie personal imi place natura. Cu cit mai "virgina" si salbatica, cu atit mai bine.

Un ecologist v-ar sfatui sa o admirati pe jos, nu cu masina de teren, cu un motor enduro sau cu ATV-ul. Poate asa ar avea si urmasii nostri ce admira.

Dupa inca 3 ani, in 2010, aveam deja acumulate circa 2000 de ore de munca ( asta ar insemna 40.000,-€), posedam o masina "beton", facuta cu mina mea exact asa cum mi-o doream eu. Asta ar fi contravaloarea unui Y61 nou.

Nu se calculeaza asa... Cand faci o treaba din pasiune, nu calculezi timpul cu tariful cu care esti tu platit la serviciu.

Dar cui ii pasa..., e pasiune, nu comert. Si pina am descoperit-o, marturisesc ca si eu faceam parte din categoria celor care cred ca, SEX-ul e cea mai placuta activitate din lume.

Discutabil, se zice ca zborul e cea mai placuta senzatie.

Link spre comentariu

Pentru toti, atat pentru cei binevoitori care vor sa-mi exlice cum e cu pasiunile, cat si pentru cei frustrati ca nu pot mai mult, vreau sa fac cateva lamuriri:

Eu nu am spus niciodata ca nu inteleg pasiunea pentru offroad. Am spus doar ca nu e prea normal sa investesti atatia bani intr-o chestie care, pana la urma nu merita.

................

Discutabil, se zice ca zborul e cea mai placuta senzatie.

Imi permit sa nu fiu de acord cu tine in 90% din ceea ce spui. Dar asta ne defineste pe noi oamenii. Suntem diferiti :h5

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu

eu nu ii pot intelge pe cei care isi tot imbunatatesc un apartament cu 2 camere care evident la un moment dat tot neancapator va fi..in loc sa isi ia direct o vila in pipera

pt judecand pe aceeasi logica daca un defender stock e clar mai bun ca o vitara preparata in mod cert o vila stock in pipera e mai buna ca un apartament cu 2 camere imbunatatit

asa ca nu vad de ce sa mai pierdem vremea ,haideti sa ne luam toti cate o vila in pipera :grin:

am citit undeva ca daca vrei sa judeci pe cineva trebuie sa umbli o zi in papucii lui si atunci intelegi de ce isi modifica unii vitarele

Link spre comentariu

@Sclipici Acolo unde n-ajunge un Patrol, sigur ajunge un pui de Patrol (Vitara)

:ha:

.

Hahaha....e simplu sa vorbesti...din experienta!

Sunt constient ca semnatura mea "gadila" unii oki, d`asta am si pus-o ! :banana

Dar... fiecare in parte poate veni cu argumente pro si contra pentru sustinerea unor puncte de vedere personale vis-a-vis de troaca ce-o detine...!

Nu intru in aceasta discutie, nu-i vad rostul si nu-s io ala care tzine sa lamuresca pe cineva in privinta banilor cheltuiti...de mine!

Sa ai o zi buna, stimate Domn... si sa speram ca o sa ne intalnim sa facem un gratar pe coclauri, alaturi de fierataniile ce le detinem!

Link spre comentariu

eu nu ii pot intelge pe cei care isi tot imbunatatesc un apartament cu 2 camere care evident la un moment dat tot neancapator va fi..in loc sa isi ia direct o vila in pipera

pt judecand pe aceeasi logica daca un defender stock e clar mai bun ca o vitara preparata in mod cert o vila stock in pipera e mai buna ca un apartament cu 2 camere imbunatatit

asa ca nu vad de ce sa mai pierdem vremea ,haideti sa ne luam toti cate o vila in pipera :grin:

am citit undeva ca daca vrei sa judeci pe cineva trebuie sa umbli o zi in papucii lui si atunci intelegi de ce isi modifica unii vitarele

Exemplul tau nu e bun, pentru ca casa respectiva are o valoare cu mult mai mare decat respectivul apartament.

Eu nu am comparat o Vitara de 3000 de euro cu un Defender de 14.000 de euro.

Am comparat o Vitara de - sa zicem - 6000 de EURO (masina 2500 EURO + modificarile de 3500 EURO) cu un Defender de aceeasi valoare, 6000 de EURO.

Sau nu neaparat Defender. Am vazut pe-aici un HJZ73 (parca) si spunea ca o dat 6000 pe el.

Link spre comentariu

@Doru_constatiniu

Domnule, cumva faci o lucrare de doctorat la psihologie?

Am si eu ptr tine o simpla intrebare:

Ce cauti printre noi, daca suntem frustrati, bagam bani multi in niste cotoarbe vechi de masini, le rupem la prima iesire, dupa aia o luam iar de la cap si la niciunul nu ne pare rau ...ba chiar unii chiar se mandresc cu chestia asta ...samd?

PS - normal si eu sunt defect ...ca si restul ...detin o masina care anul asta face 20 de ani (e tanara ...numa' buna :grin:) pe care o tin de buna in locul uneia de numai 4 ani ...care batatoreste acum parcarea de vreo cativa ani, masina pe care am cautat-o aproape un an si m-as fi dus dupa ea si in Zanzibar daca ar fi trebuit...Initial am avut una mai tanara dar mi se cam parea corupere de minori sa ma dau pervers si periodic la ea .... Si ma intreb zilnic ...De ce? :cn

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Chiar aici e ideea, cum e sa te indragostesti de fiara.

Am o Lada care implineste 31 de ani. Acum opt ani am dat pe ea 100 de dolari si acum patru ani am bagat 2000 eur pe revigorare. E impecabila, desi primesc priviri dispretuitoare pe la semafoare.

....si mai am si o nevasta de mai mult de 25 de ani si nu m-am gandit sa o schimb cu una mai performanta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare